Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Baš dobro da se povela tema oko oblačenja. Sinoć smo pregrejali kuću zbog njenog kupanja. U toku noći nam je bilo previše toplo, mm prešao u dnevnu i spavao pored otvorenog prozora. Ja se znojila i presvlačila ali ja sve mislim to mi je od hormona jer inače tako radim. Znojim se, mleko curka, po 3x se presvlacim noću. E ali noćas mi beba 2h nije spavala i nešto je ubrzano disala. Od jutros isto vidim diše ubrzano. Čak sam pomislila da je vodim pedijatru. Onda oko podne dođe patronažna i kaže mi da je beka pretopljena i zato tako diše. :huh: Ma ni na kraj pameti. A drugo mi palo svašta na pamet, ne dao ti Bog šta ti majka pomisli. :D Imala je na sebi bodić sa kratkim, zekicu plišanog i pokrivena ćebencetom. Uze i skide je skroz, obukla joj je samo pamučno odelce bez bodija ispod. Znači samo jedan sloj. Tako ih i u porodilištu oblače. Mi u kući deca duksevi pamučni i ispod majice. Ja majica i teksas košulja. Napolju jeste 27c ali unutra nije baš toliko toplo, ne znam koliko ima .I još je nisam izvodila napolje, ona kaže da možemo. Vetrovito je kod nas dosta pa zato, klima nije ista kao u gradu. 

Milice, od početka sam išla na 4D na 6 nedelja, uporedo sa običnim UZ, tj. na 3nedelje jedan pa drugi, počev od 12.nedelje do 36. U tom periodu sam imala u 31.ned, kada je viđeno da žuri 3ned, pa mi je predložena hospitalizacija zbog sumnje na gd. Posle sam imala još samo jedan 4D u 35. ili 36.ned. Nije kasno, sve može lepo da se vidi. 

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja se baš sećam da je Mozza radila UZ nešto kasno i da se nije lepo videlo, ali mi dr kaže da nije kasno. Ovde preporučuju između 20. I 24.nedelje pa onda između 28. I 32.nedelje. Videćemo baš kako će se videti. 

Kod nas u stanu je uvek hladnije nego napolju, a u Nemačkoj je generalno hladno tako da ja sandale recimo retko nosim a po kući sam retko razgolicena pa kapiram da ne ide da mi ni beba bude gola a Mila baš voli da joj je toplo. Do skoro je spavala u dva bodica, pidžami i dzakcetu i kada je utopljena retko se budila. Ali svakako nije dobro ni da se pregreje beba, moja mama je Milu tek rodjenu pokrila sa 3 cebeta (da joj slučajno ne bude hladno), ali bukvalno i njoj odmah skočila temperatura. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A meni nosi suroki povoj,bodi i zeku kad spava...kad je toplo u sranu nosimo bodic dugih rukava,pantalonice i carapice,a za napoljr sve to ili umesto bodija dugih damo kratkih,dukdic ili jaknicu ili prsluk i A ima patike 16cu

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kru mojne se nerviraš, i ja mislim da su sve svekrve iste :D moje su sve tri različite a svaka je svekrvi bila baš takva kakav je mm bio kad se rodio :lol: ranije sam se i ja nervirala tj iritirala me je ali realno boli me uvo sad. Meni je baš simpatično što ne liče jedna na drugu ko da imaju različite roditelje. Često me umeju pitati na koga one uopšte liče :D pošto je jedna plava, druga crna a treća smeđa bila bi fora da ova beba bude riđa, to bi bilo za ginisa ahahahaha.

Nego meni se ponavlja sudbina od Kam. Mm izgleda slomio nogu. Otišao je sa svekrvom u bolnicu na snimanje, još uvek ništa ne znam. Ja sam zakazala pregled konačno za sledeću nedelju, voziće me svekrva. Samo da mu ozdravi noga do termina samo mi fali da me i na porođaj ona vozi.

Juče sam počela da sređujem kuhinju iznutra a danas nemam volje. Moram da se nateram da završim to više.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mislim da moja sveki pobeđuje pošto je ona prvo pričala da je Mila ista mm ali je onda počela da priča da je Mila u stvari ista ona zbog njene crne kose (koju Mila nema). :D Ali pošto niko nije podržao tu njenu (fiks) ideju prestala je. Sada više ne priča ništa. 

