Blizanačka trudnoća

odgovora

Objavljeno

Drage,buduce mame budite jake.Ja sam se porodila pre 6 nedelja ,dobila dva decaka i ako su rekli da nosim decaka i devojcicu :lol: ,porodila sam se prirodnim putem za 3.5 sata,obe bebe su prednjacile glavicom ,39+3.Znam da vam je tesko posle svega ovde ali mislite pozitivno!!!Valjda cu se sada cesce javljati nego ranije!!Poljubac za vas

Čestitam!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala na cestitkama!!!

Millar sto se surfovanja po netu tice, verovatno bas i nije pametno, mozes mnogo da se uplasis, mada ima i dosta toga korisnog da se nadje.

Super sto nisi ni na kakvoj terapiji, ja sam od pocetka dobila preventivno Utrogestan posto ne mogu bas da mirujem. i meni je stomak bio ogroman u prvoj tr. a sada sam prevazisla sva ocekivanja, odavno sam u trudnickim pantalonama :blink: . Ako nemas pojas, kupi ga, meni je dosta pomogao prvi put a sada se polako spremam opet da ga koristim. Kuckaj posle UZ da vidimo kolike su bebice :rolleyes: .

Pozzz za sve!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pereca svaka ti cast.

Zao mi je sto si sve to prosla sa prvom trudnocom i samo ti znas kako ti je bilo, ali bitno je da sad imas svoja dva andjela i da uzivas u njima...i uskoro u jos dvojici :rolleyes:

millar ne obracaj mnogo paznju na negativne stvari na netu, to ti je tako zasta god da procitas...i da stavis na search bubuljica na licu ima da ti izadju svakakvi rezultati...zato uzivaj u svojoj trudnoci & think positive!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao devojke dugo me nije bilo, bila sam preplasena i tuzna zbog nase drage Bojane.

Moje devojcice imaju 600 i 650 grama i hvala bogu dobro napreduju. Nisu bas aktivne i ne lupkaju me cesto ali je to valjda zato jer im je tesno. Ja sam ok, stomak mi je ogroman a tek sam 6. mesec, lezim stalno i gojim se :rolleyes:. Vi kako ste, Millar javi nam se posle ultrazvuka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Millar super za princezice, velike su!!! :rolleyes: Inace, placenta je posteljica tako da imas jednu brigu manje B) B) Lepo sto su dr tamo tako detaljni, bolje tako nego da nesto zaba sure a i videce bebice opet sledece nedelje ;)

Kod mene nista jos 2 nedelje, kada idem na pregled. Ali sam sinoc zvala dr da je pitam jel ok ako me zateze stomak, ne kao kontrakcija nego prosto bude napet po nekoliko sati ili ceo dan i ona mi kaze da mi verovatno raste stomak, jel imate iskustva sa tim????

Ja znam da sam vec bila trudna ali sve se nekako pozaboravlja i pored mog loseg iskustva svega se plasim :unsure: pa moram da proveravam.

Pozzz za sve!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

jel ok ako me zateze stomak, ne kao kontrakcija nego prosto bude napet po nekoliko sati ili ceo dan i ona mi kaze da mi verovatno raste stomak, jel imate iskustva sa tim????

Ako sam te dobro razumela samo imas osecaj da ti se zateze stomak, nije tvrd? Ako je to u pitanju lepo ti reče :) brzo ti raste stomak :wub: a ako ti je stomak tvrd, trebalo bi da joj to obavezno napomenes na pregledu jer nekad neke zene ne osete kontrakcije koje se desavaju u stomaku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Millar super za bebice, lepo napreduju opusti se sada.

