Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno (Izmenjeno)

Micili, cestitam. Da bude srecan i veseo. :wub: :babycrib:

Izmenjeno od strane Bubu 2
Micili voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Kika, paracetamol i febricit su isto. Kad sam bila prehladjena bas mi je pomogao caj , kad se probladi dodam limun i med. A preventivno sam pila limunadu sa medom. Mislim da za glavobolje pomaze i magnezijum. 

Kam, tebi i pisem jer znam da si dnevni profil radila uz redovnu ishranu. To sam ja i razumela dr. Medjutim dr na prijemu kaze ka je rezultat ogtt dijagnoza da se radi o GD i  da nema svrhe da ista vise radim bez promjene rezima ishrane. Sad treba da se ustanovi da li mi je dijeta dovolja da secer ne bude visok. Moj dr je bolestan pa nisam htjela da ga cimam telefonom. 

Dijeta koju sam dobila je letnja sa puno salata i ostalog povrca, bas sam se odusevila. Cak ima i voca u malim kolicinama: jabuke kiselije, jagode ili maline, kompot, cedjena narandza... Krompira uopste nema. 

Spominjali ste i mleko sa malim %masnoce. Jedna dr mi je rekla da mleko mora da se tretira heliskim putem da bi se masnoce smanjile ispod 1,6%, prosto ne moze da se ukloni toliko masnoce mehanicki. A covek bi rekao manje masno pa zdravije a ono hemija. 

Izmenjeno od strane Bubu 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao kako sam se raspisala. Spremam rucak pa pisem u nastavcima :P

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Tako je i meni objašnjeno, da se dnevni profil radi sa već korigovanom ishranom da se vidi da li to deluje pošto mi je GD već bio dijagnostikovan. 

Ja za febricet ne znam, ovde za sve živo samo paracetamol daju. :D

Hvala vam žene na komplimentima :)

k a m i Bubu 2 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bubu da ta dva su isto. Prestala mi je glava od febriceta. 

Jos par dana I gotovo. 

Bubu 2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice, ne napisah ti ja da ste super ti i Nikolina. :wub: Vidi se da ti trudnoća prija, baš lepo izgledaš. 

Što se poluprofila tiče, kod mene je situacija bila ovakva. Moj ogtt je bio uredan kada sam ga radila. Ali posle dva i po meseca od tada je na UZ ustanovljeno da je beba dosta veća pa sam hospitalizovana da se utvrdi da li je šećer bio razlog. Razmišljali su da li da opet rade ogtt ili poluprofil, i kao odlučiše poluprofil. Pitali su me da li ja inače normalno sve jedem i onda su ga pod tim uslovima i uradili. Da vide baš kako se on ponašao takvom ishranom i da li je to uzrok debljanja bebe. Tek kada su videli da imam povišenu vrednost dobila sam dijetu. I onda kontrola u endokrinološkoj ambulanti ponovo sa poluprofilom, ali ovaj put da se vidi kako deluje dijeta. 

Bubu, nikako mlečni proizvodi sa niskim sadržajem masnoće. Oni nisu zdraviji, naprotiv. Sadrže više šećera, a masnoća ti je potrebna. Inače ništa light nije zdravo. 

Kika, drago mi je da si bolje. U pravu je Bubu, uzmi i Magnezijum. I dosta C vitamina. 

Kruela, normalno je da ima krvi. Pa porodila si se pre samo dve nedelje. Pa ja sam posle pobačaja 20dana krvarila. Čak u tragu, pa stane, pa krene normalno. Neke žene krvare posle porođaja i duže od 40dana. Sve je to ok, ne sekiraj se ništa. Ljubi bebana. 

Inače, stomak mi je stvarno smešan, ušpicio se skroz. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala vam zene, pijem I vit c, mg, ca I aroniju. 

Sva sreca pa ovaj moj kasalj ne pravi probleme, stomak mekan I beba mrda. 

Prosli put mi je stomak bio kamen dok sam kasljala. 

Bubu 2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala svima na lepim zeljicama ljubimo vas

broccoli voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

@k a m kako si ti? Sta se desava tu?

