Povećanje količine mleka

odgovora

Objavljeno

Phoenix, sve pohvale a013.gif ! Ne bih se ja mnogo obazirala na komentare oko sebe... To narod gleda kriticki zato sto dete, kao, vise nije beba, jede cvrstu hranu, pa sam cula razne komentare kako je bas cudno da dete koje trckara, pritrci da sisne... a meni je to bas simpaticno :rolleyes: ! Kao sto i sama kazes, uskoro ces prestati i to je to.

Moj ti je savet samo da nikako ne koristis tablete bromokriptin ili vec nesto slicno, za zaustavljanje laktacije, jer se kod mene pre 5 godina pokazalo katastrofalno i trajalo je 2 nedelje :unsure: ! Sve nuspojave sam imala, a malo je falilo i da dobijem mastitis na samom kraju, posle 14 meseci. Ja cu, sad sa cerkom, kad bude trebalo, da kupim one inekcije, i to onda prestane za dan dva... ali do tada ima vremenaaaaaa onoliko :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao Phoenix,

zanima me kako si postigla da ne izgubis mlijeko? Ja dojim 2 i po mjeseca i bila je borba prvih dana, ali smo uspjeli uz silno izmlazanje (muz je mislio da cu ga zamrziti poslije toga,posto mi je on rucno izmlazao a suze samo frcaju :P ).

U ponedeljak je Mila primila tu drugu vakcinu i otad je nastao haos. Kao da sam dobila drugo dijete. Niti znam da li se najela,niti koliko imam mlijeka, ona pocne da place na siki. Jede 5-10 minuta i onda se uznemiri i pocne da place. A prije toga je sisala po 15 minuta na obe sike. I tako je bilo stalno. Bila je prava mirna beba, sad je malo nervoznija. Ja nema sta ne pijem i ne jedem. Pijem Hyppov caj za dojilje, pijem kompot od jabuka sa kimom, kuham corbu od komoraca, jedem raznovrsnu hranu, plazmu sam uvela sa bananom, pijem mlijeko.

Ona ima faza kad fino spava, pa zato jos nisam totalno posizila.

Kad joj nudim caj ili vodu poslije sisanja, nece nista ili popije 20-30ml.

Visim non stop na internetu, trazim sta bi mi jos moglo pomoci,jer bas zelim da je dojim i ne namjeravam da odustanem.

Sike se sad mnogo prazne i imam osjecaj da ne mogu postici da ih "napunim" do sljedeceg podoja.

Molim te,pomozi nam sa savjetima. :rolleyes:

Hej, izvini, nisam videla da si mi se obratila.

Evo, jednoj prijateljici sam već bila napisala spisak šta sam radila da bih povećala mleko u kriznom periodu:

1. svako jutro uzimala sam kašiku malteksa

2. 2 puta dnevno pila HIPP čaj za dojilje

3. Samlela sam anis, komorač i kim i stavila u kutijicu i jela 3 puta dnevno po 1 kafenu kasičicu.

4. pila bozu

5. pila jedno malo pivo dnevno (uglavnom predvece) - često nisam uspevala celo da popijem, pa računam da u proseku popijem jednu času dnevno

6. pila sam oko 1.5l vode + oko 1l soka od jabuke bez sećera

7. Svaku noć kad se probudim (sto je 3-5 puta) pila sam po času vode

8. Pila kalcijum i magnezijum svaki dan

9. Dala bebi da sisa kad god i koliko god je htela. Dozvolila da bukvalno spava na dojci nocu. Budio se jako često i ja sam ga držala uz sebe i sisao je kad je hteo nocu.

10. PRESTALA da paničim i UBEDILA sebe da imam dosta mleka i da ne treba da se brinem

Mislim da su ova poslednja dva KLJUČNA, a sve ostalo samo malo podpomogne.

Da napomenem - sa pumpicom nikad nisam uspela da se družim, odn. uvek mi je jako bilo teško da izazovem refleks otpuštanja sa njom, tako da i ako ne uspeš sa pumpicom puno da izvučeš nemoj da paničiš!!

Takođe, dojke se prilagode na dojenje posle nekog vremena i prestaješ da imaš osećaj punjenja ko na početku.