Sto se tice stezanja stomaka i ja to osecam i obicno mi se tada stomak povuce na jednu stranu pa mislim da se bebe guraju jer im je tesno. Inace ja stalno osecam bol nisko neki put jaci neki put slabiji pa sama povecam dozu partusistema na 4 sata pa kad prestane vratim se na 6. Neko mi kaze da su to kontrakcije neko da se materica siri, nadam se samo da nije strasno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Millar i ja sam usporena ako te to nesto tesi ali mi je bas zao sto nema ko da ti pomogne, probaj nekako da se organizujes da nadjes nekoga jer uskoro (barem je meni tako bilo u prvoj trudnoci) ce ti bas postati naporno.

A sto se tice plasenja lekara, jaoj kada se samo setim sta su mi radili u prvoj trudnoci...ali sada sa 2 postlejice kao da su malo bolje raspolozeni. Ma nasa trudnoca je rizicna kako god da okrenes i ja sada znam kroz sta sam prosla i stvarno se MNOGOOO cuvam jer je ono kroz sta sam prosla gore od pakla, a opet ima zena koje docekaju i 40-tu nedelju bliz. trudnoce i sve vreme su aktivne. Meni su ove dve trudnoce razlicite ali obe su mi teske, ja sam vec sada kilava i samo kukam :blink: . Ma moramo da nadjemo pozitivnu energiju i misli i tako da funkcionisemo :rolleyes: ipak je stres najgori za bebice.

Millar a sta ti je sa hormonima? Meni ovde niko nije spominjao da to kontrolisem. A sum na srcu?

Javi kako ste prosle na uz!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drage moje, nisam duuuugoooo zalazila na ovu temu iz nama znanih razloga, ali sada skupih snagu i vidim ovde dosta pozitivne enrgije. :) . I, to me veoma raduje.

Evo, da i ovde postavimo info:

Marija85 se porodila 5.1. carskim rezom! Sve je dobro proslo. Od danas su kod kuce.

Marija ja ti od srca čestitam na rođenju bebica, neka su žive i zdrave!!!

Evo i mene napokon ovde, forum proradio za nove clanove :rolleyes:

Pozdrav za sve duple trudnice!!!!

Bas sam ovih dana zavrsila sa double testom i ostalim pregledima sve je ok, tako da sam mirna sledece 3nedelje. Vec su mi dva dr rekla da su opet 2 decaka ali ja se i dalje nadam jednoj devojcici. Mada najbitnije je da se sve zavrsi kako treba!!!!

Pereca, drago mi je da si nam se pridružila i bićemo uzu tebe do kraja. :)

Draga Pereca, dobro nam dosla :)

Bas sam danas citala tvoje postove na drugom forumu, kad ti sad ovde. Super ! :)

Drago mi je da je sve ok sa bebicama i trudnocom, nadam se da ce i do kraja sve proteci glatko.

Ja cekam dve devojcice, i da budem iskrena jako sam isprepadana.

Pisi nam svoja iskustva i iz prethodne trudnoce, mnogo bi nam znacilo. ;)

Millar, ja sad vidim da će nam doći dve devojčice-lepotice! :rolleyes: Drago mi je da se dobro osećaš. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mame kako ste? Ja sam skroz troma i usporena, a snaga mi je na izmaku. Sto je najgore, imam gomilu obaveza i nikoga da mi malo pripomogne. Kako li cu izdrzati do kraja ne znam...Pomalo sam i depresivna. Jesu ovde u Kanadi doktori precizniji, organizovaniji itd., ali umeju da te uplase jednako dobro kao i ovi nasi, plus nista ti ne govore samo te salju tamo vamo. Meni na expertnom nisu uspeli dobro da vide jednu bebu zbog nezgodnog polozaja, pa sam juce opet morala ici na ultrazvuk. Danas me opet zovu da dodjem na ultrazvuk ali u neku drugu kliniku, tamo valjda imaju bolje sprave ili nemam pojma...Pa onda oni poviseni hormoni stetne zlezde, pa sum na srcu....ufff......

Ti imas sum na srcu? Jesu li ti rekli kako da se ponasas shodno tome? Pretpostavljam da ne smes puno da se zamaras, a koliko vidim sve ti zamorno.

