DECIJA STEDNJA

odgovora

Objavljeno

Dragi roditelji da li ste za to da se otvori stednja za dete, gde, tj. koja banka nudi najpovoljnije i da li to ima smisla u ovim uslovima?

Hvala i pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Po mom mišljenju, štednja uvek ima smisla! ;)

Mi smo i ne razmišljajući puno o uslovima, otvorili štednu knjižicu u Alpha banci, jer smo u paketu iz porodilišta imali kod njih vaučer na 30 eura, pa čisto da se ne baci! :)

Sav novac koji je V. dobio od rođaka, prijatelja, baka i deka uplatila sam na štednu knjižicu, a i sami dodamo po koju paru u prolazu, onako neobavezno, tako da nam uplat ne predstavljaju opterećenje, a da se ipak nakupi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ne znam da li je ovo pitanje baš za ovu temu ali me zanima vaše mišljenje.

Kad smatrate da je pravo vreme da se deci počne objašnjavati značaj i vrednost novca? Da li mislite da, ako roditelji imaju finansijskih poteškoća (a danas ih malo ko nema), to treba deci na fin način u skladu sa njihovim uzrastom objasniti ili smatrate da decu treba maksimalno štedeti tih problema?

Pitam ovo jer znam jednu porodicu koja je do guše u kreditima i drugim vrstama dugova, a svojoj kćerki koja ima 6 godina, dakle nije više tako mala, ispunjavaju svaku želju, pa i poprilično skupu, kao eto neće oni da nju opterećuju, a ovamo se teško krpe i sa hranom. Ja nisam za to i mislim da deci treba od malena objašnjavati da novac ne pada s drveća nego se mora zaraditi. Mene su moji roditelji učili tako i ne sećam se da sam ikad nešto histerisala ako ne dobijem ono što tražim, kad sam malo porasla štedela sam sebi i kupovala nešto što želim a nije mi npr. neophodno. Nije da sam morala, roditelji su gledali da nam priušte svašta nešto, ali sam se ja bolje osećala tako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Šo se tiče štednje knjižice mi štedimo u raifaisen banci, u BiH oni imaju najpovoljniju kamatnu stopu za štediše

a što se tiče objašnjavanja ..... ja ne bi ulazila u detalje objašnjavajući djetetu ali kada A - 8 god. kažem to je skupo, previše košta ili mama sada nema para shvati i ne navaljuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa da, na to sam i mislila, ne mislim da treba kukati svaki dan pred detetom, ali mislim da im se može fino objasniti da nema para za neke stvari. Ima dece koja su sa tri godine dovoljno razumna da im se neke stvari mogu objasniti, a kamoli starijoj deci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.