A tu su i "skokovi u razvoju". Ne znam da li se ovde pisalo o tome. Ako se ne varam oni se dešavaju oko 3.će nedelje, 6.te nedelje, 3.ćeg i 6.tog meseca.

Srećno i javi ako nešto još zatreba :)

Phoenix, sve pohvale a013.gif !

Hvala mimice na podršci!!

Makicaaa voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Phoenix, sta te briga sta drugi misle. I meni su se cudili, a ja sam dojila "samo" 13 mjeseci (prestala sam abog sledece turdnoce, inace bih sigurno dojila jos). Bitno je da ti i tvoje detence uzivate, a plus je to izuzetno zdravo za njega! Dok smo dojili, mi nismo znali sta je slinav nosic, tako da samo napred!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Phoenix, sta te briga sta drugi misle. I meni su se cudili, a ja sam dojila "samo" 13 mjeseci (prestala sam abog sledece turdnoce, inace bih sigurno dojila jos). Bitno je da ti i tvoje detence uzivate, a plus je to izuzetno zdravo za njega! Dok smo dojili, mi nismo znali sta je slinav nosic, tako da samo napred!!!

Hvala i tebi na podršci!! Upravo tako, mi nismo bili bolesni skoro uošte!!! Ne znamo šta su antibiotici niti bilo šta slično!

A da, još jedan argument koji mi govore jeste - ma to mleko uopšte više nije kakvo je na početku - niti ga štiti, niti mu nešto znači!!! I to čujem od mladih majki, za koje bi mislio da su obaveštenije! Čak sam od prijateljice dobila komentar - šta misliš, da će on sad biti pametniji ako tako dugo sisa?? Ne mislim, ali ne mislim ni da mu šteti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni se prva fleka od kolostruma javila oko 5.meseca trudnoce,celo leto sam morala da nosim tufere.12h posle porodjaja je prvi put sikila.U bolnici sam se skoro po ceo dan izmlazala rucno i sve je islo glatko,skolski...Kod kuce takodje,na 2h je jela,kaki,spava...milina.

Sedmi dan temperatura,bolnica,prva noc bez mene u Tirsovoj(nije bilo mesta).Tamo je hranili na flasicu(sa rupom na cucli precnika kao slamcica).Ja da je nahranim,ona nece(valjda izmucena od infuzija i antibiotika),place...vristi...mucenje par dana.Kad sam videla da to vise ne ide(bar ne u bolnickoj atmosferi),prosvercujem pumpicu,izmuzem,sipam u flasicu...bar nije bila gladna.Kod kuce se stvar nastavlja...Poslednji put sam joj dala siku sa 4 meseca,urlala je sa sve suzama cim ju je videla...i tada sam joj obecala da joj nikad vise necu ponuditi.Izmuzavala sam se u proseku 7 puta dnevno 13 meseci,jeste bilo mucenje,pogotovo nocu,u gostima...ali bar je pila majcino mleko,a to je najbitnije.

A da,ona jednostavno ne voli mleko...nikakvo,i to moje na flasicu smo se mucili da popije.

Kad sam odlucila da je dosta izmuzavanja,samo sam postepeno smanjila kolicinu.Nisam koristila nikakve tablete.

Nadam se da cu sa drugim detetom(kad bude) osetiti cari dojenja,jer sam tih prvih 7 dana dojenja skoro i zaboravila ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Čujem stalno, a sad i čitam o bebama koje su prestale da sisaju kad su dobile mleko na flašicu. Moja beba je sasvim suprotan primer. Ona je bila toliki ljubitelj sisanja da je flašicu jedva prihvatila. Čak i kada nisam imala mleka, ona je sisala, bar malo. Ja sam ponekad mislila da ću da poludim od tog njenog ponašanja. Ali, sisanje i nije puko hranjenje, nego nešto mnogo više.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Citana to sto si ti radila je fascinantno!!! h034.gif

Ovu pricu treba pricati onim zenama koje su slegle ramenima i rekle - ne mogu, specificna je situacija a078.gif . To se zove visemesecna akcija!! Svaka cast !

