Svekrva-noćna mora ili ne?

odgovora

Objavljeno

Ma bre, nije uopšte davljenje, svi smo mi u takvom nekom sosu. I naši i njihovi roditelji smatraju se uvek pozvanim da komentarišu naše živote i da pokušavaju da upravljaju njima. Ali kako ti ne daš tvojima da se mešaju, a kapiram da tvoj muž vidi tu tvoju borbu sa njima i verovatno mu je krivo što moraš da se raspravljaš sa njima a tebi to ne pada toliko teško jer si se navikla na njih jer su ti roditelji, tako i on verovatno naviknut na konstantne napade svog ćaleta, a tebe to više boli jer čovek koji napada tvog muža nije tebi blizak čovek, ali njemu jeste, tako da se slobodno opusti. Kad ti nešto kaže, klimni glavom ili reci šta misliš ali bez svađe (koliko vidim to si i uspela) i uradi po svome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ivana, naravno da nije davljenje...Čitajući o tm, stekla sam dojam da je mnogo ambiciozan. To što je stao sa napredovanjem u karijeri, ne znači da jednog dana neće nastaviti...to se desi bum u glavi i stvari se veoma brzo rješavaju. Vjerujem da ti mnogo smeta to omalovažavanje od strane svekra, jer znaš s kim živiš, a vjerovatno i između vas stvara određeni pressing. Kao što KIKIRIKI kaže, klimanje glavom je najbezbolnija varijanta ukoliko se završi na tome. Ne znam da li tm jako pogađa takav odnos oca prema njemu, ne znam da li mu fali neko poticaj koji bi čuo od njega?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nemam svekra, mozda bi on bio super da je ziv pa bi naucio malo necemu moju divnu prosto ocaravajucu khm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cudna mi je ta njena nagla promena na bolje.Mozda se setila da njeni svekar i svekrva nisu hteli da cuvaju njenu decu.

Prema mojoj sveki svekrva je bila uzasna pa opet nije znala iz toga da nauci nesto i primeni... Ja te zene stvarno ne razumem.

Brezica voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

moj svekar je naaaapooooooraaaan covek.. ali dobar je generalno..

ipak to naporan prednjaci !!!

on je tip koji je puno u zivotu radio i leteo na sve strane, radio i u firmi i privatno i nikad nije bio kuci sa zenom i decom. mm je najstariji sin od trojice, i ja sam prva snajka i mi smo ok. on voli da filozofira, svima, ali smo svi navikli da ga kuliramo. u pocetku mi je bilo tesko dok nisam skontala da je jednostavno takav. i sad me pogodi nekad kad bi da se mesa, ne samo da iznese svoje misljenje vec u fazonu TO TREBATE TAKO!!! ali zato sam ja nasla nacin da se ne osecam ugrozeno, da kad mi nesto nije po volji to i kazem.. mislim da imamo ok odnos upravo iz tog razloga sto mogu sve da kazem bilo mu po volji ili ne.. pa i meni nesto nije po volji, pa i moji me nekad izludjuju i mislim da dobri odnosi leze u iskrenosti.. i naravno u drzanju do sebe i svoga stava!!! ja ne dozvoljavam da mi se neko mesa oko deteta, sad je i drugo na putu i on je cesto imao te ispade kako bi trebali ne znam sta... ma hajde molim te, za svoju decu nisi imao vremena i ne znas kako su odrasli a sad nama solis pamet..

ono sto me najvise nervira je stav svekra prema mm. znam da on zeli samo najbolje ali ide u pogresnom smeru. stalno kritikuje mm kako je neodgovoran, neozbiljan, ne misli na porodicu i buducnost i takva misljenja prezentuje i drugima a sve zato sto je mm na stand bay sto se tice doktorskih studija. ostalo mu jos 3-4 ispita i doktorat, ali jednostavno nema nesto volje.. a inace situacija kod njih je:

mm- od II srednje sam sebi kupuje knjige, odecu i sve potrebno. skolovao se , i radio svasta po malo. zavrsio faks i zaposlio se na faksu. honorarno radi kosarkasku statistiku i bavi se izradom sajtova. sa jos dvojicom je napravio program za kos statistiku koji su posle prodali i nasoj ligi , kao i recimo sad slovencima... da, da napomenem da pored toga sto nije zavisio od roditelja niti ista uzimao od njih, sem sto je ziveo kod njih, do momenta kad smo resili da se uzmemo imao je ustedjeno preko 20000e..

