Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Meni je definitivno jutro, Mila i ja smo se do malopre izlezavale a to se retko desava. Onda nam se i beba pridruzila pa sutka, Mila stavila ruku, onako bojazljivo ali cim je osetila bebu odmah sklonila. :D

Meni ne radi poslovni Laptop, tako da ne moram da radim. :)

Dobro jutro zene, lepo je citati vas raspolozene. 

Bralac, Bubu 2, Analim i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kod mene nisam ni sigurna koji je deo dana :lol:

najmlada mi se nocas posle dugo vrmenena od skidanja pelena upiskila i ukakila u gaće. Znam da je to normalno i desi se ponekad ali kao smlacena. U 2 nocas kupanje, menjane posteljine, provetravanje. Onda stariji nešto šetali , hoće sa mnom da spavaju. I odeveoh ih malopre sve u vrtic. 

Mm otišao po moje u Ns. Tako da sam sama , sve bolje je od boljeg :lol:

sada doruckujem i odmaram , i skupljam snagu za kove pobede :D

 

k a m , Katarina1983 i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milaccam, hvala sto pitas za mene :). Pokusavam da pratim temu ali ne stizem. Ta jutarnja mazenja su najdivnija :wub:.

Ove sedmice sam isla na uz pa mi dao opet da radim ogtt jer beba napreduje vise od 3nedelje. 75g glukoze, tri vadjenja krvi. Srednja vrednost mi je povisena 10,4 a granica je 10. Jeli neko imao slicne rezultate? Tesi me samo sto sam 34nedelja nemam jos puno do porodjaja. 

Decebar, utesila si me kad si napisala da si promenila misljenje iako si odlucila da nema vise trudnoca. Tako se trenutno osecam. Jednostavno ne mogu da podnesem stres i strah od prevremenog porodjaja. Otvorena sam 1cm od sestog i stalno imam kontrakcije i treba strogo da mirujem. A pored M koja nema jos 2g to je nemoguce, na kraju sam morala da zovem svekrvu da mi pomogne. Nisam navikla da neko jos zivi sa nama i da mi se mota po kuci a zena mi stvarno pomogne sve, ja samo spremim rucak. 

mozza, Analim i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro Kam, a i ostale :babymommy:

Mi smo se bas lepo naspavale. Da kucnem u drvo, Mila u dalje dobro spava noću. Evo i sada spava, a ja kuvam ručak. Pa ćemo ići u šetnju. 

Znači forum će se obogatiti za Lanu i Nikolinu. Divno :wub:

miliccam, mozza, Bralac i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bubu, ja sam u prvoj tr imala GD, takodje mi je jedno merenje bilo blago poviseno, beba nije zurila i nije bilo tipicnih znakova GD ali sam ipak isla kod specijaliste, imala korigovanu ishranu itd. Najbolje da sacekas da ides kod tvog Dr, on ce te vec uputiti kako i sta dalje. 

Tacno znam kako ti je, meni je dr rekla da sto vise odmaram, ali pored Mile ima dana kada ne stignem ni da sednem, a kamoli legnem. Ali polako, izdrzacemo mi to, pa posle mozda jos jedan krug. :D

Bubu 2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Analima, kako ste vas dve?

Bubu, ista situacija je bila kod mene. Prvo je žurila po UZ nedelju, p dve i dr do tada ništa. Kada je videla u 31.ned da žuri 3nedelje,tj.odgovara 34-oj i teži već oko 2450 poslala me u bolnicu na dva dana. Tamo su mi uradili poluprofil da provere šećer i imala sam samo jednu povišenu vrednost posle ručka7.0, ali odmah dijagnoza gestacijski dijabetes i dijeta. Mada mi se kući dešavalo i da izmerim više, tako da jeste to sigurno bio razlog. Meni je ogtt u 22.ned bio skroz uredan ali imam hiperinsulinemiju od ranije. Sad na poslednjem UZ prošlog petka žuri 2ned, što znači da dijeta radi posao. Ne bih da te plašim ali ta vrednost od 10 je baš visoka. Kada ideš kod endokrinologa? 

