Zabrane i ograničenja

odgovora

Objavljeno

Da li smatrate da su zabrane i ograničenja dobri i u kojoj mjeri.

Ovde ne govorimo o tome koliko je ko strog roditelj nego npr. zabraniti djetetu da ide na neko mjesto, da koristi razne sajtove, da se druži sa nekim ljudima .....

Da li smatrate da su ovakve zabrane ispravne i da će ih djeca slijepo pratiti i poslušati ili da će i dalje iza leđa raditi to?

___________________________

Smatram da u nekim stvarima čovjek mora biti isključiv kao npr da uhvatis djete sa cigaretom i sličnim glupostima ali neke druge stvari koje ne valjaju tipa facebook, chatovi određeni kafići, grupa prijatelja i sl. mišljenja sam da zabrane stvaraju smo još gori efekat, da će djeca onda to raditi a roditelji neće imati pojma. Lično bi pustila, vrlo često razgovaral na tu temu i naravno da bi otvorila 4 očiju i pratila šta se dešava po tom pitanju

__________________________

Šta vi mislite, da li bi ste ograničavali svoju djecu i da li zaista mislite da bi vas poslušali?

*Sole* voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ogranicenja naprosto moraju da postoje i granice mora da postavlja roditelj. To je lakse reci nego izvesti. ;)

Mislim, sto je i najvaznije, da ce se i dete sigurnije osecati pored roditelja koji mu skrece paznju na nesto i nesto mu zabranjuje, nego pored roditelja kome je svejedno sta dete radi.

Deca uglavnom nece slepo poslusati roditelje, ali...kljucno je steci poverenje deteta, zatim sa detetom razgovarati, dete se mora "imati na oku"- naravno ne u bukvalnom smislu, vec pratiti ponasanje deteta, raspolozenje deteta itd., ...sve to mora dati rezultat!

Cilj je napraviti takvu atmosferu, da se dete samo pozali na eventualne probleme, a takodje da samo uvidi da nesto nije dobro i zasto nesto ne treba da radi.

Moja deca su jos mala za neke specijalne zabrane i ogranicenja koja si navela, ali svakako vec sad- mm i ja pravimo temelje za ono sto dolazi kasnije...videcemo da li cemo i koliko uspeti ;)

Za ocekivati je da ce dete raditi nekad nesto sto nije ispravno i nesto sto mu je zabranjeno...ne znam da li smo mi bas za sve slusali nase roditelje???...ja prva nisam!!!

Neke stvari su me pustili, sa nekima verovatno nisu mogli da se izbore, ali hvala im na beskrajnoj prici o necemu sto nije dobro, i na stalnom skretanju paznje na dobre primere, na tome sto sam uvek mogla, a pogotovo mami- sve sto mi je na dusi da kazem....i najvise im hvala na tome sto i kada sam bila najgora- uvek su mi oprastali! Kako sam odrastala sve vise sam ih razumela, svoje greske uvidela i sad ih jos vise postujem zbog toga kako su se poneli u nekim situacijama.

Malo sam udavila, ali nadam se da ste poentu moje price razumeli! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

taya...sve si lepo napisala... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.