G tacka

odgovora

Objavljeno

Famozna G-tačka oduvek je bila kontroverzna! Neke žene tvrde kako je ona odlučujuća u postizanju orgazma, dok su druge uverene kako ona uopšte ne postoji. Seksolog Pol Hol tvrdi kako bi se ona trebala nalaziti oko 2.5 do 5 centimetara unutar vagine, i da se može osetiti na dodir. Njena je veličina otprilike jednog graška (no ona varira od žene do žene, pa može biti i nešto veća). Iako je tako zovu, ona u stvari nije tačka, već više područje, pomalo grubo i naborano, što se može osetiti na dodir.

G po Grafenbergu

Poklonici tantričkog seksa o tom "svetom mestu" pričaju već hiljadu godina, a službeno ju je otkrio ginekolog Ernst Grafenberg i to 1944. godine (po njemu je i nazvana "Grafenberg tačka"). Dok za neke žene ona predstavlja vrlo erotično i izuzetno osetljivo područje, druge žene je, i sa time se slažu naučnici, uopšte ne moraju imati.

O G-tački postoje mnoge teorije, a ona najzanimljivija je kako je reč u stvari o "zakržljaloj" muškoj prostati (što i objašnjava njena hiper-senzibilnost). Isto tako, neke žene tvrde kako pri snažnoj stimulaciji G-tačke izbacuju neobičnu tečnost, za koju neki naučnici tvrde kako sadrži enzime prostate (što se podudara sa teorijom kako je reč o ekvivalentu muškoj prostati). Drugi pak naučnici kažu kako je ta tečnost u stvari mokraća, pa zbog takvih kontradiktornih teorija se i ne može govoriti o konkretnim naučnim rezultatima.

Ne tugujte ako je ne pronađete

Budući da je svaka žena različita, misteriozna G-tačka, još će neko vreme zasigurno i ostati "misteriozna". Do tada seksolozi predlažu da je pokušate istražiti (sami ili u društvu partnera), a ukoliko je ne otkrijete, ništa zato! Svaka je osoba unikat za sebe, a načina za uživanje u seksualnosti je bezbroj! G-točka je tek jedan od njih...

Verujete li vi da zaista i postoji?http://www.zdraviilepi.com/Magazin-107.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

područje, pomalo grubo i naborano, što se može osetiti na dodir.

Ovo ja imam :lol: :lol: Ali bas je ovako, i jaaaaaaaaako je osetljivo :rolleyes: Toliko da se zadovoljstvo nekad granici sa bolom. Zato i ne volim cesto da se bavim tom tackom :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa ovu temu sam trazila pa sam mislila da ste je obrisali.

Elem ja sam je nasla, tj. mm je nasao :rolleyes: i savetujem svima da je pronadju ;):D

BebaR i MatroNadja volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mivo, a to je ta novost? :D Hehehehheheheheheeeeeeeeeeeeee :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mivo, a to je ta novost? :D Hehehehheheheheheeeeeeeeeeeeee :D

;) :*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.