srednji brat-u aprilu prosle god je zavrsio fakultet i tek sad ce kao da trazi posao. jos uvek se finansira iz kucnog budzeta i uzima dzeparac, sa maminim parama on ide u kupovinu za kucu i stalno nesto sakriva po kuci.. kupuje najlosije kao da ustedi.. svekar dok je radio u drzavnoj firmi otvorio je na njega preduzetnicku firmu za poslove koje ima privatno da obavi i za svaki naplacen posao mu je ostavljao 10%, a nikad nista nije uradio..

najmladji-jos studira. on se snalazi i koristi sve sto moze. uradi sve i svasta i naplati, od mame i tate uzima za sve sto treba, on je slican mm sto se tice toga da hoce da radi, i on i srednji rade za mm statistiku i njemu nikad nije tesko da ode i odradi neku utakmicu..

raspisah se ja ali zato sto sam imala potrebu da ovo sve napisem i da mi neko kaze PA DA LI JE U REDU ONDA ZA MM RECI DA JE NEODGOVORAN!!! mene dusa boli kad svekar pocne njega da kritikuje.

oni su ziveli u drugo vreme, mi sad moramo da zaradimo da bi kupili stan. oni su dobili od firme, pa posle taj menjali za veci (72m2 za 113m2), stari za novi, pa kako to vec ide u firmama, godine staza, deca,... i dobili stan za 15-ak hiljada e.. nema stvarnu predstavu o novcu niti o kupovini stana.. i kaze DOSAD BI TREBALO DA SI RESIO STAMBENO PITANJE...

SORY na davljenju !!!

Jao, razumijem te u potpunosti! Moj nama stalno nabija na nos kako smo losi roditelji i kako nista ne znamo! On je 2/3 svog zivota pijan, i nema pojma o djeci! A samo kad mi kaze "U Titino doba" ili "U ona davna sretna vremena", digna mi se kosa na glavi!

Njima Tito djelio sakom i kapom, i sve su mogli! E sad nema Tite, a mi moramo da radimo kao stoke da bi nesto imali! To njemu nikako ne ide u glavu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja mog svekra OBOZAVAM....ali stvarno!!!Zivela sam i u zajednici sa njima,sada odvojena...ma on se uopste nije promenio.Imali smo problema sa njim dok je pio,medjutim prestao je i problema vise nema!Za razliku od drage mi sveki on je jako pravedan i iskren covek,toliko da ponekada i doticnu otera u p....m.... jer stalno pravi neke gluposti i MNOOOOGO prica i mesa se u tudje zivote!Moj muz ima i starijeg brata i dve starije sestre!Sestre su mu udate odavno pa predpostavljam da mu ja to nadoknadjujem,i ako nisam jedina snajka (i stariji brat je ozenjen)...Ne znam od samog pocetka smo se zavoleli,ja sam njega prihvatila kao mog oca(kojeg nemam)a on mene kao cerku,ali najiskrenije.Njegove cerke su susta suprotnost meni,grube su,malo manje razumevanja imaju za njega i retko kada su ga u necemu podrzale,tacnje,nisu mu privrzene dokle god im nista ne treba,a kada zatreba.....ma vole ga najvise na svetu!Nije primecivao takve stvari dok je pio ali od kako je prestao dosta toga je video i mnogi su pokazali svoja prava lica i ako su mu rodjeni!Dosta mi znaci njegova podrska i lepa rec uz kaficu,koju pijemo bez sveki,naravnoooo!Moju decu obozava i bas se uziveo u ulogu JEDINOG dede :wub: :wub: !!On u principu jedino sto trazi je da osoba koju podrzava bude normalna...da bude slicna njemu...A ja to jesam...Mozda ima veze i sto smo oboje ovnovi u horoskopu,ne znam :D ...Sve u svemu obozavam ga i zelim mu da mi pozivi sto duze jer ga najiskrenije gledam kao rodjenog oca i mnogo mi znaci!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

mm jednostavno ne obraca paznju.. negde sam napisala davno da je moj svekar onaj tip KAD UDJE U SOBU PITACE STO JE OTVOREN PROZOR A AKO NIJE ZASTO NIJE..

