Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Jutro zene,

meni se beba juce pomerila, bila je poprecno sada je glavica otisla dole, pa joj noge osecam ispod rebara. Trazila sam slike malopre na netu da vidim u ovoj nedelji koliko bi visoko beba trebalo da bude, i ispade da je ja osecam dosta vislje, bukvalno ispod rebara a i stomak mi izgleda podignuto bas, ko ce cekati UZ sada jos 4,5 nedelja. Inace, kupih juce 2 para trudnickih pantalona, koja je to milina za nositi :D kao da nemam nista, u prvoj tr to nisam nosila. 

Kru, kako si?

EG, i tebi se priblizava polako. 

Analim, Earl Grey i Bubu 2 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni i Kam je termin isti. 

Sem sto beba zuri, Kam, sto misliš da ćeš se poroditi ranije dosta? Tebi znaci ako se proodis sada dođe više od mesec dana ranije . Jesi li koristila utrogestan u toku trudnoće?

Inace, ja samo u prvoj nisam nosila trudnicke, a posle i suknje, i grilonnke, farmerice, sve sa onom nastavkom za stomak trudnice. Nepostoji ništa udobnije , čim malo krene stomak da raste , pa čak i bez njega. Teksas suknje ostavim i posle prodjaja, bukvalno ništa ne osećaš 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

3x krecem post j brišem....  ne želim da ugnjavim dužinom a ne znam kako kratko da napišem. 

Sve u svemu,ne lezim. Aktivna sam. Sve radim i dalje sama. Kuvam,perem,peglam,perem posudje....prekjuče sam sadila i cveće sa dedom(iako je on kopao i sve u širini tu sam bila da dodam da donesem vodu(koju sam nosim po pola kofe manje tako da sam šetala i šetala)) Jedino meni više organizam ne dozvoljava toliko....nemam snage. Bole prepone bas. Nemam snage da stojim bukvalno. Evo recimo posudje nisam mogla juče da operem tako da sam danas malo više imala inakon nekih 15-20min stajanja za sudi perom morala sam da sednem. Mm je sredio igračke sa V u sobi...ja brisala solju i lavabo i opet moram da sednem. Idem da usisam još i prebrođen malo Police j podove.... posle koliko budem imala snage da isto uradim i na spratu. Ako ne sutra ukoliko ne bude nešto... aktivna sam abs iz razloga sto ću se možda lakše poroditi stiga iako mi jude pomoć sve sto mogu radim sama. 

 Dobro se osecam nisam nervozna iako imam tremu imosim bola u preponama i umora sve je super. Posto je ctg bio dobar mirna sam...sutra idem ponovo na ctg. Jedino me nervira sto nije gledao da li sam otvorena ali posto znam da su brisevi svi čisti i da ioanko nemam kontrakcije učestale koliko sam i da lj sam otvorena mi ne znaci ništa jer bi i u bolnici čekali možda dan,dva....tj jedino kad predjem termin jedini tada ako nemam bolove oni bi izazvali a ovako ne. Ali bila bih mirnija da znam jesam li makar 1,5prst... nekako zbog ovih bolova sti sam imala ponekad bila bih mirnija da znam ako sam makar 1,5. Ne znam zašto... tj znam. Ubedjena sam da ću se tako lakše poroditi ili nešto iako TK nikad ništa ne znaci. Mogu da se otvaram sporo dk 5 a posle da izleti ili obrnuto.... ali eto sad jedina briga j velika stvar za uraditi mi ej porodjaj tako Da sam mislima skroz na njemu.

 

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Isli smo ipak u hitnu. Ja jutos nisam mogla iz kreveta da ustanem od bola, mm me je dizao. Ni milimetar da se pomerim ni na jedan ni na drugi bok. I posto nisam bila sigurna boli li me bubreg ili kicma resih da odemo. Inace, pisala sam vec da su me u onoj trudnoci koju sam izgubila boleli bubrezi. Pa sam posle izmedju dve trudnoce to ispitivala, nadjose mi prvo stazu bas na tom desnom, pa onda na dubinskom snimanju kao nema nicega i tako je to zakljuceno. I odemo u hitnu jutros, iz hitne na urologiju, dam urin tamo..on zamucen i taman katastrofa..svega i svacega u njemu sto ne smelo uopste da se nadje. Dr citao sve one papire koje sam ponela, gledao me na UZ i kaze nemam zastoj, oba bubrega normalno izgledaju, ali mi nalaz urina nije dobar. Zato mi dade Palitrex 4x1 i da uradim UK. On kaze tebe to bole ledja tj.kicma. Ali po mojoj logici ako mi je ovako los nalaz urina znaci da je bubreg pod upalom. 

