Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Venera, ona je pravi andjeo! :angel:Strasno mi je slatka! 

Venera voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala Analim:) nekad kazem nije sto je moja ali bas je slatka, sta znam nas dvoje nismo neki lepotani a decica su lepo ispala:D

Analim i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Venera,devojcica je pravi medic i lepo pozira :)

Kruela,i meni vise J lici na tebe,mada su slicni ali neki detalji su tvoji,preslatki su :)

Milice,tvoja Mila se uklopila u cvece,slika je kao za neku reklamu :)

Izmenjeno od strane mozza
Venera, miliccam i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Za bebinu kozu jer i mi imamo suve obraze, prva tri meseca nismo nista mazali, jer se bebe ciste, samo umivanje mlakom vodom, imala je onako malo i bebi akne i sve je proslo.  A sad joj mazem  od welede za lice i to vrlo malo, a za sve sto se crveni inotyol isto malo. Kad je kupam dodam par kapi ulja u kupku, nista puno.

Analim i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala žene, Mila obožava cveće pa je samo išla mirisala i ljubila cveće. :D

Meni stomak postao nekako težak preko noći, više ne mogu lepo ni da se okrenem u krevetu. Već se osećam kao burence i samo mogu da se kotrljam. :rolleyes: 

UZ radimo za 10 dana, osim ako beba već nema 2 kg ovoliki stomak nema opravdanje. :D 

Venera, H ti je med medeni! :wub:

Analim, mozza i Venera volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nikako da stignem da kuckam...

Dečica su vam predivna! 

Cvrky, baš ste porasli! I Una ti je prelepa. :wub:

Analim, slažem se da je Mila ista ti. I super ste, deluješ opušteno i ispunjeno. Divne ste :wub:

Mozza, drago mi je da te vidim. Uživate vidim, ako tako i treba. Pozdrav za drugaricu :wub:

Kru, divni dečaci plavušani. :wub: Malo liče, ali ipak je svaki za sebe. Moje ne liče previše, ali ipak vidi se da su sestrice. Evo i treća ne liči ni na jednu od njih dve. 

Milice, Mila uvek osvaja, na svakoj je fotki kao sa razglednice :wub:

Venera, baš mi je drago da vidim tvoju devojčicu. Medena je :wub:

Izvinite ako sam nekoga zaboravila. Sačekalo me brdo fotki, uživancija ..

Mi siskamooo dan noć..navukla mi je dosta mleka, presvlačih majicu noćas tri puta, bila sam mokra. Inače, samo siki i spava, jedva malo bude budna. Patronažna kaže neka je, zadovoljna beba pa spava. Nema primedbi.:D Ja sa njom baš uživam, valjda što sam starija a i deca su mi velika. Opuštena sam skroz. Samo je grlim i ljubim po ceo dan. :wub: Kaže mm razmazićeš je, baš me briga.. mm nije radio od prošle srede i eto još danas, sutra nažalost mora na posao.Sreća samo ova dva dana pa u petak opet ne radi i za praznik sledeće nedelje. Ne znam još hoće li spajati Vaskrs i 1.maj. Deca imaju raspust nedelju dana. Sledećeg utorka ću kod hematologa. Danas ću da podignem UK ako nije ok idem ginekologije, ako je ok neću ni ići. Za konce mi je rekla da dođem, ali mi je još rano, ne smetaju mi, ne bi ih još dirala. Možda odem posle praznika. Sa K i M nisam ni išla, sami su ispadali. Jeste li išle bi na skidanje konaca i posle koliko dana? Danas je nama punih 10dana i 11-ti..

 

 

 

Analim, Venera, Bralac i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala mame  , Kam drago mi je da uzivate a bice to sigurno jedna velika maza:wub:

Miliccam i meni je tom periodu stomak bas narastao, pa onda u osmom mesecu, a cini mi se dve ned. pred porodjaj da je beba sigurno 1kg dobila koliko je stomak bio veliki. Da znas da sam juce htela slicnu sliku kraj tulipana da napravim i na kraju nisam ali hocu sigurno ovih dana.