Sve mi zelimo najbolje za svoju decu, naravno, i najlakse je u svim skolicama roditeljstva propagirati dojenje, ali niko ama bas NIKO ne prica o mogucim problemima i njihovom resavanju. Vrhunac edukacije je prica o ragadama i preporuka za lanolin. Mnogo puta prekorim sebe kad dozvolim da se iznerviram oko necijeg sleganja ramenima na prvi problem kod sikenja, jer znam sta sam i sama prosla, od ragada, mastitisa, inekcija longacefa, temperature 40, razbijanja grudvi, toplih i hladnih kompresa c074.gif ... Sve lepo kao na tacni za odustajanje... ali nisam. Bila sam strpljiva i uporna, plakala kao kisa dok sam stavljala halapljivu bebu na rascvetalu bradavicu, ali sam nekako samoj sebi rekla da cu to prevazici - i jesam :) . Gde bi mi kraj bio da sam znala sve ovo sto znam sad. Ali sam nekako sama radila po osecaju i bila uporna...

Znam da sve mi imamo razlicit prag bola i trpeljivosti... Ne zelim ovom mojom pricom da velicam sebe, jer to nije poenta, nego mi je zao kad vidim da se lako odustane, a priroda je toliko carobno odradila taj proces, samo ga mi sopstvenim strahom da su nam deca gladna, kocimo i nekada prekidamo. Dodatni problem je i to sto nemamo fizicki dokaz i uvid koliko je beba posisala, pa mislimo da je malo... Ali, ako beba napreduje a siki po 10-15 minuta, ocigledno je da je to TO. Moje je misljenje da se na dojenju radi, narocito ako postoji problem, a sada u eri interneta sve je mnooooooogo lakse :) .

Jos jednom Citana - svaka cast na upornosti i izdrzljivosti! a023.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

HVALA!!!

Mlijeko je krenulo, a mislim da je najveca zasluga u ovom poslednjem: OPUSTITI SE I UZIVATI. Samo vjerovati u sebe!

Mnogo je lakse kad izadjem na forum, svi problemi su rijeseni :lol::rolleyes:

Zene, sjajne ste!

Pregrmile smo krizu i to zahvaljujuci vama.

Thanks!

Mlijeko tece li tece, a Mila spava sa rukicama iznad glave!!! Sreca,radost!

jelena74 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cestitam svim upornim mamama!

Kad sam izasla iz bolnice, suprugu sam rekla sledece: " Moj jedini cilj sada je da budem produktivna fabrika mleka u TRI smene :D i da ne dozvolim da mi dete place bez prevelikog razloga." I uspela sam u tome.

jelena74 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala Mimice ;) I meni je fascinantno, sad iz ove perspektive,ali tad...tad se cinilo tako normalnim i logicnim.

YelenaC to je ziva istina sto si rekla.Mene su svi po kuci zezali da ce da mi okace klepetusu i vezu glavu za nogu :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E Citana, na glas sam se smejala za klepetusu a055.gif !

I ja sama sebe iz milja zovem - mamica kravica, ali ovo tvoje je biser a068.gif .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A da, još jedan argument koji mi govore jeste - ma to mleko uopšte više nije kakvo je na početku - niti ga štiti, niti mu nešto znači!!! I to čujem od mladih majki, za koje bi mislio da su obaveštenije!

Imaš i moju podršku! Samo napred! Moja mačka je tek napunila godinu dana i naravno još siki sve u 16. Nemam nikakav određeni datum do kada će, dok njoj i meni bude odgovaralo. A što se tiče toga da li ona dobija nešto mojim mlekom ili ne, meni je sasvim dovoljno što joj pruža imunološku zaštitu, a ovo sam našla na RODI:

U drugoj godini dojenja (12-23 mjeseca), količina od 448 ml majčinog mlijeka donosi djetetu:

o 29% od ukupnih potreba za energijom

o 43% od ukupnih potreba za proteinima

o 36% od ukupnih potreba za kalcijem

o 75% od ukupnih potreba za vitaminom A

o 76% od ukupnih potreba za folnom kiselinom

o 94% od ukupnih potreba za vitaminom B12

o 60% od ukupnih potreba za vitaminom C

Usput čini mi se da ljudi tako zdušno napadaju majke koje doje i nakon prve godine zato što imaju utisak da su u tom slučaju oni ti koji su napravil grešku ranijim odvikavanjem od sike. Meni je takav stav veoma naporan, pa ne ulazim u rasprave nego samo kažem ja tako radim i tačka, a ako baš zapene zamolim za tišinu jer deteu voli da siki na miru :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

