odgovora

Objavljeno

Riznica je nesto posebno, mi je imamo dve, jednu koju su deca vec raskupusala ali im je i dalje zanimljivo da se njome igraju i drugu koju smem samo ja da diram, i Luna je obozava jos otkad je bila mala, a Anita jos uvek nije nesto posebno zainteresovana za knjige.

Cipelic voli ovo

Objavljeno

Marijaci, nisam znala da je Luis Kerol bio dzanki. Sad mi je jasno da mi u Alisi nista nije jasno. :lol: Tukla bih onu macku koliko me nervira. Bajke sam uvek volela da citam, mada cu za pocetak svome detetu citati cika Jovine pesme. Obozavam njegovu Riznicu. Nije losa ni Desanka Maksimovic.

Možda bi ti bilo jasno da si uzela LSD kao Kerol :lol: .Ja nikad nisam čitala riznicu,nisam je ni videla.Desanka ima i bajke,meni su baš lepe.Ona je veliki ljubitelj prirode,nikad neću zaboraviti njemu pesmu o Pokošenoj livadi,i tome kako gleda na travke i cveće kao male glave :)O,vi ne znate tužnu o smrti trava priču,

mada sve to može metaforično da se protumači.

Kako god evo neke bajke od DM koje sam ja našla.

http://www.kids.rs/t...nke-maksimovic/

Objavljeno

ovaj pocetak bajke Ivica i Marica me podseti na onu pesmicu sto smo svi pevali kad smo bili mali :

''puzu, puzicu, pusti pusti rogove,

ako neces pustiti

ja cu tebe ubiti

sekirom po glavi

na zelenoj travi'' ....... :o

mislim, wtf?! tek sad kad imam dete krecem da obracam paznju na takve stvari

i isto sam za varijantu da je bolje nesto preskociti u bajci, izmeniti, ili jednostavo naci neku adekvatniju.

I ja sam tek kad je doslo do toga da Strahinji pevam esmice shvatila koliko je ova strasna :D

Objavljeno

CIka Jovine pesmice :wub: gotovo sve ih znam. Divneeee.

Objavljeno

Nije tema, ali moram da napisem, ovo mi je najdraza pesmica :)

KUPANjE - Jovan Jovanovic Zmaj

Ala je to divota

Kad se ko okupa!

- Sto se ne bi kupali,

Voda nije skupa!

Moramo se kupati,

Prljavstinu stresti ,

- Necistoca privlaci

Rdju i bolesti.

Zato je majka spremila

Vodu, - ali mlaku,

Zato je okupala

Svoga malog Laku.

A sad veli: - Cicu mi

Pustati ne smete,

Jer ce mislit da je sir,

Pojesce mi dete.

Kucovu je slobodno,

Nek se zaigrava,

On ce Laku cuvati

Kad legne da spava.

A stariji, Andreja,

On se vecem svukao,

Sto ga vec ne kupaju,

Cisto bi se tuko.

Cekaj, cekaj, Andreja,

Dok obrisu Laku,

Ti ces onda dobiti

Drugu vodu mlaku.

Laka ce se u kolevci

Topiti u slasti,

A sta bude snevao

Nece nikom kaz'ti.

I najdrzi deo "sto ga vec ne kupaju, cisto bi se tuko" :lol:

Trmalja voli ovo

Objavljeno

To je i Lunina omiljena pesmica :) Vec zna gde se nalazi i uvek trazi da nju citam, a ja je naravno znam napamet... Imamo i mi jednu za kupanje:

"Ko se kupa

nije glava glupa!

Ko se, ko se kupa

nije glava glupa!" :lol:

I onda kad krecemo u kadu svi je zdusno pevamo :D

Objavljeno

moja omiljena:

ćiju-ćiju peva ptić

vau-vau laje psić

zinu psić - ode ptić!

Objavljeno

moja omiljena:

ćiju-ćiju peva ptić

vau-vau laje psić

zinu psić - ode ptić!

Jooooj :rolleyes::lol:

Objavljeno

:lol: :lol: :lol:

Ja znam neku pesmicu:

"A duj duj deci,

a deci reci to,

a si sinjorita,

amore Mexiko, hej!!!" :D

A moj ujak je svojoj cerki pevao:

"Djado prai zegli,

ujo mu se tegli,

baba gleda brda,

putkata joj mrda"

t2609.gif

Jao, Miva ovo je fantasticno. A ovu prvu pesmicu sam I ja pevala. A sta znaci ovaj prvi stih?