Bubu 2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice,Bralac lepa imena :wub:

Kam,već sinu 9-om ili još malo?

ja sam ko mačka....okupali smo J oko 20h da bi zaspao do 21h ali onda....majko moja. Na svakih sat vremena. Ali nije hteo ni da sisa(par puta je povukao po par puta)pa  ni cuclu(iako sad nekad prihvati cuclu i iskreno spas mi je od plakanja neutešnog)pa kažem mm da mu da ad možda rek’o nešto od kud znam...ma kakvi nije hteo,popio 30ml i nastavio da place. Plakao pa stao pa plakao pa stao...deluje mi kao grčevi,ali da li mogu tako rano?!prijavicu danas tompatrnaznoj. U cetvrtak idemo na prvu kontrolu. Grudi do ujutru su mi curile i ko kamen jer nije sišao skoro uopšte. Možda bi trebalo da izadjem malo sa njim na vazduh ali ne znam šta me koči,ne umem da procenim kad je mali vetar da li je bezbedno ili bolje ni tada. Nedostaje mi bilo kakva rutina... znam da je normalno ovo ali je ubitacno.... 

analim,kakav je vama bio pocetak?

 

Bubu 2, mozza, Bralac i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kruela,mozda i jesu grcevii a ne mora da znaci,nama su krenuli jos u bolnici,4 dan po rodjenju i od tada traju,nekad jace nekad manje i nema kapi koje stvarno deluju,sad smo nasli foru koja nam deluje i tako preguramo ali se deavalo da cak posle svakog obroka ima grceve i vec je bilo vreme za novo hranjenje a njoj jos od proslog nije stalo,ne mora da znaci da i J ima grceve,mozda samo zeli tvoju blizinu da oseti,nisam mnogo pametna,ucim uz moju T,mozda neka mama ima sta pametno da kaze :)

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Da Kruela, možda su grčevi a možda i nešto drugo. Probaj, ako ništa drži ga uz sebe i teši. Možeš ga u podne kad je najtoplije izvoditi po malo, obuci ga adekvatno, prijaće mu vazduh. Bar na terasu. 

Ja sam prošlog četvrtka ušla zvanično u deveti i to po starom računanju, po pm. U ponedeljak ležem pa kada bude. 

Izmenjeno od strane k a m
miliccam i blesava volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nije mi problem ga uzimati uz sebe,on spava pored mene od kako je rodjen,samo ga orebacujem sa leve na desnu i obrnuto. Problem je sto sam toliko umorn da me strah da ne zaspim dok mi je na grudima da ga ne ugusim... 

Danas ćemo uzeti espumisan a ako se ponovo javi uveče kao juče sutra ćemo mu dati već.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Noc nisam nikako spavala jer A se stalno budio,cak u 5 je poceo da vristi i place da sam ga jedva umirila,a od jutros havarija,toliko je vristao od bolova zbog zubica da sam mu dala na spric malko eferalgana i umirio se i spava...to su U bili dali dr kad je bila zbog vakcine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kru, pisem ti ovo iz najbolje namere i zato sto si pisala da ovoga puta zelis da dojis, zbog cega mu dajes AD? Koliko sam razumela tebi je mleko lepo krenulo i imas ga dovoljno, zasto onda AD. Na ovaj nacin ce ti se proizvodnja drasticno smanjiti, kazes da cele noci nije sisao. Takodje, 30ml za bebu od 8 dana nije bas da nije nista, ni ne treba tako mala beba 200ml da popije u cugu. Sto se tice plakanja, moze da bude sve i svasta a mozda i nije nista, kao sto su ti zene vec rekle. Ovde savetuju kada je tako mala beba uznemirena, obavezno kontakt sa majkom, koza na kozu, Milu je to smirivalo.

Polako, jos ste vi mali, sredice se i to i ucicete vec u neki ritam uskoro. 

mozza, k a m , December i 3 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moram da se složim sa Milicom. Nisam komentarisala za AD ali stvarno, zašto mu ga daješ? Kažeš da su ti grudi pune mleka. Ako želiš da dugo i uspešno dojiš izbaci ga što pre. Ako sumnjaš na grceve izbaci sebi mleko. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kruela pa on ima samo nedelju dana, i neće još dugo da prespava više sati u komadu ni u toku dana ni u toku noći. Tako je sa bebama koje sisaju. Majčino mleko je lako svarljivo, plus su njihovi želudci jako male zapremine. Znam da je naporno ali tako mora da bude, ako želiš da isključivo sisa. Moje su obe ćerke tako pa su bile kao sumo rvači samo od mog mleka. Jedino je najstarija bila na AD naravno neiskustvo i nije imao ko da mi pokaže. Pre deset godina su sestre u porodilištu bile katastrofa. U međuvremenu se puno toga izmenilo. Ja i sad osetim da oko ponoći luduje po stomaku pa će sigurno tako i kad se rodi. Opet računam oko dve godine mi nema spavanja :D al tako mora da bude. Ja se time pomirim i bude mi ok tj neopterećujem se. Biće čupavo ali kako kažu spavanje je precenjeno hahahahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Napisala sam zašto. Dam ad jedino kad ne mogu da držim oči više otvorene...od straha da ga ne ugusim ili nešto ako bih zaspala dok sisa. Samo zato. Ali evo on danas ceo dan sisa i soava po bar dva sata....ne dajem skoronuopste ad. Jedino noću. I to jednom ako....znam da ne treba,ali imam mleka evo sad su mi tvrde grudi koliko ne sisa toliko često a ranije je bio 24h sad Klo prespava moram da se malo izmlazam,da popustim. 