Ja tek malopre bacila pogled na uput za lab, idem da dam krv za proveru gvozdja I secera samo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milicam:wub:

Inace kod mene već danima tako kontrakcije pomalo. Šetam sa njima, spavam sa njima, živim sa njima :lol:

ujutru mi je i poslednja kontrola u porodilištu , videćemo sutra šta će tamo biti. Mm ide na 3 dana u Tursku. Bas će biti veselo ako se porodim dok je tamo :lol:

miliccam i Katarina1983 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

@Micili Cestitam!:baby: Samo nek se bebice radjaju:babymommy: IZao mi je sto si se namucila,bitno da je sad sve proslo I da je u najboljem redu.

Gledam spisak trudnica,sa desetog mesta po redosledu termina spadoh na deveto:D

@miliccam Prija ti trudnoca.:)Izgledate divno i ti I stomacic tj bebac.

@k a m  Hajde draga,ti si sledeca po redu:) Drzimo ti palceve da sto pre sve prodje I da drzis svoju milu bebicu u narucju.Samo jos malo strplljenja.

@Earl Grey Nadam se da porodjaja nece krenuti dok ti je suprug na putu,al I da tako bude imace divnu dobrodoslicu sa novim clanom porodice.Javi sta su ti rekli na kontroli:)

Ja isto uskoro idem na kontrolu,ne mogu da docekam.Pupak me I dalje bas boli,tj taj tu predeo.Inace mi je koza veoma suva I mazem se non stop.Kao I koza lica.Znam da me pupak boli jer se stomak siri al sam isto tako ubedjena da je ona u takvom polozaju da me necim gura upravo tu.

Inace bih jako volela kad bih se poradjala prirodno,s obzirom da sam prvi put morala cr.Jos mi je prerano da pitam dr za njeno misljenje.NA pocetku mi je rekla da iako je prvi put bio cr sada pustaju trudnice da se poradjaju drugi put prirodno ukoliko je sve u redu.Nadam se da ce I kod mene biti to slucaj.Naravno ukoliko dr odluci cr,sta cu,poslusacu je.Svakako ce biti onako kako je najbolje I najsigurnije za bebca I mene.

Pozdravljam vas

Izmenjeno od strane Katarina1983

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Dobro jutro :)

Mene je probudio zapusen nos I odlazak u wc. A evo I moja malena se razmrdala. Od spavanja vise nema nista :lol:

@Katarina1983 I ja cekam neku informaciju o tome kako cu, meni ce biti presudan rezultat Iz lab I uz u ponedeljak. 

 

 

k a m , Earl Grey i Katarina1983 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Katarina :babymommy: hvala ti sto me bodris! 

Ja išla do toaleta,sad naravno nmg da se uspavam ponovo. :rolleyes:

Mogu vam reći da sam potpuno smirena i opuštena, kako sam mislila da ću biti katastrofa. Čak sam i prekjuče bila nervozna na pomisao da ću dugo ovde ležati, a sada ništa. Izmišljah tada jao deca, pa kako ću, pa šta će oni dok sam ja ovde, pa ležim bez veze, pa lepo je vreme napolju, sunce a ja zatvorena, pa ja bih moje kupatilo i tako dalje.. Ali sad kako prolaze dani sve mi je lakše i više se uopšte ne bunim. Kod kuće sam bila nervozna ko besni pas, pod nekom presijom, svi me nerviralo, samo sam razmišljala da mora da sve bude sređeno isl. Sad me boli uvo, znam da sam sve uradila što je do mene, i namerno me baš briga što se sami snalaze, neka rade šta znaju. Ionako ću  sto posto naći zamerke kad dodjem kući, ležala 2 ili 20dana. Ali konačno u ovoj trudnoći imam vremena za bebu, za sebe, za sve što nisam imala vremena celu trudnoću. Da mogu da se izležavam, odmaram, spavam, rasteretim se.. Naravno, ovo je bolnica pa svačega ima ali to me baš drži u stanju da mislim na ono što je jedino bitno. Kontrolišu me svakoga dana, pritisak mi mere 2x dnevno, puls 3x dnevno što mi je malo smešno jer je meni to sve ok, posebno sad kada ležim, ali valjda jer sam dostavila papire od kardiologa o zalisku pa ne smeju da se zezaju. A i bolje. Svakoga dana mi rade ctg, znači mi da znam u kakvoj formi je beba. Kontrakcija nema, još je rano pa ću videti sa dr šta planira sa mnom kada počne da radi. Znači mi što me drugi ginekolozi ne smaraju, ne pregledaju me, neće da se mešaju oni jedni drugima kad znaju da si nečiji pacijent. Juče baš u voziti jedna bzvz dr je bila i kad su joj rekli što ležim samo me je pitala Pa kako si dušo, jel imaš bolove? Ja rekoh Nemam..i preskočila me je. Dakle, neće mi niko ništa raditi bez moje dr. Naravno da se nešto sad dešava, oni bi reagovali, ali meni je sad ok ovako. Pitah danas kada počinje da radi, ne znaju..ali ona ovde na patologiji kod njih i kada radi nema dežurstva, uglavnom je na porodilištu ili klinici za vto. Kada bude došla pretpostavljam da će me pregledati i onda odlučiti šta će sa mnom. Ako bude predložila da mi indukuje porođaj ili cr, ja cu pristati. Beba mi sad ne žuri toliko, ok je ali smatram da i ne mora se više debljati jer je ona skroz zrela sada,a ja u terminu. Ja bih iskreno da se što pre porodim, ali videćemo. I sledeće nedelje bi mi bilo ok. Hoću ove dane kada sam ovde i u porodilištu da posvetim bebi. Zato sam se skroz smirila i opustila. Jedino što bih volela da mogu više da čitam nešto ali non stop razgovaramo, ženice su super, baš smo se združile. Nas tri smo u jednoj sobi, ovoj jednoj stavljaju možda sutra gel jer je pregurala termin, drugu prate zbog pritiska. Sutra nas možda sele u osmokrevetnu sobu, a baš nam je bilo mirno ovde..no šta se radi. Radujem se da sutra vidim moju M, dovešće je. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao Kika. Ni ti ne spavaš. Ma kakav Vaskrs, za mene je to daleka budućnost. Ja se iskreno nadam za najviše 7-10 dana da se kod mene sve završi. Samo da mi bebica bude ok. Već smo u 38.ned. Toliko želim daje zagrlim da ne mogu da dočekam, ja bih se sada porađala da može. Ali nemam kontrakcije pa videćemo..

Kako se ti osećaš sada? 

miliccam i KikaC96 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je danas 36+5. Inače se uvek se porodim 38+nešto. Mm se ide i vraca se kada budem 37+5. Sto znaci ima nade. Možda bas taj dan bude :D

a sto se tiče Uskrsa. Nešto mi to deluje jako daleko , a meni je doktorka videla po posteljici da neće izdržati do kraja nego da će biti ranije. 

Sinoc sam popila dva čaja maticnajaka. Spavala sam bolje. Ali ne mogu da verujem da sam imala gorušicu iako sam zadnji put jela u 6. I popijem onaj lek u sred noći. I posto on hladi, tačno osetim kako kada sam ga popila on se vraća na gore kada legnem na levu stranu. Da li valjda beba stiska tako i vraća ne znam. Posle je prestala gorušicu pa sam do ujutru spavala . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa da EG, 37-ma ove nedelje, ali sutra ulazimo u 38. A beba mi je sad zrelija za nedelju dana po njihovom ovde UZ, ona će odgovarati 39. Ali svakako kraj termina je jako daleko. Ja bih bila presrećna kada bih se porodila za najviše 10 dana. 

Da li si probala bademe za tu gorušicu ili neki slani krekeri da gricneš tada ?

Nas su ponovo selili u drugu sobu. Evo sada smo najzad na patologiji trudnoće, tu je i trebalo da budemo od početka. Četvorokrevetna soba, fine žene, gledamo TV. Sad ćemo polako na ctg. 

Earl Grey, Analim i Katarina1983 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro žene i od mene,

Katarina, ja mislim da ti imaš velike šanse za prirodni porođaj, kako su meni objasnili prirodni porođaj posle cr se preporucuje ukoliko majka nema zdravstenih problema i sa trudnocom je sve u redu i naravno beba ne leži karlicno. Zbog čega si ti sa Milom imala cr?

