Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Radila sam analize krvi i urina.U urinu su mi pronasli "dosta" bakterija,a u krvi su uglavnom sve vrednosti u okviru normale sem gran koji je 9,2 a normalno je do 7 medjutim kasnije kad je pretvoren u procenat je 68% a normalno je do 80%,a MCHC mi je 370 a normalno je do 360.Da li neko zna da mi procita ove rezultate?Tj sta znace i da li su neki ozbiljniji problemi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ako su ti nasli dosta bakterija u urinu, verovatno ce da ti rade i antibiogram, pa da dobijes adekvatnu antibiotsku terapiju. Mislim da je ovo ostalo manje vise ok, ali naravno reci ce ti i tvoj dr.

Merima, hvala ti, moram ti reci da se oko ishrane bas trudim, kuvam svaki dan, deca jednu dva puta dnevno voce, puno povrca, bas vodim racuna da im usadim zdrave navike od pocetka. Nema kod nas virsli, pasteta, kupovnog kecapa, margarina, slatkise i grickalice ne dajem osim ponekad u parkicu i u gostima da bas ne budem baba roga, kupovne sokice ne pijemo. Naravno stalno mesim nesto domace, cedim prirodne sokove, itd. I isto tako i mm i ja. Ako bas nesto "zgresimo", to je kada njih dve spavaju. :) I jeste, osnova dobrog vaspitanja je da na svom primeru pokazes detetu sta i kako, vazno je pricati, a jos bitnije pokazati.

Inace imam utisak da mi je zadnja dva dana stomak porastao. Mozda samo fantaziram. :D

merima, Ragdoll85 i Ana87 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Radila sam analize krvi i urina.U urinu su mi pronasli "dosta" bakterija,a u krvi su uglavnom sve vrednosti u okviru normale sem gran koji je 9,2 a normalno je do 7 medjutim kasnije kad je pretvoren u procenat je 68% a normalno je do 80%,a MCHC mi je 370 a normalno je do 360.Da li neko zna da mi procita ove rezultate?Tj sta znace i da li su neki ozbiljniji problemi

bakterija uvek ima meni bar a i ostalim trudnicama koje znam. Ehi lepo kaze uradis antibiogram. Do tad prolom voda, caj protiv bakterija za trudnice, brusnica, vit C. 

merima voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ako ih i ima, ne treba da ih bude dosta. potrebno je uraditi urinokulturu i ako ima bakterija, ali ne u kolicini koja zahteva terapiju(mislim da je to manje od 100000), mozes ispiti jednu kutiju cysticlean tableta. potpuno su prirodne i neskodljive za trudnocu, ima ih 10 u pakovanju i pije se jedna dnevno, najbolje uvece, pred spavanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sorry, sto upadam ovako?

Svejedno, taj cysticlean, jel pomaze? 

Izgleda imam urinarnu, sutra cu dati za atibiogram, ali dok ne stignu rezultati, moram poceti nesto...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam dobila preporuku za palisept j.pancic... al ipak bez doktora ne bih smela na svoju ruku da uzmem nista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam skoro imala neku bakteriju 10.000 I rece mi dr da se ne pije nista dok ne predje 100.000 (ali naravno proverices sa svojim dr). 

A pre neki dan mi je na nalazu u domu zdravlja pisalo "dosta", I ja uradim urinokulturu privatno posle 2-3 dana, kad na nalazu pise "nema bakterija"...- da li  je neko od njih pogresio ili nisu nadjene ove bakterije koje zahtevaju lecenje ne znam, sacekacu jedno 2 nedelje pa.cu da ponovim urinokulturu na nekom 3.mestu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Isti dan sam dala urin i krv na analizu u laboratoriji i nalaz je dosta, dok istog tog dana sam nosila urin mikrobiolosku i rezultat je sterilan. A radila sam u istoj bolnici... ni ja ne razumem... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kod mene se dva puta desilo da pise 'dosta bakterija' dok u urinoklturi nije bilo nista. Onda sam promenila laboratoriju, a opet ista prica. Tako da je to sasvim moguca varijanta. Ako je urinokultura ok - ne moramo se sekirati :)

Ana87 i missN volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni se desavalo da pise dosta bakterija, a urinokultura bila ok. Izgleda da je to nesto popularno 

:huh:

Pila sam samo caj za decui trudnice (Institut Josif Pancic) 2 kutije ukupno. Popila sam jednu, 10-ak dana pauze pa jos jednu. Vise mi se nista nije pojavljivalo iako sam zbog peska u bubrezima rizicnija grupa po pitanju tih infekcija.