Mi idemo da vidimo bebu od 5 nedelja,  Mila uveliko u kolima priča beba David, mislim da će na kraju pomešati i misliti da se seka tako zove. 

Joj Decembar, možda nije slomio samo uganuo a u svakom slučaju do porođaja će se srediti.

Venera voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Ih Kruela taman posla da cemo biti dobre svekrve:P:) mislim da je vise problem u tom potenciranju na koga deca lice, a da je tesko sa takvima koji uvek nesto uvelicavaju jeste narocito kad je tako blizi krug i ne mozes se distancirati.  Kod nas opet obrnuto moji govore da na oca lice njegovi na mene, da nam se umile:) meni je to sve onako svedno postalo a to ce doci i tebi sa godinama.

I ja sam isla na 4d i uspeo je do kraja lepe slike uhvatiti, mala je se vise krila, uvek je rukica kraj lica bila. Dugo je bila karlicno, posle 30 ned. se okrenula i tacno sam osetila kad se okrecala, bocni misici na stomaku su me samo tako zaboleli.

Za oblacenje sam malo pratila i bebe same, sinu je uvek vruce i ne treba mu punu, a maloj su cesto nogice i rukice hladne i voli da je utoplim.  

A i ja tako kad vidim kako neka deca,npr. jednom sedi beba manja od godinu sav vrat vec iskrivila smeta joj sunce a mama nista, pa jednom na moru neka muzika tako glasna a jedna bebu mozda mesec dva starosti nosa i cupka s njom, ima svega nazalost.

Izmenjeno od strane Venera
miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ipak je prelom i to na tri mesta. Biće veselo. Putuju kući, odoh da spremim večeru da večera kad dođe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao Decembar. :( Neka ti je Bog u pomoći. Ja sam poludela zbog tog njegovog gipsa. Šta će čovek, nije kriv, ko voli da mu se to desi. Ali meni je bilo prenaporno. Još je on nedelju dana samo radio od kuće, podigne nogu na drugu stolicu. A onda je išao na posao, moj i njegov otac ga vozili i vraćali.  Četiri nedelje nosio gips, ali i kada ga je skinuo jedva je hodao bez štaka, nije mogao ni da vozi dugo. A jelo na poslužavnik pa na sprat da jede da ne bi pola sata silazio niz stepenice, pa sve oko dece sama sa ogromnim stomakom, pa pomaži njemu da se okupa..stolica plastična u kadu, noga van kade, kesa na nogu... Da ti ne stajem dalje na muku. Bila sam tako sedmi mesec kada nas je to strefilo. Već pred kraj zamalo poludeh. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Inače, nama konačno otpao pupak. Konačno, 12-ti dan. Patronažna ima još samo jednu posetu, ali tek za 10 dana, sledećeg petka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Joj Kam mm sigurno neće na posao jer je građevinac a dr mu rekao da će duuugo dugo da nosi gips. Bolje noga nego da je ne daj Bože i hvala Bogu što nije pao na glavu. Tako da verovatno ću na porođaj sa svekrvom. Ja za nedelju dana ulazim u deveti mesec. Samo da smo živi i zdravi pa neka leži i tri meseca, ja volim kad je kod kuće pa makar ležao. Verujem da će biti varnica i nervoze jer on ne podnosi da leži besposleno danima a kamoli nedeljama još kad nema zarade, ali proći će i to samo da se sve dobro završilo.

Nama sa najstarijom tako dugo nije otpadao pupak, a sa najmlađom odmah čim smo došli kući. Sa najmlađom mislim da je bilo nedelju dana. Ja čuvam sve tri štipaljke sa pupčanicima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

KruelaDevil, baš ste lepa porodica! Malo liči te i tm i ti mogu ti reci. I mm i ja ličimo. Kažu da tako parovi vremenom počnu da lice jedni na druge. :)

December, baš mi je zao sto vas je strefila ta muka. 

Moja svekrva govori da Mila liči na mene, a dok spava, onda na mog muža. A to i jeste tacno. Lici na oboje po malo.