Stitna zlezda zna da 'podivlja' u toku trudnoce, pa da se smiri. To treba da se prati cesto, ali ne mora da bude problem. Cak i kod dojilja postoje 'skokovi' hormona stitne zlezde, ali se vrlo cesto srede sami od sebe.

Budi pozitivna kao sto jesi i sve ce biti super!

Svim buducim mama zelim da sto bolje podnesu dane/ mesece do porodjaja, a i posle toga. Uz vas smo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nadam se da ce ti stitna zlezda brzo proraditi kako treba.

Da, kapiram i ja da se sum na srcu cuje obicnim stetoskopom. A sta ti je rekao doca po pitanju porodjaja ako vec imas sum na srcu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

drage mame citam vase poruke i secam se svoje trudnoce!!!pre 4 meseca sam rodila blizance i znam kroz sta prolazite!!!! iz licnog iskustva cu vam dati par saveta u nadi da ce vam pomoci! pratite pazljivo kontrakcije materice tj stezanje u stomaku-ja sam ih imala i do 20 dnevno pracene ubrzanim radom srca i otezanim disanjem-ako vam se stomak dugo steze lezite i odmorite.....nemojte ih se preterano plasiti-mene je bilo uzasno strah!!! setajte koliko mozete i odmarajte(pogotovo otecene noge)-ako ste mnogo otekle(kao ja-pocela sam da nosim cipele 3br vece) znajte da otok nece spasti odmah nakon porodjaja,ali ce se polako povlaciti! pazite na pritisak jer nije dobro da vam previse raste zbog opterecenja tela!!! pite gvozdje ili jedite hranu bogatu njime jer ce vam pomoci jako kod vrtoglavica i osecaja iznemoglosti!!! verujte mi na rec sve ce brzo proci i svega toga je vredno ono sto cete na kraju ziveti sa svojim klincima!!! ako vam nesto treba slobodno pustite porukicu!!! zelim vam svima zdravu i jaku decu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo mene ja ,vam se javim svake prestupne ali ipak su to sada obaveze sa troje dece.Sada cu vam malo više napisati o svemu.Bebe se zovu Relja i Ognjen,i super su ,rodjeni su sa 2980-50cm,i 2760-47cm.Rodjeni su samo 4 dana pre termina,prirodnim putem,trudnocu nisam odrzavala ,nisam pila nikakve lekove.Jedino što sam celu trudnocu povracala ,ali bas celu ,čak sam povracala i na samom porodjaju!U bolnicu sam primljena utorak radi pracenja i zavrsavanja trudnoce,a u petak sam se porodila prirodnim putem.I jedna i druga beba su prednjacile glavicom ,U pred-porodjajnu salu sam otisla,ujutru u osam bila sam 5 prstiju otvorena,sto nemam pojma kada sam se otvorila!!Ukljucili su mi indukciju u 8 ali nisam imala nikakve bolove do 11,kada su mi prokinuli vodenjak.tada su poceli jaci bolovi,Ali mogu da vam kazem da su bolovi bili slabiji nego sa prvim detetom kada sam se poradjala.U 13.46 rodio se Relja iz dva napona,zatim su mi prokinuli i drugi vodenjak i u 13.49 rodi se Ognjen za koga su rekli da ce biti devojcica,tako da sam se sokirala kada su mi rekli da je i drugo decak!Još mene pita dr kako ce se zvati druga beba ,ja kazem Dunja,a babica vice ne moze Dunja ,Dunja ima nesto izmedju nogu ,evo pogledajte! :lol: Sada su to vec momci od 2 meseca koji za sada samo sisaju,nadam se da ce tako ostati i nadalje.Ja sam zadovoljna i srecna ,ocekivala sam da ce mi biti još teze ali sve je stvar dobre organizacije,ali da mi se spava ,spava mi se!