 

 

 

missN voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni se ogadio taj caj, jedva i jednu kutiju popih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Inace ne volim cajeve i ne pijem ih, ali ovaj mi je ok. Moramo u necemu i da se razlikujemo :-) 

Nego Miss, kako tvoje najmilije, izludjuje li te i dalje mirovanjem? Moja zabica i dalje ista iako je proslo 5 nedelja. Ona gura svoju pricu. Prekljice ludovala, juce manje, danas skoro nikako... vec vidim da ce sutra i prekosutra da radi doppler. Moram ti priznaznati da mi ti njeni ciklusi s vremenom lakse padaju, malo sam se i navikla. A dok sam istrazivala nadjoh da i karlicni polozaj (pored posteljice na prednjem zidu) ima uticaj na to da se slabije osecajinpokreti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

meni je na zadnjem zidu i mislim da vec dve nedelje osecam pokrete. dobro, mozda mi se ucinilo pre dve nedelje :), ali vec ove nema sumnje. 15. nedelja je u toku.

učiteljica i MatroNadja volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

brocc, meni je nalaz urinokulture pokazao 15000 bakterija, sa napomenom da se ponovo da uzorak, da mozda nije dobro uzet. tad mi je dr rekla da ponovim, ali da slobodno(bez obzira na oonovljenu analizu) ispijem jednu kutiju cysticlean,  jer su skroz prirodne tj. od prirodnih sastojaka i preporucuju se u trudnoci. pre nego sto sam pocela da ih pijem, ponovila sam urinokulturu i urin i niceg nije bilo. nisam ni imala neke tegobe. ipak sam popila tih 10 tabletica, prema preporuci dr. mada je verovatno uzorak bio kontaminiran ili ga ja nisam lepo uzela(u sta sumnjam jer se bas trudim da ga pravilno uzmem). 

ne znam da li pomaze u dovoljnoj meri kod veceg broja bakterija i da li moze da zameni neku ozbiljniju terapiju. 

 

broccoli voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

setih se sad... ti brocc, posto nisi trudna, mozes da napravis sledecu mesavinu: sameljes jednake kolicine(npr. po 100 ili 200gr) limuna sa korom i korena persuna, to pomesas sa istom kolicinom meda i maslinovog ulja. izblendiras i uzimas po jednu supenu kasiku ujutro i uvece. za ovo znam da je pomoglo ljudima da se rese eserihije, a nisu uspevali antibioticima. ko bas ima izrazene tegobe, bukvalno posle jedne do dve kasike, one prestaju. 

trudnicama se ne preporucuje jer persun moze izazvati kontrakcije, mada mislim da to nije kolicina koja bi ih mogla izazvati, ali preporuka je takva.

broccoli voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja sam zvakala persun celo leto :D posto raste u basti. Samo prodjem cupnem i zvacem.. I sad ga trpam u svako zivo jelo. Nisam znala da izaziva kpntrakcije. Mozda sam zato zaradila utrogestan i lezanje u sedmom mesecu :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ragdoll ima do polozaja bebe, najmanje sam osecala prvu ceru, jer je bila karlicno. A bila je zivahna. Inace malog batu osecam stalno, imam utisak da se vrti komplet u krug po par puta dnevno. Tacno ima intervala kada me bije nogicama u zeludac, a onda se okrene, pa me bije u besiku. :)

Inace kada vec pricate o urinu, moram da vam se pozalim. Za vikend svaki put kada sam piskila primetila sam kao bele trunke u mokraci. Prvi put sam mislila da sam se istripovala sto kaze danasnja omladina :),medjutim onda sam bas uzela da nadgledam i videla da se ponavlja. Pre mesec dana sam davala urin na analizu, nije bilo bakterija, ali sam imala dosta soli i dr mi je rekla da povecam kolicinu vode. Od onda zaista se trudim da pijem cuvene 2l dnevno i manje vise uspevam. Posto sutra inace idem kod moje dr na ultrazvuk, dala sam jutros urin na analizu, pa ce mi danas poslati rezultate na mejl, taman da se sutra konsultujem sa njom. Inace nikakve tegobe nemam, tako da verujem da nije infekcija, nego da su opet soli, ali znam da ne bi trebalo da ih bude toliko, posebno na kolicinu vode koju uzimam. Ovo mi se do sada prvi put pojavilo... Jel ima neka mozda slicna iskustva?