TAKO JE!samo nek oni sike,nek su zivi i zdravi :wub:

ja sam za to da treba da sisa dok trazi i hoce :rolleyes: nadam se samo da necemo preterati :rolleyes::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ima još jedna zamka koja nas samo čeka da upadnemo u nju, pa da odustanemo od dojenja! Čini mi se da to niko nije spominjao u ovoj temi, a radi se o onim iznenadnim skokovima u napredovanju bebe, kada ona traži odjednom više mleka, pa nam se čini da ga nemamo dovoljno, jer se stalno čini gladna, a najverovatnije je poremetila i uspostavljen ritam spavanja... U tom trenutku mleka možda i nema dovoljno, ali ako nastavimo hrabro, pa makar nam nekoliko narednih dana bebče bilo na sisi non stop kao prilepak, mleka će biti taman, pa i više nego dovoljno vrlo uskoro. U proseku ovo se dešava nakon desetak dana od rođenja, pa ponovo oko šeste sedmice i oko trećeg meseca. Dakle, možemo čitavu stvar predvideti, i ne dati se zbuniti. Meni se sa šestom na sedmu sedmicu od rođenja desio i mastitis (pre desetak dana), pa je bilo čupavo, ali evo sve se nekako smiruje i normalizuje. Idemo dalje... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ima još jedna zamka koja nas samo čeka da upadnemo u nju, pa da odustanemo od dojenja! Čini mi se da to niko nije spominjao u ovoj temi, a radi se o onim iznenadnim skokovima u napredovanju bebe, kada ona traži odjednom više mleka, pa nam se čini da ga nemamo dovoljno, jer se stalno čini gladna, a najverovatnije je poremetila i uspostavljen ritam spavanja... U tom trenutku mleka možda i nema dovoljno, ali ako nastavimo hrabro, pa makar nam nekoliko narednih dana bebče bilo na sisi non stop kao prilepak, mleka će biti taman, pa i više nego dovoljno vrlo uskoro. U proseku ovo se dešava nakon desetak dana od rođenja, pa ponovo oko šeste sedmice i oko trećeg meseca. Dakle, možemo čitavu stvar predvideti, i ne dati se zbuniti. Meni se sa šestom na sedmu sedmicu od rođenja desio i mastitis (pre desetak dana), pa je bilo čupavo, ali evo sve se nekako smiruje i normalizuje. Idemo dalje... :D

Bravo za tebe! Pokazala si da si uporna i da je majcinski instikt neprikosnoven! To sto kazes za periode drasticnog napredovanja bebe, u pravu si. Ja sam sa mojim bebcem imala period kad je sisao na manje od sat i to se cinilo kao vecnost, iz dana u dan, a ustvari, trajalo je mozda 7 dana. Jeste dojenje naporno u pocetku, ali ako se resis da istrajes, dobijas mnogo vise nego sto si dala. Jos jednom, svaka tebi cast uporna, hrabra i istrajna zeno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ima još jedna zamka koja nas samo čeka da upadnemo u nju, pa da odustanemo od dojenja! Čini mi se da to niko nije spominjao u ovoj temi, a radi se o onim iznenadnim skokovima u napredovanju bebe, kada ona traži odjednom više mleka, pa nam se čini da ga nemamo dovoljno, jer se stalno čini gladna, a najverovatnije je poremetila i uspostavljen ritam spavanja... U tom trenutku mleka možda i nema dovoljno, ali ako nastavimo hrabro, pa makar nam nekoliko narednih dana bebče bilo na sisi non stop kao prilepak, mleka će biti taman, pa i više nego dovoljno vrlo uskoro. U proseku ovo se dešava nakon desetak dana od rođenja, pa ponovo oko šeste sedmice i oko trećeg meseca. Dakle, možemo čitavu stvar predvideti, i ne dati se zbuniti. Meni se sa šestom na sedmu sedmicu od rođenja desio i mastitis (pre desetak dana), pa je bilo čupavo, ali evo sve se nekako smiruje i normalizuje. Idemo dalje... :D