I ja sam mozzu bas ovako zamisljala, a Analim ono pravo lepa i mlada mama:)

k a m , miliccam i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo svima,nije me bilo jer sam bila na putu.Decica su vam preslatka!:babymommy:

Imam jedno pitanje za vas,s obzirom da  sam sad 29+3 desava mi se da mi se stomak zgrci kao kao kamen.Nekad bude samo neprijatno al  nekad bude i bolno.To se desi par puta na dan.Nije nista alarmantno al opet me zanimaju vasa iskustva.Da li je prepano za kontrakcije?Mada ja sam ubedjena u to da cu se ranije poroditi tj sigurno 2-3 nedelje pre termina.Imam takav osecaj.

Inace sam i ja pocela da se gegam.Hodam kao pingvin i jako sam postala trapava i smotana i za cas posla se isflekam.

Veliki pozdrav za sve.

Analim, Bralac, k a m i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala mame,ja ne mogu nekoga da predstavim sebi bez slike,drago mi je da sam ispala kao sto ste me zamisljale :D

Analim,ni ja ne mogu da se maknem sa ove teme,znam da su i na drugon temi sve mame prijatne i fine i ponekad virkaju u trimestre ali nekako sam se navikla ovde i imam osecaj da se znamo,ali preselicu se i tamo.

Kam,drago mi je da je sve ok i opusteno kod tebe i da se mazite i ljubite sto vise.

Videcu sta cemo sa kozom,kao sto Venera kaze mozda se jos i cisti,ima i nekih sitnih bubuljica,kod pedijatra imamo zakazano tek 9 maja a prethodnu kontrolu smo preskocili jer smo bili u Srbiji,nadam se samo da se nece pogorsati,jos uvek imamo i grceve,pa dokle to traje stvarno,verujem da su drugi ljudi i zaboravili da su imali grceve a mi se jos uvek mucimo <_<

miliccam, Analim, k a m i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice,ona je prava ljubičica. Zaista divne fotke imate.

sto se stomaka tiče,da,miram da vežbam i moram da korigujem ishranu. Aki moram da senpisavetujem sa nekim stručnim jer kad god krenem sama ne ide jer su mj potrebne smernice dok ne naučim šta kako. Nije neka filozofija da izbacim brašno i secer ali moj stomak zahteva više od toga. Probacu prvo samo sama s tim da izbacim to dvoje i vežbam ako ne bude išlo platicu neki plan ishrane.

Kam,meni takodje J i V ne lice ali vidi se da su braca,videćemo kad J poraste.

Mozza,nama je pavloviceva za sad rešenje za sve. V takodje nije imao problema sa kožom a sad mi se čini da ni J neće. Zimi je imao suvlje obraze ali pavloviceva krema je resila.

katarina,ja sam imala menstrualne bolove od te nedelje a imala sam i te kontrakcije ali nisu bile učestale pa nisam brinula. Ti pomeni dr ali mislim da dok nisu ucestali bolovi ili oštri ili čudni nekako nema razloga za brigu.

inace,s me nervira mnogo sa tim na koga liči J...dok smo imali V non stop je naterala na koga lici(kao da je sramota nju da dete liči na mene) a sad konstantno svaki put kd vidi J ali zaista svaki put nateze na koga liči J..govori kako ima velike oči na mm pa ovo pa ono. Mislim mene zaista zabole na koga liči i jedan i drugi,ali kad za oba deteta govori kako lice na mm i kd to svaki put govori pocinje da me vredja. Da vas malo smaram :D

Analim, Katarina1983 i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja se tesim da po bebi za dve nedelje ulazim u 8.mesec pa je zato odjednom ovoliki. E sada ja stomak nešto ne osećam kada hodam, tj tada mi ništa ne smeta još uvek hodam normalno i brzo ali zato kada legnem kao 50kg da imam zalepljeno na stomaku pa sam već počela jako loše da spavam a moj ogromni jastuk nisam ponela na put.:(

A što se tiče kontrakcija, Katarina ti to obavezno napomeni dr, rekla bih da nije ništa strašno, verovatno su lažne. Ja to nisam imala u prvoj tr sada me ponekad nešto stegne ali ne znam jel su to lažne kontrakcije. Daj da vidimo i tvoju bebu tibu. 

Kru, mislim da su sve sveki iste. :D

December, Analim, Venera i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

 

evo da nas vidite sve :D na ovoj drugoj slici je mm ispao kao slogiran ne znam zašto ,jedno oko mu je manje. Ali tamo sam skroz bez šminke pa sam tu stavila a na onoj crno beloj se kn lepo vidi.

