Porodilište - Zemun

odgovora

Objavljeno

Jelena, prelepe vesti.... Neka ti je sa srecom... I sve naj naj naj lepse vam zelim... Uzivaj te... :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa da pocnem sa mojim porodjajnim iskustvom :)

03.08.2010. sam ja opusteno prespavala menstrualne kontrakcije i to je to :)

04.08.2010. doktor mi je zakazao ctg odemo mi lagano, mada ja imam osecaj da ce mene zadrzati, ali cutim i ne govorim nikom nista.

Odemo mi na ctg sve superica nema kontrakcija bebino srculence super, e sada pregled ja otvoreno 3prsta ali mi je vodenjak ispupcen, doktor kaze Jelena mogla bi da ostanes u bolnici vodenjak ce uskoro puci.

Mojoj sreci nema kraja jos malo i videcu moju Anju jeeeeeeeeeeeeeeeee.

Ja mu kazem doktore idemo samo do kuce po stvari i da se izdepiliram tako je i bilo.

Posle dva sata se vracamo u bolnicu, ja presrecna kapiram sada ce samo sto nije.Prijem bla bla bla smestim se ja u sobicu i sada cekam, i cekam i cekam i mom cekanju nikada kraja.

Doslo vece mene niko ne pregleda niko nista :)

Zovem ja mog doktora na mob dodjite ovamo da me pregledate, da vidimo hocu li uskoro, inace rec je o fenomenalnom doktoru Perovicu.

I takoc dodje moj doca pregledamo me je u sobi i kaze Mili nece jos budi strpljiva brzo ce, a jaaaaaaaaaaaa ijaaaaaaaaaao mojoj sreci nema kraja ali strpljenje mi popusta.

Nista sta cu znam da me jos par sati deli od tih malih rukica, od njenog pogleda dodira i svega toga sto ce biti moje dete :)

Celu noc nisam spavala, opet kontrakcije ali i dalje menstrualne, ja sam mislila da te kontrakcije grce ceo stomak medjutim jok samo plitko dole po malom stomaku.

Nista doceka ja i 6 ujutru i mog doktora Mili idemo da se pregledamo da vidimo sta cemo , ja sva srecna trk pod tush, peri zubice, namestaj frizuru, uzimaj cistu spavacicu ma ne znam gde cu pre, dosla ja na sto kaze doca otvaram se lagano, i sledeceg trenutka probusicemo vodenjak a jaaaaaaaaaaaaa, ludilo jeeeeeeeee pocinje porodjaj nikada srecnija, pita me doktor jel si srecna Jeco, a ja ne znam sta da mu odgovorim od srece.

Nista sledeceg trenutka klistir, ma pregurali smo i to...

Opet pod tus,a ne mogu ja moju bebu da docekam a da ne budem cista xi xi xi

kroz sat vremena dolazim u porodjajnu salu sa najvecim osmehom na svetu...

lezem na sto, krecu pregledi, pitanja kako se osecam itd

Leskarim ja tu, dopisujem se sa muzem, mamom javljam svima da je krenulo, hladim se lepezom, posto mi je celu trudnocu bilo vrelo eto cak i na porodjaj sam krenula sa lepezom.

Sve vreme komuniziram sa docom koji je prva liga...

Pocinju jace kontrakcije sve po dnu stomaka, nista sta cu, to mi je sto mi je znam da ce moja dusha uskoro tako da disem lagano i znam zasto sam tu, udah na nos izdah na usta i tako ceo porodjaj.

Kaze meni moj doktor Mili ukljucicemo indukciju opa vec je 9:30h sta cu ukljucite doktore ako cemo pozuriti hajde cak i ubrzajte ako treba, neka boli sta cu.

Nista krecu sve jace i jace samo dno stomaka ali Boga mi ovo boli onako posteno, Jelena dise i misli na svoju bebu i to me drzi i samo disem i iskreno molim se Bogu da sto pre bude gotovo da se moja beba ne bi mucila.

Pita me doca Mili jel ti se kaki, a ja gde mi se ne kaki ne znam sta cu sa sobom, prilazi mi on kaze hajde pokusaj da izbacis moju ruku ja napinjem i to je to, kaze on brzo cemo mi.

Dobijam injekciju protiv bolova, koja ne znam da li je nesto ublazila, prilazi doktor Pljesha isto tako Bubo hajde guraj da vidimo kako to ide, ja gurnem kaze on brzo cemo, ok klimam glavom ali osmeh ne silazi sa lica.

