Sve o porođaju carskim rezom

odgovora

Objavljeno

POZZ svima :) Evo i ja sam se pre osam meseci porodila na carski rez uz spinalnu anesteziju.CR je bio planiran jer mi je posteljica srasla za grlic pa nisam smela na prirodni.Mogu vam reci da sam prezadovoljna :D Ustala sam 24 casa posle porodjaja do kupatila (to me je malko bolelo,poseces prst pa te boli a ne rez), sutradan ceo dan dojila i nosala bebu a cetvrti dan dosla kuci... :D Skinula sam konce posle sedam dana i tad krenula u akciju spremanja i sopinga :) Sada se rana tek nazire u vidu crvenila a ja se osecam super!!! Inace,rodila sam sina Mateju,i ako se ja budem pitala ici ci ponovo na carski! Zato devojke,ne ocajavajte,nije nista strasno!!! :)

E, super Biljana! Svaka cast. Kazi mi, kako teku pripreme za carski u bolnici?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam se porodila carskim rezom u opstoj anesteziji pre 15 meseci. Razlog je taj sto je beba prednjacila nogama, tako da nisu hteli ni da pokusavaju prirodni porodjaj.

Na otpustu mi je receno da ako dodjem ponovo na porodjaj u roku od dve godine, ponovo ce biti CR, a ako prodje vise vremena onda moze i prirodnim putem. Ja bih ponovo birala CR, samo iz razloga sto bih znala sta me ceka, pa nema straha od nepoznatog.

Sam bol i nije nesto preterano jak, sasvim podnosljivo. Malo je nezgodno ako vas spopadne kasalj ili kijanje

Ono sto mi je bilo grozno je budjenje iz anestezije, trebalo je da progutam pljuvacku sama, ali nisam mogla pa su je izvukli onom cevcicom. Grozan je osecaj, kao da se davim. Takodje, u jednom trenutku tokom operacije sam se probudila, cula sam doktore sta pricaju, ali nisam mogla da vidim, govorim ili se pomeram. Nisam osecala bol, ali neki cudan osecaj da mi muljaju po stomaku, jesam. To je verovatno trajalo jako kratko, pa sam opet "zaspala", ali sam se prepala najstrasnije toga da cu do kraja zahvata biti budna. Srecom nisam.

U bolnici sam bila 5 dana i mogu da kazem da mi je bilo OK, narocito kad sam sa poluintenzivne nege presla na obicno odelenje, gde su nam bebe donosili danju na svaka 3-4 sata.

Citala sam vase postove i vidim da su se neke od vas bas brzo oporavile i odmah nosile bebe. Blago vama. Meni je trebalo sigurno mesec dana da me, kad podignem bebu bas ne zaboli jako stomak.

Ali, kao sto rekoh, ponovo bih isla na carski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa isla sam dan ranije,uradili su mi CTG nekoliko puta,pricala sam sa anesteziologom,uradili mi EKG,merili pritisak,vadili krv...Ujutru me klistirali i odveli u salu...Secam se kao juce,tacno u 08:00 su mi dali anesteziju,u 08:20 sam se porodila a vec u 08:50 pricala sa muzem na mobilni :D Sve zajedno,nepun sat! :blink:

Tasa021 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jelena, ukoliko planiras porodjaj u betaniji (a ako ti nick znaci da si novosadjanka ;)) onda ti preporucujem da dogovoris unapred ko ce ti raditi. ja sam bila na dogovorenom, trebala sam stici u bolnicu u ponedeljak, da bi obavili u sredu CR, ali zbog povisenog pritiska, ja sam stigla u petak, pisala u flasi :) i primala terapiju do porodjaja. ovo sa flasom je za one dame koje imaju poviseni pritisak, time se proverava nivo proteina u mokraci (salju oni to negde predpostavljam).

