Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno (Izmenjeno)

Decembar,meni je ispao sa V posle pregleda u bolnici. Bio je kao slina...neke žute boje i imao je kao koncice krvi. Prošaran je bio time. Ali nije bio krvav,skoro da se nije krv videla. Porodil sam se dve nedelje od...

ps. Imam potanje u vezi dojenja,ali pisaću na temi bebe od 0-6.

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar,izgleda je beban odlucio da izadje,ne znam nista oko cepa jer ja nisam bila u takvoj situaciji ali sigurno ce ti druge zene napisati,ja samo da ti pozelim srecu i da se sve dobro zavrsi.

Katarina1983 i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Katarina, kako si? Ti si sada u bolnici ako sam lepo razumela? Kakva je situacija, šta kaže dr? 

Što se tiče sluzavog čepa, meni je ispao u prvoj tr,  tačnije ispadao 24h i bilo ga je baš dosta, sluzavo i krvavo. Dan posle sam se porodila. Ne mora sa bude krvi tako da je December verovatno to to. Kada ideš ponovo kod dr?

Katarina1983 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Caos,

jeste @miliccam u bolnici sam.Irin i krvna slika su mi ok.Bebac ima 2700,juce je ceo dan bila mirna ali zato nocas oka nisam sklopila.Isla sam u towlet bukvalno na sat vremena da piskim.Jer se ona bas jako spustila.Evo i danas non stop sam u toaletu.Dali su mi neki lek Nifelat da pijem,da bi opustio kontrakcije i prokrvio matericu.Jedini problem sa njim je sto on spusta pritisak,a moj lritisak je vec 90/60.Mogu da zamislim kakav ce sad biti.Takodje dr mi je rekla da ume da izaziva i glavobolje i susenje usana,ali da je jako dobar bas za matericu.i da pijem 2 l vode dnevno sto nije problem jer vec pijem dosta tecnosti.Jos nista ne znam koliko ce me drzati i sta ce biti.Ono sto je mene uplasilo je saznanje da mi moja dr u ponedeljak ide na odmor.Prestravih se.Sta cu ako krene porodjaj.Ne znam ni koliko ostaje na odmoru.Na kraju i bez muza i bes svoje dr.Moram da se saberem i fokusiram da ih docekam sad oboje.

@k a m moja ti je savet da nikad,ali nikad ne citas ko traindikacije kod lekova.Inace ces se prestraviti.Pa kad bi za aspirin procitala kontraindikacije nikad ga vise ne bi stavila u usta.Evo ivaj lek sto su mi dali pise da nije za trudnice.A vecina nas ovde s ako teakcijama je uoravo na tom leku.

@December i ja mislim da je to to i da ce uskoro krenuti.Cekamo lepe vesti!

Pozdrav za sve!

Bralac i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kru, uteši me da ti se sve sredilo sa ovim kapljicama. Ja se samo mislim dal pijem mnogo jaku dozu pa razmišljam da malo smanjim. Danas su me bolele noge dosta, sa unutrašnje strane butine posebno, stežu mi se unutrašnje vene verovatno. Samo ne znam da li bi trebalo da više šetam sada kada ih pijem. Zaboravih da pitam dr, ali znam da u porodilištu preporučuju da se šeta posle inekcija za skupljanje materice. Ja ovih dana baš hodam puno, do skoro nisam nešto ni izlazila, samo po dvorištu i po lekarima. Još danas i usisavala oba sprata. Inače, juče skoro ništa, danas prepodne opet braonkasto, a popodne tamno bordo krv. Pojma nemam šta se dešava, valjda ta zaostala krv mora da izađe. Mada kako sam razumela trebalo bi da prestanem da krvarim..

Katarina, uzmi stavi pojas ako nisi. On bi trebalo da pomogne, da malo podigne bebu i da nemaš taj osećaj pritiska toliko nisko. A možda i samo ležanje sad u bolnici pomogne. Bar je tako kod mene bilo. Realno, kod kuće nema tih uslova za odmor. A na kraju sam i kukala kada ću se poroditi i išla da šetam do osmog sprata da pokrenem porođaj. Uzmi opusti se, čitaj nešto lagano.. Nadam se da bar imaš dobre cimerke. 

December i Katarina1983 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,samo ti uzimaj kapi kako je dr rekao a ako ti je nešto sumnjivo idi dr da prijaviš. Nemoj na svoju ruku da smanjujes ili povećavas ili bilo šta. Mene je bilo strah da ne iskrvarim jer je dr rekao da sad kad krenem da pojem te kapi da ćemu poceti da krvarim,pa sma ja zamišljala potom. To je zapravo samo pokrenulo tu krv sto je ostala i sve manje je išlo da bi prestalo. I mene je bilo strah kažem,ali eto sve se rešilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Još smo u komadu, da se javim.