Kaze mi doca da ustanem da bi se beba spustila u porodjajni kanal, uh to je bilo zajebano, kada krene napon nema napinjanja samo da rasirim sto vise noge, a noge se tresu majko moja mila nikada mi se noge nisu tako tresle...Hajde preguramo nas dve i to sta cu nema mi druge za moju devojcicu sve :)

Izdrzim ja tako 10-ak napona i piskim i krvarim u isto vreme ali ne mogu da kontrolisem, pozalim se doci da ne mogu vise, on kaze hajmo na sto da vidimo gde je bebac, tu je moj bebac u porodjajnom kanalu vidi joj se glavica znaci samo jos malkice i tu smo ...

Jedan napon ja se uplasila svi otisli i ostavili me samu, a joj sada ne smem da se napinjem imam osecaj da se cepam sve do kolena covece :)

Zovem ih ja i evo ih svi, i hajmo bubice guraj sada jako, jedan napon, drugi napon, evo ga Pljesha koji kaze hajmo samo jos jedan samo jedan, u tom trenutku me seku e to je jebeno bolelo onako posteno mene barem, i tada sam se zainatila ima da izadjes zabice moja ne zvala se ja Jelena, ja snage nemam ali u tom trenutku duboki udah vucem one rukohvate ka sebi, lice mi se grci, zmurim i samo jako guram kao nikada do tada , nikada jace ostajem bez vazduha i uzimam brzo jos jedan da je ne bi vratila u porodjajni kanal e tu sam popizdela i guraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam i samo odjednom kao ribica neka da je izasla iz mene evo je moja Anja :) dusa moja

gledam je kako je kupaju, kako je sredjuju ne skidam osmeh sa lice ma nije mi dobro od srece to je to dosla je na svet moja devojcica ja nikada srecnija 12:15 je pa i brzo sam se porodila, stavljaju mi je na grudi ja ne znam gde da je poljubim ja ne znam sta da radim izgubila sam se od srece dobila je poljubac u glavicu, Andjeo moj 3600gr i 53cm dugacka.

Posteljica ide i to je to.

Sledeci momenat usivanje e tu mi je pozlilo sam momenat da mi neko usiva piku e pa nije mi dobro, tu sam vec dobila infuziju jer mi se smucilo.

Hajde proslo je i to , tih dva sata na stolu sam iskoristila za telefoniranje zvala sam sve koje sam mogla za koje sam imala vremena.

Odvoze me u sobu i ja sam na sedmom nebu, nema spavanja nema umora samo sreca i sreca :)

Posle dva sata ja da ustanem ne mogu, tresu mi se noge, sutra mi rade krvnu sliku e tu smo se zeznule, otisla je skroz u onu stvar, nista resicemo i to dobijam dve jedinice krvi, moram da bi bila bolje, bebac kao bombona.

Donose mi je u 20:26 a ja ne znam sta cu sa sobom. i takoc od porodjaja i trudnoce dobila sam strije, epiziotomiju i porodjajno ordenje (hemoroide) ali kada je pogledam sada opet bi sve isto tako jer nema vece srece od malih Andjela.

I nemojte se plasiti porodjaja jer vas nesto divno ceka posle svega.I veoma bitna stvar masirajte grudi u bolnici zbog mleka da se slucajno ne bi zapusili kanali kao sto su meni jer nisam znala.Ne ispustajte grudi iz ruku i uzivajte u trudnoci dok jos mozete i radujte se porodjaju :)

PS:Apartman u Zemunskoj bolnici dvokrevetan kosta 2500 din, svi su fenomenalni od spremacice do doktora apsolutno svi nemam zamerku ni jednu.

I naravno najvece pohvale za mog dragog doktora Milana Perovica i doktora Pljeshu, predivni su.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala svima na lepim zeljama :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao Jelena BG, ja tek sad videla informaciju :)

Neka je ziva, zdrava, vesela i svojim roditeljima naporna :);):). Salim se. Eto, rodio joj se momak Mihajlo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sretno Jelena, Anja i tata...uživajte...volite se...pazite i mazite!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao Jelena BG, ja tek sad videla informaciju :)

Neka je ziva, zdrava, vesela i svojim roditeljima naporna :);):). Salim se. Eto, rodio joj se momak Mihajlo :)

Hvala hvala a momka nam cuvajte dok ne porastemo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sretno Jelena, Anja i tata...uživajte...volite se...pazite i mazite!