Nama je pupak otpao dok smo bile u porodilistu, mislim da je 5-i dan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Naravno Decembar, bitno je da je samo noga i proćiće i to. Ali i tebi će trebati pomoć i sada i kada se porodiš. Sada je to što je, bitno je da ste zajedno i živi i zdravi, a on neka shvati kao prinudni odmor i biće mu lakše. Ti prihvati svaku pomoć koja ti se nudi. 

Analim i December volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar,bas mi je zao sto je tvog muza zadesilo tako nesto,ali kao sto kazes dobro je da nije povredio glavu lii kicmu nedaj boze,noga ce proci samo sada treba strpljenja i tebi a njemu jos vise,brz oporavak vam zelim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice,ako se dobro sećam,Mozza je radila posle 32.nedelje taj uzv. Kod nas npr ginekolog preporucuje(ukoliko žena želi) u 12-oj,25-oj i 32–oj nedelji expertni uzv. A to je ko 4D mislim tj na 4D se gleda. Tako da ja mislim da ti nije kasno,gledamo na ovo.

Decembar,bas mi je zao sto se to desilo. Na poslu? Ali sto kažeš barem nije ništa ozbiljnije i veće ne daj Boze i bićete bar zajedno.

Kam,ja J na spavanje oblačim pamucno i bodic ispod na kratak rukav. Pokrijem onim jorganom iz posteljine. Bez carapica. Proveravala sam ga,nije hladan nigde. A par puta kad je bilo toplije primetila sam da nemirnije spava.

Analim,hvala :) Moja sveli je takva...ne daj Bize da unuci lice na snajke. Jinive dve unuke od prvog sina...tek sad kad je očigledno da mladji liči na mamu počela da je govori kako liči na mamu ali i sa tim nateze toliko nekad  da kao da želi da joj kažu neeee,ne liči na svoju mamu nego ista vi! :D 

mi smo imali tešku noc,pola noci je senjo,posle je tako kakio da je i meni po pidžami pljusnuo i po jorganima ...zaspao 21.30h a prvo ustajanje već 23.40h zatim u 2h i tu se i V probudio i J nije spavao do skoro pola 3 da bi tu dremnuo i u 3h opet ustao i tako do 4h imonda u 4h kakio,pljusnuo me ,bljuckao mnogo p sam ga imoresblacila i tako sve do 5.20h i tu zdremne ali nakon 45min budjenje i sve do 7h i onda sat vremena smo spavali. Sad naravno spava <_<

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar, bas bedak :mellow: ali ako ništa drugo bar će biti kod kuće , neka sreća u nesreći 

Mozza, ja tek sada skontala tvoje pitanje. Nama za suvu kožu prave kremu u apoteci ali moji je slabo imaju, skroo nikada nemaju suvu. Dobijemo odmah u porodilištu recept, pa naprave od suncokretovog ulja i još par sastojka. Bas je onako lagana krema i prijatna. Ali mogu ti reci da i ja mislim sve najbolje o pavlovicevoj, i imaš da je kupis u Beču. 

Sto se tiče 4d uz-a, on nije nešto sto se koristi zapravo za ekspretne ultrazvukove. Najpouzdaniji je onaj obican, naravno sto noviji aparat. A 4d je više , pa čak i na prenatalnim klinikama nešto kao izbor roditelja, iliti atrakcija. Tako kažu lekari koji imaju licencu za ekspretne ultrazvukova. Postoji i lista tih lekara u Srbiji , koji imaju licencu i nije da ih je bas mnogo. To je lista za ceo svet, tu se i nalaze naši naravno  , to su lekari koji su išli na obuku u London u nekom periodu za euz. To je kod nas skrining i samo ti lekari mogu da nam rade Nt i ta cuda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Dobar dan, mame i trudnice. Lep dan danas, bar ovde kod nas. Mene je jutros probudio jako tvrd stomak, uz blage menstrualne bolove, pa sam se i malo uplasila al posle popustilo. Mislila sam da pocinje :lol:

Danas nam je bio poslednji pregled kod ginekologa, sve je u redu, bebac ima oko 2,5kg. Jedino sto je doktor prokomentarisao moju kilazu, nabacila sam samo 4kg. 

Čekamo 38.nedelju i prvi ctg u bolnici.