Milice,nadam se da neću i j biti takva :mellow:<_<

zar već osmi mesec?? :o

venera,devojčica vam je šećer pravi zaista.

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E Kam meni su i sa U i sa A ispadali dami konci i to sad sigutno mesec dana,ako ne i jace,jer sam imala puno cvorica.

Danas isli na vakcinu,od proslog utorka do danas je napreodovao 200g sto je superiska :baby: a sad mukica spava jer je primio vakcine u obe nogice i od ove jedne moze da dobije temperaturu i moramo stavljati obloge

k a m , Analim i Bralac volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kruela, divna ste porodica! :)

Za sveki ne brini..meni su moji probili glavu sa K kako liči na mm. Pa im je bilo čudno što se ja slažem i ne protivim. Nego bih rekla Pa dobro ja volim mm, meni je drago da liči na njega. Šta tu ima, dete iz aviona liči na njega. Posle za M su pričali da liči na mog tatu. Ja bih samo ispravila da ustvari liči na mene. Obe su imale plave oči na mm kad su se rodile. Posle sam im predočila da su im oči postale zelenkaste na nas tj moje (maminu stranu) i obe imaju crvenkast pigment u kosi iako je jedna smeđa, a druga plavuša. E fora bi bila kad bi ova malecka ispala riđokosa na moju mamu. :lol: Ma pusti ko šta priča, nek su deca živa i zdrava, pa nema veze na kog liče. 

Katarina, imala sam te kontrakcije sa jakim stezanjem stomaka isto od 20-i neke nedelje..ne sećam se tačno. Ali u 31.kada sam zbog gd bila u bolnici ctg ih je sasvim lepo registrovao kao prave kontrakcije. Meni su do dan pred porođaj bile te takve sa jakim stezanjem stomaka i bezbolne i na ctg-u su išle do 100. On je senzitivan i registruje ih. I oni tamo svaki put alarmirali. Nisam mogla da im objasnim da to nisu porođajne, te bole stvarno i stvarno kada su porođajne krenule istog dana sam se i porodila. Kao što mi je baš jedna dr rekla Vi ste trećerotka, kod vas porođaj mora aktivno da počne. Tako je i bilo. Te takve možeš imati i dva meseca pre porođaja. Ipak kada sam to oko 30-te rekla mojoj dr da ih osećam vratila mi je utrogestan. Još se i beba bila spustila. Ali sam ga samo par nedelja koristila i izbacila. Pomagao mi je, primećivala sam razliku. I eto porodih se u 39.nedelji. 

Katarina1983 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni U je kao beba licila na pokojnog prvog svekra,pa na mene,sad je vise na oca i na njegovu mamu,ali lepa na mene :lol: a ima i njihovu neku nadrndanu narav

U je bio isti svekar u prvim danima,posle je licio na sveki i mm,a sad se vidi da ima oci,nos i usta na mog oca i mene,a oblik glave na mm i obrve:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,hvala. A Isidora uživa u vožnji:wub: nosic divan....

Mene briga na koga lice,bitno da su zdravi,ali to tako priča da njen način pričanja vredja. Pogotovo koliko često nateze.... 

inace da vas pitam,da li vaše bebe stenju ili deca starija kad su bili bebe? Ne ono stenjanje kad ih boli nego čisto onako da stenju? J mnogo i često stenje a V nije nikad. Vidim po njemu da ga ne boli ništa,ali stenje kad se proteze i isteže nakon ili tokom spavanja a tako isto stenje i iz čista mira. 

Drugo,mnogo često trese bradom,kao da mu je hladno. Razumem to da to radi kad je go pre ili posle kupanja ili presvlacenja ali nekad to radi kad je skroz obučen a sad mu dajem bodi na dug rukav i preko dux....a meni nije hladno u tankoj dukserici recimo a ako bebe treba oblciti sloj više to je to. Pritom nisu mu hladne ni ruke ni potiljak....ne znam zašto to radi. 