Mnogo sam se isplakala kad sam dosla kuci. Plasim se za bebu mnogo,da se ponovo ne desi ono isto sto se tada desilo. Sutra cu kod moje dr da ovo nosim i uzmem uput za UK i mislim da cu insistirati da mi da uput za bolnicu da lezim po porodjaja. Ja nemam zivaca da budem kuci kad nisam ok. Jedino ne znam kako cu za utorak. Trebalo je ujutru da vadim krv za hematologa, pa u 9-10 UZ kod kardiologa, pa u 11 kod hematologa kontrola. A u petak je trebalo UZ privatno, poslednji pred porodjaj. Videcu sta ce dr predloziti ali uopste nisam smirena vise. Samo zelim da se porodim i da budemo ok. 

Evo ga nalaz :(

https://www.dodaj.rs/image/AduS2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

kam,cele trudnoće mi je urin zamućen i tamniji....sliku ti nalaze ako hoćeš. Svaki ali svaki put. Urea uvek ili ispod ili iznad referentne vrednosti.... 

verujem da brineš,ali nemoj sama suditi po rezultatima ako ti je neko stručan pogledao i tebe pregledao jer ćeš na kraju sebi nabiti i pritisak ili nešto od toliko brige.... u trudnoći je normalno da boli sve i svašta. Ja u prošloj. Nisam mogla da ustajem. Jedno nedelju dana....proslo je. Ne kažem da ne treba proveriti ali ne nabijaj sebi pritisak.

i razumem tvoj strah za bebu zbog prošle situacije,ali nažalost takve stvari se dešavaju! Umiru bebe i tek rodjene i u 9-om i tokom prve godine od iznenadne smrti....biohemijske se dešavaju,gube bebe zbog trombofilije i svašta ali ne gledaj tako! Mala je verovatnoća da će se opet desiti. Probaj makar da en razmišljaš tako crno uvek.

deca umiru i u nesrećama i od bolesti,kradu se deca..... ali ne smeš jednostavno da tako razmišljaš. Evo koliko žena sako sa foruma je imalo neku nesreću sa trudnocom... cvrky,mitko,broccoli,tangerine,margarita.... ali sve imaju i uspešne trudnoće posle toga i živu i zdravu decu stoga glavu gore biće sve ok. Još malo i na kraju si. Ako ti kažu da moraš carski još ranije ćeš možda. 

Okreni misli na pozitivu!

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
k a m , leni, Bubu 2 i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, ovo je infekcija urinarna , 100%. Čak može da se desi da iz ovoga ne izoluju nijednu bakteriju na urinokulturi. Ništa gori nisu nego sto su meni nekada pre u prethodnim trudnoćama bili povremeno.

drzim palčeve da je isto tako bezazleno 

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala vam drage moje. Ma meni je samo sumnjivo da li ovaj bubreg trpi nesto jer nocu u tom polozaju otkida, a evo preko dana nista. Jos kao da kasne sa radom. Evo npr jutros oko pola 8-8h popila sam solju caja od nane a posle dorucka oko 9-pola10h sam popila oko 100ml cedjenog limuna sa tothemom. Pisnula malo kuci pred polazak i tamo kod njih oko 10-pola11 jedva piskila jedan prst u flasicu. I kad sam ga prema svetlu pogledala zaprepastila sam se. Ajde sto mi je boja delovala na narandzasto, to moze biti i od totheme. Ali muuutan i sve nesto pliva po njemu. Posle sam tek kuci normalno i vise kolicinski piskila. Kupila sam Odmenjsku vodu i sad cu nju piti. Da su samo bakterije i leukociti i meni bi bilo jasno da je urinarna infekcija i to je to. Ali mene je strah sto su pozitivni ovi ketoni, pa urobilinogeni, pa proteini plusminus.. Ti ketoni su mi bili poviseni i u bolnici i oni gore indijanci niko nista na to. Tek sam sama kod kuce procitala na otpusnoj listi, i proteini su mi tada bili jedan plusic. Frka mi je jer moze ukazivati i na secer ali i na poremecaj f-je bubrega..kao sto i i o urobilinogeni ne smeju biti + jer moze ukazivati na jetru ili zuc. Nerviraju me dr sto su povrsni, i ono sto gledaju ne citaju ili ne pridaju znacaj, preopusteni su..