uglavnom, ides na EKG, proveru brzine zgrusavanja krvi, opsta krvna slika i pritisak. cvrstu hranu prestajes da jeden u 12 predhodni dan, a vodu i sokove u 18 isti taj predhodni dan.na sam dan operacije, budjenje je u 5 da te klistriraju (deo kojeg sam se ja licno plasila, ali nije nista strasno), i onda cekas da te pozovu. gore u predoperacionoj sali dobijes kanilu (ona iglica kroz koju dalje primas sve intravenozno sto ide) i pripreme te za operaciju. kad se prebacis na OP sto, dobijes infuziju sa anestezijom i zaspes lepo. ja se jedino secam onog trenutka kad mi je dr prskao stomak jodom. dalje ne. jedna sestra mi je sutradan (u viziti) rekla da kad je sve bilo zavrseno i dok su me nosili na intenzivnoj, ja sam se izvinjavala sto me "to" jako boli. uglavnom, mislim da je red da sve one zene koje idu na bilo koju operaciju, pa i carski, shvate da je to normalno budjenje iz anestezije: pricas stvari koje mozda ne bi nikad izgovorio, hladno ti je i jos si u bunilu i ne znas gde si. to da te grlo boli je opet individualno. meni su tu intubaciju verovatno odlicno uradili, ja bolove nisam imala, ali sam nakon operacije malo teze disala (to su bili kratki udisaji i izdisaji) koji su trajali par dana, dok sam bila u bolnici. ukoliko imas srece da ostanes dva dana u shok sobi, super. onda ces dobijati lekove protiv bolova u ta dva dana, a posle, nakon prelaska u poluintenzivnoj nezi, nema toga.

bebu sam videla odmah nakon sto sam stigla u shok sobi, zamolila sam sestru da vidim bebu, iako sam bila polusvesna,jasno se secam kad su mi doneli prdu jos uvek zamotanog u roza carsavu kako place. naravno, plakala i ja....ne zbog osecaja da je moj, nego nisam verovala (no ovo su vec druge teme, jel ;) ..).

preporuka je da se sto pre ustane, i da sto pre pocnes da hodas, da bi sto pre se osecala bolje. ja nisam mogla odmah, i da boli, boli, ali nije nista strasno. mislim, nije nepodnosljivo. pre mog porodjaja mi je prijateljica rekla: bolje da imas rez na stomaku nego u medjunozju i da sedis ko kvocka jos mesec dana, posebno ako dobijes epiozotomiju "za medalju". no, i to je individualno, ima svakakvih primera.

nemam losa iskustva sa samom operacijom, vise bih rekla da je osoblje vrlo cesto nikakvo (posebno jedna sestra na poluintenzivnoj), ali, moj ti je savet da ne sljivis njihovo ponasanje. oni su tamo zbog nas, a ne mi zbog njih. i trudi se da dobijes sve sto ti pripada (u smislu nege). bolece okretanje na stranu, imaces osecaj da ti creva ispadaju, bolece kad se smejes ili kasljes, ali kad ti bilo sta od toga dodje, samo rukama blago stisni ranu. osecaj da ce popucati je samo osecaj, nista vise. probaj u krevetu dok lezis na odelenju da radis kegelove vezbe, pocni jos tamo, posto zapisavanje je cesto nakon ove operacije.

crevna funkcija se vraca nakon par dana, kad budes dobila i polutvrdu hranu, i to je ok. to sto ces imati gasove, popularno receno prdeti non stop, da te ne smara. to je normalno i u redu. na tom odeljenju fart je zvuk iz svake sobe.

moja preporuka je da ne popijes sve one silne cajeve koje dobijas (caj mi je u betaniji ostao u najboljem secanju), vec polako, zbog naglod nadolaska mleka. ukoliko se nisi pripremila, budi spremna i na nagli nadolazak mleka (let down) i to mala bebica ne moze bas sve posisati (cesto ali ne i uvek tako) i topla preporuka je da imas aventovu pumpicu uz sebe, da masiras grudi sama, listove kupusa (da da, veoma je ozbiljno ovo), ali sve je to ukoliko imas puno mleka koje se zacepilo u kanalima.

kad ti nose bebu na podoj, budi uporna da te nauce kako treba. oni su tamo za to. zapamti ;)

baby blues ce se neminovno pojaviti, jedan od tih 4-6 dana dok si tamo. nista strasno, i to je za ljude :P

raspisah se od ranog jutra...nadam se da sam ti pomogla da shvatis da nije sve tako strasno, ali i da nije sve bas najjednostavnije. svakako, iskreno bih ti preporucila da ne razmisljas puno o tome, neces nista promeniti, sam tok dogadjaja je takav da ti ne odlucujes o boli, o operaciji, o tim stvarima...samo budi pozitivna, veruj da mi je to veoma pomoglo dok sam bila tamo :)

naravno, ako nesto hoces vise da znas, slobodno mi posalji poruku, da ne davim sa svojim ogromnim postovima.

zorazora voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Porodila sam se CR-om pre 21 mesec.

