Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Kruela,preslatki su :babymommy:

Analim,mozda joj je takav period da je osetila da moze jace i vise da povuce pa joj je mnogo,regulisace se.

Mi smo nasu umazili ali drugacije se nije ni moglo,posle svakog hranjenja smo morali da je nosimo minimum 30 min a nocu je spavala ili na meni ili mm,jednostavno nije se moglo drugacije a mozda je i moglo a mi nismo znali,kasnije kad joj se sve to vec regulisali mi smo trzali na sve i jos uvek to radimo pa odmah na ruke,kad dodju njegovi,prvo im je unuce i ne ispustaju je iz ruku,samo se rotira kod koga ce sledece,tako i moji,odavno su sestrina deca odrasla pa svi navalili na T.

EG,stavljala sam joj hladne obloge i tek onda je vristala a meni zao,posle je zaspala,evo danas je sva mirna i pospana,nesto mi je vruca ali sam joj merila temperatura i nema,samo je sva nikakva,mozda joj je takav dan,ne znam.

Milice,sad cete biti ok,jel ona ima sve zube ili jos ne,ne znam da li deca tog uzrasta vec imaju sve zube,sem umnjaka.

k a m , Analim, miliccam i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo i nas. Stalno vas čituckam u pauzama ali stalno nešto radimo jurcamo pa nisam pisala. Danas su devojke otišle na izlet sa školom pa smo nas troje tj četvoro kući sami. Bila sam da ih ispratim i svi me pitaju jel brojim sitno. A ja tačno mesec dana do termina. A tako bih se već porađala, ne mogu da zamislim da ću trudnovati još mesec danaaaa. Baš otičem i već sam stvarno velika. Ima stomak isti kao sa najmlađom pred porođaj. Ako je istina da se porođaj desi oko pet meseci od prvog pokreta bebe onda bih za nedelju dana već mogla da očekujem.

Mozza tvoja je ista kao moja prva ćerka što je bila, hipersensitivna na sve. Ja sam mislila da će biti takva celog života koliko mi je bilo teško sa njom ali sada je moja najveća podrška i pomoć. Jako je zrela na svoje godine i samostalna. I dalje je emotivno osetljiva baš ali je prava pametnica. Da ti ne pišem šta smo sve prošli sa njom. A što se tiče nosanja ja sam sve tri nosila dokle god su želele. Oko dve godine se same odvikle i onda neće ni kad ja hoću da ih nosim. Zanimljivo da koriste noge i neće da se nose više.

mozza, k a m , Bralac i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Jutros vidim dva gornja zubica izbila, a nocas je eto bas lepo spavala i odmah je i ona veselija:) A stalno se nosamo, mada voli kad smo vani da je u kolicima. A ni moji nista na glavi ne vole:)

Izmenjeno od strane Venera
mozza, Bralac i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar,bas sam mislila da je ona unikat,kad tako cujem druge mame kako i ne osete da imaju dete a ja se pitam da li gresim ili sta je u pitanju :huh: mozda ce i moja T meni biti najveca podrska,ako Bog da jos jedno da imamo pa da imam dve podrske ili ubrzan proces starenja :D Do kad je ta osetljivost trajala kod vas? A sto se tice porodjaja da moze da se desi 5 meseci od prvog pokreta,to je nesto novo za mene,nisam jos cula,zanimljiva teorija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Iju ni ja nisam čula to za porođaj 5 meseci od prvog pokreta, ja sam bebu baš rano osetila po ulasku u 12.nedelju znači može porođaj uskoro. A taman sam se bila opustila. :D

Mili fale sada još donje petice, a I one se bele, taman da se kompletiramo pre nego stigne beba i nove muke sa zubicima. 

Analim i Bralac volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kru divni ste :wub:

A ubijaju zubi,evo sad je zaspao sa rukicom u ustima,ubijaju ga sve 4 jedinice,tu su ali nikako da probiju,a jos je poceo nocu da puzi po krevecu pa sam sebe probudi.

A sto se tice vakcine mi smo stavljali oblog i uvece je dobio blagu temp 37,3 C ali je ceo dan bio bolan i tuzan,cak je posle vakcine spavao oko 3 sata.

