Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Milicam, i ja sam imala te strahove, i sanjala stalno, pa eto ništa, hvala Bogu.

Mene leđa zabole jer se ukocim, zaspim vrlo često sedeći, pa mi glava padne. A ovako ne, često se rastezem, to pomaže. 

Sto se tiče bronhitisa, nije to tako strasno kao sto zvuci. Spustio se sekret na bronhije , samo inhalacije su čudo za njega. Bronhitis ti je skoro svaki put kada čujete da dete iskasljava šlajm, znaci 99% je to. Retko je to samo u grlu. Bolje i to nego na pluća da ode . 

Пилче voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Kam ti ako budeš zakačila neki virus,sve dok dojis prenosiš antitela bebi dojenjem. 

Update: primili vakcinu. 57cm(6cmporastao za 7nedelja)i 5600ima.(rodjen 3250)momcina i po! :D dr pita samo dojen? Rek’o da. Samo klimala glavom sa osmehom na licu u fazonu svaka čast,lepo.

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bravo Kru za J, veliki momak. 

Ne bih ja toliko brinula da me čeka prirodni porođaj, u prvoj tr sam se tome i nadala, da krene malo pre termina ali sada kada me čeka cr a mm ide na put u Ameriku i ko zna još gde a ja sama sa Milom , pucanje vodenjaka mi je prava noćna mora. 

Inače, opet imam nesvestice, sumnjam na krvnu sliku tako da pijem Aroniju i Cveklu naizmenično dok ne odem kod dr da mi da nešto. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

@Micili meni je A imao prosli mesec bronhitis kao i U sto ima svake godine alergijski...sto se tice A dobio je kapi za nos i da mu izvlacim balice,antibiotik,pa smo imali na 12h mesavinu pulmikola,beroduala i fizioloskog,pa smo promenili pulmikot na 12h,a berodual na 8h,probiotik za bebe i eferalgan ili paracetamol za temperaturu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice,imaš nekog blizu da ti je? Da imaš dogovoreno za slučaj da ti muž nebude kući a ti moraš u bolnicu? Da čuva Milu.

ali ne brini sigurno neće ranije.  Verivatno si zabrinuta(tj sigurna jesi)i onda to sanjaš. Svako sanja svoje želje i strahove. Verujem sa je To.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Išla sam kod dr da mi vadi konce. Vala me bolelo kad mi je vadila ovaj gore kod uretre. Kažem joj da se inače ne čujem na porođajima, al kad su me tu ušivali da sam se drala. Kaže tu je inervacija. Beka me čekala u kolima. 

Mene leđa u petak zabolela straobalno. I leđa i stomak. Ribala sam oba kupatila i gornje i donje, od savijanja preko kade. Nisam još za neki posao baš.

Kru, bravo za vas oboje. Meni su uvek deca nabacivala 1100taj prvi mesec. Sad je beka manje ali merili su je nedelju dana ranije pa ima fore još. Mada kažu da bebe veće kilaže sporije napreduju, a rođene sa manjom kilažom brže. Ma bitno je da napreduju i rastu i nek su živi i zdravi.

Inače, tačno grčeve ima od ovog D3K1....

Izmenjeno od strane k a m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Caos,evo I mene sa kontrole.Beba ima 2018 gr.I dalje zuri nedelju dana po uz.Jako je nemirna I zivahna.Radila sam I briseve.Dr mi je rekla da se beba spustila jako nisko I da moram da se primirim a kad hodam da nosim pojas.Grlic 28mm(u 5 mesecu bio 45),skracuje se ali joj se cini dobrim ali mi je  ostavila utrogestan ujutru i uvece.U principu sve je ok al s obziorim da sam se I sa Milom porodila skoro mesec ranije,cini joj se da ce I ovaj bebac doci ranije.Za dve nedelje moram opet na kontrolu.Beba se spustia bas bas nisko.JEdva je radila uz dole kod stidne kosti.

Ja celu tridnocu sanjam glupe snove.Najgore mi je kad sam sanjala da se poradjam I da su povredii nesto bebinu glavu.Probudila sam se I  pocela da jecam.JEdva sam se smirila.

 

Kondicija mi je bas losa i brzo se zadisem.I isto imam vrtoglavice,mada mene zeza gvozdje.

Vidim da spominjete bebe I zapusene nosice,preporucila bih vam fiziomer za bebe,pozto ima I za decu i za odrasle.Jeste malo jaca cena ali verujte mi isplati se.

 

Izmenjeno od strane Katarina1983
miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Eeejjj gde ste macici:wub:

Kika cestitam,mrva je preslatka puj puj:wub:

Ja dobila sinoc:mellow:nisam ni stigla da uradim test al dobro...

Idemo dalje:babycrib::D

A kad smo kod snova sanjala sam da sam trudna i da mi ide mleko iz grudi:huh:

Kreten

Ljubim vas:wub:

KikaC96 i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Gde ste žene, majke i trudnice? 

Mi od danas 32.nedelja. Juče doziveh prvo "debela" :)

Beba mi je dosta mirnija od kako se okrenula naglavačke. Noću luduje, danju miruje. 

