Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Kam daj Bože da jeste mada ne verujem dok ne vidim još. Prošli put kad mi je ispao, bio je u komadu, tuširala sam se i samo je pljusnuo, po osećaju sam se uplašila da je skliznula pupčana, kad ono pljus čep, bilo ga je poprilično. To je bilo uveče a ujutru krenule bezbolne kontrakcije koje sam mislila da su lažne, otišla na ctg i pregled, ctg miran a ja otvorena pet cm i taj dan sam se porodila.

a što se tiče krvarenja posle porođaja, mene treći put smaralo baš dugo, dosta preko tih 40 dana isto kako ti opisuješ, bila na UZ i sve je bilo u redu, samo je curkalo na dnevni toliko samo da smara. Ne znam koliko tacno ali oko dve nedelje posle 40 dana sigurno. Već sam ludela od toga. Mens.sam dobila tek nakon godinu dana i mislim dva meseca, ili šest ne znam tačno, sve sam zaboravila. Dobro sam odmorila od nje.

Milice tamo su doktori baš brižni i brzo reaguju, što je super. Drago mi je da ste dobro!

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Venera, da li je moguće, 4 meseca? Auuuf! Znam da se malo i pokarabasaju hormoni i treba vremena da se sve vrati u normalu ali moja dr je malo paničar pa me strah da me negde ne šalje. Posle pobačaja ja otišla kod nje, prošlo je bilo oko 10 dana, ona videla proširen kavum i pošalje me u bolnicu na reviziju. Ja zamalo nisam svisla. Zvala mm, on trčao sa posla.. zar posle tolikih muka još i revizija na živo posle toliko vremena. Bilo gotovo da me prime u bolnicu. I onda dr vidi na uz da mi je zavaljena materica i da se zbog toga teže čisti i odluče da ništa ne rade nego me pošalju kući da što više šetam, ležimo na stomaku isl da bi krv oticala. I kad sam posle nedelju dana otišla kod moje dr videle su se samo dve tanke linije, sve ostalo je bilo čisto. Tako da sve mislim da joj i sad treba više vremena. Ipak je sad materica bila ogromna. Ali me baš nervira što nikako da stane. 

Milice, baš je beštija ta listerija. Istripovah se sad i ja za "stomačne viruse", sumnjive prolive.. Samo što ovi naši Indijanci ovde nema šanse da bi provalili da je infekcija materice u pitanju i da mora brzo da se reaguje. A kamoli da nađu da li listerija i sve ostalo..nema šanse. Ja sumnjam da ovde iko tu analizu i radi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I mom sinu su isto to vadili iz kičme testirali su ga na razne bakterije i viruse moraju da provere ako sumnjaju na neku infekciju, sve je bilo negativno srećom pa su mu isključili antibiotike posle sedam dana kad su svi rezultati stigli. Ja sam par dana pre nego što mi je pukao vodenjak povraćala i imala proliv jedan dan  je trajalo otišla sam u dom zdravlja na pregled dr mi je rekla da najverovatnije stomačni virus i da pijem probiotik taj dan sam izvadila krv  nisam ni stigla da odem po rezultate već mi je pukao vodenjak. Crp mi je bio visok na prijemu u bolnicu tako da sam odmah dobila antibiotike posle četri dana je stigao bris našli su mi ešerihiju. Doktorka u bolnici mi je rekla da verovatno nije bio stomačni virus već je telo reagovalo na infekciju . Ja sam u trudnoći dva puta uradila bris jednom na početku trudnoće i jednom mesec ipo dana pre porođaja i oba puta je bio negativan ali eto. Ja sam kad je izašao iz inkubatora otišla da budem sa njim ali sam bila dnevna mama odlazila sam ujutru oko sedam na institut bila sam na odeljenju gde su majke svaka tri sata sam išla da ga hranim i presvlačim i vraćala se na odeljenje majki uveče sam išla da spavam kući i ovde možeš da spavaš tamo ali nisi 24 sata pored bebe odlazi se na tri sata i danju i noću.

Venera i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice draga cestitam ti od srca i drugarica je prava divnica i borac :wub:

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Joj, Miliccam, stvarno sreća pa imaš stručne doktore i sve su uradili kako treba. I veoma mi je drago što možeš da je držiš i mazis. Mogu da zamislim koliko ti to znači i daje ti snagu. A i njoj maloj mrvici znači što si pored nje tako često.