okismoki voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo mene ja ,vam se javim svake prestupne ali ipak su to sada obaveze sa troje dece.Sada cu vam malo više napisati o svemu.Bebe se zovu Relja i Ognjen,i super su ,rodjeni su sa 2980-50cm,i 2760-47cm.Rodjeni su samo 4 dana pre termina,prirodnim putem,trudnocu nisam odrzavala ,nisam pila nikakve lekove.Jedino što sam celu trudnocu povracala ,ali bas celu ,čak sam povracala i na samom porodjaju!U bolnicu sam primljena utorak radi pracenja i zavrsavanja trudnoce,a u petak sam se porodila prirodnim putem.I jedna i druga beba su prednjacile glavicom ,U pred-porodjajnu salu sam otisla,ujutru u osam bila sam 5 prstiju otvorena,sto nemam pojma kada sam se otvorila!!Ukljucili su mi indukciju u 8 ali nisam imala nikakve bolove do 11,kada su mi prokinuli vodenjak.tada su poceli jaci bolovi,Ali mogu da vam kazem da su bolovi bili slabiji nego sa prvim detetom kada sam se poradjala.U 13.46 rodio se Relja iz dva napona,zatim su mi prokinuli i drugi vodenjak i u 13.49 rodi se Ognjen za koga su rekli da ce biti devojcica,tako da sam se sokirala kada su mi rekli da je i drugo decak!Još mene pita dr kako ce se zvati druga beba ,ja kazem Dunja,a babica vice ne moze Dunja ,Dunja ima nesto izmedju nogu ,evo pogledajte! :lol: Sada su to vec momci od 2 meseca koji za sada samo sisaju,nadam se da ce tako ostati i nadalje.Ja sam zadovoljna i srecna ,ocekivala sam da ce mi biti još teze ali sve je stvar dobre organizacije,ali da mi se spava ,spava mi se!

svaka ti cast prirodni porodjaj sa blizancim!!!! jos velika deca kao i moja!!1 sin mi se rodio 3060 i 54cm,a cerka 2950 i 49cm!!!! samo neka su nam zivi i zdravi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

drage mame citam vase poruke i secam se svoje trudnoce!!!pre 4 meseca sam rodila blizance i znam kroz sta prolazite!!!! iz licnog iskustva cu vam dati par saveta u nadi da ce vam pomoci! pratite pazljivo kontrakcije materice tj stezanje u stomaku-ja sam ih imala i do 20 dnevno pracene ubrzanim radom srca i otezanim disanjem-ako vam se stomak dugo steze lezite i odmorite.....nemojte ih se preterano plasiti-mene je bilo uzasno strah!!! setajte koliko mozete i odmarajte(pogotovo otecene noge)-ako ste mnogo otekle(kao ja-pocela sam da nosim cipele 3br vece) znajte da otok nece spasti odmah nakon porodjaja,ali ce se polako povlaciti! pazite na pritisak jer nije dobro da vam previse raste zbog opterecenja tela!!! pite gvozdje ili jedite hranu bogatu njime jer ce vam pomoci jako kod vrtoglavica i osecaja iznemoglosti!!! verujte mi na rec sve ce brzo proci i svega toga je vredno ono sto cete na kraju ziveti sa svojim klincima!!! ako vam nesto treba slobodno pustite porukicu!!! zelim vam svima zdravu i jaku decu

Cao Jelena, super sto si se javila. Procitala sam da si i ti imala stezanja u stomaku, imam ih i ja vec dve nedelje isto kao i ti i po 20 puta dnevno stomak se steze to traje nekoliko sekundi i onda se opusti. Ja se mnogo plasim mada doktor mi je rekao da mora tako jer mi je prva trudnoca i zato sto sam sitna i da mirujem sto inace i radim vec 6 meseci. Kada su tebi pocela stezanja i hoce li me pratiti do kraja trudnoce i sta su tebi rekli doktori.

