VTO - procesi

odgovora

Objavljeno

Sanja, ti si fenomen. Slažem se da treba odraditi betu, ako ništa drugo a ono da vidiš makar da li je došlo do implantacije ili ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

E Pilče bzvz, ali dobra si, nisi klonula duhom. Joj samo vidi da ti taj endometrijum bude dobar kad ti ove budu vraćali.

Sta da radim endometrijumu imas li savet... Radila nije doslo do inplantacije negde 0,3 bila..

Izmenjeno od strane Пилче

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa, meni su pričali da je ananas dobar za debljinu endometrijuma. Meni je dr. od starta dala i aspirin od 100 za bolju prokrvljenost. Pijem ga i dan danas, niko od lekara ne zna zašto, ali mi ga niko ne ukida. Mislim da će mi ga ukinuti 7 dana pre cr.

zozefinabalerina voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Za endometrijum je dobar takozvani scratching, koji se radi pri histeroskopiji i cisti matericu od svih priraslica. Za posle transfera odlicni aspirin ili jos bolje inekcije fraksiparina. Jos uvek mi nije jasno zbog cega se to ne praktikuje svuda...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Fraksi u Valjevu dobijas obavezno.Ja fraksi dobijam jer imam trombofiliju a inace pijem 100 aspirin svaki dan zbog istih.

Izmenjeno od strane Пилче

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Fraksi u Valjevu dobijas obavezno.Ja fraksi dobijam jer imam trombofiliju a inace pijem 100 aspirin svaki dan zbog istih.

pilce jesi proveravala IR (ja sam mozda dosadna sa time ali jako utice)...drzi se draga...za endometrijum sam i ja cula ananas

zozefinabalerina voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sta da radim endometrijumu imas li savet... Radila nije doslo do inplantacije negde 0,3 bila..

Muskatni orah, surutka, belance. To su meni rekli da izbegavam kad mi se preterano zadebljavao endo, e sad logikom to moze da pomogne da se zadeblja. 

zozefinabalerina voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pilce trudim se da smislim i napisem nesto pametno ali sve sto mogu reci je jbg ! Drago mi je da si spremna za novu akciju :wub:

E ja sam danas, treci dan menstruacije bila na pregledu, ovaj put ima vise jajnih celija ali doktorka kaze da jos necemo da se bockamo nego da jos jedan mesec pijem Cyclo progynova i da se opet javim treci dan.

Umesto Folnaka zbog insulinske rezistencije da pocnem da uzimam Inofolic.

Proverila sam vitamu D, ne moram vise da uzimam kapi i rekla mi je da je njena prwporuka da primim bakcinu jer krece sezona virusa. . .

Ja sam ovih dana bila nemoguca, taj lek Ciclo. .. me je razbio, svako vece sam plakala . 

To bi bio kratak izvestaj :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Šema puregon 150ij i merional 75ij pet dana od drugog dana ciklusa a AMH 2,2

oOvo mi nisnista nije jasno.  Ja imam AMH 0,4 a redovno 7-8 folikula... kako li se to meri? Inače imam 38 god. Svima zdravo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Navodno je sve islo kako treba, ali se nije zakacilo. Ne znam da li sad imam vremena da uradim, s'obzirom da u prvoj nedelji novembra krecem sa bockanjima. Koja je cena privatno, otprilike?!

Ja sam ppun paket prvato platila 40 000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pilce trudim se da smislim i napisem nesto pametno ali sve sto mogu reci je jbg ! Drago mi je da si spremna za novu akciju :wub:

E ja sam danas, treci dan menstruacije bila na pregledu, ovaj put ima vise jajnih celija ali doktorka kaze da jos necemo da se bockamo nego da jos jedan mesec pijem Cyclo progynova i da se opet javim treci dan.

Umesto Folnaka zbog insulinske rezistencije da pocnem da uzimam Inofolic.

Proverila sam vitamu D, ne moram vise da uzimam kapi i rekla mi je da je njena prwporuka da primim bakcinu jer krece sezona virusa. . .

Ja sam ovih dana bila nemoguca, taj lek Ciclo. .. me je razbio, svako vece sam plakala . 

To bi bio kratak izvestaj :D

a zasto ne mozeze folnak kod IR ? Ja imam IR i jedino što mi je hematologist prepisao je bio folnak... cardiopirin od 100 uzimam na svoju ruku...

zozefinabalerina voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

oOvo mi nisnista nije jasno.  Ja imam AMH 0,4 a redovno 7-8 folikula... kako li se to meri? Inače imam 38 god. Svima zdravo :)

nemam pojma.pred inseminaciju sa femarom sam imala 5-6 folikula a sad evo...2 jć od kojih se 1 oplodila i et urađen u prošli četvrtak i sad čekam....

Maajaa:) i pupsik volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

a zasto ne mozeze folnak kod IR ? Ja imam IR i jedino što mi je hematologist prepisao je bio folnak... cardiopirin od 100 uzimam na svoju ruku...

Do sada sam bila na Folnaku ali posto nam prvi put nije uspelo, zamrznuta blasto cistica nije prezivela verujem da je doktorka sad posebno obazriva. Sad pijem lekove trece generacije koje jedva nalazim 

Ps. ja imam okruglo 40 :D

Izmenjeno od strane zozefinabalerina
jassa i pupsik volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

:huh:Amh ima veze sa zalihama, ali još nisu baš 100% sigurni kakve. Moja drugarica je sa amh 0 zatrudnela prirodno. Tako da nemojte da vam to bude odrednica. Jassa, kad treba da radiš betu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

:huh:Amh ima veze sa zalihama, ali još nisu baš 100% sigurni kakve. Moja drugarica je sa amh 0 zatrudnela prirodno. Tako da nemojte da vam to bude odrednica. Jassa, kad treba da radiš betu?