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Polako se već odvikam od pisanja ovde :lol: 

mi smo super, sisamo 30 sati od 24h :lol: već smo i i šetnju išle. Malo duva vetar ali da se istopi neće 

Kruela, to sto trese bradom nema veze sa hladnocom, to su još neki kao refleksi koji se vremenom smiruju . A sto se tiče slojeva, beba se oblaci isto kao i ti , a ne sloj više. Znaci ako je tebi hladno i njemu je, ako nije nije ni nejmu. Obalcis ga kao sebe i ttempratura u sobi da ne bude veća od 18-20 stepeni 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cvrky87, Mila je primila te vakcine pre 10-ak dana i nije imala bas nikakvu reakciju. Možda i vi tako prodjete. :D

KruelaDevil, imamo istu situaciju. Mila stenje najčešće noću. Ume da se probudi i stenje po sat dva. Ali niti plače, niti je nešto boli, nego eto tako. Ne znam razlog. A bebama se brada trese zbog nezrelosti nervnog sistema, a ne samo kad im je hladno. Tako da ne brini, to će proći vremenom. I Mili se to dešava. Nisam videla slike tvoje porodice na vreme, a pretpostavljam da si ih obrisala. 

Kam, bebica ti je slatkica mala. :baby:

k a m , miliccam i KruelaDeviL volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

 

 

Analim,evo još jednom. Samo kažem mm je ispao slogirano na ovom selfiju,nagnuo je glavu ili nešto. Ali tu sliku sam stavila jer sam skroz bez šminke pa rek’o da da se bolje vidi ima li ili nema sličnosti samnom i J ili V... posto neke članice znaju ja kako izgledam ali ne kako mm.

 

ondansuper za to sa bradom. Jer sam brinula. Sloj više ga oblačim jer bi meni bilo hladno da samo lezim....ja se krećem pa mi je toplije. Ako zalozimo,skidam ga u bodi samo.

Mi osim vakcine u bolnici,nismo ni jednu primili.

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi sutra ulazimo u 30.nedelju i u to ime počelo je svašta da me boli. :D

Beba još uvek karlicno pošto me šutira dole stalno a glavom i rukama gura gore. A moguće je da mi je sela na nešto pa mi reflektuje bol kroz celu levu nogu. 

4D UZ radimo sledećeg petka, ja ću tada biti 30+ kakva su vaša iskustva sa 4D UZ tako kasno?

Kam, divna vam je spavalica. 

Mi smo Mili oblacili uvek sloj više, još ona rođena u jesen pa prvih 6 meseci hladno a njoj termoregulacija katastrofa, ručice i nožice stalno ledene. Čak i sada je oblačim toplije pošto joj bude hladno.

Ja kada vidim ljude natrontane a bebi samo bodic i bez čarapa nije mi dobro. 

Kru, divni ste! Meni dečaci još uvek liče na tebe. 

Analim, mozza, KruelaDeviL i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice,ima vremena sa se bebica okrene:)

A Ato se tice 4D uz ja sam bila 32 nedelja i nije se dpbrp videlo ali ja imam i salo na stomaku,mada mi je dr odmah rekla da se nece videti lepo jer je beba vec velika,ne mora da bude isti slucaj kod tebe,okaci nam slicicu devojcice :)

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Hvala Milice. Meni više na mene nego na mm,ali mislim da zato stonsu plavi...bas danas sam gledala mm i V nekako kao da nije njegov sto se izgleda tiče. :D

Ja sam na 4D tj na expertni bila kad sam hila 25punih ili 26. 

J sam inace takav tip mame da uvek brinem da li je dete gladni,žedno i da li mu je hladno. Uvek nosim flasicu sa sobom vode i ide da piski pre odlaska iz kuće,uvek nešto dam da jede...tako dani bebu tako. Ja sam svakako čula za sloj više,svakako mi je logičnije jer on se ne kreće samo lezi. Ako je toplije(sto dosad i nije bilo bas toliko osim napolju)ali ako primetim da sse znoji(ali i to ke bilo kad sko lozili)odmah skinem sloj. 

Bas sam videla na insta jednu devojku sto se porodila dve nedelje ore mene,sedinu hldu u kaficu(napolju jeste bilo lepo vreme)ali beba bez kapica,bez prslukani cenenceta samo u strampli...nemir sam u sebi osecala. Maltene sam htela da joj kažem rek’o daj detetu kapu i pokrij ga. To je nvoorodjence.

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
Analim, k a m , mozza i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.