Inace A sisa na svaka 2 sata i spava po 15,20min preko dana i dodje mi da se upucam,jer sa njim nemogu nista da uradim

Analim i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cvrky,bas se namuci malisa,zelimo mu da sto pre izbiju zubici i da se malo opusti. Razumem te u potpunosti,ni ja ne mogu nista da uradim jer po ceo dan mi je na rukama i tako uvek cekam da mi dodje ili sestricina,mm ili brat pa da njima prosledim bebu a ja idem da uradim nesto,ja cak ne mogu ni da skuvam nista jer nece da bude u kolicima a u ljulju hoce ali ne da bude sama <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice, divna tiba. :wub: Tako mi moja nedostaje..A za Milu sam mislila da je ista ti ali sad kad vidim tm, vidim da i na tatu liči baš. 

Kru, divni ste svi troje :wub: 

Što se nosanja tiče, Isidoru ne ispuštam iz ruku. Šta da vam kažem kad ni jednom nije spavala u krevecu ni preko dana ni noću. Eventualno preko dana u korpi od kolica. Ali noću spava sa nama od prvog dana. Ne želim da se odvojim od nje ni na tren. Ali ja razumem Analim, i ja sam moje ostavljala dok po kući nešto uradim dok smo bili sami u stanu. Ali ne da plaču, nikada, nego samo ako bi zaspale i pristale da leže same. Možda sad i drugačije razmišljam jer mi je ovo poslednji put da imam bebu, pa zato hoću da uživam u svakom trenutku. Toliko brzo prođe vreme da je to neverovatno. Evo nama za tri dana mesec dana. Kao da se juče rodila. Do godinu dana još i nekako, brojimo mesece..a posle godine samo lete. Mene tuga hvata što će moje devojke uskoro 8 i 6 da napune. Nek su mi žive i zdrave ali kao da su juče bile ovolicke bebice. Ja Isidoru samo ljubim, ljubiiim po sto puta. Mm kaže razmazićemo je. Verovatno i hoćemo, to i hoću. :) 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je to baka rekla da upamtim datum kad sam prvi put osetila pokret. U drugoj trudnoći sam osetila pokret u 18. nedelji i porodila se dve nedelje ranije, sad da li je bila slučajnost ili ko zna. U prvoj i trećoj sam oko 20. pa sam se i porodila oko termina, u trećoj dočekala termin. Sad me sve nešto vuče na dole kao da ću se prepoloviti pa kontam neću još dugo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hval vam. Bas mi se svidja Kako je odradila slike.

milice,uzivaj u burencetu još malo:wub: divni ste svi...

j bih volela da mogu sa vratim mali vreme u februar,mart.... da me sutka. Tako mi je zao sto nikad više neću osećati bebine udarce.

mozza,ja tako isto. Brzo skanjam i rasklnjam,spremam na pranje i širim veš,siromasima,kuvanje...sve dok spava koliko stignem. On je težak ba spavanju....mora mrtva tišina da bude da bi zaspao. Ali znam koliko brzo ide vreme i koliko kad porastu budu lakše.... najgore dok ni sede i dok ih ne zanimaju igračke i dok moraju da budu na rukama stalno. Ja ne verujem da nama u sredu već 8nedelja,uskoro čitava dva meseca! Još tri,četiri i počinjemo sa ch. sad se rodio...

J takodje nije spavao u krevecu još.  Spava samnom.ja ga ne ostavljam da place ali kad miram nešto tipa u wc ili pogledam rucak ostavim ga u auto sedistu gde ga vidim. Nekad malo place ali tako mora. Ali uglavnom radim Kako mi on dozvoljava. Zovem u pomoć mm,mamu,svekrvu kad mi bas,bas treba...

miliccam, Bralac i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Žene, slike su vam odlicne. Pratim vas al ne stizem da vam pisem. Danas bili na ctg, celo pre podne proveli u bolnici. Sa bebom je sve u redu, dosta je aktivan i ima oko 3kg. Uradili su i ultrazvuk. Sad čekamo dan termina i novi ctg na taj dan.

Stigla su nam i kolica i krevetac, pa smo to danas dopremili kuci. Ostalo je jos da se namontira, al to ce mm u utorak.