Cestitam na bebicama i verujem da se sve muke zaborave kada ugledamo nase bebice. Meni je trudoca mnogo teska i brojim nedelje i dane do kraja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo mene ja ,vam se javim svake prestupne ali ipak su to sada obaveze sa troje dece.Sada cu vam malo više napisati o svemu.Bebe se zovu Relja i Ognjen,i super su ,rodjeni su sa 2980-50cm,i 2760-47cm.Rodjeni su samo 4 dana pre termina,prirodnim putem,trudnocu nisam odrzavala ,nisam pila nikakve lekove.Jedino što sam celu trudnocu povracala ,ali bas celu ,čak sam povracala i na samom porodjaju!U bolnicu sam primljena utorak radi pracenja i zavrsavanja trudnoce,a u petak sam se porodila prirodnim putem.I jedna i druga beba su prednjacile glavicom ,U pred-porodjajnu salu sam otisla,ujutru u osam bila sam 5 prstiju otvorena,sto nemam pojma kada sam se otvorila!!Ukljucili su mi indukciju u 8 ali nisam imala nikakve bolove do 11,kada su mi prokinuli vodenjak.tada su poceli jaci bolovi,Ali mogu da vam kazem da su bolovi bili slabiji nego sa prvim detetom kada sam se poradjala.U 13.46 rodio se Relja iz dva napona,zatim su mi prokinuli i drugi vodenjak i u 13.49 rodi se Ognjen za koga su rekli da ce biti devojcica,tako da sam se sokirala kada su mi rekli da je i drugo decak!Još mene pita dr kako ce se zvati druga beba ,ja kazem Dunja,a babica vice ne moze Dunja ,Dunja ima nesto izmedju nogu ,evo pogledajte! :lol: Sada su to vec momci od 2 meseca koji za sada samo sisaju,nadam se da ce tako ostati i nadalje.Ja sam zadovoljna i srecna ,ocekivala sam da ce mi biti još teze ali sve je stvar dobre organizacije,ali da mi se spava ,spava mi se!

Hej, to je diiiiiiiiiiiiiiiivna vest! Cestitam!

Blago tebi sto si se porodila prirodno... Zavidim ti, casna rec!

Sve najbolje bebanima od srca zelim!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao Jelena, super sto si se javila. Procitala sam da si i ti imala stezanja u stomaku, imam ih i ja vec dve nedelje isto kao i ti i po 20 puta dnevno stomak se steze to traje nekoliko sekundi i onda se opusti. Ja se mnogo plasim mada doktor mi je rekao da mora tako jer mi je prva trudnoca i zato sto sam sitna i da mirujem sto inace i radim vec 6 meseci. Kada su tebi pocela stezanja i hoce li me pratiti do kraja trudnoce i sta su tebi rekli doktori.

Cestitam na bebicama i verujem da se sve muke zaborave kada ugledamo nase bebice. Meni je trudoca mnogo teska i brojim nedelje i dane do kraja.

nemoj se bojati,to su kontrakcije materice koja se zbog tezine koja na nju pada(tezina dece) skuplja i siri!!! verovatno su ti vec objasnili da je materica prost organ koji ne raspoznaje koliko dece nosi vec samo tezinu koja je pritiska...e sad kod blizanacke trudnoce se ta tezina naglo povecava i materica se steze zbog protoka krvi jer mora da raste zajedno sa tezinom!!!! nemoj da te hvata panika jer ce ti samo biti gore-kada te uhvate jaka stezanja odmah idi i lezi ili sedi u udoban polozaj,misli o necemu lepom i disi sto normalnije mozes!!!! za nekoliko minuta sve prolazi...meni se desavalo da me prelije hladan znoj,da mi se vrti u glavi i da mi je muka ali i to prodje kad stezanje prodje!!!!prva stezanja su pocela u 5 mesecu i trajala su do samog kraja!!od 7meseca mi je ginekolog dao tablete koje regulisu ovo stezanje pa se raspitaj kod svog ginekologa o tome!!!tablete su mi pomagale ali sam zbog njih imala drhtanje ruku i nogu i jako lupanje srca i mog ali i beba!!!!takodje mi se u 6 mesecu desavalo cudno sutiranje beba pa sam se plasila-na kraju se ispostavilo da mi bebe u stomaku stucaju-ako ti se desi da se ne ispanicis jer je osecaj grozan!!!!!