EG, a jesi li pila AB za ovakve rezultate? Ja poceh sa Palitrexom, a ima da mi haos napravi sa Kandidom. Krecem odmah i probiotik. Mada mi je sad stomak ok od kada pazim sta jedem. Jos me posle porodjaja ceka AB po automatizmu... 

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moraš da piješ sto više samo čiste vode. Umesto narandze uz gvozdje pij limunadu. I čaj ti nije potreban.

Ketoni u minimalnom procentu mogu biti i uzorakovani samo trudnocom i stresom, ništa drugo ne mora biti 

a nisam pila antibiotike jer su čekali urinokulturu koja nije izolovala nijednu bakteriju . Samo sto više tečnosti  

bez obzira ako imaš bakterije u urinu i leukocite , mora urinokultura nešto da izoluje da bi se antibiotik kotistio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

EG, ne pijem narandzu. Narandzu jedem sada za uzine. A uz tothemu iscedim po pola limuna 2x na dan i to razredim sa najvise 100ml vode. Mora biti jaca limunada zbog leka. A nana mi nekad prija stomaku ali necu je vise piti. 

A za te ketone..ajde ako su u bolnici bili + zbog GD..zasto sada kada sam na dijeti. Nista mi nije jasno.

Spremamo se i odosmo prvo do s&s, pa do zaove.. 

A evo sad lezim sa mojima i odmaramo...deca gledaju crtac. Ne boli me nista iako lezim.  A nocu raspad, nenormalan bol...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

čaj nemoze da šteti....pogotovo nana i kamilica. Meni su i u prošloj j sad lekari govorili da pijem čaj. I to i privatno i drzavno i ovi kojima sam zadovoljna i oni kojima nisam....

mozda beba uveče nakegne više na njega ili nešto. Ne brini samo mnogo... znaš i sama da sh u trudnoći sve referentne vrednosti drugačije....poj vodu,čaj,limunadu....šta ti se pije. Vidi ti svakako kod lekara,ali samo ne panici unapred.

sa Ab ja ne bih pila ako nemaš neku bakteriju i bez lekara....

a sto se posle porodjaja ab tiče i ovde se pije ali ne brinem mnogo oko toga.

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, ne znam gde sam procitala onda da piješ narandzu :lol:

ketoni mogu biti zbog viska proteina u ishrani, a mnogo smanjenog unošenja ugljenih hidrata . Mogu naravno da se jave kod procesa kada organizam ne vari dobro glukozu pa počne masti da troši. Ali da je kod tebe neka velika količina sigurno bi nešto preduzeli

oni su najveći problem i najviše gledaju kod neuhranjenih i na dijetama strogim. Koji su bas mršavi i izgladnjuju se 

na primer, isto je problem kada se jave kod nas trudnica kada mnogo povraćam i imamo ovu moju dijagnozu od pre, znaci da je direktna posledica neuhranjenosti . 

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A sto se čaja tiče , ne može da šteti ali je mnogo bolje u tom slučaju piti persunov koji podstiče rad bubrega, bešike i prociscavanje. A inače sve druge tipove čajeva i kafa je pametnije zameniti vodom. Kofein isto sprečava dobro čišćenje i pražnjenje bešike 

miliccam i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

to da...voda je uvek najbolji izbor. Za svaku “boljku” ima odredjena vrsta čaja....ali nije da škodi :) 

mj bilinasladoled i boleo me stomak bas. Posle prestao i čekala samhoce li možda krenuti i nakon 29minponovo zaboleo ali slabije ali to je bilo to....više ne boli. 