Hvala do neba :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala do neba :)

Tek sad vidim :) Cestitam, neka je ziva i zdrava a i vi sa njom. Super porodjaj, bas skolski, nema sta. A Pljesa je lik, obozavam ga :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I ja se pridruzujem "klubu" zadovoljnoh KBZ. Anj sam rodila 11.11.2008. godine. Ne mog da trazim papire da pricitam ime dr-a koji je bio na porodaj. Znam da ga zovu Mrvica. :) Babica VUKICA (moj andjeo) je odradila sve,dr je samo nadgledao. Njihov tretman prema meni je bio fantastican!!! Na ginekologiji sam bila 4 dana zbog nekih problema sa plodovom vodom , 5. dana je bio porodjaj koji s izazvali indukcijom jer su oni procenili da tako mora. Trudnocu mi je vodila dr Lapcevic. Divno stvorenje.

Moram reci samo nesto u vezi nacelnice. Napisala sam vec koliko sam lezala u KBZ pre porodjaja. u salu sam otisla u 6h. Ne secam se kada je prosla vizita ali sam tada videla prvi pUt dr Avramovic. Zena se skroz normalno ponasala. 2 sata posle vizite se vratila u salu i rekla mi kako je zvala moja tetka (verjte mi da uopste nisam znala da je moja tetka poznaje ; KBZ sam izabrala po preporuci dr koja ima privatnu ordinacij i koja mi je vodila trudnocu od 4. do 8. meseca) i rekla mi onako u sali AJDE ODRADI TO BRZO I KAKO TREBA, TETKA HOCE DA PRVA CUJE RADOSNE VESTI I UZME MSTLUK OD SVIH. :) Odnos celokupnog osoblja se posle toga nije promenio jer su i pre tog saznanja da moja tetka zna nacelnicu svi bili super.

Opet moram da pomenem Vukicu jer mislim da se ni moja mama tako ne bi ponasala prema meni tih 8 sati koliko je sve trajalo. U 14h je na svet dosla mrvica od 2350gr. Znala sam da ce biti sitna ali nisam ocekivala bas toliko sitnu bebu. Odmah posle pregleda su me smirili jer je sa njom sve bilo super. Bila je jaka i vitalna pa nije bilo potrebe da bude u inkubatoru. A ja sam se osecala kao da se nisam ni poradjala. Neko rece , nestao je i umor i bol a osmeh nije silazio sa lica. Jako bitna stvar u svemu tome je sto sam ja prosla bez epiziotomije. Iako mi je to bio prvi porodjaj i dr i babica su se slozili da nema potrebe za tim i hvala im na toj odulci.

Ja znam gde cu se poradjati sledeci put a iz svog iskustva Zemun preporucujem svima.

( iz Zarkova isla tamo da se porodjam. :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

draga praslin predivno iskustvo,volela bih da sam i ja tvoje srece

ja se trebam poroditi krejem jula isto u zemunskoj

sada,interesuje me da

li je suprugu dozvoljeno da bude u cekaonici dok se ne porodim.znam da posete nisu dozvoljene ali me zanima kako to funkcionise dobijes bolove muz te odveze do porodilista i on se vraca odmah sa vrata ili ima pravo da saceka kada se bebi rodi da je vidi?to za sada nisam nigde procitala sto se tice zemunske pa bih volela da mi neko objasni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ana, suprug te dovede u prijemno odeljenje, gde ti urade prvi pregled i procene da li treba da se zadrzis u porodilistu ili ne. Ukoliko odluce da treba da ostaneš, na prijemnom odeljenju se presvlačiš i tu se pozdravljaš sa mužićem kojeg nećeš videti naredna tri dana. Lično meni, prijalo mi je. U tim momentima najmanje sam mislila na njega