Inacebrinee sto minje hladno i sto mi se soava....jer me i kosti dole bole i vrat kao virus kad hvata. Verovatno je od ne spavanja ali izmeriti temperaturu za svaki slučaj. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam prvih nedelja dok nismo uspostavili ritam gorela,jako su me bolele grudi i sve sam imala kvrge ispod pazuha...dojila sam ga bome i lezeci,spavao on spavala i ja...sisao je nocu na sat vremena dok nije ustalio neki ritam...AD su mu dali jednom u porodilistu i sav se ispovracao jer mu bilo dosta da sisa samo

Inace su mu zakazali drugu kontrolu i vakcinu tek za 16.04. a 18.04. puni 3 meseca...debilizam,kad te i sestre zezaju jer nemas knjizicu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

na koliko se može dobiti mastitis?

svako zna svoje granice i koliko može da izdrži. Ja ga dojim celu noc,ceo dan...ne bih da zvuci da se pravdam. Samo me je strah toga. Sa V sam zaspala sreća je mm primetio.  Ne bih niti da mi ispadne niti da ga ugusim.... jednostvno je to. 

 

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam mastitis dobila posle tacno dve nedelje i prvo je pocela dojka uzasno da me boli pa sam tek onda dobila temperaturu. Mozda je kod tebe virus. Inace mastitis se moze dobiti bilo kada, nema pravila. Uglavnom u prvih dva meseca dok se ne regulise dojenje, ali znam slucajeve da su dobijale mastitis i dosta kasnije, posle 10 meseci. 

Decembar, ista prica, Mila je u stomaku ludovala od 21-23h i kada se rodila prvih par meseci pre 23h je nismo mogli uspavati. Slican ritam ima i ova beba, tako da se vec pripremam na ono sto me ceka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni forum ne pokazuje odmah sve poruke koje pišete, ne znam kako. Neke poruke vidim tek kasnije.

Imala sam goste ceo dan, pa nisam ni gledala telefon. 

KruelaDevil, nama je bilo malo teško na početku dok se nismo uhodale. A meni je najteže palo moje psihičko stanje nakon porođaja, što sam i pisala ovde. Kako smo bile krenule u šetnju i kad je sunce sinulo, odmah mi je bilo skroz dobro. Ja imam sreću da Mila noću spava fino. Imala sam par noći da smo se bas borili sa spavanjem, ali nije puno plakala. Tako da nisam ni osetila grcice, tj nisu je strasno mučili. A i ja sam prvih dana bila premorena i slomljena. Inače nisam spavalica, pa sam se lako navikla da ustajem noću da ona sisa. Ni danju mi se ne spava. Dajem joj biogaia probiotik, pa moguće i da to pomaže. Ona mnogo manje spava danju ali je relativno dobra beba. I od početka spava u krevetiću koji je pored našeg kreveta. A ad nisam ni kupovala, pa ni nemam da joj dam, niti bih htela ako je sve ok sa mojim mlekom. I koliko znam ta kutija ima rok trajanja oko 2 nedelje kad je otvoris, pa moraš baciti iako se ne popije. Moj savet ti je da probaš u sedećem položaju da ga noću dojis. Tako sigurno nećeš zaspati. Sreća pa nemaš ranu od epiziotomije i možeš sedeti. Ja tako najčešće i dojim, jer imam utisak da tako efikasnije sisa i nema šanse da zaspim tako. Svejedno je moram podići nakon podoja da podrigne. :) Inače, Mila ima kao neku večernju nervozu, par sati pre spavanja je malo razdrazljiva i tad imamo malo plakanja. Ali kad zaspi oko 9, nakon toga se najčešće budi samo za podoj. 