Ragdoll85 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Inace ne volim cajeve i ne pijem ih, ali ovaj mi je ok. Moramo u necemu i da se razlikujemo :-) 

Nego Miss, kako tvoje najmilije, izludjuje li te i dalje mirovanjem? Moja zabica i dalje ista iako je proslo 5 nedelja. Ona gura svoju pricu. Prekljice ludovala, juce manje, danas skoro nikako... vec vidim da ce sutra i prekosutra da radi doppler. Moram ti priznaznati da mi ti njeni ciklusi s vremenom lakse padaju, malo sam se i navikla. A dok sam istrazivala nadjoh da i karlicni polozaj (pored posteljice na prednjem zidu) ima uticaj na to da se slabije osecajinpokreti.

moj mis ili cuti baksuz da ti se krv sledi, ili skace po ceo dan cak primetim da se mrducka stomak. Juce me je doktorka primila, bebac prednjaci glavom dole nisko, a nogice mu gore ( sis mis moj :P ). Grlic mek 31 mm. Da ponovim lab. i urinokulturu jer su mi leukociti uvecani, e sad da li sto sam bila prehladjena  ili zbog onog dosta bakterija u urinu videcemo. Mozda cu raditi torch. Sto ti kazes pocinjem da se navikavam na taj tempo javljanja i nejavljanja.... vec mi diktira tempo :D i iskazuje svoju namcorastu stranu... 

Lezanje do daljnjeg, bar do 34 nedelje. Posle mogu u setnjice... a za kontrolu u visegradskoj cemo videti da li treba

Ragdoll85 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ehi,meni je vec dva meseca tako. Kao neke sitne bele plocice. Meni na nalazu puse kristali... mada koristim i utrogestan pa je mozda i od njega... nemam pojma

Ehinacea voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E bas to. Sinoc nisam stavila utrogestan namerno, i opet ih je bilo jutros. Bas jedva cekam rezultate, mozda je to sve normalno u nasem stanju sto bi se reklo, ali ipak sam morala da proverim...

missN voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni se to pojavljivalo dok sam stavljala utrogestan. Kada sam prestala trebalo je par dana da se iscisti sve. Vrlo moguce da je od toga....

Ehinacea i missN volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svejedno :wub: za pokrete bebana :) 

Mi smo sad 13.ned(u toku) i za koji dan se pridruzujem ovde ali posto u cetvrtak radim dabl test i taman idem kod doktorke da vas pitam kad su vama u trudnoci prvi put radili cervikalni i vaginalni bris?  Meni jos nisu i nemam nikakvih smetnji sto se sekreta tice ali opet bih uradila da budem mirna sto se toga tice. 

Ragdoll85, missN i svejedno volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moram da priznam da sam ja radila samo vaginalni negde u drugom mesecu, i jos jednom u trecem kada sam dosla sa mora, cisto da proverim jel sve ok. Par meseci pre trudnoce sam radila sve-vaginalni, cervikalni, papu i sve je bilo dobro. Od onda nista nisam radila, srecom nista me ne pecka, sve deluje ok, ako se ovako nastavi radicu opet u 9. mesecu. Tako sam i prethodna dva puta-na pocetku i na kraju.

učiteljica voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hej hej! I ja sam sigurna vec da osetim bebu, onako blaaago ali je to sigurno to :) A pored bebe osetim jos sto cuda, moram jako da pazim kako ustajem sa stolice jer me odmah zaboli ako krenem suvise naglo, pa ako se nezgodno okrenem, opet probada, juce sam sve zvezde prebrojala kad sam krenula da ustanem sa fotelje, mislila sam da cu da se onesvestim od bola... Muz me stalno opominje da ne pazim dovoljno zato sto imam te nagle pokrete, a ja valjda tako iz navike...

Ragdoll85 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uciteljice, ja sam apsolutno sve briseve uradila, po preporuci lekara, cim mi je trudnoca ustanovljena, neka 7-8 nedelja. Posle duzeg krvarenja i utrigestana htela sam da uradim (tamo oko 19. Nedelje) ali mi je dr rekao da ako nema potrebe ako nemam nikakvih simptoma (promene boje, mirisa, iritacije...) i da je najbje grlic ne dirati do 20 i neke nedelje (ne secam se tacno, nesto kada se placenta skroz zatvori i grlic potpuno formira) a najbolje oko 27-28. Sledece sam uradila u 27. i sve je stetilno iako mi je skoro od pocetka ttudnoce sekret povremeno vrlo pojacan.

Matro, meni se to desvalo dok sam radila - zaradim se i zamislim pa kad skocim sa stolice vratim se u cucanj. Vremenom je proslo, sada se desi jaaako retko.

MatroNadja voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.