samo budi hrabra i nasmejana i nemoj se preterano brinuti!!!i ja sam jako sitna imam 156cm pa sam rodila dvoje ogromne(za blizance)dece,znaci mozes i ti!!!samo hrabro!! ako ista treba tu sam!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

bokicens, čestitam na bebicama i hrabrosti na prirodnom porođaju! Lepa si im imena izabrala. :)

Tvoja priča ohrabruje naše duple trudnice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala lepo , Na Cestitkama.Ma sve se moze samo morate biti pozitivne,u bolnici saradjujte sa lekarima ako idete na prirodni porodjaj,obavezno slušajte babice i sve ce biti ok.Mnogo je lakši oporavak,mozete odmah da ustajete,mleko vam brže dodje ,a najvažnije je da odmah vidite vase bebice,itd,uglavnom prednosti su velike.Ljubim vas ,odoh da spremam kuci ,posto je Harakiri!!Kuckamo se posle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bokicens super za decake!!! I meni je prvi porodjaj isto prirodni prosao super i isto je razlika 3 min izmedju mojjih decaka :rolleyes: !!!

Jelena Pesic i tvoje bebe su bas bile velike :rolleyes: na rodjenju!!!

Luna83 uf vidim da se mucis, tako sam i ja u prvoj trudnoci. Imala sam kontrakcije od cetvrtog meseca pa sve do kraja i pila sam terapiju. Pitaj dr za neke lekove ili ti ih je vec dao??? Meni je dr juce na uz videla slabe kontrakcije u jednom delu ali kaze da jos nisu za terapiju, pa se nadam da ce ovaj put sve biti bolje. Mada ja od pocetka preventivno pijem Utrogestan i za dve nedelje idem na pregled da vidimo da li mi treba serklaz ili ne. Probaj da mirujes sto vise, nemam nista pametnije da ti kazem :unsure: .

Juce sam bila na UZ i sve je ok, bebice imaju 140gr i 150gr i naprednije su za skoro nedelju dana :rolleyes:.

Puno pozzz za sve!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala Jelena, perecaX4 malo mi je lakse kad procitam da su i druge trudnice imale ove kontrakcije i da je na kraju sve ok. Ja pijem partusisten na 4 sata , a dva doktora su mi predlozila i da me ostave nekoliko dana da na ginekologiji primam infuziju sa partusistemom. Cekam da prodje malo vremena zbog gripa, pa cu verovatno krajem meseca u bolnicu. Ja jako puno mirujem od pocetka trudnoce, lezim po ceo dan a moji mi pomazu i trce oko mene, zato mi i tesko padaju sve komplikacije koje mi se javljaju, kad znam koliko se pazim i cuvam.

Inace, bebe dobro napreduju imaju vec oko 1 kg. Jedva cekam i 4d sledece nedelje. Pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Luna83, samo budi sto pozitivnija!!! Bebice su vec velike :rolleyes:! Mislim da su 34 pune nedelje ok za blizance pa se drzi do tada!!! A ako ti predlazu da ides i malo u bolnicu i to ih obavezno poslusaj, jer ce tamo da te prate i koliko god da ti se najverovatnije ne ide ipak si tamo najsigurnija. Ja sam isla na ispitivanje za secer i sve sam videla u porodilistu kako ide i to mi je mnogo znacilo prilikom porodjaja, sto ne idem u nepoznato. Bas sam se pitala kada se kasnije radi taj veliki Uz za blizance, sve sam pozaboravljala :blink:. Gde vodis trudnocu?

