Radne akcije

odgovora

Objavljeno

Verovatno većina članica se seća da je svojevremeno postojala bar četiri puta u toku godine radna subota kada su se organizovale tzv "Radne akcije" gde bi mlađi učenici čistili dvorište a stariji park ili neku drugu javnu površinu, srednjoškolci su išli na poljoprivredna javna dobra i pomagali u obrezivanju voćki. Takođe su bile organizovane tzv subote prikupljanja sekundarnih sirovina gde su svi učenici škola donosili ili papir ili išli od kuće do kuće i skupljali novine ili koji god materijal za reciklažu.

Da li mi se čini ili toga više nema? Ako je tako, zašto? Da li postoji mogućnost da se pokrene inicijativa da se to vrati u škole?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ima i sada toga. Ne znam kada pada onaj ekološki dan - "Očistimo Srbiju". Tada svi klinci treba da dođu u školu i čiste dvorište.

Inače, vremena su se promenila. Većina roditelja ne dozvoljava deci da učestvuju u tim akcijama. Kao: "Neće naša deca da čiste! Čistite sami ako vam je prljavo!!!" Sramota je danas baviti se fizičkim poslom, a naročito da se za toj još ne dobiju pare. Umesto da se razvija ekološka svest i pozitivan stav prema radu, našoj deci se stalno šalju poruke da je sramota raditi i da je učiniti nešto za svoju školu ili državu čisto iskorišćavanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Znači ne postoji nikakva "novopečena" zakonska prepreka za tako nešto :( već roditeljska :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Na žalost toga više nema ili je u jako maloj količini. danas djeca idu na izlete i ne pokupe papire za sobom, sramota. Ana prosle godine nije ni jednom imala tu akciju a ja kao roditelj smatram to i te kako korisnim iskustvom prije svega da se djete nauči da nije lako raditi, da cijeni svačiji rad, razvija ekološku svijest i na kraju krajeva takva druđenja su usvjek bila zdrava i vesela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.