Prevremeni porođaj

odgovora

Objavljeno

@Sanja19 pre 10 dana sam pročitala tvoj post, najezila se i rastuzila ali i obradovala kada sam pročitala kraj. Pre dva dana mi se desilo slično, iznenada mi je krenuo porođaj u 32+2 I zbog infekcije bebu su morali odmah napolje, posle 20 min nakon injekcije za pluća. N je rodjena sa 2050gr i 42cm, nije toliko fizički mala koliko još uvek ne zrela, na intenzivnoj je, malo diše sama malo joj pomažu ali je zbog infekcije kontrolišu stalno i prima antibiotike. 

Ako lepo razumem vaseg sina su već posle mesec dana hteli da puste kući? Ali ste ostali zbog kile i operacije? Koliko je on tada već imao kg? Koji se sve parametri gledaju? Ja ne mogu kući bez nje ali imam i ćerku od 20 meseci pa ne mogu ni u bolnici da živim. 

Ako procitas i stigneš odgovori.

A vi nastavite tako lepo da napredujete. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Na institutu za neonatologiju bebe puštaju kući sa 2400/2500g kilaža za otpust se razlikuje od bolnice do bolnice negde puštaju kući i sa 2200g ali kilaža nije presudna najbitnije je opšte stanje deteta. Moj sin je posle mesec dana imao 1900g i tada je izašao iz inkubatora a posle mesec dana i dve nedelje je imao kilažu da dođe kući ostali smo smo duže jer smo čekali operaciju kile hirurg nije dao da nas puste ranije. U početku bebe izgube malo na težine pa onda počnu da dodaju po malo po 10, 20g a posle po 50g svaki dan. Kao što sam rekla najbitije je opšte stanje deteta. Gleda se da li samostalno diše da li zna da jede na flašicu ili sisa da li toleriše obrok da ima redovnu stolicu da nema neku terapiju zbog koje mora da ostane u bolnici i da je ultrazvuk glavice dobar. Znam da se sad mnogo brineš ali veruj da će sve biti dobro mali divovi su veliki borci a doktori će se isproveravati dok je u bolnici. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.