Jako sam želela da se porodim prirodno, ali su mi u devetom mesecu dijagnostikovali makrozomiju (krupnu bebu preko 4kg) i uzanu karlicu.

CR je rađen u spinalnoj anesteziji i sve je prošlo kako treba. Ukupno sam u sali bila 25 minuta, bebu videla istog trena (što mi je jako značilo).

Međutim, ja sam imala nesnosne bolove prva dva dana. Prvu noć nisam oka sklopila. I pored lekova protiv bolova, meni su suze išle od bolova u leđima i rane. Ipak sam ustala posle nepunih 24h, ali to je bilo najdužih i najpaklenijih 3 metra u mom životu.

NO, sve to IPAK prođe. :rolleyes:

3 velika stručnjaka su me pregledala pre porođaja i radili UZ. Svi su govorili da bebac ima između 4 i 4.5kg.

Rodila sam zdravog i prelepog dečaka od 3.8kg. Da li sam ipak mogla prirodno da se porodim? Ne znam, ali sad na kraju to nije ni važno :)

Uskoro bih još jednog bebca.

AnnaNinna, Tasa021 i Cvrky volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa isla sam dan ranije,uradili su mi CTG nekoliko puta,pricala sam sa anesteziologom,uradili mi EKG,merili pritisak,vadili krv...Ujutru me klistirali i odveli u salu...Secam se kao juce,tacno u 08:00 su mi dali anesteziju,u 08:20 sam se porodila a vec u 08:50 pricala sa muzem na mobilni :D Sve zajedno,nepun sat! :blink:

Jao kako ovo lepo zvuci, milina jedna! Onda se pitaju zasto se sve vise i vise zena odlucuje na carski... Pa valjda imam pravo da se ne mucim... Ni jedan doktor na svetu ne moze predvideti moj prirodni porodjaj i obecati mi da se necu muciti, da mi nece puci grlic, ili ostati posteljica. To niko ne moze da zna. Ovako opet, bar malo vise znam na sta idem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam se pre mesec i po dana porodila na carski rez, koji je bio planiran, jer sam se 7 godina lecila od steriliteta. Sve sam proctala sto se procitati moglo, naslusala se iskustava drugih ali nisam bila spremna da ce toliko boleti.Uostalom kolicina bola se ne moze zamisliti. I sada kada je sve iza mene i dalje mislim da je na prirodnom porodjaju veci rizik za bebu, a na carskom za majku. Tom logikom sam i birala, i ne kajem se. Samo da boli, boli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nemam indikacija za sad (sve se nadam pojavice se na sledecem pregledu nekim cudom :unsure: ) Jednostavno, to je moj izbor... Jedno vreme sam imala jako bolne menstruacije, valjala sam se po podu, povracala... Ako je prirodan porodjaj treci deo kao ovo, nema sanse da ja u takvim bolovima budem za saradnju sa babicama, vezanih nogu... Ja u tim trenucima nisam ni za sta... Imam neopisiv strah od porodjaja i poznajem sebe u takvoj vrsti bola. Ne kazem ja da se ne bojim operacije, (svaki dan razmisljam da li boli stavljanje katetera), ali nek me utrnu (radili bi spinalnu), porode, pa cu posle da trpim sta god!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam želela spinalnu, ali iz istog razloga što sam i na carski išla, nisam smela, i sada mislim da je i bolje tako!

Jer ne znam kako bih reagovala kad bih čula: SESTRO, SKALPEL ,

pa to šljapkanje , a kad bih videla krv ... aaaaa :)

tako da , ja sam se lepo naspavala, i dobila predivne dve bebe :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

chem, mene stvarno nije puno bolelo,

jeste onaj momenat ustajanja iz kreveta, mislim ipak je to rana, mora da boli,

ali kad sam slušala drugarice koje su se tada prirodno porađale , užas !

Nisu mogle da sede 45 dana, ni da idu u wc normalno, ma ništa !

I još su se napatile na samom porođaju,

nama bar ostane samo postporađajni oporavak, a one su se namučile i dok su rađale !