Ovo mi je slika od danas, najnovija :lol:

 

IMG-16b9f7e482e3722f0c776538664d00f4-V.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nisam nesto ispala, nisam stigla da se nasmejem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Macko, mačka si. :) Uživajte sa stomačićima. Što kaže Kru, šta bih dala sad da me šutne bebica. :wub:

Macka voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala @k a m,  nisam nesto specijalno ali hvala. Za to sutiranje sam cula svasta, da boli i sl, kod mene je to vise kao neko golicanje. Bol osecam jedino kad se guzom gura pod rebro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svaka vama svima čast kad možete postići da obavite sve sa bebom u rukama. Ili imate pomoć, pa možete. ;) Pogotovo se divim vama koje već imate decu. Ja sam bukvalno po ceo dan sama sa njom. Od mm nema nikakve pomoći jer radi od 5 ujutru do 12 uveče. Između ta dva posla dodje kući da jede i malo odspava. Moja porodica nije u mom gradu. Njegovi se nude da pomognu, ali i oni ljudi rade. Naravno da dodju u posetu s vremena na vreme. Ali volim da imam svoj mir i ne treba mi puna kuća svaki dan. 

Ni ja ne puštam Milu da plače. I uvek mi je na oku. Kad moram da se kupam, ja nju stavim u ležaljki i u kupatilo na pod. Ja sa tusiram, a ona razgleda kupatilo. :lol:

Znam da ce brzo porasti, ali smatram da se dovoljno mazimo i kad mi nije u rukama. Sreća pa ona nema problema da leži ako je sve ostalo u redu (sita, čista i nista je ne boli). A noću uvek spava u krevetiću. Mislim da joj prija, jer voli da se razbaskari. Ona najčešće plače kad joj se spava i teško joj je da zaspi preko dana. 

Bralac i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

KruelaDevil, predivne su vam fotografije! :wub:

Miliccam, slažem se sa kam. Na toj slici Mila liči i na tatu. Istu facu su složili, pa možda i zato. :P a ti si se lepo zaokruglila. 

Macka, uživaj sa tibom dok možeš. Ja sam vec zaboravila kako je imati stomak. A kad pogledam Milu, i dalje ne mogu da verujem da je ona bila u stomaku. 

miliccam i Macka volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

mozza pa oslobodila se sa polaskom u vrtić. Imali smo sjajnu vaspitačicu i puno je napredovala, a sad imamo baš blagu učiteljicu i strpljivu pa je i tu super napredovala i među najboljim đacima je. Ide i na takmičenja to sam mislila da nikad neće. A kao mala plašila se bukvalno svega, nekad je panično vrištala a da nikad nismo saznali zašto. Najstrašnije je to kad ti dete plače neutešno a ti ne znaš ni od čega ni kako da je smiriš :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar, a kada si u ovoj tr osetila pokrete? Ja sam sa Milom u 17.,18.nedelji i dočekala termin pa eto onda baš i ne znam jel tačno. 

Hvala žene. :babymommy: a Mila pa kako kad, zavisi od face. Definitivno ima i na mm i na mene. I fizički i psihički. 

Analim, ja sam bila sama sa Milom, ponekad i nedelju dana, zato i kažem da je bilo dana da nisam jela ili jela s nogu. A tuširanje ubacim Milu u autosediste pa na pod pored kade i taman joj bude zanimljivo 5 min. :D Sada planiran onu ljuljasku da uzmem pošto zbog Mile neću baš moci bebi da se posvetim 24h, i da jedan kolica stavimo u stan pa da je Mila vozi a druga da nam budu za šetnju. 

Macka, lepa tiba. Ti si baš usitnila. Ja bebine pokrete osećam baš, golicanje je bilo u početku sada me pokreti probude koliko su jaki. 

 

Macka i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Beba ce bas biti neki mis, doduse i ja sam bila jako sitna dok je mm imao skoro 4kg na rodjenju. Pa nisam do skoro osecala se kao trudnica. Stomaka nigde nije bilo, vise sam izgledala naduto :lol: 

Ajde žene, vi to bolje znate, dal ja ili kako da operem ove tkanine sto su deo kolica? Jel se to pere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Macka, to se sve skida i pere u mašini na 30 stepeni. Možeš i na brzi program. 

