Slepo Crevo-Upala I Operacija

odgovora

Objavljeno

Drage mame zelim da sa vama podelim jedno ni malo lepo iskustvo.Pre 7 dana dete od 8 godina je u toku noci povracalo i sutradan imlalo temperaturu oko 38.5.Sutradan se sve smirilo, dete je bilo veselo i bez ikakvih problema Mislila sam da je bilo rec i stomacnom virusu.Sledecu noc dete je dobilo temperaturu 40 koja se jako tesko skidala.Ujutru je odradjena krvna slika.Leukociti i crp su bili jako povecani a granulociti u predominaciji.Doktorka je rekla da je rec o bakteriskoj infekciji ali kako je grlo bilo mirno kao i pluca a rezultati analize urina u redu ostalo je jedino da pregleda stomak detetu,Posle pregleda ustanovila je da dete ima bol u donjem desnom uglu i sa dijagnozom slepog creva poslala nas je kod hirurga.Hirurg nam je rekao da slepo crevo ne daje tako visoku temperaturu i posle uradjenog ultrazvuka dosli su do zakljucka da je bubrezna upala.Dete je ostalo u bolnici i pocelo da prima longacef i novalgetol zbog temperature koja je pocela da pada posle drugog longacefa.Zaboravila sam da kazem da su dete pregledala 2 hirurga ,radiolog i urolog.Ali posle 4 injekcije t je ponovo skocila na 38.2.Tada sam poludela i digla frku.Posto sam iz Arandjelovca dezurni pedijatar u bolnici mi je hteo dati uput za Kg. Ja na to nisam pristala.Na hirurgiji dezurni doktor specijalizant posle pregleda je rekao da je u pitanju slepo crevo i bez reci mi dao uput za Bg.Posto po njegovim recima dete nije bilo zivotno ugrozeno krenuli smo svojim kolima za BG.Ne mogu da vam opisem kako nam je bilo u kolima u ogromnoj koloni na auto putu zbog nekih radova.Na Institutu za majku i dete u BG dete je po hitnom postupku bilo operisano u roku od nekoliko sati.Slepo crevo je bilo zagnojeno i bilo je pitanje sekunda kada ce puci.Sada je i dalje na Istitutu pod jakim antibioticima i hvala Bogu ide na bolje.Objasnili su mi da su longacef i novalgetol samo maskirali pravo stanje deteta.I sta sad reci posle svega ovoga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Boze dragi kakvo iskustvo! Ne mogu da verujem! To je bukvalno bilo za dlaku,a ovo 4. slucaj za koji sam cula o problemu sa slepim crevom u zadnjih 10ak dana. Ne samo kod dece. Hvala ti sto si podelila sa nama ovo iskustvo.

Da li se dete uopste zalilo da ga boli stomak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mm je slično prošao kao mali. 7 dana mu lekari nisu verovali i mislili da izmišlja bolove, dok nije život bio u pitanju. Slepo crevo samo što nije bilo puklo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam operisala slepo crevo, i stvarno je bilo grozno, i kod mene je bilo pred pucanjem :wacko: Samo sam ja bila odrasla, imala sam 22 kad sam operisana, pa sam znala da prepoznam sta je u pitanju, klinci ne umeju da prepoznaju sta ih boli, nazalost. A boli... :( Ja nisam mogla da hodam od bolova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uf grozno :wacko: Ne dao Bog nikom...

Mom stricu je puklo... Srecom uspeli su da ga spasu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Dete je u startu imalo slabije bolove ali je to kasnije maskirano sa novalgetolom koji joj je davan intravenski zbog temperature.Inace vec je pre tri godine imala jedan napad za koji su rekli da je stomacni virus.Od tada stalno ima blage bolove oko pupka.Radili smo i ultrazvuk i sve moguce analize ali stalno je bilo sve uredu.Kada sam to sada pricala doktorima svi su me gledali kao paranoicnu.Inace sam i sama zdravstveni radnik i puno toga znam ali sa njima se ne moze razgovarati jer stalno imaju kontraargument.Svaka cast ljudima na Institutu za majku i dete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bogu hvala, sve je prošlo super! I to je najvažnije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.