Mada iskustva su različita u svakom slučaju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jeste da se sve zaboravi kad ugledas bebu ,ali...

Ja sam imala carski rez ,moralo je tako biti imala sam diabetes u trudnoci i beba je bila vec spremna za rodjenje jer je bila prevelika.

Imala je na rodjenju 4950 gr i 55 cm .Oporavak od carkog reza nije strasan,ali nije ni naivan .Postoji opravdan strah kod zena od porodjaja i bola ali taj strah se uspesno prevazilazi epiduralnim porodjajem .Sad kad razmisljam o drugom detetu i porodjaju ,ako bude moglo prirodno sa epiduralnom anestezijom sigurno cu se opredeliti za prirodni porodjaj .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao kako ovo lepo zvuci, milina jedna! Onda se pitaju zasto se sve vise i vise zena odlucuje na carski... Pa valjda imam pravo da se ne mucim... Ni jedan doktor na svetu ne moze predvideti moj prirodni porodjaj i obecati mi da se necu muciti, da mi nece puci grlic, ili ostati posteljica. To niko ne moze da zna. Ovako opet, bar malo vise znam na sta idem...

Pa carski rez je rizicna operacija kao i svaka sa totalnom anestezijom,s' tim sto ova nosi jos veci rizik treba i beba uci u totalnu anesteziju ,prema tome nije toliko naivno kako se prica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa carski rez je rizicna operacija kao i svaka sa totalnom anestezijom,s' tim sto ova nosi jos veci rizik treba i beba uci u totalnu anesteziju ,prema tome nije toliko naivno kako se prica

Nisam ni mislila da je naivno. Ali opet biram carski, sa spinalnom, ako bude moglo. Danas je to dovedeno do savrsenstva, bar ovde u Novom Sadu. A sto se tice bebe, nju vade u roku od par minuta, tako da anestetici ni ne stignu do nje. Zna se zasto je ovo carski-zbog bebe! ;)

Tasa021 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam bila za prirodni porodjaj, čak me je moj ginekolog psihički i fizički pripremao za to poslednjeg trimestra.Međutim, prošla sam termin 3 dana i nakon urađenog CTGa,procenio je da je bebac previše miran i da je vreme za porođaj.Dobila sam 3 neke injekcije koje izazivaju prirodan porođaj tj.kontrakovanje materice, ne sećam se kako se zovu, ali pošto nisam odreagovala na njih,moralo je carskim rezom.Operacija je bila zakazana u 13h,pod totalnom anestezijom,bebac je rodjen u 13:40 :)

Imala sam priliku da odgledam snimak jednog carskog reza,u pitanju je moja prijateljica koja je nosila bliznakinje.Dakle sve to jako brzo ide, bebu izvuku bukvalno za 10 minuta upravo zbog anestetika,a posle sporo rade ušivanje,sloj po sloj mišića, tkiva, kože....

Ja sam ustala iste večeri iz kreveta.Bolela je rana malo, ali ništa preterano.Više me je bolelo skupljanje mateirce.Oporavak je brzo išao, nisam imala ama baš nikakve komplikacije, i 7.dana sam puštena kući.

Sledećeg bebca ću definitivno carskim rezom jer je ovo moje iskustvo bilo skroz ok :) ali nije uvek baš tako...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa carski rez je rizicna operacija kao i svaka sa totalnom anestezijom,s' tim sto ova nosi jos veci rizik treba i beba uci u totalnu anesteziju ,prema tome nije toliko naivno kako se prica

Pa ne mora carski rez da se radi sa totalnom,ustvari sada se izbegava totalna anestezija bas zbog bebe, a sve vise uvodi spinalna.Tako su mi rekli kad sam se ja spremala za carski...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa ne mora carski rez da se radi sa totalnom,ustvari sada se izbegava totalna anestezija bas zbog bebe, a sve vise uvodi spinalna.Tako su mi rekli kad sam se ja spremala za carski...