Katarina, super za bebicu, fino napreduje. Moja drugarica je prvo dete rodila 5,6 nedelja ranije pa posle i drugo isto, grlic joj ne drži. Jel ste se dogovorili oko imena? 

Kru, nema nikoga da bude sa Milom ako porođaj krene ranije kada mm nije tu, zato i brinem. Ali biće to sve dobro, sačekaće beba. 

k a m , Analim, Venera i 3 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo mene, zvanicno usla u 38 nedelju. Postajem zombi, od nespavanja. Sve mi se cini da ovo moze da otegne i do pola juna. Noci su mi bez kraja, pravo mucenje :mellow:

k a m , Analim i Venera volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo i mene :)

Nesto su se uspavale mame, forum uspavan ovih dana:D

Ja od danas 28.nedelja, stigoh u treci trimestar:wub: Beba je sad aktivnija, jedva cekam sledeci uz da je vidim. 

miliccam, k a m , Analim i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

@miliccam  Jos uvek nismo nista precizirali za ime.Mm uskoro ide isto na onaj put I vraca se tek 3 juna,a ko za inat su nam se pokvarila danas i kola.Bez muza cu nekako ali bez kola nikako!:D:D:D 

@Macka ni ja ne mogu da se naspavam.Doduse ti si daleko dalje dogurala od mene I po nedeljama a I po velicini stomaka,tako da verujem da ti je duplo teze,ali ja cim zaspim budim se na svaka dva sata da idem do toaleta jer mi je beba bas nisko pa pritiska besiku.Tako da mi spavanja nema.

Ne znam za vas ali ja sam preko dana veoma pospana.Verovatno zato sto nocu ne spavam kvalitetno.

 

 

 

 

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo i mene,ja sam kao zombi ne naspavana <_<

Danas smo primili prvu vakcinu,dve vakcine i ne prestaje da place ceo dan,ne znam vise kako da je drzim a da je to ne boli,nema temperaturu ali place ne staje,ja se stvarno nadam da to nece i veceras i sutra da traje. Kako su vase bebe reagovale na te vakcine?

Venera voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moja nije imala reakcije na vakcinu , malo je bolelo ali je ovako dosta placljiva, svaki dan place i jako je tesko utesiti , bas sam pricala i sa dr. , kaze mi ako ne place duze od 4-6 sati sve je u redu. A spavanje nam je isto postalo tesko, stalno se vrti i budi,i nikako da se namesti, ne znam jel zbog zubici ili je tako, zadnja dv-tri meseca ni po 3 sata ne sastavim.

mozza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Venera,evo ona je plakala 6 sati ali sad staje po malo,nema temperaturu ali vidim da je to mesto boli na dodir a nije nista oteklo,valjda je vec gotovo a inace je i ona bas placljiva,nekad bih mogla da kazem da je bas kmezava i onda dok je utesim to traje li traje,sto se tice spavanja preko dana je jos uvek ista prica i slabo spava a nocu je dosta dobro ali sad ima novu foru,do 3 spava u krevetcu a posle 3 nema sanse i hoce pored mene inace vristi,nije mi jasno kako tako malo dete zna sta hoce,kad je stavim pored mene vrti se kao ringispil ali spava do 8 ujutru i jede i opet zaspi malo i ceo dan je potrebno da je animiram i nosim na rukama jer cim je spustim ona vristi i ne staje,ista prica je i za kolica,kao u vatru da je stavljam,ne znam da li je razmazena ili je jednostavno takva,jer cim je uzmem ili se zaigram sa njom ona sa smeje  i pisti od srece :)

Venera voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Žene, pratim vas. Ali da, nisam bas azurna. ;) Što neko beše rekao, dosta vas se porodilo, pa ste okupirane bebicama. Znam da ja nisam stizala da pišem. 

Mozza, ni Mila nije imala nikakvu reakciju na te vakcine. Potpuno se isto ponašala kao i inače. Malo je plakala u trenutku kad je primila, a posle ništa. Bas mi je zao sto se tako mucite. Ne mogu da zamislim kako ti je ako ona plače 6 sati. :(

Ja bih rekla po mojoj proceni da se T navikla na ruke. Naravno da je svakoj bebi lepše na rukama, pa zato plače kad nije tako. Ja sam upravo iz tog razloga zabranila, tj ogranicila nošenje Mile. Neka se gosti lepo igraju sa njom dok leži ili je u lezaljci. Jer nas dve smo same po ceo dan i meni ne pada napamet da je stalno nosam, jer imam posla i po kuci. Tako da moja Mila ume da leži po sat vremena budna dok ja kuvam ili širim veš, a ona gleda šta radim. I dalje slabo spava preko dana. Kad spoji sat-dva, ja se iznenadim. Običaj joj je da spava po pola sata između podoja. Sreća pa je i kod nas noću ok. Ali u poslednje vreme traži da sisa na 3-4 sata tokom noći, a ne kao pre da napravi i pauzu od 5 sati. Čudi me sto T neće ni u kolica. Moja Mila bas voli da se voza, ali ne baš i da kolica nisu u pokretu. Dok se šetamo, ume da bude budna i više od sat vremena (razgleda okolinu, tj nebo ili gleda u mene).

k a m i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Miliccam, nadam se da bebica neće baš toliko pozuriti i da će sačekati taju svog da se vrati. :D Kako vreme leti. Kao da je juče bilo kad si nam rekla da si trudna.