EG, ma neće beba dok ti se muž ne vrati. Sačekaće ga. Mm je 10 dana pred moj termin u prvoj tr išao na put 5 dana, oko mene svi u panici, mama me zove na svakih par sati a ja hladna kao špricer i znala da ću ga dočekati 2u1. Tek poslednje jutro sam počela da umisljam kontrakcije i da brojim sate. Porodila sam se 7 dana kasnije.

Kam, drago mi je da čujem da si dobro i da ti M dolazi u posetu. 

Mm od juce na putu , Mila se budila 100 puta, odoh da kuvam kafu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, sve živo sam probala i svaka trudnoća isto, a ova najgore. Pre nisam imala ovako jako noću, sada su me je ovo dokrajčilo. Evo ujutru se budim i čak i tada pre jela pocnu. 

Milicam, to izgleda se tako nasteluje beba da čeka tatu , i meni je svaki put noću krenulo kada smo svi kod kuće . :D

miliccam i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, bas mi je drago da si opustena i smirena :rolleyes:. A tate se uvek snadju samo im treba dati sansu :P

Bralac, k a m i Katarina1983 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao Kika. Ni ti ne spavaš. Ma kakav Vaskrs, za mene je to daleka budućnost. Ja se iskreno nadam za najviše 7-10 dana da se kod mene sve završi. Samo da mi bebica bude ok. Već smo u 38.ned. Toliko želim daje zagrlim da ne mogu da dočekam, ja bih se sada porađala da može. Ali nemam kontrakcije pa videćemo..

Kako se ti osećaš sada? 

ja se osecam puno bolje, presrecna sam mm stize za dva, dva ipo sata ❤ 

ne mogu da docekam :)

bas sam ga se uzelela

k a m , Bubu 2 i Earl Grey volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,nekad ništa ne govore da se ne ji mešali jedni drugim. Oni sigurno govori o pacijentima ali nasamo. Pacijentima se ne govori ništa. Ne brini,svakako ćeš uskoro :baby:

kika,čekaš kako ćeš se poradjati? Zbog čega,nisam ispratila?

inace da vas pitam,vas iskusne dojilje. Jeste da mi je drugo ali V ko da nisam dojila. Tih mesec dana nije ništa i još sam i ad koristila sa njim mnogo.... J sisa samo,nema dohrani više. Ni preko dana a ni noću.meni nisu grudi tvrde,nabrekle ili malko tek ali ne osecam nelagodnost...jedino su toplije malčice. Sisa lepo,lepo hvata,spava kako kad posle nekad 1,5h a nekad 3h...bljucka,ppdrigne nekad...nekad sisa in nekad 30min. Sve to super. Nego ja na levoj dojci imam kvrgu od mleka,juče sam probala da izmuzem,nakon masiranja,izaslo je 30ml ali problem ke sto je meni nadoslo mleka posle da su mise grudi stvdle opet od količine....može on vremenom da ih povuče kad bude jače vukao ili moram ja?

Bubu 2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Lično ja nikada nisam ništa radila sa grudima. Nekada kada su mi bas jako tvrde uzmem bepca iako spava da pomogne. Kada može mene stalno da budi, mogu i ja nekada nju :D jedino sam ponekada vrlo retko ako bas treba da ostavim mleko da odem negde sama, onda sam izmlazala .

Inace , sa bebom je sve  super, ima oko 3kg. Plodova voda netaknuta, još uvek se odlično snabdeva svime. 

Izmerili su mi veći pritisak nego inače. Prvo mi je bio 145/95 i kaže mi babica dođi posle doktora opet kod mene da izmerim i ja se naravno iznerviram jer mi nikada nije toliki, redovno kontrolišem. Posle ulztrazvuka izmeri doktorka užasnih 160/100. Nikada u životu nije bio toliki. A inače mi je u ovoj trudnoći dosta niži nego u ostalim . I doktorka napise u karton 140/90, i da proveravam kod kuće i da dođem samo ako se ponovi ovo

 

Katarina1983 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.