Kam ja ne umem da te posavetujem jer nisam imala iskustva sa tim kapima. Ali mi je logično da još ide krv verovatno ona zaostala, ako ne bi otišla opet bi ostala u materici kao što Kru reče. Ako ti je baš frka pozovi dr i pitaj je radi svog mira.

Ja iden sutra na pregled i ctg, javljam se šta sam završila.

Katarina1983 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ništa. Pogledao dr papir od ctg i rekao vidimo se u ponedeljak. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar,možda bolje tako. Mene je taj dr sa “kontrakcijama” poslao u bolnicu i ležala sam bzvz 4dana. A tebi muž u gipsu i troje dece verujem da ti se ne bi ležalo u bolnici a znaš da ništa ne kreće :) ja sam išla iako sam se osećala dobro,ali znaš ako dr kaže u bolnicu i tinosbijes i ne daj Boze nešto bude ino da ajde i lezi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

To svakako, nego sam se smorila što me nije pregledao uprkos neprestanim kontrakcijama tj jedino noću miruju pogotovo što su mi porođaji počinjali kako su počinjali. Ali dobro, ako i krene krenulo je samo da ne rodim u autu :lol: nikako ne bih želela da ležim u bolnici nizbogčega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar,mm je porodio 5zena(jednoj bebi je čak bio obmotan pupcanik oko vrata i morao je da odmota)tako da iskustva ima,blizu smo ako nešto zovi hahaha :D a listićima u bolnicu ti ne brini:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da znaš da ne znam da li mi je sad lakše ili mi samo još to fali da me porađa tvoj muž :lol: ja sam mislila da se to ne dešava tako često! Baš sad upisujem vreme kontrakcija baš da vidim u kojem intervalu se kreću mada džaba mi i to kad to traje danima i nema pomaka. Počela sam da merim od 17h pa ću kasnije da ispišem šta sam izmerila :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar,ja sam bas mislila da ce to da krene kod tebe juce,ali dobro,morace kad tad :D

Katarina,kako si ti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Hahaha,ja samo kažem u smislu da zna i to da radi :D 

ja sam bila u fazonu pa dobro,ako se porodim kod kuće,ti si tu a in kaže a ne,ne tebe ne bih porodio :D kaže nemozes svog od straha...

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
blesava, Analim i December volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa to da, verovatno bi se ukipio ako bi počela da se porađaš ali bi ubrzo proradio instinkt :D

mozza ovaj mali zahebava još u stomaku :lol: mene već razvalio a njemu super unutra.

Ovako sam izmerila kontrakcije

16:45, 17:00, 17:30, 17:50, 18:15, 18:25, 18:40 i 18:55

posle je došla tetka pa sam kupala najmlađu i batalila merenje. Razmak je raznoliki i to je bilo dok sam sedela na fotelji, pošto je namlađa zaspala a starije devojke se igrale napolju. Znaću da je ozbiljno kad baš uhvate ritam a kad će to biti ko zna.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mislim da kad budu prave kontrakcije tj ne prave nego kd krene Klo treba i budu u pravilnom razmaku nećeš morati ni da meris :) ja ti želim da ujutru to lepo krene. Taman 01.06 lep datum... pare toga da se naspavas :)

December voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni ni pola sata pre porođaja nisu bile u pravilnim razmacima. Ceo dan su bile na 10,8..5,6..da bi kad sam ispratila posetu išla do osmog sprata da šetam i čim sam se vratila krenule su na 2min...još ja ušla da se kupam i perem kosu sa takvim kontrakcijama, jedva sam je osušila.. I rasturile me koliko su bile jake, a nepravilne, na 2,4,5. Jedva sam otišla do sestre da joj se javim, a ona mene ubeđuje nije to to čim nisu pravilne. Pošalje me da odem u sobu i merim, a ona će doći do mene za 10min. Ma mene rasturaju, već počele i butine da me stežu koliko su jake bile, ne mogu da ih predišem..a sestra mi pametuje. I kad je došla ja kažem isto je, prejake al nisu pravilne. Kaže dobro, pogledaće te ipak dr jer si trećerotka. Jedva sam otišla do sobe za pregled, jedva. Dr me pregledala i kaže skroz otvorena, odmah brzo u porodilište. Nisu mi dali ni da siđem sa stola nego me prebacili odmah na krevet i vozili u lift kao na filmu. Porodila sam se za pola sata-45min od tada. Tako da kod mene nisu bile pravilne, a isto je bilo i na prethodnim porođajima. Ali po jačini kontrakcija sam znala da je to to.  A takve na 15,20 min sam imala danimaaa pre porođaja. I isto sam jutro pre porođaja bila otvorena 1prst iako sam danima imala takve kontrakcije. 