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

hvala ana sada mi je jasno

i ja mislim da ce mi tada biti najvaznije da sve protekne u najboljem redu a i ta 3 dana nece mi nista biti,samo nije mi bilo jasno, koliko sam citala nema ulaza u bolnicu ,zabranjeno ovo,zabranjeno ono tako da mi je palo na pamet da JADNI muzevi samo nas ostave ispred ulaznih vrata bolnice a mi dalje nastavljamo same hehe i ja sam luludica.......ali eto postoji prvi put za sve http://www.bebac.com/forum/style_images/Be...cons/icon12.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

hvala ana sada mi je jasno

i ja mislim da ce mi tada biti najvaznije da sve protekne u najboljem redu a i ta 3 dana nece mi nista biti,samo nije mi bilo jasno, koliko sam citala nema ulaza u bolnicu ,zabranjeno ovo,zabranjeno ono tako da mi je palo na pamet da JADNI muzevi samo nas ostave ispred ulaznih vrata bolnice a mi dalje nastavljamo same hehe i ja sam luludica.......ali eto postoji prvi put za sve http://www.bebac.com/forum/style_images/Be...cons/icon12.gif

;) veruj mi da te razumem 100% :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

devojke trebao bi mi savet

posto sam iz zemuna i planiram da se porodim u zemunskom porodilistu,interesuje me gde otvaram karton da bih vodila trudnocu(jel u silerovoj i jel se tamo ide na preglede,ili ???).

jer do sada sam vodila privatno trudnocu a posto od skoro imam srbijanske papire nisam nigde ni prijavljena,znaci,sad idem prvi put u drzavnu ustanovu pa me interesuje kako to ide .

gde se prijavim da li tu odmah mogu da trazim doktora koji ce mi voditi trudnocu(jel mogu sama da biram dr) i da li ce me taj doktor kog izaberem poradjati?jel moram sama da zakazem pregled ili ce to da uradi sestra?

mozda ova pitanja izgledaju glupo ali prvi put mi je u svemu tako da neznam skoro nista,a nemam koga da pitam ,svaki vas odgovor ce da mi znaci

hvala vam unapred ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

devojke trebao bi mi savet

posto sam iz zemuna i planiram da se porodim u zemunskom porodilistu,interesuje me gde otvaram karton da bih vodila trudnocu(jel u silerovoj i jel se tamo ide na preglede,ili ???).

jer do sada sam vodila privatno trudnocu a posto od skoro imam srbijanske papire nisam nigde ni prijavljena,znaci,sad idem prvi put u drzavnu ustanovu pa me interesuje kako to ide .

gde se prijavim da li tu odmah mogu da trazim doktora koji ce mi voditi trudnocu(jel mogu sama da biram dr) i da li ce me taj doktor kog izaberem poradjati?jel moram sama da zakazem pregled ili ce to da uradi sestra?

mozda ova pitanja izgledaju glupo ali prvi put mi je u svemu tako da neznam skoro nista,a nemam koga da pitam ,svaki vas odgovor ce da mi znaci

hvala vam unapred ;)

Pozdrav Ana...E ovako, vezano za Dom zdravlja, prijavljuješ se u onaj dom zdravlja na čijoj teritoriji ti je prebivalište. A što se tiče izbora porodilišta, možeš da biraš bilo koje porodilište bez obzira u kom si Domu zdravlja. Naime, pred kraj 8 meseca će te ginekolog u domu zdravlja (koji ti vodi trudnoću) pitati gde želiš da se porodiš i na raspolaganju su ti svi KBCi u Beogradu (a među njima i KBC Zemun).

E sad, ako sam dobro shvatila ti si iz Zemuna to znači da bi trebalo da se prijaviš u Šilerovu. Prilikom prvog odlaska u dom zdravlja biraš lekara kod koga ćeš da se prijaviš i da ti vodi trudnoću. Ja sam bila kod Nade Radaković i toplo je preporučujem. Fenomenalna je sa trudnicama i zbilja strpljiva žena.

Doktor iz doma zdravlja ti SAMO vodi trudnoću a dr koji će te porađati sve zavisi u koju smenu upadneš. Naravno postoji varijanta da privatno ideš kod nekih od ginekologa koji rade u KBC Zemun pa da srede da te oni porađaju a ovako, ko ti upadne.

Prvi pregled u domu zdravlja... Kada budeš išla, sestra na šalteru će ti zakazati onim danima kada dr. radi sa trudnicama a kasnije će ti sam dr. reći kada i u koliko sati da dođeš.