Sad mm kupa V pa spavanje.

usisao mi je celoprizemlje i gore kupatilo i spavaću tako da sam zahvaljujući tome sredila  celu kuću to sto sam htela...i kupatila i podove.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zene moje meni danas bila prva godisnjica braka pa smo mm,beban i ja skitali...U je u Beogradu kod tate do 25og da proslavi sa njim rodjendan

Kam ja sam sa U u trudnoci imala zakcenje krvnog suda na bubregu.Dr uradio uz i sa njom bilo sve super,pogledao mi nalaze kks,biohemije,urina i video da mi je pesak protutnjio kroz organizam i odma me vratio na stolicu opet da radimo uz i gledao mi bubrege i video da imam zakrcenje krvnog suda na bubregu i eto rodih U zdravu i pravu,nista nije smetalo da izguram do kraja.

Inace je sutra godina kako ste mi bili najveca podrska i snaga u mom bolu i najgorem mogucem danu u mom zivotu.Na sutrasnji dan sam rodila Anastasiju:(

Uvek cu vam biti zahvalna sto ste bile tu za mene:wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cvrky :babymommy: Ona je sa andjelima sada, kao i moj Aleksej. Znam dobro kako se osecas. 

Mnogo mi je cudno sto me citavog dana nista ama bas nista ne boli. A noc sacuvaj Boze, od bolova ne mogu ni milimetar da se mrdnem bukvalno. To mi je sve vrlo cudno. Mada mi je nalaz urina los i nije mi bez razloga dao ab. Ipak me cudi sta me ovo boli nocu, da li je uopste bubreg ili kicma od trudnoce. 

Sutra odoh rano ujutru kod moje dr da joj nosim nalaze i da posle toga nosim UK. Pijem ceo dan odmenjsku i ok se osecam. Vrlo cudno je sta ono bi jutros. 

EG, kako da znam da mi organizam topi masti umesto glukoze? Ove nedelje sam postila pa proteine nisam sigurno unosila previse, a jesam smanjila unos ugljenih hidrata. 

Evo izmerih se na mojoj vagi i imam 57,5kg. Poslednji put kod hematologa sam sam pvila 59kg, a u slicno vreme me kod ginekologa izmerili sa 61kg. Na njihovoj vagi uvek imam vise nego kuci, ali mislim da ce ovog puta i i ona da pokaze vise. Da se ja ne upropastim sa ovom dijetom za gd? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A da, post je isto često uzrok ketona. Ne znam tačno zbog čega ali smo spomenuli kao jedan Od uzorka u školi. Imala sam sam i praksu na urologiji <_<

Drugo, da je to veliko prisustvo ketona niko to ne bi zanemario. Mislim nadam se :huh:jer realno ti ideš kod doktora nije da samo ti analiziraš rezultate, i na svu tvoju istoriju sumnjam da to neko ignorise. 

meni su u januaru analize urina bile perfektne. Onda sam počela da piskim tamno i manje. Inače ja imam posle prodjaja uvek period kada imam užasne probleme sa bešikom, zbog pada imuniteta . Bilo koja bakterija spolja je napadne i odmah cistitis sa sve krvi . Idem kod urologa i imam onaj najodvratniji  pregled gde stavlja onu cev u mokraćnu cev i sve je uvek u savršenom redu . Radi redovno i uz bubrega i mokracne bešike i sve je super. I na osnovu svog iskustva sam trazila pre 15ak dana opet analizi urina, a naravno leukociti, bakterije, urinokultura ništa nije izolovala. 

Inace zna da bude problem kako beba legne, i mi ne možemo da ispraznimo uvek bešiku do kraja , i onda dolazi do tamnjenja , i do stvarnja bakterija. Evo ja sam ustala sada u wc, imala sam bol kao da ću da dobijem napad slepog creva. Odem u wc, osetim da mi je bešika puna, a nešto malo bezveze piskim, i tavno osetim da beba tako lezi da ne mogu da je ispraznim skroz. I zato treba piti dosta vode, da bi se ona onako pravo napunila kako bi se sto pre očistilo ono sto je prethodno ostalo 

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sto se tiče vaših izgubljenih bebica meni je lakše da ne pišem ništa i da ne mislim o tome. Ni o svom pa ni o tuđim slučajevima. Meni je nekako uteha da je ova beba ustvari ta izgubljena. Duša jedna. Prva trudnoća nije uspela možda iz nekih zdravstvenih razloga, možda plod da je imao meke mutacije. Ali duša živi i samo je prešla u ovu bebicu. Tako ja nekako pronalazim sebi utehu.

