bebe iz GAKa

odgovora

Objavljeno

Dragi roditelji ja i supruga imamo blizance koji su u tom periodu bili na GAK-u , zelimo da stupimo u kontakt i sa drugim roditeljima cije bebe su bila tamo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moja deca nisu bila tamo ali ja jesam. Ja sam pedijatrijska sestra inace koleginica zene koja je obolela. Nas su slikali, uzimali briseve ali od toga nema nista. Ko zna pored koga sam stajala i u autobusu dok sam dolazila ili odlazila sa posla... A i od njenih ukucana niko nije oboleo. A bebe su dobile i BCG na otpustu. A i ona je bila na odmoru mesec dana pre otkrica da ima tbc. Uglavnom, ne moze to tek tako da se prenese s obzirom da mi nosimo maske kad hranimo bebe a kada ih povijamo ili bockamo ne pljujemo ih. Uglavnom, sve je naduvano jer svake nedelje se porodi bar jedna majka koja je pozitivna ili obolela od tuberkuloze pa se seta po hodnicima bolnice i nikom nista, ne dolaze novinari i ne donose se bebe na pregled koje su lezale sa njenom bebom u boksu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Iva, bez ljutnje-naduvano ili ne-ipak se radi o bebama!!! Da smo mi odrasli u pitanju , pa i crno i belo, ali kada su bebe u pitanju... Moja beba je isto u to vreme bila na tom odeljenju. Iako smo joj posle mesec dana radili pretrage krvi, nije mi baš bilo svejedno kada sam u medijima čula za taj slučaj. Moja beba je sa VTO, imala sam jako komplikovanu trudnoču, i samo mi je još to falilo. Znam ja kako se TBC prenosi, ali ipak... I takođe znam da se u kontaktu sa tim bebama na 4. spratu u Višegradskoj (ali i u porodilištu) Ne nosse OBAVEZNO maske, rukavice i ne primenjuju sve mere zaštite , a sa druge strane mamama i tatama se "Soli pamet" i "Drže lekcije".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.