Objavljeno

A du du deci, a deci deci do, a si sinjorina, amor Mexiko

Google translation kaze

Du, du uradi, doneta je odluka bez obzira sto si gospodjica ljubav Meksika. :D

Marina cura fina i wida volite ovo

Objavljeno

A Cjopicjeva Jezeva kucica? ja sam je znala napamet od korise do korice, jos uvek se secam delova...a kraj je nakako hmm brutalan

Objavljeno

A du du deci, a deci deci do, a si sinjorina, amor Mexiko

Google translation kaze

Du, du uradi, doneta je odluka bez obzira sto si gospodjica ljubav Meksika. :D

Ja mislila da mi kaze sta znaci ova druga pesmica :lol: :lol: :lol:

Objavljeno

A Cjopicjeva Jezeva kucica? ja sam je znala napamet od korise do korice, jos uvek se secam delova...a kraj je nakako hmm brutalan

Ćopić je genijalan, mogu i dan-danas da ga čitam... Bašta sljezove boje, Orlovi rano lete, Magareće godine, Glava u klancu, noge na vrancu... U mom odeljenju u osnovnoj školi svi su obožavali Orlove, čak i problematični dečaci...

Objavljeno

SLAVNI LOVAC

Po šumi, širom, bez staze, puta

Ježurka Ježić povazdan luta.

Lovom se bavi često ga vide,

s trista kopalja na juriš ide.

I vuk i medo, pa čak i – ovca,

poznaju ježa, slavnoga lovca.

Jastreb ga štuje, vuk mu se sklanja,

zmija ga šarka po svu noć sanja.

Pred njim dan hoda, širi se strava,

njegovim tragom putuje slava.

Objavljeno

I Jeza citamo i volimo...

Objavljeno

Jao, Miva ovo je fantasticno. A ovu prvu pesmicu sam I ja pevala. A sta znaci ovaj prvi stih?

Ova druga, to je Izvorski jezik, taj jezik se prica u selu odakle su moji preci. I bezobrazna je :D:P ne smem da napisem prevod :rolleyes:

Objavljeno

Miva, ono na 'španskom' mi se čini poznato kao pesmica za lastiš! A ovo na izvorskom jeziku, kad si rekla da je bezobrazna pesmica, mislim da sam provalila siže. :lol:

Miva voli ovo

Objavljeno

Ćopić je genijalan, mogu i dan-danas da ga čitam... Bašta sljezove boje, Orlovi rano lete, Magareće godine, Glava u klancu, noge na vrancu... U mom odeljenju u osnovnoj školi svi su obožavali Orlove, čak i problematični dečaci...

Mozete pretpostaviti kako sam ja citala kraj. :D Ali je mnogo lepa knjiga. A film me bas nervira, ni blizu mi nije dobar kao sto je knjiga. Znam da sam na delu kad se Stric pravi da je mrtav vristala od smeha, to u filmu nije nista posebno.

Tangerine voli ovo

Objavljeno

Ova druga, to je Izvorski jezik, taj jezik se prica u selu odakle su moji preci. I bezobrazna je :D:P ne smem da napisem prevod :rolleyes:

Baci na pp. Cek bre, ti imas i jevrejske krvi? Miva Misterija :D

Objavljeno

Baci na pp. Cek bre, ti imas i jevrejske krvi? Miva Misterija :D

Da, da, sa tatine strane, a cukun baba mi je iz jednog izvorskog sela pa znam malo taj jezik, slican je Bugarskom ;)

Objavljeno

Jao ja moram da napisem i ovo, ima da pomislite da su me samo bezobraznim stvarima ucili, nije tako :lol:

Jelen trci po polju,

nosi papagaja,

ako mi ne verujes,

polizi mi Jaaaaaaaaaa,

vile su novine,

da su mnogo skupe,

ako mi ne verujes,

poljubi mi Duuuuuu

vao je jak vetar,

pa sam ja nazebo,

posto mi ne verujes,

ja bih tebe jeeeeeeee,

len trci po polju.....

I tako dalje :lol:

m0108.gif

Objavljeno

Mozete pretpostaviti kako sam ja citala kraj. :D Ali je mnogo lepa knjiga. A film me bas nervira, ni blizu mi nije dobar kao sto je knjiga. Znam da sam na delu kad se Stric pravi da je mrtav vristala od smeha, to u filmu nije nista posebno.

Ja sam toliko kao dete bila oduševljena Ćopićevim humorom da mi je prosto bilo žao kad završim sa čitanjem bilo koje od nabrojanih knjiga. Pokušala sam da čitam tada Dane crvenog sljeza pošto se neki od ranije poznati likovi tu pojavljuju, ali tu mi je svaka pripovetka nekako bila protkana tugom i melanholijom.

Objavljeno

Miva, i mi smo to pevali u školi na odmorima. :D

Miva voli ovo

Objavljeno

Miva, i mi smo to pevali u školi na odmorima. :D

Dobro je :)

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.