10.novembra mi je 14 dan,tako su mi rekli da tada vadim krv ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Do sada sam bila na Folnaku ali posto nam prvi put nije uspelo, zamrznuta blasto cistica nije prezivela verujem da je doktorka sad posebno obazriva. Sad pijem lekove trece generacije koje jedva nalazim 

Ps. ja imam okruglo 40 :D

онда плиз дајте информацију за тај лек :) и дозе :) и још против којих вируса су вакцине? ја то исто урадила...

Izmenjeno od strane pupsik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

онда плиз дајте информацију за тај лек :) и дозе :) и још против којих вируса су вакцине? ја то исто урадила...

Vakcina je zbog sezonskog gripa, ja radim sa ljudima pa preventive radi, lek se pije 1 kesica dnevno, Inofolic . 

pupsik voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Puklo je Pilce i prokrvarilo. Razlog ne znam ali znam da odustati necu. Dajte sta jos od analiza da se radi nisam vise pametna

Pilce, sad videh da si pisala da si prokrvarila. Bas mi je zao :( Glavu gore, idemo u nove pobede.

Mislim da je ivanica spomenula, da li si radila ogtt test, da li pijes glukofaz?

Ja sam vec ranije pisala da sam sigurna da je meni glukofaz pomogao da ostanem trudna, a ja sam imala bas blagu insulinsku rezistenciju.

Mislim da je kod mene i aspirin odradio posao, a ti si pokrivena terapijom sto se toga tice.

Za endometrijum sam i ja cula da je ananas dobar i brazilski orah (ali on samo nekoliko komada dnevno). 

pupsik i Пилче volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Radila sam dva puta i trazicu opet da uradim to. Mozda se sad promenilo nesto. Jela sam sve to ali mislim da je tsh ovog puta odradio svoje..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jel problem ako imam povisen toxoplazmu IgG i rubella IgG? Oba su oko 70 UI/ml

Mislim da li mogu da prodjem komisiju sa ovim ili ne mogu? Jel se ispisuju neki lekovi ili sta se radi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Igg znaci da imas antitela na te viruse. To je dobro jer neces moci da obolis u trudnoci.

pupsik voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pilce, sad videh da si pisala da si prokrvarila. Bas mi je zao :( Glavu gore, idemo u nove pobede.

Mislim da je ivanica spomenula, da li si radila ogtt test, da li pijes glukofaz?

Ja sam vec ranije pisala da sam sigurna da je meni glukofaz pomogao da ostanem trudna, a ja sam imala bas blagu insulinsku rezistenciju.

Mislim da je kod mene i aspirin odradio posao, a ti si pokrivena terapijom sto se toga tice.

Za endometrijum sam i ja cula da je ananas dobar i brazilski orah (ali on samo nekoliko komada dnevno). 

Draga, a koliko glukofaza pijes? ja 500 mg. dnevno ujutro, a cardiopirin 100 ujutro, i folnak 500 ujutro....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.



  • Postovi

    • Sve što treba da znate pre nego što krenete na put
      Započeo/la Nenuska · Objavljeno
      Najbolji sajt ako putujete po Srbiji: https://bookaweb.com/sr
    • Beba odbija da sisa
      Započeo/la Emi :) · Objavljeno
      Cao curke,   Imam slican problem, pa se nadam vasoj pomoci. Naime moj bejbe je dojio bez problema (nama je tek mjesec dana), i par puta je nakon podoja vristao te sam mu ponudila formulu, i on je vec par puta jeo. Uvijek nakon podoja jos trazi da jede. I to bude u rasponu od 30ml do nekih 120ml. Da bih jucer mu ponudila samo formulu u nadi da mi mlijeko nadodje i od tad odbija da doji.  Evo vec 3h "spava" na dojci, a cim ga spustim place. Cak sam zvala i svog pedijatra kaze da budem uporna u dojenju. A ako vi imate neki trik, bila bih vam zahvalna na pomoci.
    • Produzetak porodiljskog
      Započeo/la Nananana · Objavljeno
      Dobar dan, Dobila sam mišljenje komisije sa produženjem bolovanja od 2 meseca. Na istom stoji i "Kontrola nije potrebna." Šta to konkretno znači? Da li mogu ponovo da podnesem zahtev za produženje porodiljskog kada istekne prethodno? Hvala unapred!
    • Najraniji simptomi trudnoće
      Započeo/la Krsticka · Objavljeno
      Nova sam ovde ,i vrv ne znam kako da postujem pa ako neko zna neka mi pomogne ,naime muz i ja smo poceli da radimo na bebi ...menstruacija mi je prestala 5 januara i  od tad smo svaki dan imali odnose ..pre 5 dana samo pocela vrlo cesto da idem u toalet sto mi se nije ranije desavalo ,imala sam bolove u donjem delu stomaka i levom jajniku koji potraje minut dva i prestane..sad je poceo i stomak da mi se nadima  ,preko dana nista uvece kao da sam u trecem mesecu trudnoce..sta mislite sta se desava?Sad me vec plasi sto imam tolika nadimanja . Da li  rano da se pokaze bilo koji znak da sam trudna?
    • Autosedista za bebe i decu
      Započeo/la mama maza · Objavljeno
      Forum je na izdisaju. Što se tiče sjedišta, svakako sa isofixom, ako već možeš da biraš. Prije svega zbog sigurnosti bebe a i sebi da olakšaš. Možeš malo preći preko stranica na ovoj temi, pročitat ćeš dosta korisnih savjeta i trikova.
  • Teme

  • Ko je online? (See full list)

    There are no registered users currently online