Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Mislim da mira da prisustvuje muž,da ne bi došlo do problema oko imena. Jer se dešavalo da jedan roditelj upise dete pod tim i tim imenom sam a drugi se ne slozi i nastaje haos. Pa nije to problem kam,odradite na otpustu iz bolnice i to je to.

k a m i December volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kad vec pricate o stucanju i moja T je u stomaku cesto stucala a sad jos vise,kad krene da stuca onda to bude dugo i nece ni voda da pomogne,inace ja dajem T vodu jer vidim da je zedna i prija joj a tamo nam je pedijatar rekao da joj vodu ne dajem.

Kam,imas lep beba stomak :)

Bralac,bebica je preslatka :)

miliccam, k a m i Bralac volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, stomak ti je pravi :wub: bas kakav bi trebalo da bude. 

Bralac, ijao bebicaaaaaa mala, slatka, divna. Jel kod vas definitivno devojcica, jel imate ime?

Mi 4D za 4 nedelje, nikako da docekam. 

k a m , Bralac i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja koliko znam ima da potpisuje,mm je morao cak zajedno sa mnom da prisustvuje za upis prosle bebe

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

da i potpisuje izmedju ostalog.  Mi smo već za V morali oboje da budemo prisutni...

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala vam puno. :babymommy:

Nisam znala da je to zbog imena, e sou. :D Ja mislim onako, procedura..Mm je ionako odabrao, a i ja se slazem, možemo ga izopštiti. :D Ma zezam se nego njemu nije baš lako da može bilo kada izaći sa posla. 

Bralac, imamo Lanu u komšiluku. :wub: Moje obožavaju tu malecku, a i ona njih.. Neka vam je živa i zdrava.

Mozza, koliko znam bebama na AD mora da se nudi voda. Kao dojenim ne mora, sem kada je vrućina. Radi ti kako misliš da detetu odgovara. 

Analim, mozza, Bralac i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi konacno imamo ime, nasa druga devojcica ce se zvati Nikolina. :wub:

To nam je bilo jedno od prvih imena, ali smo odustali posto ovde nije bas tipicno i bice im malo teze za izgovor. I mm i ja slavimo Sv. Nikolu i Milu smo hteli da krstimo 19.12. na kraju je krstena 17.12. Inace nam se svasta lepo i bitno resavalo i desavalo tog dana i mislim da lepo da nam druga cerka nosi ime zastitnika. A deluje da se i Mili puno svidja, samo sto je ona zove Nikonia :D

Odlucismo da nas bas briga kako ce ovde reagovati, neka se pomuce malo da nauce. 

Kam, to su verovatno i uveli zbog imena, ranije je bilo po principu ko prvi devojci pa bi roditelj koji bi isao da prijavi dete dao ime koje zeli i koje nije dogovoreno. Svi osim moje mame su hteli da se zovem Ivana, a ona otisla i prijavila me pod imenom Milica, ostali popizdeli. Znam vise takvih slucajeva. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice, mamin sam fan :lol::wub: i neka je

ovde kod nas funkcioniše tako sto ja moram da potpišem i da ispunim. A mm može sam da prijavi bez mog prisustva 

k a m , miliccam i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Supeer za ime, ja sam inace Natalija, ali su me cesto u skoli zvali i Nikolina:D

mozza i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milice, lepo je! Naša nastavnica baleta je bila Nikolina. Baš me vežu lepe asocijacije za to ime. 

I Milica mi se više sviđa nego Ivana. To mi je onako baš vanvremensko ime, uvek aktuelno. 

 

miliccam, December i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kako ste zene?

@k a m jesi li bila na ctg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jesam Kika. Ok je bio. Nisam ni doruckovala pre njega pa je bila kao bubica mirna. Onog dana sam i mnogo hodala i pila kafu pre njega, nije ni čudo što je divljala. Danas ni kontrakcije na ctg-u. Inače mi je čudno što ih nemam puno sada, imala sam ih više pre mesec dana. Ovih dana generalka po kući, možda pomogne. Više kod moje dr ne idem. Od ponedeljka će mi raditi ctg u kliničkom. 

Kako si ti ?

EG,sve da te pitam. Jel uz taj obrok nikakav hleb ne jedeš? Jedeš li ga uopšte?  Ja sve mislim da su mi se ovi ketoni pojavili od smanjenog unosa ugljenih hidrata. Ja jedem 3x60gr onog mog hleba sa semenkama koji više liči na neki kolač nego na hleb. Inače, poslednjih dana mi smeta orašasto. Muka mi bude jako. Danas od oraha, isto i pre neki dan..večeras od kikiriki putera. Moram da pojačam masnoće i onda me sad ovo baš nervira. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Divna su vam imena! Meni se sa prvom ćerkom sviđalo jako ime Nikolina. I sećam se da je cimerka iz porodilišta dala to ime svojoj ćerki :wub: Milica mi se takođe sviđa. Baš je onako lepo i milo, da nikad ne izađe iz mode. Lana mi je takođe lepo i nežno.

Evo ja konačno u krevetu, baš sam umorna. Bili smo danas na UZ, bata lepo raste, imamo 1 i po kg. :baby: Sve je u redu, krvnom slikom je zadovoljan jer se popravila od prošlog puta. Iiiii okrenuo se dole glavicom najzad! Ja sam bila ubeđena da je i dalje u istom položaju jer ja udarce uvek osećam na istom mestu, ispod pupka nizko. Izgleda da drži noge pri glavi. I udarci polako počinju da budu bolni. Ojačao momak. Evo ga štuca i šutira me. I na UZ je bio budan, otvarao usta i isplazio jezik :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

@k a m 

Da kazem da sam dobro, pokusavam da mirujem sto vise. Sledece nedelje idem po upute, pa da krenem polako.