• Hormoni, trombofilije i putokazi
      Započeo/la haoyun0367@gmail.com · Objavljeno
      For the period of the sale, all 3 degrees of the 12-month Playstation Plus plans are 25% off for individuals who aren't already a part of the subscription provider. Even the ones presently part of the Essential plan can upgrade to the Extra or Premium ranges and keep 25% off, as properly.  Although the video games featured on PlayStation Plus plans in November are many, the PlayStation Black Friday sale capabilities upwards of 550 discounted products for gamers to take benefit of. The following are the exceptional game deals that PS4 and PS5 customers can indulge in this week. With the exceptionally expected sequel of the Spider-Man collection, Spider-Man 2, not set to release till 2023, some Marvel fans may be itching to pass the time with a chunk of adventuring. In truth, there may be plenty that Spider-Man 2 can analyze from its predecessor before its release.  The nice manner to accomplish that, of course, is to swing freely thru the streets of New York - like you possibly can do in Spider-Man: Miles Morales. This movement-packed open-global title has visible sparkling opinions from players and is a must-play for fans of the beloved man or woman.  With Spider-Man: Miles Morales receiving a 60% bargain this Black Friday, reducing its rate from $forty nine.99 to just $19.Ninety nine, the sequel sincerely has its work reduce out. Both PS4 and PS5 customers can take part in this deal. Hey, my friend. Want to know more comprehensive and detailed 2k23 mt purchase information? Can access https://www.mmoexp.com/Nba-2k23/Mt.html
    • Može li zakon da vaspitava našu decu?
      As soon as players reach stage forty six, they release the capacity to do glassblowing. Each Unpowered Orb a player creates nets them a touch over 52 revel in. Even as this approach is slower than maximum other strategies, it's far by way of a long way the most inexpensive way to stage up the talent.  Players that need to maintain a decent budget ought to pick out this approach to degree up from degree 46 to stage ninety nine. For players additionally interested by leveling up their Magic skill, this might be the precise crafting technique.  Players must be at degree 54 before they gain the capability to begin this method, however it is able to be used to stage up to degree ninety nine and even make a earnings if gamers are inclined to price the Unpowered Orbs themselves. Water Battlestaff - offers one hundred exp in step with personnel Earth Battlestaff - gives 112.5 exp according to workforce fire Battlestaff - gives 125 exp in line with staff Air Battlestaff - gives 137.Five exp per body of workers 1 level Up With gems Gamers can pick out to degree up with gem stones but be warned: it's miles by way of a ways the most pricey way to train degrees. It leads to a internet loss of a mind-blowing 89,029,889 gold to accomplish. Still, if players need to take this on and have gold to burn, here is the maximum green approach. High-quality, comprehensive, 24/7 online, worry-free after-sales platform for selling OSRS gold, please visit https://www.rsgoldfast.com/
    • Humanitarne akcije
      But, simply as it happens quite frequently with hyped-up games, Diablo three fell extremely quick of the legacy of its predecessor. Now, Diablo 4 is in the end coming to surpass it. Enter course of Exile, which via the early looks of it appeared like a first rate ARPG to play after the frustration in Diablo 3.  Diablo 3 acquired lots of positive reviews on launch, but it failed to take lengthy for folks that played the game to observe that it was lacking in terms of depth while compared to Diablo 2. Then there was the auction residence scenario, with players spending or promoting items for actual cash.  Right from the begin, all people who played path of Exile right now recognized its complexity. The skill tree changed into big (and it is somehow even larger now), the skills were many, and the options to build the characters have been even more. Will Diablo 4 stay up to that? Related: what to anticipate from the imminent direction of Exile: Ultimatum growth and Livestream declaration It is precisely what came about with Diablo 2, and this is going to reveal precisely what the ARPG community desires from new video games.  Path Of Exile's fulfillment, and how it modified the ARPG style Direction of Exile's success was possibly sparked with the aid of how much ARPG enthusiasts wished a game to play for a long time, getting to know its secrets and techniques, slowly getting to know every issue of it. To sell Diablo 4 Gold platform with high quality and comprehensive, efficient delivery and worry-free after-sales service, please visit https://www.p2pah.com/diablo-4-gold.html
    • Kaladont
      Započeo/la julianarikmar@gmail.com · Objavljeno
      Onaj bez fluora   talismani
    • Čekamo plusiće
      Započeo/la Zocka · Objavljeno
      Pozdrav svima...Treba mi mišljenje sa strane,jer ne znam jel sam blesava ili šta se dešava...Suprug i ja smo imali nezaštićeni odnos zadnjeg dana mog ciklusa,to je bio 6-i dan ...E sad ,problem je što je meni počelo nakon četvrtog dana od odnosa da osećam bol u donjem delu leđa i u donjem delu stomaka kao da treba da dobijem,po meni je nemoguće da osetim išta,i uopšte da ostanem trudna? Da napomenem da mi je ciklus u rasponu od 26-32 dana,stim što poslednjih nekoliko meseci stigne uglavnom na 26-i ili 27-i dan... Nije baš da želim trudnoću,više smo se bili opustili ,jer sam nekako milsila da nema šanse,a sad baš me baca u rebus trenutno ovo što osećam...U prve dve trudnoće nisam ništa osetila,tj jesam tek sedam dana nakon odnosa osetila neki prvi bol u stomaku... Hvala ♥️
  • Teme