Еколошки покрет: Проглас грађанима Србије!

odgovora

Objavljeno

Протест у организацији Еколошког покрета

Београд, 22.03.2011

На захтев многобројних забринутих грађана Србије, посебно мајки забринутих за будућност своје деце, Еколошки покрет је прихватио одговорност да организује народни скуп у Београду који ће бити одржан у Београду 5. јуна, на Светски дан заштите животне средине, са почетком у минут до 12 часова на платоу испред Народне скупштине.

Какав ће то бити народни скуп, зависиће од власти којој је упућен јавни захтев којим се захтева:

- тренутни престанак тровања становништва запрашивањем са неба непознатим хемијским једињењима која се избацују из необележених авиона непознатог порекла и нама непознате сврхе и циљева,

- доношење одлука којом се Србија проглашава за територију без генетски модификованих организама (ГМО), о забрани извођења експеримената са ГМО, о забрани увоза ГМО и производа од ГМО,

- поништавање потписа којим је Србија приступила Codexu Alimentariusu,

- поништавање свих стандарда проистеклих из Codexа Alimentariusа,

- одустајање од намере приступања Светској трговинској организацији,

- утврђивање одговорности лица која су продала сопствени народ и небо изнад Србије ради извођења експеримената над становништвом Србије in vivo,

- утврђивање одговорности лица која су и поред забране узгоја ГМО увозила ГМ семена и пуштала их у комерцијалну производњу.

Уколико до тог времена поднети захтеви не буду прихваћени, од свих одговорних државних функционера затражиће се оставке и утврђивање одговорности пред народом Србије уз свакодневне протесте.

Еколошки покрет позива грађане Србије не да се руши Уставом утврђени друштвени систем, нити да се пали Народна скупштина, него да се брани Устав и важећи закони, да се одбрани Србија од покушаја брисања са географске карте.

Зато Еколошки покрет позива све свесне и одговорне грађане Србије, свесних пред собом и својом децом, да се са породицом придруже позиву на свеопшти народни скуп ради одбране свог природног и уставног права на живот и здравље, на очување природе и на одбрану свог права на опстанак.

Ношење страначких застава и иконографије сматраће се злоупотребом народне воље и организатор ће се тако и односити према носиоцима.

Грађани Србије који су и до сада подржавали активности Еколошког покрета и његово програмско опредељење на заштити животне средине и духовног наслеђа, имају обавезу да овај проглас проследе свим својим истомишљеницима и пријатељима у свету да би сви грађани схватили размере опасности која се надвила над Србијом и њеним становништвом.

Позивају се добронамерни и свесни добротвори да пруже материјалну помоћ организатору ради испуњења техничких и законских обавеза организације свеопштег народног скупа у Београду. Помоћ могу да уплате на жиро рачун Еколошког покрета Новог Сада (базе Еколошког покрета Србије): 335-1856-19

Грађани Србије, у борби за опстанак Србија нема никог другог осим вас!

Председник Организационог одбора

општенародног скупа

Никола Алексић, с.р.

извор

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Заиста сам изненађен неким појавама.

Рецимо, на тему 8. марта било је преко 400 - 500 прегледа теме, више од 2 стране одговора, а на тему која се тиче директно ЗДРАВЉА ВАС И ВАШЕ (па и моје између осталог) ДЕЦЕ, нико ништа да напише, да се слаже, да зна о чему се ради или да се не слаже ...

Е толико о "људским правима" !

Иначе, више пута сам слушао излагање овог Госп. Николе Алесића и оно о чему је он причао, забринуло ме је, и у потпуности подржавам његов рад и активност, изузетан човек.

Иначе, човек је између осталог једном приликом рекао да ће се ући у скупштину, сам ако нико не буде ишао иза њега, макар га убили, не жели да гледа како умиру наша деца, наш народ. Боље да нас бомбардују, него да нас овако трују, боље да умрем као човек него да не дај Боже гледамо како нам се рађају болесна деца.

Поздрав

п.с. хвала администраторима на разумевању, ако постоји таква могућност, да овакве теме буду "лепљиве" да буду увек видљиве, да заједно покушамо да подигнемо свест о овим ужасним појавама, да се изборимо за наша права, за здраву породицу, здраву децу ...

ХВАЛА

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ZP jedna od članica je otvorila temu koja je upravo "namenjena" većem informisanjo o Codexu Alimentariusu i genetski modifikovanoj hrani http://www.bebac.com/forum/index.php?showtopic=1865

Svakako da ga i lično podržavam, za početak dobro gledam ambalažu i šta kupujem ali polako se trudim da što više sama spremam ili kupujem u "privatnoj režiji) tj od proverenih uzgajivača.

Naravno ovim pokretom je obuhvaćeno mnogo više i sumnjam da će se naći neko ko ga neće podržati. U svakom slučaju, sigurno ću se naći 5 juna na Trgu sa ili bez Emilije. ZP vidimo se tamo ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Citala sam o ovome, dobro je da neko preuzima inicijativu, mislim da postoji i peticija za potpisivanje, nisam sigurna, ali mislim da sam to nasla na sajtu samog fakulteta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ovo svakako jeste vrlo ozbiljno pitanje i ozbiljan problem. Možda i više nego što je ovde prikazano. Apsolutno se slažem da treba preduzeti inicijativu i podržati je na svaki način, ali mislim da na prvom mestu svako sam treba da preispita svoju sopstvenu ekološku svest i brigu o sopstvenom zdravlju i da za početak svaki pojedinac povede više računa o tome šta kupuje, šta jede, kako se odnosi prema svom okruženju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Како да пазим шта купујем, овде пише да се запрашује из не обележених авиона, не познатим супстанцама???

Исто тако, обзиром да је законом забрањено увожење и употреба ГМО, велика је вероватноћа да и ако се појави негде на тржишту буде не обележена јер је забрањена !?

Питање је велико и колико су и да ли су наше лабораторије (институције - инспекције) у могућности да испитају да ли је нешто ГМО или садржи !???

Ово је велики проблем, за здравље свих будућих генерација у овој земљи и ја као одговоран родитељ имам разлога да будем забринут а предпостављам да се свако нормалан брине за потомство и здравље својих најмилијих.

Овде на форуму има доста мајки - будућих мајки, којима је предпостављам здравље најбитније и зато треба сви да се забринемо и запитамо да ли можемо даље овако. Ако је само 1% истина од овога о чему је овај господин говорио, онда смо сви у великом проблему.

Подигнимо глас, нека се чује, за наше добро, за добро наших најмилијих...

Ја ћу бити тамо, а ви?

СВАКО ДОБРО

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.