Refleks otpuštanja mleka

odgovora

Objavljeno

kad beba siki na jednu na drugoj krene takav bol kroz kanale kao da je neko pustio struju i onda krece mleko da strca u mlazu, ne da curi kap po kap ,

I kod mene je isto ovako... Mihailo se nekada bas zagrcne od kolicine mlijeka, ali se to do kraja podoja smiri i fino rucka.

Samo se valja dobro pripremiti, saznati sve što se saznati može o dojenju, a onda kad dojenje jednom započnemo, trebamo biti uporne i sigurne u sebe i svoje sposobnosti, ali biti i pomalo kreativne.

Ja sam mislila da se tu nema sta puno uciti, kontala sam da nam je to urodjeno. :unsure: A ono- nisam znala da namjestim bebicu da sisa! Bas mi je zao sto sam ga mucila prvih dana, ali mi je drago sto nisam odustala, i sto sada uzivam u ovoj blagodeti.

Grudi su mi tvrde pretezno nocu, jer se tada moze desiti da prodje i po 6 sati do sledeceg podoja... I da, i ja se cesto budim mokra. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni su retko kad trvrdne grudi. Obicno do toga dodje nocu iako se Andrej i nocu budi na 3 sata. A kada siki, tada mi bas nadodje mleko, pa curi i strca na sve strane. U pocetku sam morala stalno da se izmlazam posle svakog podoja, sada to radim ako bas osetim neku grudvicu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Grudi se mi samo na pocetku bile tvrde i onda sam morala na izmuzavanje, da se ne upale. I posle mesec dana je prestalo to nenormalno nadolazenje mleka. Sad imam uvek kad sisa i curi mi mleko na drugu dojku kad sisa, a nikad ne izgledaju prepune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Prva tri meseca sam se izmuzavla posle svakog podoja jer sam imala mleka na pretek,a Petar sisao kad je hteo: i na 1 sat i na 5 sati, kako kad. Poprilicno mucenje, ali se isplatilo jer i sad imam mleka na pretek.

Sa 5 meseci smo uveli nemlecnu hranu pa morala sam ponovo da se izmuzam jer je od prvog dana Petar smanjio unos mleka. Grudi su mi bile nabrekle i pune. Cak se desavalo da mi naglo skoci temperatura i posle izmuzavanja da spadne. Sve je to trajalo do nekog 8. meseca i sad je sve OK.

Iskreno se nadam da ce prestanak dojenja, kad dodje vreme, ici prirodnim tokom, da necu morati da mnogo da radim na tome. ;)

Na vezbama za porodjaj nam je babica stalno govorila: prva tri meseca dajte sve od sebe da uspostavite dojenje, a posle je sve pesma, I, generalno jeste. Ja sam zakljucila da to prvo vreme koje sam posvetila dojenju mi se i sad vraca i jako sam srecna zbog toga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kada beba sisa jednu, iz druge krece da curi mleko. Isto tako i kada dodje vreme da rucka, meni krene da curi, kada se tusiram toplom vodom takodje. A onda dodje neka baba, strin, tetka, drugarica pogleda mi grudi, kaze"Jaaaaaaaao mojoj drugarici su bile ogromne i pune grudi, ti izgleda nemas dovoljno mleka".

Dodjemo sa kontrole, bebac ne napreduje bas mnogo, a one krenu "Jaaaaaaaaaaao, pa tebi je mleko slabo, beba ti ne napreduje". <_<

Ubijaju me ovakvi komentari, dodje mi da ih posaljem sve (znate vec gde :lol: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nakon ovog treceg porodjaja, izmuzala sam se samo prvi dan. Shvatila sam da ja ne mogu da dobijem neki mastitis ili nesto slicno jer su mi toliko razradjeni kanali, da kad se grudi napune mleko samo pocne da curi, i to curi dokle god se grudi malo ne opuste.

Tako da ja ne brinem vise toliko o grudima.. sve sama priroda resava.

U toku noci beba sisa samo jednom, a grudi cim mi se napune mleka, same krenu da se prazne, mleko krene da curi i grudi se opuste i ne budu tvrde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Vidim da ova tema već podosta nije aktuelna, ali se nadam da će mi makar neko odgovoriti. Elem, imam bebca od 4 meseca, siki, sve je super, ali zadnjih otprilike nedelju dana se nešto ulenjio - buni se dok ne krene refleks otpuštanja mleka, dok mleko teče samo, sve je super, e kada prestane da teče, ponovo se buni, uhvati dojku, pa guče, pa ponovo uhvati pa pusti, guče, plače i tako sve dok ja ne krenem da "pumpam". Da li to znači da imam manje mleka, ili se on jednostavno ulenjio?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma nemas manje mlijeka,nego se njemu ne vuce ako ne curi,hehhe :) i moja je tako znala....evo vec 9 mj.sisa....

sto se tice ragada,pucanja bradavica i sl.,nikakvih problema nije bilo....kad mlijeko nadode,osjetim kratko kao trnce kroz grudi....

oko 4.mj.mi se znalo dogoditi da dok sisa postane mi mucno :o ,jel kojoj jos bilo tako? 

I po bockanju u stomaku na odredenoj strani znala sam na kojoj ce biti let down kad sam izdajala....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.