Nesto sam se prehladila, pa me to nervira. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, ne jedem hleb. Van trudnoće nikako a sada vrlo retko. 

Posle ovog doručka koji je pravljen na maslinom ulju, sa morskom soli i biberom, bez hleba naravno. ručak mi je bio pun tanjir prodinstanih pecurki sa lukom takođe na mislinovom i 200grama malina . 

Kostunjavo voće ne mogu često da jedem zbog proteze pa ga sameljem u smuti. Pre neki dan sam sa časom jogurta , samelela dve sake mesanog koštunjavog, bananu ,krušku i avokado i to mi je bio ručak . 

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

EG, još uvek razmišljam da li imam kalorijski deficit jer mršavim. Ne znam koliko je normalno, posebno u trudnoći da gubim kg. I ja se trudim da unosim dobre masnoće, maslinovo i kokosovo ulje. Dodam po kašičicu kokosovog u kafu ili organski kakao kad kuvam. Samo mi se nešto očigledno dešava izbacivanjem tj.drastičnim smanjivanjem uh. Čitam za ketone da su čak i poželjni ali kod nas, u trudnoći za bebu mogu biti štetni po razvoj mozga i CNS-a. Pa sam onda pomislila da smem i opuštenije da jedem. Međutim posle one epizode od juče kad mi je šećer otišao u nebesa posle pekare, ne pada mi na pamet. Bila sam primorana jer sam bila u gradu. Gledam ono navodno integralno pecivo koje je samo obojeno i rekoh ma isto je što i ovo belo. I uzeh jedan pužić sa sirom i kiselo mleko. Popih i Tothemu sa limunadom i kad sam izmerila kući šok. Čak taj puž i nije imao puno testa, bio je onako šupljikav. Zamisli da sam pojela burek. Mada verujem da je pre problem u aditivima. Da sam kod kuće pojela jedno parče belog hleba i kiselo mleko nema teorije da bi bio ovoliki. Uglavnom, reših da izdržim gladovanje još ovu nedelju, dve da mi ne bi uvodili insulin. A nadam se da će se stabilizovati kad budem dojila, a ako ne, bar mogu piti glukožaf. Problem mi je bolnica od ponedeljka i što moram da jedem šta mi oni daju. Bar ću svoj hleb poneti, neću da jedem onaj obojeni navodno raženi. Nadam se da ću smeti, videću sa servirkom. Oni donesu sulud obrok i insistiraju da mora da se pojede... :rolleyes:

Evo sve više pomeram buđenje. Sa 5 sam prešla na pola 5, pa 4, sada na pola 4 :rolleyes: Zaspaću pred zoru, a to ne može, moram K da budim u pola 7 i spremam za školu...

Izmenjeno od strane k a m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Kam,ja cak pomisljam da je tebi to delimicno i zbog toga sto toliko brines,stres je ubica i sve dodatno pogorsava,ti se nisi opustila vec nedeljama i stalno si kao na iglama,ne kazem da bi rezultati bili idealni da se opustis ali bi verovatno bili bolji,ti stalno sebi nabijas pritisak i pod tenzijom si,moras malo da prikocis i prestanes da preispitujes svaki detalj,draga moja ti si dogurala skoro do kraja i devojcica je dobro a ona zeli da i mama bude dobro i da se malo opusti.

Izmenjeno od strane mozza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mozza :babymommy: Ma veruj da se trudim da se opustim, i to je to, ne može kod mene više od ovoga, ne vredi. Svakoga dana se rešavam da ću noge u vis i sedeti u bašti u podne kad je sunčano i nikako da to uradim. U ovoj poslednjoj trudnoći najmanje uživam. Dosta je bilo što se mene tiče. Smatram da sam najviše uživala u prvoj, bila sam od svega rasterećena. Sad i da hoću ne mogu. Neka mi neka mama da recept kako da to uradim pored dvoje dece. Evo npr. izludeh što K nije išla dva dana u školu. Pola dana izgubih sedeći sa njom, prvo ono što je propustila u školi pa domaći..Još mi je žao bilo da je šaljem, a ona poče danas da divlja (koliko je bolesna :rolleyes:), rekoh eee sutra ćeš ići kao bela lala. Ova malecka mi je ponovo nešto anksiozna i lepi se za mene. Tražila me je sto puta danas dok sam bila u gradu. Od ponedeljka me ne interesuje ništa, neka se snalaze kako znaju. Samo mi pada mrak na oči kad pomislim da ću ostaviti utegnutu i čistu kuću, a ko zna kako ću je zateci. :angry:

Iskreno, potpuno su mi ubili svaku želju za radjanjem još dece. Od mene je dosta! 

Neke čudne bolove imam u krstima i stomaku, da sam ustajala da uključim bojler oko 4, za svaki slučaj...

Ima jedna ptičica kod nas, svako jutro u 4:30 počinje da peva. Još nije ni svanulo kako treba, ona već peva. Divna je. :wub:

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro? Kam, tebi je vec vec odavno dan :P

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drago mi je da si raspolozena :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Ooo Bubu, meni skoro da je podne. Svašta poradih od jutros.

Kako si ti? 

Izmenjeno od strane k a m
Bubu 2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.