I ja se slazem sa tobom. Upornost se na kraju uvek isplati. I mi smo na pocetku po ceo dan viseli na siki, ali sve je na kraju doslo na svoje. Beba se vremenom uobroci, a ako se to i kasnije desi, nista strasno, sve bebe su razlicite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svi smo čitali o tome koji hormoni učestvuju i kakvu funkciju imaju u procesu laktacije i dojenja... Sećate se oksitocina? To je onaj zadužen za refleks otpuštanja mleka. Usled stresa i umora, koji direktno utiču na nivo oksitocina, iako mleka ima dovoljno, nema valjanog refleksa otpuštanja i onda ispadne da uskoro ni mleka nema, jer se dojke ne prazne..., i onda naravno beba bude gladna, a mastitis samo čeka da vas strefi! Elem, saznala sam da postoji lekić koji se zove Syntocinon (sintetizovani oksitocin), pakovan u spreju za nos, upravo za ove svrhe, kada je potreban doiljama! Syntocinon inače ima mnogo širu primenu, induktor je pri porođajima... U Bg se mogu kupiti ampule ovoga (45din kom), ali nikako nisam našla dotični sprej za doilje. Međutim, ima ga kupiti u Hrvatskoj i Bosni. Meni stiže preko neke veze iz Sarajeva ovih dana... :) Eto, valja znati da i to postoji! Prava informacija u pravom trenutku je neprocenjivo vredna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

:unsure:<_<:angry: Opet isto! Mlijeka sve manje i manje. Mila kad uhvati siku, ne pusta! Poslijepodne je najkriticnije. Posto su ujutru "punije" grudi, nekada mogu da izmlazam, pa onda to mlijeko dajem navece uz dojenje.

Tvrdoglava sam, pa ne odustajem lako al vise sam stvarno umorna.

Moze malo podrske?

Primjetila sam da nam je ovaj pocetak mjeseca kritican.

Tako je bilo i prosli i pretprosli mjesec.

jedem sve zivo i pijem i pomalo mi je muka od svega.

Da ne spominjem da su nam prosle nedelje izbila dva zubica :rolleyes: i da sam na sve to ja dobila. Valjda i to utice na okus mlijeka, bar tako citam.

I jos je primila vakcinu neki dan. Ma sve se sastavilo.

Dosada je fino napredovala, a sad cemo da vidimo. Samo da izdrzimo bar do 6.mjeseca. Sad nam je 4 mjeseca i 10 dana!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sangaj, ne daj se! Spominjala sam u svom poslednjem komentaru Syntocinon (oxitocin), koji utiče na dinamiku otpuštanja mleka. Dobila sam bočicu, i koristim je u krajnjem slučaju uveče kada sam već jako umorna, pa primetim da se beba unervozi jer mleko malo ''kasni''. Pomaže.

Ali postoji još jedan suplement koji direktno utiče na količinu lučenja mleka. To je aktivna supstanca Domperidon. Koristi se za žgaravicu inače, a može se davati i bebama u slučajevima refluksa, s tim što kod doilja ima i taj dodatni efekat povećanja količine mleka. Toga ima kupiti u Bg, ali lek koj se zove Motilijum, a u kom se nalazi ova supstanca nije zvanično registrovan kod nas, pa ga je potrebno naručiti u nekoj od privatnih apoteka (znam i kojoj). Ovo su ti informacije kojima ja raspolažem, ali napominjem, nisam lekar niti farmaceut. Ovo neka ti budu ideje kako da možda pomogneš sebi i bebici, ali nemoj na svoju ruku, dobro se konsultuj sa nekim stručnim. Opet ću ti napomenuti i to da kod nas lekari uglavnom ne znaju za ove moguće suplemente, (na zapadu, počev od Hrvatske su ovo regularno primenjivana sretstva), pa da se ne začudiš ako baš lekar kome se ti obratiš prvi put od tebe čuje da ove stvari funkcionišu ovako. Ipak... Najbolje je kada dojenje ide svojim prirodnim tokom uspešno bez dodatnih podsticaja farmakologije! Samo izmlazaj maksimalno obe dojke posle svakog podoja, što češće stavljaj bebca na sike, ali to već i sama znaš. I još jedna mogućnost bi bila da možda sada ubaciš bebici u ishranu neku od mlečnih kašica, npr. pirinčanu, jer je bebica dovoljno stara. Možeš praviti od tog mleka koje ujutro izmlazaš, pa davati poslepodne kao obrok uz podoj.

