Heliko bakterija (helicobacter pylori)

odgovora

Objavljeno

Pre tri godine proganjao me očajno tup bol u želudcu i često povraćanje. Svi su sumnjali u pojačan gastritis ili čir na želudcu. Pre mesec dana taj bol se vratio pa sam pre 10ak dana (po preporuci Phoenix) uradila test na Heliko bakteriju i eto...pozitivan je... :P

Ono malo stvari što sam isčitala nije sad da je wooou užaaaaas ali i nije za zapostavljanje jer ukoliko se ne leči uzrokuje gastritirs pa čir i na kraju rak.

Uglavnom se leči jakim AB terapijama u nekoliko navrata (ali i ovo retko kad ima efekta) ali pošto sam doilja, morala bih prekinuti sa dojenjem da bih koristila AB a i iskreno protivnik sam AB.

Trenutno sam po preporuci homeopate na strogoj dijeti (šećer, mlečno i voće do daljnjeg ne konzumiram) plus čaj, prah i tintura kapi za nerve a takođe bih trebala piti i još jednu tinturu ali sam alergična na propolis pa je ona trenutno izostavljena iz moje terapije.

Preopurčeno mi je da jedem beli, crni luk u svakom obliku i što češće.

Moram da priznam da sam imala krize zbog šećera (ali mogu da poredim kao narkomanske da su: tresem se, malaksala sam i nervozna) ali evo nekako se gura.

Veliko i prijatno iznenađenje je što više nemam bolove i ne povraćam ali naravno bakterija je i dalje verovatno prisutna pa ću sa ovakvim načinom ishrane nastaviti bar 2-3 meseca.

Ko preživi-priča će :D

Kakva su vaša iskustva/priče vezane za ovu bakteriju?

vaskrsija voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ana moja sestra ima gastristis i tu bakteriju,tacnije imala je.Skoro joj se pojavila i alergija da samo otice u licu i to mnogo.Kazu da je bakterija uzrok i pojave alergije na neke namirnice.Znam da ne moze sve da jede,cesto ima bolove,mucnine itd.,ali ne znam mnogo o tome.Inace je i medicinski radnik,pa ako te bas nesto zanima,mogu da je pitam pa da ti prenesem njeno iskustvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Koliko sam cula, ovu bakteriju ima svaka treca osoba. Nije opasna, ako se na vreme otkrije, jer u suprotnom dovodi do toga sto je Ana navela. Mamina komsinica je imala i resila je se uz pomoc ab. Ja sam isla pre dve godine da proverim da li je imam, posto vecito imam probleme sa zeludcem, zato sam se i malo informisala u vezi nje. Na srecu nisam je imala.

Opet ponavljam, cula sam da je bezopasna, ako se na vreme krene sa lecenjem

Ana* voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ana* kako si radila test na heliko bakteriju ? Ja sam vadila krv,i tu je pokazalo da je malo povisen helikobakter ,i dobila sam terapiju ( 4 vrste razlicitih antibiotika).Ja sam povracala jednom do dva puta mesecno,i morala sam na infuziju,ali obicno kada dobijem menstruaciju.Za svaki slucaj sam uradila i test ne heliko bakteriju,i pokazalo se da je malo poviseno,ali dr opet nije bio siguran da li je zaisa imam.Svakako sam terapiju ispila,ali sam prestala da povracam tek kada sam pocela kontracepciju da pijem.Mozda bi trebalo ponovo da uradim test ,ali ovaj iz krvi sam cula da nije bas pravi pokazatelj,vec na osnovu krvi moze samo dr da sumnja na heliko bakteriju,zato me interesuje da li si i ti iz krvi to utvrdila.Uglavnom kada je pedijatrica procitala terapiju koju mi je dr dao,rekla je da je veoma losa terapija,i da retko koji dr zna da napise pravu terapiju za heliko bakteriju .Ona mi je savetovala da idem na Zvezddaru u bolnicu kod gastroenterologa,ali posto mi je bebac tada bio mali,odustala sam ,ali bi mozda trebalo ponovo sve da proverim.Proslog meseca sam povracala,infuzija sa ranisanom mi nije pomogla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moja mama je imala i resila pomocu kombinacije lekova i dijete. Cini mi se da je uzimala tri neka leka, bilo je pre par godina pa se detalja ne secam, uglavnom znam da se zalila da se nije osecala dobro tokom uzimanja terapije. Sto se tice same bakterije, ne znam sta teorija kaze koliko je bezopasna ili opasna, ali znam da je njoj poprilicno uticala na normalno funkcionisanje, tacnije imala je bolove i mucnine i bas se lose osecala dok nije izlecila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cicana, ako se setiš pitaj je. Svaka informacija mi treba. Hvala ti puno.

Milenica 77, upravo tako, radila sam test krvi. Gornja granica je 1.1 a kod mene je 5.5. Iskreno mislim da je imam ne samo zbog testa već i zbog simtoma (veoma jak-tup bol u želudcu, osećaj kao da gori, povraćanje, gasovi - koje ubija sve živo oko mene koliko "smrdi", reakcija na određena jela npr jaja - kad ih pojedem molim boga da me uzme sebi kolik su jaki bolovi u želudcu).

Od kada sam na dijeti i uzimam taj čaj i kantarionovo ulje bolovi su nestali. Ali pošto ne mogu AB (koji ubija te bakterije) niti propolis onda "šopam" beli luk ali se sve plašim da je ta količina mala da ubije bakteriju. Sad isčitavam šta još mogu da koristim od tih prirodnih stvari ali da doilje mogu da konzumiraju.

Nice u pravu si, piju se tri neka leka, jedan je AB, drugi je kao neki blokator i treći da začuva želudac od AB jer je doza izuzetno jaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Znam da su se sestri pojavile i gljivice od tolikih ab,da i dan danas muci muku sa njima.Citala sam ranije ima dosta tih biljnih cajeva od nekih kombinacija travcica,zacina i sl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.