Nadam se da sam bila razumljiva ;)

SLOBODNO PITAJ ZA SVAKU SITNICU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

hvala draga ana sjajna si,nista to nije tako komplikovano ali kada neznas skoro nista bogami sve mi je izgledalo kao veliko BUUU

onda moram ove nedelje do silerove da se prijavim a volela bih da mi ipak doktorka vodi trudnocu tako da cu verovatno izabrati "tvoju",reci mi jel nju mogu slobodno da pitam sve ,jel otvorena po pitanju razgovora sa trudnicom? da i da li zakazuje ultrazvucni pregled svakog meseca?

puno mi znace tvoji odgovori

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

reci mi jel nju mogu slobodno da pitam sve ,jel otvorena po pitanju razgovora sa trudnicom? da i da li zakazuje ultrazvucni pregled svakog meseca?

puno mi znace tvoji odgovori

Apsolutno za svaku sitnicu. Svesna je ona da su trudnice, koja im je prva trudnoća, prepune pitanja i da im je sve nepoznanica, tako da samo napred. Nisam jedina koja je zadovoljna njom i njenim odnosom prema trudnicama, jer sam i ja otišla kod nje po preporuci.

Što se tiče UZ ona je meni zakazivala u 8, 9, 10 i 11 mesec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

hvala ti jos jednom ,mnogo mi je lakse ,idem bezbriznija i upucenija

onda cu kod dr nade radakovic :)

poljubac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nema na čemu i želim ti da uživaš u posebnim danima koje nosi trudnoća.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ana nikolic-mnogo ti hvala na preporuci za dr radakovic! :)

juce sam isla u silerovu da otvorim karton i dr me juce i primila sto se nisam nadala jer nisam imala zakazano.zena me odusevila,ljubazna jako,daje mnogo informacija,prijatna i dopalo mi se na kraju razgovora kada je rekla-nemojte se ustrucavati pitati bilo sta jer je trudnoca kompleksno stanje i nepostoj glupo pitanje,pitajte me sta vas god interesuje.sestre su takodje fantasticene,sve pohvale za celi dom zdravlja.

eto nije strasno kod drzavnog dr kako sam mislila,moje iskustvo je da se uopste ne razlikuje od privatnika jedino sto se malo duze ceka u drzavnom,nekih sat-sat i po.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Puno mi je drago da si zadovoljna. Uvek kada ideš ponesi i neke novine da listaš. Mada nikada se ne zna. Nekad čekaš i 10min a nekad uh... baš dosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

( iz Zarkova isla tamo da se porodjam. :) )

Hej, pa i ja sam iz Zarkova isla da se u KBZ porodim, februar 2009., jer sam cula sve OK price o porodilistu..I tako je i bilo. "Moja" babica je bila Vesna i to je prava zena za taj posao. Nisam imala tipicne napone tako da je ona pratila moje kontrakcije, objasnila sta da radim i bodrila. Sjajan odnos smo imale. Tako da samo reci hvale imam za zemunsko porodiliste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bitno mi je da cujem iskustva ostalih trudnica, mada koliko sam shvatila svi su dobri tako da videcemo sta i kako...

Mada uvek neka prodje lose kod nekog doktora ima i toga,ali hvala svakako, sto vise iskustva drugih trudnica xi xi xi veca dilema :) :) :)

mene je 31. 12. 2006. porodio dr Igor Pljesa i ja sam odusevljena njime jer je opusten i prijatan. u novembru 2009 sam morala da uradim kiretazu i nju mi je radio dr Perovic mladji i sa njim sam imala super iskustvo. inace za najboljeg doktora smatram dr Aleksandra Dukica koji me je poslednjih 5 godina uvek uspesno "lecio". inace sad sam trudna i ako sve bude u redu u oktobru cu opet u Zemun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drage buduce mame,

ja sam se porodila u KBC Zemun pre nekoliko dana, tako da imam sveze informacije :rolleyes:

Ako nekoga nesto zanima slobodno neka pita.

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drage buduce mame,

ja sam se porodila u KBC Zemun pre nekoliko dana, tako da imam sveze informacije :rolleyes:

Ako nekoga nesto zanima slobodno neka pita.

Pozdrav

Cao Cakanice,

Dosla si mi kao porucena :rolleyes: jer planiram da se porodim za neke 3-4 nedelje u KBC Zemun. Interesuje me jesu striktni da krvna grupa bude uradjena u onom Zavodu za transfuziju na Vracaru (pretpostavljam da ne prolazi papir na kojem je devojacko prezime). Sta si ponela sve sa sobom u bolnicu? Kako ti se cini higijena, jer ima smisla traziti apartman? I da, najbitnije umalo da ne pitam, kako je tebi prosao porodjaj?

Pozdrav :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.