Kam, ja sam krvarila punih 6 nedelja, znaci bas 42 dana. S tim što mi je poslednje dve nedelje bilo po malo, kao što kažeš. I meni je materica malo zavaljena. Kad imam menstruaciju, nocu mi skoro ništa ne curi (pretpostavljam zbog položaja materice). Tako da verovatno će ti prestati za koji dan. 

k a m , Bralac, miliccam i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

au Milice,listerija...eto dokaz da nekad prosto džabe sve. Bitno da je reagovano na vreme. Držite se i piši šta se dešava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Milice,dobro je da je tvoje telo tako odreagovalo i da je Nikolina sada tu i da je svakim danom sve bolje,ne zelim ni da pomislim sta je sve moglo da bude. Ja sam u pocetku trudnoce jela mnogo fete i nisam znala za listeriju,jednom sam pricala sa seficom u vezi hrane i spomenula sam koliko mi se jede feta sir svaki dan pa mi je ona skrenula paznju na to a nema ni dece a znala je dosta oko toga,do tog momenta ja sam pojela mnogo sira i moglo je svasta da se desi ali hvala Bogu nije,posle sam pazila na sve,tako da zavisi i od imuniteta i drugih faktora.

Sanja19,kako ti se zove sin,mali hrabrisa 

Decembar,zelim ti da krene porodjaj i da sve prodje u najboljem redu

Izmenjeno od strane mozza
Venera i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam verovatno je i do hormona, prvi put mi je dosta kratko trajalo to ciscenje, a eto drugi put se nesto oduzilo, dr. mi je rekao da nema nikakvih ostataka tako da sam bila mirna sa te strane. A inace je malo duze vremena trebalo da imam osecaj da je sve kao pre, kao da mi je falilo elasticnosti u tkivu, nije me bolelo vec kao utrnulo na nekim mestima, posle 6m se vratilo sve na svoje:)

Katarina1983 i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo ja sam još u komadu. Ništa više od čepa, videću danas. Doduše tek smo 37+1 nedelja tako da ja imam još vremena. Na stranu što bih se porađala što ranije, ne mogu kad ja hoću. Pa kad bude biće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo svima!

December potpuno te razumem sto si nestrpljiva.Divan ti je stomacic a vidi se da se bebac spustio.Sad ce to uskoro:baby:  Kad bebac bude spreman on ce doci.;)

 Kam secam se da sam ja posle Mile krvarila mesec dana I onda mesec dana pauze I onda sam odmah dobila menstruaciju.Mada ja sam se poradjala na cr.Ne znam dals e to onda nesto razlikuje.KAko tvoja rana?Jel sve ok?

Miliccam hvala dragom Bogu na brzoj i dobroj odluci I reakciji lekara.Javljaj nam obavezno rezultate I novosti.Al svakim danom cete I ti I Nikolina biti mnogo bolje.Saljemo vam puno poljubaca!

Pozdrav za sve ostale mame I trudnice!

Ja ne mogu da docekam petak i kontrolu.Sda sam 33+3 imam utisak kao da sam 41 nedelja koliko sam troma i koliko me sve mrzi.

 

k a m i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao December, bas ti je spusten stomak, bice tu uskoro nesto. Moj je visoko, ja se salim pa kazem da ni za porodjaj nece da se spusti :D

Evo mog trenutnog stanja, 39+1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nesto nece da posalje sliku, ne znam sta je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I ja kontam da mi je stomak poprilično nisko jer se tako i osećam, a dr mi juče reče da je visoko :huh: ko će ga znati više.

Macka probaj preko nekog sajta za uploadiranje slika, postimage ili tako nešto. Preko bebac sajta ni ja nisam uspela.

Macka voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Decembar,sprema se:)

drzim palčeve da krene :baby:

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar i Macka, uživajte u vašim lepim stomacima :wub:

Hvala vam žene na komentarima. Evo danas opet ništa, juče je bilo malo braonkasto.. videću da li da idem na kontrolu u petak ili sledeće nedelje. Ne mora to striktno 40 dana zar ne? 

Katarina, hvala što pitaš. Malo me pecka ova rana gde sam pukla iznad uretre. Tu je nežna sluzokoža, bolelo me užasno ušivanje. Nadam se da nije ostao unutra neki konac. Opsela sam se sad ovim stomakom pa i ne mislim na ostalo. 

Macka voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

December, ti inače nosiš nisko koliko se sećam sa nekih prethodnih slika tako da teško je reći. Kada ideš ponovo kod dr, čekaš termin ili imaš i pre toga kontrolu?