Millar kako si ti i kako su bebice???

Ja danas malo uzivam, rasporedila sam decake kod baka, pa cu malo nesto da sredim po kuci i da uzivam :P !!!

Puno pozzz za sve!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala Jelena, perecaX4 malo mi je lakse kad procitam da su i druge trudnice imale ove kontrakcije i da je na kraju sve ok. Ja pijem partusisten na 4 sata , a dva doktora su mi predlozila i da me ostave nekoliko dana da na ginekologiji primam infuziju sa partusistemom. Cekam da prodje malo vremena zbog gripa, pa cu verovatno krajem meseca u bolnicu. Ja jako puno mirujem od pocetka trudnoce, lezim po ceo dan a moji mi pomazu i trce oko mene, zato mi i tesko padaju sve komplikacije koje mi se javljaju, kad znam koliko se pazim i cuvam.

Inace, bebe dobro napreduju imaju vec oko 1 kg. Jedva cekam i 4d sledece nedelje. Pozz

Samo pozitivno kako ti je i Pereca rekla...sve ce biti ok!!bebe ti super napreduju a to je najvaznije!!! skroz se slazem sa Perecom povodom odlaska u bolnicu-tamo ce te pratiti i malo ce te osloboditi straha!!!! samo gurajte duple mame!!!!!!!! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo Millar meni ove moje vise ne daju ni na internet, cim pocnem da kuckam toliko mi oteknu prsti i pocnu da trne da ne mogu nista da vam napisem. Ja sam uglavnom dobro, navikavam se na kontrakcije koje su sve jace i sve cesce i cim krenu pocnem da se znojim, i tako. Ma izdrzacu sve zbog njih, jedva cekam da vidim te male bezobraznice.

Pereca X4, trudnocu vodim privatno kod doktora koji radi u DZ a ponekad odem i do doktora koji mi je radio serklaz.

Imam jedan savet za sve trudnice koje su anemicne. Ja sam imala jako nizak hemoglobin i trebala sam da krenem sa tabletama gvozdja. Medjutim zbog zatvora sam malo odlozila terapiju. Pomogao mi je prirodan sok od cvekle, sargarepe, jabuke i limuna, pila sam svaki dan po jednu casu i ne samo da pomaze kod zatvora vec mi je i krvna slika bolja nego pre trudnoce, ja sam mislila da su mi pomesali rezultate. Ovaj sok je ucinio cudo, probajte.

Vi trudnice kako ste?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam opet sama, pa se javljam :rolleyes: !!! Pocela sam vec da nosim pojas i stvarno mi pomaze, a ja mislila da mi je mali stomak??? Uglavnom lezim kada god mogu, sve mi neki cudan osecaj dole, kao da ce sve da ispadne i nikako ne mogu da stojim. idem u ponedeljak kod dr i na uz i na pregled za serklaz pa cemo da vidimo sta je. Mozda i nije nista, ja se tesim, mislim da su mi samo oslabili misici od prvog porodjaja pa me to boli. Znacu u ponedeljak. Inace sam dobro, osecam se bolje nego u prvoj, samo imam malo gorusicu.

Luna drago mi je da si dobro!!! Vi ste vec lepo dogurale :rolleyes: a za oticanje probaj da pijes dosta vode, kazu da se tako vise i izbaci i obavezno prati pritisak. Jesi iz Beograda?Probaj da nadjes dr u bolnici u kojoj ces se poradjati, mada pretpostavljam da je to ovaj sto ti je radio serklaz. Kada su ti radili serklaz i zasto? I kako si to sve podnela?

Millar svaka ti cast kako sve radis sama!! A za uz nemoj da se brines evo i ja cu cini mi se ovog meseca idem 3X na uz a i sada mi dr govori da dolazim na 2 nedelje, tako da je to izgleda normalno, ja sam i u prvoj trudnoci stalno isla na uz.

Pozzzz i drzite se!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.