E upravo tako! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam imala uzasne bolove posle ovog drugog carskog, davali su mi novalgetol u infuziju ali nije pomoglo. Ali sam trpela jer sam znala da ce sutradan manje boleti. Tesko mi je bilo i da ustajem jer mi se vrtelo od anestezije (tesko je podnosim), ali sam rekla babicama da mi izvade urinarni kateter bas da bih morala da ustajem u wc jer je oporavak brzi kad ne lezis. Dren sam nosila 5 dana jer mi je rana krvarila, a najteze mi je bilo to sto prvi dan ne smes da jedes, drugi samo pijes nezasladjeni caj, treci caj i 2 keksica, cetvrti neslan pire-krompir... A leto je bilo, poseta donosi sladoled, lubenice, cizburgere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam prvo dete donela na svet prirodnim putem... Epidural mi nije najbolje delovao, porođaj mi je trajao...pa u box sam ušla oko 11h a Una se rodila u 16.15h. Isti taj dan sam ustala, išla do toaleta, sutradan izašla do čekaonice da se vidim sa mojima. Nisam bila najbolje, boli rana ali zanemarljivo... Posle 7 dana sam bila kao nova. 6-ti dan su mi skinuli konce i ja sam sutradan sedela normalno ( a nisam imala malu epizotomiju)

Sad sam u osmom mesecu i zbog tog neuspelog epidurala sve vreme insistiram na carskom i na opštoj anesteziji... Međutim kako sam sve bliže, razmišljam kako ne želim da budem u krevetu 2 dana nepokretna, kako će me rana boleti sigurno i mnogo više nego posle prirodnog porođaja, kako ću ostati u bolnici duže... Drugi mi je porođaj, uopšte nisam hrabra, ali ipak sam rešila da idem na prirodni porođaj, s tim što sam našla boljeg anesteziologa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam se porodila cr pre 13 i po meseci i rodila moje divno cedo. Poradjala bih se jos 100 puta cr. Porodjaj je krenuo prirodnim putem, ali posle sat i po mucenja,posto je poceo da mi skace pritisak,uradjen mi je hitni cr. Tako da sam iskusila cari i prirodnog porodjaja i cr,doduse prirodni nije isao do kraja da bi mogla nesto da kazem,ali i to sto sam dozivela za tih sat i po....Posle operacije sam bila u sok sobi 12 sati,a zatim su me vratili u apartman i odmah mi doneli bebu. Sto se tice bolova mogu vam reci da me je vise bolelo skupljanje materice nego rana. Nisam dobila ni jednu inekciju protiv bolova. Petog dana sam pustena kuci i nisam se izlezavala ni jedan dan,odmah sam uzimala bebu,pustala masinu,sirila vesa... Sledeci porodja ce mi biti isto cr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Пре седам месеци сам се породила на царски рез. И када сам добила прву менструацију после порођаја рекла сам да бих радије се још десет пута породила на царски рез него трпела болове од менструације! Ја имам лепа искуства са царским: болова нисам имала само оне прве када сам се пробудила из опште анестезије тада су ми дали једну инекцију и када сам одспавала хтела сам одмах да устанем али ми нису дозволили до увече. Имам лоше искуство са хигијеном болнице и медицинским сестрама па сам одмах други дан добила температуру јер сам добила ешерихију али са боловима нисам имала проблема десети дан смо муж, наша ћеркица и ја шетали кнез Михајловом. Ишла сам на заказани царски јер сам морала због јако високе диоптрије на десном оку. И мени ће морати сваки наредни порођај да буде царски рез што мени и одговара.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drage moje,

evo ja juce obavih prvu kontrolu u 9.mesecu! Prvi ginekoloski u trudnoci i CTG tj. pratili smo rad bebinog srca i da li vec postoje kontrakcije. E pa za sada ih nema a bebino srce radi kao satic, ubrzani! Obzirom da mi je prva trudnoca, 38 godina i jos radjena vantelesna, doktor je rekao da ce biti carski rez! Sada naravno opet u ponedeljak idem na kontrolu ali ovog puta u GAK. Da se otvori istorija bolesti i da se zavedu sve kontrole. Inace sam svo vreme (i pre i za vreme trudnoce) isla privatno kod svog lekara.

Pa ako neka od vas, koja je isto unapred znala da ce ici na carski, moze da mi da neki savet... beskrajno bih bila zahvalna!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa ako neka od vas, koja je isto unapred znala da ce ici na carski, moze da mi da neki savet... beskrajno bih bila zahvalna!

Pa ne znam šta te zanima.