Macka, bebica stiže svakog trena. :babycrib:

miliccam i blesava volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Analim,blago tebi kad si ti tako mogla da uredis sve,ponekad mozda zavisi o od deteta i od okoline i okolnosti. Moguce da je T naucila na ruke jer od pocetka je imala problem sa vracanjem mleka i sto  puta na dan se zagrcnula nekad vise nekad.manje pa smo nocima dezurali da se ne ugusi a to je trajalo sve dok nismo otisli u BG kod dr, a nije bilo drugog nacina samo na rukama od jutra do sutra, i sad joj se ponekad vrati ali starija je pa je naucila da iskaslje,inace ume i da se naljuti,ili sam ja to umislila,stavila sam joj trakicu na glavu a ona je istog trenutka krenula da je cupa sa glave i da vristi,nista ne trpi na glavi,zacudila me je sa tom reakcijom,zakljucila sam da je ljuta,kazem,mozda i umisljam. 

Milice,sacekace bebica tatu:)

 

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mozza, naravno da je i do deteta. Da, sećam se da si pričala za problem bljuckanja. Važno da se to regulisalo. Kod nas se pogoršalo u smislu da sad bas puno bljucne ili povrati. Izgleda se prejede, jer je veća, pa ima više snage da vuče. 

Mila mi se par puta zacenila kad krenem da je spustim u krevet ili u kolica nakon nošenja, pa sam ja poludela i rekla da nema nosanja. Naravno da cu je uzeti ako je nesto boli ili joj se vraća mleko. Ali ne vidim poentu da se beba drži stalno, ako ne mora i ako je mirna dok leži.

A da je ljuta, sigurno da jeste. Bebe nam sada pokazuju čitavu paletu osećanja i emocija. :babymommy:

mozza i Venera volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Bogami ja mislim da je do deteta...meni J čuti ponekad kad ga ostavim ali inace je ili na rukama ili na sisama. Nema drugo. Voli da se nosi i kraj. Muž mi priča kako sam ga navikl na ruke bla bla bla ali ja u bolnici sam morala da ga nosim jer je plakao fest ili je sisao. A meni su tada bradavice bile bolne i mlečni kanali ne rasireni pa nisam mogla da ga držim na sisi 5h non stop. U ćutao je jedino na rukama. A imao je jedan dan čitavi.... pritom grčeva nema! Opet i da sam ga navikla,neka sam. Brzo rastu.V mi je već pola dana u vrtiću...

Milice,biće sve ok. Ja sam takodje brinula a bilo sve ok. Mislim da je normalno da brinemo i strepimo i za sebe i za bebu i da li će sve biti ok. Kada imaš neki razgovor sa dr uvezi toga kad će carski?

macko,približava se. :)

Katarina,razumem te za kola totalno :D još i trudnoći....

mi nismo imali reakciju na vakcinu. Inace dan posle vakcine sa bil kod jedne žene sa J i ta žena ima dete od 10godina ali mentalno zaostao pa je na nivou deteta od godinu dana a i manje. On je duša od deteta zaista ali se zakasljo skroz u facu J jer jenimitirao kako kašlje J. Ne krivim dete ni sebe (jer ne mogu mi koje dete da držim pod staklenim zvonom )jedino sam se strelca jer je dan ranije primio vakcinu. Pa ako ni mi nešto preneo valjda nije strasno,zbog vakcine. Ovako sisa pa ne brinem toliko oko virusa.

 

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
mozza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mozza, da li si odmah stavljala i da li stavljaš obloge na mesto uboda? 

Kruela, medeni su 

 

mozza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ijooj Mozza, mrvica mala. Kako je T sada? Mi nismo imali nikakvu reakciju osim pospanosti, Mila je danju u tom periodu jako loše spavala a kada bi primila vakcinu po 3,4 sata bi bila komirana. Posle prve vakcine sam se prepala pa stalno proveravala da li diše a drugu vakcinu smo posle jedva čekali. :D inače, Mila ni dan danas ne trpi ništa na glavi, pa je stalno čupava.

Kru, preslatki ste. 

Krajem maja imamo razgovor u porodilištu pa ćemo možda tada znati približno datum cr. A nije meni frka sada, znam da neće ovoliko ranije ali mm ide na put u junu. Neće verovatno ni tada ali eto luda glava. 

Mila prevristala pola noći i jutros vidimo dve petice izbile. 

Ja volim da nosam bebicu, da mi je tu uz mene stalno, da je mazim i ljubim, da mi je kod srca. Ne volim da beba plače, naročito do 6 meseci i jeste mi bilo teže i jeste da je bilo dana da nisam jela ali ne žalim. Ti dani se ne vraćaju. Tako da ruke, marama i kengur i Mila je stalno bila uz mene.

Earl Grey, k a m , mozza i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.