i to je to. da li je mm ambiciozan, FILIPA u pravu si , jeste. ali ne po svaku cenu. naime, on je za sad na faksu kao asistent ali na tim katedrama se takve stvari desavaju da je prosto meni muka a ne njemu. sad po novom programu, oni su vezani nekim silnim rokovima za doktorske, a najgore je sto on i da doktorira niko mu ne garantuje ostanak na faksu, a bez doktorata ne moze nastaviti duze da radi kao asistent. njegov drug je doktorirao na FTN i pored toga uporedo je zavrsio i tehnoloski fax ali jednostavno on tu nekima nije odgovarao i kad je doktorirao i trebao da pocne da radi kao prof nema mesta.. sreca, nasao je mesto u ZR.. i to je to.. takodje ono sto sigurna sam stopira mm je i cinjenica da je njegova mama imala veci koeficijent za platu od caleta, radili su oboje u Naftagasu (ona radi jos a svekar uzeo otpremninu i sad radi privatno) stim da je on dr hidrogeologije, a ona je samo zavrsila fax i nikad nije cak htela ni da magistrira..

i to je ta situacija u ovoj zemlji.. mm uvek moze naci posao u nekoj firmi kao programer, to je ok placen posao a on je stvarno dobar u svom poslu, ali ONDA SE MORAMO POZDRAVITI SA SLOBODNIM VREMENOM KOJE FAX PRUZA!!!

generalno ja nemam problem sa svekrom u smislu da se svadjamo, oni svi znaju da ja svoje misljenje ne krijem pa su me takvu i prihvatili i to je to.. on cesto kaze NE SMEM PRED IVANOM DA KRITIKUJEM PECU, ONA GA ODMA BRANI..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ha ha ha cudo su svekrve pravo.moja nije ni dobra ni losa jedino je seljanka i uzasno aljkava da cu da poludim vise cisteci za njom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ha ha ha cudo su svekrve pravo.moja nije ni dobra ni losa jedino je seljanka i uzasno aljkava da cu da poludim vise cisteci za njom

I moja je takva :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E, da da vam završim priču o porezu...:D Definitivno bi valjalo da se porodim do 31. Marta i porez će nam biti manji za 1000 dinara. E sad ne znam da li je ona već uzela obrazce ili to mm treba da ode po njih :lol: :lol: :lol: Mm blago šizi od te priče...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

O bože, pa ništa sledeći put ti konsultuj astrologa i sveki pa da pravite bebu po narudžbini, a ja ću nakon porođaja da odem do poreske uprave da se raspitam za kad bi mi oni preporučili da počnemo da pravimo sledeću bebu. :lol: :lol: :lol:

:lol::lol::lol: ,jao luda si 100%,slatko se ismeja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mene je moja danas jako iznervirala,elem dete mi je prhladjeno cele nedelje,sad je malo i prizdravila ali necu jos da je izvodim napolje,i zove ona mene i kaze ajde stavi dete u kolica(sneg je zavejao do kolena) i dodjite do nas meni se bas i ne izlazi napolje hladno je....UZAS ne da sam poludela htela sam da joj j**** sve po spisku....ali sam joj lepo odgovorila da mi dete jos nije ozdravilo i da nemam lance za sneg :P na sta je ona nazvala mm i rekla mu da sam ja dete NAMERNO razbolela da ne bi morala da je dovedem...i sta reci na ovoliku kolicinu gluposti,e pa tek sad je nece videti. :angry:

LOL ovo za lance je dobro!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E, da da vam završim priču o porezu... :D Definitivno bi valjalo da se porodim do 31. Marta i porez će nam biti manji za 1000 dinara. E sad ne znam da li je ona već uzela obrazce ili to mm treba da ode po njih :lol::lol::lol: Mm blago šizi od te priče...

:lol::lol::lol::lol::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

:lol::lol::lol:

Kako je nenormalna. I moja je imala slicnu izjavu ali ne zbog poreza vec horoskopskog znaka. Kad sam ja trebala da se porodim meni je rekla da bih trebala da se porodim 15-og maja jer ce biti bik i oni su super a blizanci su bljak. Naravno da sam rodila malog, brbljivog blizanca :rolleyes: .

A kad smo isli da im kazemo da sam trudna svekrva je digla casicu i nazdravila " Da je zivo i zdravo i musko!" Kad joj nisam svasta rekla ali nisam zelela da u tom blazenom stanju sebi dizem pritisak!