Kako ste vi? Ima li onih koji se spremaju za praznike? :rolleyes:

miliccam, Venera, k a m i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi od danas 30.nedelja. To je već ozbiljna cifra. :wub:

Jutros smo išli do mora da se malo prošetamo i nadisemo svežeg vazduha i baš nam je svima prijalo, Mila sada komirana. :D

Macka, pustii ti tog dr, kada se žena puno ugoji ne valja, kada se malo ugoji opet ne valja, ko će im ugoditi. Ti si se očigledno dovoljno ugojila ako beba ima 2500. Tako da uzivaj, super si.

Ja pod 4D UZ i mislim isključivo na 4D UZ a ne na ekspertski, to su ovde dve različite stvari. Bebu smo već detaljno gledali u 20.i nekoj nedelji, gledali organe itd. A sada bismo da je lepo gledamo i uživamo. 

December, Earl Grey i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Znam da je različito,nego sam mislila upotedjenja radi,ako Radini ekspertni do 32.verovatno može i 4D. Mada ne znam... to je onda već najbolje pitati lekara. 

Macko,za kilazi ne brini. Dok se beba razvija kako treba i ti osećaš super,sve je u redu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kod nas je baš tako bilo, dobar joj je aparat i prvo na njemu obavi sva merenja, protoke i sve što je bitno, a onda prebaci na 4d mod i gledamo čisto atrakcije radi, da bi je fotkala. Kažem ti Mico, radili smo ga u 31, pa posle u 35. i bilo je ok, sve se super videlo. Jedino na tom poslednjem u 35 joj nije lice fotkala jer se bila već okrenula kako treba za porođaj, nije se videlo. 

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam rekla moje iskustvo jer je kod mene bilo teze videti zbog sala,sto kod tebe Milice nije slucaj,a i bila joj je glava nekako okrenuta pa se nije bas videlo,jednom sam okacila tu slicicu ako se secate i jedva se nesto videlo,uglavnom ima razlicitih doktora i aparata pa sad kako kome

December i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Tu gde sam ja bila rade isto kao sto je Kam rekla. Odradi expertni i prebaci na 4D da ostavi pacijentu sličicu:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ova mala beba plazi jezik kada je ljubim i pokušava da me lizne tj. da ona mene ljubi . :wub: Od milošte ne mogu da spavam.

Da li se vama mamama koje dojite dešava da nekako manje količinski piškite, primetno manje? Pijem dovoljno tečnosti ali ne piškim baš nešto, pa sve mislim da nije to zbog proizvodnje mleka. I bude onako drečavo žuto, koncentrovano..pomišljala sam ima li veze sa tothemom koju još pijem ili zbog manje količine. I što reče EG odjednom kolika bešika..mogu i po pola dana da ne odem da piškim. U poređenju sa onim stalnim piškanjem u trudnoći...

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, takođe je i kod mene tako. Tamnije nije ali ostalo da. Tebi je može  tamnije od gvožđa. 

Inace, ja sam juče išla sa bebom jedno dva sata i u šetnju, sa maramom, i kao da sam kopala sam se umorila. Nama je 9.dan danas. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa i ja se umaram, još smo rovite. Juče smo bile u dvorištu sat vremena, tada se nisam umorila, prijalo mi je. Ali zato smo uveče išli do grada sa velikim šmizlama da im kupimo baletanke, baba čuvala beku u kolima. Ne da sam se umorila, kukala sam kad smo došli kući i uveče legla kao pokošena. Treba još odmarati, pa polako. 

Još nisam probala da je stavim u maramu, baš ću danas. A danas ćemo je staviti da drema u kolicima dok mi budemo u dvorištu. 

Earl Grey voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E još da pitam i ovo. Prekjuče nam je otpao pupak. Juče čitav dan po malo krvi na gazici. Svaki put sam joj čistila jodom i stavljala čistu gazicu. Patronažna je prekjuče rekla da može da se desi da krvari kad otpadne. Ipak me strah i ne znam treba li da je vodimo kod pedijatra. Sa M smo imali problem sa pupkom, krvario je17-dan, pa kroz dnevnu bolnicu, na kraju izolovali Klebsielu, dr rekla da je to infekcija iz porodilišta, naprimala se jadna infekcija, longacefa i Vit k...Zato sam sad naplašena. On izgleda suv, nije okolna kožica crvena ali sama rupica ima po malo skorene krvi svaki put kada je raspovijem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.