Želim vam oboma da istrajete! Uh, i meni se nekad čini da mi mleka nedostaje, posebno ako neuredno spava danju, pa stalno traži da siki... Ipak na vagi je sve ok, bar ovoj našoj kućnoj. Sutra idemo na drugu kontrolu jer je napunila 2 meseca, pa bumo vidli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala na podrsci. Kupila sam one kapsule More milk plus, pa i to sada pijem. Kuham caj od piskavice,pa jedem ono zrnevlje. Kuham kompot od jabuka.

Cini mi se da je danas malo bolje.Bar po njenom raspolozenju. Kako se koristi taj sprej?

Cula sam da ima nekih nus pojava, tipa crvenilo kod bebe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sprej izgleda isto kao i bilo koji sprej za nos i aplicira se identično. Štrcnem jednom ili nijednom dnevno. Iskustvo jedne mame koja ga koristi već godinu dana svakodnevno je da mleko fino ide, a nus pojava baš nikakvih nema. Oxitocin se inače i luči prilikom dojenja u telu majke, a kao što rekoh, pospešuje refleks otpuštanja mleka, a stres ili umor ga inhibiraju, uprošćeno rečeno. Inače oxitocin je redovno prisutan u telu čoveka, oba pola, bez obzira na dojenje...Ima sigurno stručnijih od mene da te procese objasne, jer sam potpuni laik, samo sam radoznala jako, pa čitam okolo o svemu i svačemu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

sangaj ne daj se,nemoj se sad predavati. Mozes uzeti i hippo caj od komorace,ja sam to pila i jako je prijatnog ukusa. Znas da trebas da pijes sto vise tecnosti,da ti sad ne pametujem puno. Mozda si malo premorena ili nesto nervozna,sve ce proci ali od dojenja NE ODUSTAJ NI PO KOJU CENU :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sangaj, folna kiselina tj. Folnak mozes da pijes kao dodatak iako pijes neki od multivitamina koji sadrzi folnu kiselinu.Ona utice na stres direktno i moze te opustiti. Isto tako, ako pijes neki od multivitamina za dojilje, vidi koliko sadrzi magnezijuma. Ako ima manje od 500mg, dodaj i njega. Utice dobro na premor. Meni je to dosta pomoglo, kao i Hipp caj za dojilje.

Jednako ti savetujem kao i Zemunci da krenes sa kasicama, u kasnijim popodnevnim satima. Nemoj sve pripisivati manjku mleka. Mozda je bebac malko umoran pa siki sporije, a trazi cesce jer mozda ipak treba nesto vise od mleka.

Moj bebac je sa 4 meseca poceo da sisa na manje od 2 sata i meni je to pre bio znak za dohranu nego da nemam dovoljno mleka.

Sve najbolje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sada je dojim na dva sata,a prije je sisala na 3-3 i po sata.

I to tako halapljivo zgrabi i zavrsava dojenje nezadovoljna. Evo opet je ovo doba kriticno.

Cini mi se da poslijepodne tek pokoja kap ima. Pijem i hipp-ov caj za dojilje.

Najgori je taj osjecaj da neko zavisi od tebe da li ce jesti ili ne!

Nisam jos odustala, valjda je samo faza.

Evo me jedem plazmu i mlijeko :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sangaj, folna kiselina tj. Folnak mozes da pijes kao dodatak iako pijes neki od multivitamina koji sadrzi folnu kiselinu.Ona utice na stres direktno i moze te opustiti. Isto tako, ako pijes neki od multivitamina za dojilje, vidi koliko sadrzi magnezijuma. Ako ima manje od 500mg, dodaj i njega. Utice dobro na premor. Meni je to dosta pomoglo, kao i Hipp caj za dojilje.

Jednako ti savetujem kao i Zemunci da krenes sa kasicama, u kasnijim popodnevnim satima. Nemoj sve pripisivati manjku mleka. Mozda je bebac malko umoran pa siki sporije, a trazi cesce jer mozda ipak treba nesto vise od mleka.

Moj bebac je sa 4 meseca poceo da sisa na manje od 2 sata i meni je to pre bio znak za dohranu nego da nemam dovoljno mleka.

Sve najbolje!

Hvala! Pokusacu sa magnezijumom i folnom kiselinom.

Ako se nastavi jos par dana, nema druge nego uvoditi kasice. Htjela sam da izguramo jos mjesec dana,a sad nisam sigurna. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.