Kam, hvala na pitanju. Mi smo odlično. Mila je sad svesnija svoje okoline. Često se smeje i tad sve svi rastopimo. Imamo mnogo više interakcije. Bas lepo napreduje svakim danom. Imamo neku svoju rutinu svaki dan, i tako nam prolaze dani. Idemo u šetnje redovno i obe uživamo. Inače, prekljuce me je tako ugrizla za bradavicu, da sad imam kao mali podliv tačno na sredini i to me boli tokom celog dana. Mažem lanolin i luftiram, ali ne deluje mi da će proći skoro. 

mozza, miliccam, Bralac i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kruela, nemoguce je da ugusis svoju bebu ako zaspis. To moze da se desi majkama koje su pijane ili drogirane, nemoj sebi nabijati strah oko toga. Ja sam oba deteta dojila i spavala s njima stalno, imas osecaj, ne brini.

k a m , Analim, mozza i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bas tako, milion puta sam zaspala pored bebe. Ne znam kako i izdržati uopšte ne spavati noću koliko beba sisa. 

Ti ako sebe držiš namerno budnom noću za sve vreme trajanja sisanja ti ima da padnes . Ti noćni podoji mogu mesecima trajati, pa su sve i duži sto je  beba veća, ima da umreš ako ne spavaš i tada. Nema šta da brineš. Kako da legnes na bebu i da je ugusis sem ako nisi pijana ili drogirana, kako kaže Marg. 

Margaritta, k a m i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja uvek zaspim dok dojim bebu,cak mi se desava i dok ga drzim u krilu da zaspim,jednostavno me dojenje uvek umirivalo,tako da mu nemozes nista

Margaritta, k a m , mozza i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kru, sve su ti žene rekla. Slažem se sa svakom rečenicom. Ja imam i slike kako spavamo i beba i ja. A tek kasnije, kad krene noću samoposluživanje. :D Što napisa jedna Ne znam šta se noćas desilo ali našla sam jednu unutra a mekanu, a drugu izvađenu ali tvrdu. :D Ako si mnogo uscrpljena tvoj muž može pomoći na sledeći način. Da ti doda bebu kad plače, posle podoja da ga podigne i vrati u krevetac, tebe pokrije. Od mog nema vajde, on spava ko zaklan imali nemali bebu. Ali znam za takve primerke. Ako ne budeš dojila noću mleko će se takođe smanjivati svejedno što dojiš danju. Tako se žene hvale da im deca prespavaju noć, ali brzo bude mleka sve manje i manje. Davanje AD je početak kraja. 

Analima, cmokni je mnogo ! Oduševljena sam time što pišeš, odlično si se snašla. Jao tako sam i ja sećam se kad sam rodila K, baš uživala.. 

Kod nas turbulentno ali zaključila sam da nam se jako bitna stvar dešava, veliki je to potres za nas i onda mora tako. Oseća se da se dešava nešto veliko. Čudno mi mrdala danas,čas tamo čas vamo, štucala i gore i dole, kontrakcije me kidale celo popodne i veče..a sad sam eto zabrinuta što se ne javlja, ne mrda, a stomak mi mekan. Izgleda da spava ali ipak mi svašta prolazi kroz glavu. Ma ja samo želim da se završi i da zagrlim moju bebu. 

Kuću smo bukvalno olizali danas. Sutra imamo te goste iz Lazarevca, mnogo ih volim. Živela sam kod njih kada me ujna spremala matiš za prijemni za faks, inače prof u penziji. Ništa oko toga nemam, mama je skoro sve spremila,samo da suđemo dole kod njih na ručak. U nedelju se družimo nas četvoro. Idemo ujutru do Crkve, pa na doručak negde, pa na hipodrom da malo uživamo, pa u 13h folklor..U ponedeljak kontrola kod endokrinologa. Treba pre nje da skoknem i po rezultate štitne da joj ponesem. Onda prijem i da legnem. Danas radila poluprofil ceo dan. Ok je,sem što mi je posle ručka bio 6.5. Oni na odeljenju ginekologije kažu ne bi trebalo preko 6, a endokrinolog kaže do 6.5 je ok. Eto na granici, pitaće me sto posto šta sam jela. A ja ništa posebno, više sam gladna nego sita..

P.S. Evo je Trta mala mrda.:wub:

Earl Grey, mozza i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E žene, popih čaj od matičnjaka u nadi da će mi pomoći noćas da bolje spavam. Tek sam se onda setila da čitam da li je dozvoljen u trudnoći. Negde piše jeste, negde nije..To mi je inače omiljeni čaj posle majčine dušice. Baš me briga, ja ga popih. Videćemo. 

December voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kruela, nemoguce je da ugusis svoju bebu ako zaspis. To moze da se desi majkama koje su pijane ili drogirane, nemoj sebi nabijati strah oko toga. Ja sam oba deteta dojila i spavala s njima stalno, imas osecaj, ne brini.

Na zalost nisi u pravu,mojoj tetki se to dogodilo.A zena je sasvim normalna.Niti se drogira niti pije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.