Amnioskopija

odgovora

Objavljeno

"Amnioskopija je metoda pomoću koje procjenjujemo zrelost fetusa i njegovu ugroženost. Metoda se sastoji u uvođenju metalnog tubusa kroz rodnicu, već dijelom otvoren vrat maternice, sve do plodnih ovoja. Amnioskopski tubus na svom vanjskom dijelu je nešto širi, gdje ima priključak za izvor svjetla, koje omogučuje promatranje donjeg pola plodnih ovoja i kroz njih plodnu vodu. Na osnovi izgleda i količine plodne vode procjenjujemo stanje ploda. Sama metoda je bezbolna i kratkotrajna te se može po potrebi ponavljati."

Ja sam danas ovo radila prvi put, i prvi put i cula za to, jer mi je par dana prosao termin. Iako pise da je bezbolno meni sam pregled nije bio ni malo prijatan, i nakon pregleda je doslo do krvarenja sto je doktorica rekla da je u redu, jer je morala da bude malo grublja da bi mi dosla do grlica jer mi je materica zavaljena ( sto su mi u trudnoci prvi put sad konstatovali u 40+6 ?! ).

Samim pregledom je utvrdjeno da je plodova voda bistra i dalje, i da je za sad sve u redu, mislim da su videli i bebinu glavicu jer je dr na nalazu od toga napisala da beba prednjaci glavicom a dok mi je taj pregled radila rekla je nesto tako dr koja stajala kraj nje.

Ako neko ima iskustva s ovim pregledom nek se javi, verovatno ce dobro doci nekome ko tek treba da ga odradi a ja iskreno nisam cula za isti dok mi ga nisu obavili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I meni su to radili dan pred porodjaj (40+9) dok sam lezala na odeljenju patologije. Boli ko sam djavo, i prokrvarila sam posle "neznog" pregleda......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.