Macka, tvoj stomak baš deluje visoko takav je bio i moj u prvoj tr i sa takvim stomakom sam otišla na porođaj, tako da ne znači to ništa, može sutra da krene. 

Nikolinu opet sunčaju ali su napravili malo pauzu da je držim makar pola sata. Stigli su jedni rezultati sve ok, sada čekamo te druge najbitnije. Meni mleko nadolazi samo tako, grudi su mi ogromne eksplodirace tako da grejem, masiram izmlazam pa hladim. Sinoć i noćas sam izvlačila po 20ml a danas već skoro 35ml i malo mi je laknulo, makar će mleka biti. Njoj daju 15ml po obroku tako da sada može samo moje mleko da pije. :baby:

Ja juče bila naduvena kao žaba, danas već skroz splasnuo stomak i evo me u farmerkama, doduše rastegljivim. 

Kam, ja sam posle prvog porođaja krvarila dugo 40 dana sigurno ali je bilo jako oskudno, a čim je prestalo dobila sam iako sam dojila. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je dr objasnio da babinjanje traje 2 meseca i da posle moze da se desi krvarenje 

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa da, meni je takav stomak u svakoj trudnoći, jedino možda u prvoj je bio kao Mačkin jer su mi mišići još bili jaki. Kako se lepo vidi da je materica visoko i da je beba dole glavom, moja sigurno leži vodoravno u stomaku, samo da to ne radi neki problem da ne naleže glavica da grlić pa mi džabe sva aktivnost kad mi to neće pomoći otvaranju samo se umorim.

I dosadilo mi da sedim pa sam kosila i ispred kuće i dvorište, jeste da sam crkla ali sam psihički na miru. Mene kao da teška fizićka aktivnost psihički smiruje. Sad sam sela da pojedem nešto, pa ću sa pravim večeru, ali prethodno ću da raširim veš jer čujem da je mašina pri kraju. Posle me čeka brdo veša da ga složim u ormare. Uskoro i devojke dolaze iz škole pa ću im uvaliti njihovu odeću da slože u orman u sobi. Sutra uveče idemo svekrvi na rođendan pa sam oslobođena bar jedan dan pravljenja hrane jupiiii.

Katarina1983, k a m i Macka volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ne napisah za kontrolu, idem sad svake nedelje, bila sam juče pa ću u ponedeljak ponovo, ctg i kaže opet jedan UZ. Drago mi je da ste dobro vas dve :wub:

Kam ne mora strogo 40 dana, pisala sam da sam ja krvarila tako pomalo dosta više od 40 dana, stane na dan dva pa krene i tako. Dosta sam bila aktivna pa je kretalo primetih kad sam preterala sa aktivnošću. Bila sam da proverim ali sve je bilo u redu. Ako nemaš bolove, nema temp, nema neprijatnog mirisa, onda je sve ok:babymommy: 

Katarina1983 i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

December svaka tebi cast na takvoj energiji,ja se osecam bas kilavo.NOcas sam jako lose spavala,budila se  svaki cas da idem do toaleta,i probudila sam se gola voda,morala sam da se presvlacim.A od jutros imam glavobolju.Jednom recju danas nije moj dan.Odbrojavam dane do kontrole.Inace ne idem nigde bez pojasa,jer mi  mnogo olaksava.Jutros sam vodila Milu u skolu,jedva sam se odgegala.

 

Miliccam kako ste danas?KAd stizu ostali rezultati?Veliki pozdrav!

miliccam i Bralac volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Katarina i ja sam bila sva troma prvi deo trudnoće, kako sam ušla u osmi mesec kao da sam živnula, mada sa periodima tromosti, do pre par dana sam oticala nenormalno a juče mi splasle noge, posle par nedelja oticanja. Ništa mi nije jasno. Izgleda kako se beba namesti pa pritiska razne tačke pa otud razne tegobe.

moj bebac se danas nešto baš razmrdao, toliko da me probudio što se ne dešava. Dok spavam ne osetim ga uopšte. Pokazuje izgleda koliko je porastao. Tačno više nema mesta za vratolomije.

Katarina1983 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

@mozza Zove se Mihajlo. Dok sam bila trudna hteli smo jedno drugo ime ali pošto mi se sve to izdešavalo oko Aranđelovdana odlučili smo se za to ime.

miliccam, mozza i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.