Ako ti je za utehu moja svekrva nije mi ni cestitala kad joj mm rekao bices baka,nego ga zena pitala :"A gde je prase jesi li kupio prase?" Bila slava pa brine zena :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Odnos izmedju moje svekrve i mene je kao vrijeme.Promjenjivo,oblacno sa povremenim razvedravanjem.Sad trenutno je stanje u redu.Zivimo u istoj kuci,ali na dva sprata.Par puta smo se dobro pokacile,ali sad smo u dobrim odnosima.S tim sto sam ja preuzela njenu taktiku kad se posvadjamo.Na pocetku,kad bi dosle u sukob,ja bih cutala ne bi nista pricala mm.Ona je to iskoristila i ispricala bi mu svoju verziju sve sa krokodilskim suzama i glavoboljom.A mm je jako slab na suze.Sad ja to radim.Cim se pokacimo,ja kad on treba sa posla,slozim takvu facu,da odma zna da se nesto desilo.I kad on krene oko mene da ispituje sta se desilo,ja pocni plakati.Zadnji put joj je ocitao lekciju,tako dasamo sad stvarno u dobrim odnosima.Ona nioje losa,i hoce da pomogne,ali voli sve da zna i da se za sve pita.Htjela bi da ja njoj pricam stvari koje se desavaju izmedju mene i mm,jer njena cerka njoj prica sve.Ja ni mojoj mami ne ispricam ako smo se mmi ja posvadjali,a kamoli njoj!Ali da ne grijesim dusu,kad mi je trebala pomoc,posle poroda,bila je tu.Dok sam bila u babinama,nije mi dala da operem nijednu djeciju pelenu,a i cesto je uzimala da ih popegla.Posto moja mama nije moga da dodje da bude sa mnom poslije poroda,posto je moj otac bio tesko bolestan,svekrva je stvarno u tom periodu bila uz mene.Cak mi je i masirala grudi,da bih mogla da se izmuzam,jer sam imala problem sa dojenjem.

Sve u svemu,jedan korektan odnos.Ne diraj me,ne diram te!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ako ti je za utehu moja svekrva nije mi ni cestitala kad joj mm rekao bices baka,nego ga zena pitala :"A gde je prase jesi li kupio prase?" Bila slava pa brine zena :(

Bolje i to nego da kaže kao moja "Jel se ona to šali?", "Šta će vam to sad, pa nemate uslove"-to je i od svekra i od sveki. A sad kad mi jeć veliki stomak sad je počela da se raduje i jedva čeka i mislim da namerava užasno da se meša, ali ajde da ne bude da unapred ogovaram živi bili pa videli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zbog njega cu dati otkaz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zbog njega cu dati otkaz.

Što? Šta se desilo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moj svekar je faca :) , gleda mene kao cerku koju nema. Sreca moja pa je razveden od gospodje sveki.

Jedino ja i on imamo komunikaciju, on ima neku zenicu sa kojom zivi i ja nju vise gledam kao sveki jer o pravoj ne vredi ni da pisem jer je to zlo i naopako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moj svekar je faca :) , gleda mene kao cerku koju nema. Sreca moja pa je razveden od gospodje sveki.

Jedino ja i on imamo komunikaciju, on ima neku zenicu sa kojom zivi i ja nju vise gledam kao sveki jer o pravoj ne vredi ni da pisem jer je to zlo i naopako.

E to je moj slucaj samo sto u mom slucaju zive zajedno!On je super prema meni nikada me nicim nije uvredio ume ponekada da bude dosadan sa nekim pricama od pre 100 godina ali nije strasno, bas se postujemo maximalno za razliku od nje koja gleda da me povredi kada god joj se ukaze prilika!t0140.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Odnos izmedju mene i sveki mogu ovako da prokomentarisem: stalno OBLACNO sa PLJUSKOVIMA,GRMLJAVINOM,MUNJAMA I GROMOVIMA...Poboljsanje vremena se ocekuje za 100 godina!Nadam se da vam je sve jasno.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Odnos izmedju mene i sveki mogu ovako da prokomentarisem: stalno OBLACNO sa PLJUSKOVIMA,GRMLJAVINOM,MUNJAMA I GROMOVIMA...Poboljsanje vremena se ocekuje za 100 godina!Nadam se da vam je sve jasno.....

:D:lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E to je moj slucaj samo sto u mom slucaju zive zajedno!On je super prema meni nikada me nicim nije uvredio ume ponekada da bude dosadan sa nekim pricama od pre 100 godina ali nije strasno, bas se postujemo maximalno za razliku od nje koja gleda da me povredi kada god joj se ukaze prilika!t0140.gif

vidi slicicu.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam trazila mm da je skloni od mene i da ne budemo ni u kakvom kontaktu i tako je i uradio.... Vise je nisam videla... Sad mi ne izbijaju ospice svakodnevno... Bas mi je lepo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Što? Šta se desilo?

Opetse nasljokao i prica svasta.Kako mi cuvamo dete 5 sati nedeljno kako mm cim se probudi odnese dete kod njih(ja tad radim)on hoce da izadje nekad sa zenom i nije u obavezi da cuva moje dete...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.