Macka voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

U ovoj trudnoći sam baš rano osetila, sa punih 15 nedelja ja mislim, 17.decembra. Sad 17.maja je pet meseci od tad. Još nas ponovo muči neki stomačni, tj sad starije ćerke i mm a izgleda i mene. Najmlađa je ok. Pa me ceo dan nekako zeza stomak, mešaju se grčevi i kontrakcije, i sve me nekako vuče na dole, baš mi je teško. Malopre sam imala osećaj da je porođaj krenuo. Sad sam se istuširala i sredila, osećam se malo lakše, ja stvarno nemam osećaj da ću još mesec dana, pretesno mi je sa ovim stomakom više. Bebac se baš trudi da se rasteže što više može, što mi dodatno otežava kretanje. Ne verujem da je težak samo dva kg i nešto kako je navodno dr izmerio. U ponedeljak imam zakazan pregled ponovo i sve se bojim da ga neću dočekati. Videću kako će proteći noć, oprala sam mrežaste gaćice u panici hahahahha ali još ne znam šta nisam spremila. Glupiram se a trebala bi torba biti spremna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

December, nemoj preko reda,  prvo Macka. :D

Da podelim sa vama jučerašnji biser, sedim na podu, Mila meni u krilu a bratanica me češlja, snaja ispituje bratanicu reči na engleskom, brojeve , boje, pa kako se kaže konj, krava, bratanica iz topa, Mila slaže kocke neobraćajući pažnju, snaja pita a ovca, bratanica razmišlja a Mila Beeee. Popadali smo. Mila je nastavila da slaže kocke. 

blesava, Bralac, k a m i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Juče sam imala lažnu uzbunu, srećom nikome nisam rekla i samo sam čekala u kom pravcu će napredovati. Do uveče se smirilo. Sad sam dobro. Od jutra sam imala neki neopisiv pritisak u materici, baš kao kad mi je krenuo porođaj i guralo bebu ka izlazu. Česte kontrakcije, dok stojim mi je bilo dobro ali čim sam sela ili legla, bolne. Hodala sam kao kornjača polako od tog pritiska. Nije bilo šanse da uradim bilo šta od onog što sam radila prošlih dana. Sad ću da kuliram. Napraviću nešto na brzinu od jela i to je to. Imam i dalje kontrakcije ali to su one bezbolne pripremne. Samo da izdržim do sutra do pregleda da vidim da je sve u redu jer ako odem u porodilište zadržaće me bezveze a neće ništa preduzimati a to ne želim nikako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar,bliži se.:wub:

da vam se pozalim....juče smo bili na svadbi. Bila sam kuma pa sam iz tog razloga išla. Podojila sam Janka oko 13h i onda oko 17h ali su već bile prepune i morala sam da se izmuzem. I ja izmuzla nekih 120ml i ostavila to mami. Potom sam se vratila u 21h i ponovo se izmuzla. Sad imam.m čvorić jedan na desnoj i boli me malo ali šta...imam temperaturu. Slomljena sam. Zapravo temperatura varira. Nije prešla 38,5 i to samo danas sam imala toliko. Ali fora je sto spadne oa se digne pa spadne pa se digne. I nakon izjuzanj. Ns mogu da provalim da li pada nakon dojenja. Nisu mi recimo bile prepune tokom noci i sad jer je sisao. Sad sad sam se kupala i merim i spala je na 37,5... sto je super jer smem da dojim. Jedino sad ne Znam da li je to virus ili od mleka ili šta....ok možda će do sutra proći,ja panicim jer ne bih želela da poraste preko 38,5 da ne mogu da dojim ili da dobijem neke lekove pa da ne mogu da dojim. Bas sam se smorila. Još sam celu svadbu brinula da li će plakati jer je sisavac i teši se na na grudima često i sve bilo super maltene prespavao veo dan a kd nije nije plakao i sad ovo. Još me smara sto ne mogu da dignem noge i sto mi je hladno pa ne mogu oko V i J. Nadam se da će proći do sutra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.