E sad kod Decembar je problem što se ranije otvarala bez ikakvih bolova. To je sad stvarno enigma kako da zna kada  da ode. Jos četvrto. Naša prijateljica koja ima petoro kaže da nije osećala bolove uopšte do samom kraja, kod poslednjih dvoje ili čak troje. Kolko ti je beše daleko porodilište? 

Katarina, šta se dešava, kako si? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I kod mene su sad tako po cele dane, nepravilne i različite jačine, a one što stežu i butine osetim kad stojim, izgleda da glavica taman nalegne gde treba i osetim baaaš pritisak i vuče me dole prema butinama. Tad ne mogu da napravim ni korak. Dr izgleda ne shvata ozbiljno jer sam se žalila i ranije na kontrakcije i opet bila zatvorena ali svakim danom postaju samo jače ali razmak i dalje luduje. Porodilište nam je na pola sata ako se vozi brže od propisanog. Inače treba najmanje 45 min naravno ako je put čist, nema sudara i slično. Za sada je stanje isto. Da ja izdržim ipak do ponedeljka jer ne bih da odem u bolnicu pa da me tamo zadrže bezveze. Ponedeljak smo punih 39 nedelja. :) Tako bih i ja želela, da dođem skroz otvorena pa da rodim za tren :D

Bralac i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

December, ja bih rekla da je krenulo i da nam stiže Janko uskoro:baby: ali koliko skoro ko zna. Meni je prvi porođaj krenuo sa nepravilnim kontrakcijama na 15,20 min do pola sata i trajale su 20 sekundi, onda je sve prestalo na par sati i krenuli dosta jače na 7 min po 45 sekundi. A drugi je krenuo sa odmah pravilnim kontrakcijama na 5 min, tako da nema pravila. Kada ideš kod dr? Tj koliko ćeš još čekati?

Katarina, kako si? Kada se vraća muž sa puta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo zene, evo i mene. Hvala svima na cestitkama i podrsci. Stigli smo kuci i sad uzivamo, nunamo se, sisamo i tako. 

@December samo napred i da prodje u najboljem redu. Meni zamalo da se desi da se porodim u autu, muz mi nije verovao da je porođaj blizu, da smo okasnili bar pola sata, ne znam kako bi se to zavrsilo.

Imali smo dosta muka sisanjem  na desnoj strani, ustanovili su da da ne moze da uhvati bradavicu. Sad sisa preko silikonske. Meni se jedna dojka stvrdnula, upalila. Masiram, izmuzavam sta ostane. Bila sam na ivici da odustanem od dojenja, prijateljici mi je pomogla, izmasirala, pokazala sta i kako. One babice, kako koja dodje drugu politiku vodi, muke zive. 

Venera voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja drugi porodjaj da mi nije poceo curiti vodenjak ne znam gde bi se porodila, prave kontrakcije i redovne su bile samo sat vremena, sve pre toga su bile nepravilne ali sam vec osecala nekako da je to to zbog pritiska na dole. 

Macka imas temu prvi dani dojenja mozda ti pomogne, super sto ti je prijateljica pomogla , budi uporna za mesec dva ce se sve regulisati, i ja sam sa prvim koristila na jednoj strani silikonsku, kad je beba naucila kako jace da vuce a ja kako da ispravno postavim nije nam vise trebalo. Pre dojenja tople obloge i masaza, posle dojenja hladne i bice to sve u redu. I sto vise da siki.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

mAcko izdrži sa dojenjem. Dok ne udjes u štos malo je naporno,ali posle ne divota jedna. Evo ja prvo dete nisam dojila a ovo dojim i toliko je lakše sve i lepše da opisati ne mogu. Piši na ćaskanje 0-6bebe tamo smo sve sad....

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Slažem se .. divno je dojiti i sve je puno lakše. Izdrži, proćiće to . 

Decembar, imala sam ih čitav dan al sam trpela ko kuče. Bila sam već u bolnici, pa mi nije bilo frka da čekam do zadnjeg trenutka. Tebi želim brz i lak porođaj. Stiže dečkić uskoro. :) 

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mislim da ste bile u pravu. Evo me u wc-u, čistim se već treći put, od pet ujutru me je probudilo, i koliko sam skontala kontrakcije se kreću tu na oko 5-7-10 minuta. Počinju u stomaku pa se prošire na krsta i tako drži par sekundi pa prođe. Bole uh. Valjda je to to. Ne verujem da imam ovakve kontrakcije od proliva već obrnuto jer prvo me probudile one pa me poteralo u wc. A bebac se pravo isteže u stomaku. Tako da verovatno počelo je. Probaću da se izdepiliram baš me zanima na šta će to da liči :lol:

blesava, k a m i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ugrejala sam krsta i mislim da popušta <_< a možda i ne. Kad ustanem udaraju i dalje istim tempom i jačinom a kad sednem i ugrejem se popuste. Pa šta sada ja treba da radim?

Macka, k a m , blesava i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.