Ja sam išla na elektivni CR. Dođeš u bolnicu dan ranije (bar je tako u NS). Taj dan ide UZ, pritisak, CTG, EKG, razgovor sa internistom, razgovor sa anesteziologom i to je to. Od podne tog dana ništa ne jedeš, a od uveče ništa ni ne piješ. Kod nas uveče je išlo i brijanje. Uveče sam dobila neki sedativ i ranisan da popijem. Verovatno da bih dobro spavala, ali naravno nervoza ti ne da da se naspavaš. Ujutru buđenje rano i klistiranje. Posle toga tuširanje i čekaš da dođu po tebe.

Pre sale, kod nas već ti uvedu braunilu i počinješ sa infuzijom. Kad te uvedu u salu, uvedu i kateter i dobiješ anesteziju (ja sam odabrala spinalnu). Sve brzo prođe. Oko pola sata traje CR.

Oporavak je individualan, prva dva dana su dosta teška, a posle sve ide lakše i lakše.

Tasa021 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa ne znam šta te zanima.

Ja sam išla na elektivni CR. Dođeš u bolnicu dan ranije (bar je tako u NS). Taj dan ide UZ, pritisak, CTG, EKG, razgovor sa internistom, razgovor sa anesteziologom i to je to. Od podne tog dana ništa ne jedeš, a od uveče ništa ni ne piješ. Kod nas uveče je išlo i brijanje. Uveče sam dobila neki sedativ i ranisan da popijem. Verovatno da bih dobro spavala, ali naravno nervoza ti ne da da se naspavaš. Ujutru buđenje rano i klistiranje. Posle toga tuširanje i čekaš da dođu po tebe.

Pre sale, kod nas već ti uvedu braunilu i počinješ sa infuzijom. Kad te uvedu u salu, uvedu i kateter i dobiješ anesteziju (ja sam odabrala spinalnu). Sve brzo prođe. Oko pola sata traje CR.

Oporavak je individualan, prva dva dana su dosta teška, a posle sve ide lakše i lakše.

I ja sam se porodila carskim rezom u Novom Sadu, elektivno, sa spinalnom anestezijom. Imam samo reči hvale za ovu proceduru. Brzo je prošlo, bebu sam videla već kad su mi je izvadili iz stomaka, a dobila sam je na druženje i maženje već to popodne. Oporavak nije bio ništa teži od onog kroz šta žene prolaze kada popucaju pri prirodnom porođaju, već posle četiri dana, kad sam stigla kući, mogla sam sve da radim oko bebe. Prva dva dana su možda malo teža, jer je organizam iscrpljen, mada pretpostavljam da je tako i kod prirodnog porođaja, naročito kod onih mama kod kojih se on odužio.

Tasa021 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

... ja sam se porodila 2007 ... i mene je moja doktorica pripremala za prirodni međutim meni se grlić materice nije smanjio ... kako je termin prošao za skoro pune dve nedelje, poslala me u bolnicu ... tamo su me proveravali svaki dan da bi me treći dan poslali da se porodim ... stavili su me na indukciju i opet se ništa nije desilo ... pita me sestrica, dali osećam kontrakcije (jer ih je ona videla na ctg-u) , dali imam bolove a ja njoj odgovarala kako me samo noga boli jer se ukočila ... :lol: ... posle nekog vremena, pokušao doktor da pokrene porođaj pritiskanjem stomaka i bušenjem vodenjaka ali kako nije uspeo, zakazao mi za to popodne carski ... ja stvarno neznam, kako je moguće da nisam osetila kontrakcije? ... stomak me boleo kao kod mesečnice ali to je zaista neprimetan bol ... ima li neko ideje i dali neko ima slično iskustvo? ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mopiell i ja sam imala potpuno isto iskustvo. Porodila sam se cr 2009. U toku dana mi je stavio tri vaginalete nebili pocelo nesto da se deseva i pocelo je oko 7 uvece ali to su bili bolovi sto ti kazes bas kao kad dobijem. Mislim se ja ako je to to i ako to samo tako boli ima da rodim desetoro. Medjutim... oko osam mi je probusio vodenjak i ukljucio infuziju,ali i posle sat i po ja nisam imala kontrakcije i kako je pritisak poceo da mi skace odlucio je da mi uradi cr i hvala Bogu na tome. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.