inace ne čitam loše vesti u trudnicama uopšte u toku trudnoće, prebacujem na tv-u, prosto ne želim da me muče nikakve loše misli o trenutnom stanju. I ne želim da trujem mozak i psihu. Tv realno ni gledam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I meni je jako tesko kad procitam/slusam o izgubljenim bebama(trudnocama).I sama sam prosla kroz to.Isto tako zelim da verujem da je to jedna dusa i da je to ova beba koja upravo spava pored mene:wub:

Earl Grey voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro!

Preziveh noc na trosedu u dnevnoj. Skoro da me nocas nista nije bolelo. Ne bas sasvim ali ni traga onim ludackim bolovima koje sam dve noci imala. 

EG, ja od danas necu postiti, ali nastavljam ribu jesti jer mi prija. Sto se tice praznjenja besike i sama osetim isto. Pritisak kao da cu se upiskiti, a nemam skoro nista da ispiskim. Mozda se to juce i desilo. A sto se rezultata tice, veruj da ovi ovde nit gledaju nit pridaju znacaj, ma haos. Dr me juce prosto pogledao cudno sto sam pitala za ketone. Na svom uzvestaju je samo napisao da imam Le i bakt, kao da ostalo i nije vazno. 

Sad se samo mislim da moja dr ne alarmira nesto i posalje me u bolnicu, jer ima obicaj da panici. A i sama sam juce htela da trazim isto. 

Ja verujem da kada budem umrla i otisla Bogu na istinu da cu svog sina videti. Bice u uzrastu u kom bi bio da se rodio i bice ziv i zdrav. I ja cu ga odmah prepoznati i znati da je to on, i on ce znati da sam ja njegova mama. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kru, mislim na tebe, samo da znas! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jos sam tu. Imam osecaj da će ovj porodjaj izazivati u bolnici. 

Znam da bolovi mogu da krenu tek tako,ali nekako ništa se ne dešava.... danas ću traziti i uzv da pogleda.

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Dobro jutro :)

kam, bice sve u redu. Ti si zena zmaj ;)

Kru, svakako imas jos par dana do termina. :wub:

Mozda krene I samo.

 

Zene koji prasak/gel za pranje bebinih stvari?

 

Izmenjeno od strane KikaC96
k a m i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Znam....jedino se plašim indukcije ali stvarno. Sto se bola tiče panicim i plašim se da neću izdržati a ovako kad je išlo prirodno imala sam pauze izmedju kontrakcija a indukcija ako krene jedna za drugom....ok imaću epidural ali me strah ako ne stignem jer nisu bas za epidural ovde. Prevrću ocima ko želi...bukvalno. 

Mada ne znam šta očekujem i koliko ranije kad sam V rodila dva dana samo ranije hahaha a znam žene koje su prvo dete čak u osmom a drugo pregurala termin i nedelju dana... 

kika,sa V sam koristila persil obican onaj bas prasak a sad sam uzela ariel baby tečni. Ali kad potrošim ovu preci ću na obican ariel tečni ili persil....ovaj babyje bio na akciji 700din 1,5l ali inace je 1200din. Ako bude opet uzecu njega jer lepo pere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kod nas ne izazivaju porodjaj nikada ako se ne pređe termin 10 dana. Ali od termina je trudnica u bolnici i mora biti pod kontrolom. Znaci 10 dana ako je u bolnici kreće izazivanje, ali i tu postoje izuzeci, da li je sve u redu ili da nešto kreće na loše. 

Sto se tiče praska , koristim ariel baby, a baby comfort omeksivac nisam prekidala uopšte za sve nas u kući, već jedno dve godine. Pre je bio silan, sada comfort ne menjam 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa i u Pančevu je bila tako neka opcija....ne izazivaju odmah. Čekaju. Ako se ne varam čekali su nedelju dana pre 4godine. E sad ipak je proslo par godina ne znam da li se i koliko promenila politika bolnice....i vodenjak kad curi nekoj zeni(ali curi ne znam kad pukne kad ceo ode odmah šta rade)čekaju 48h i ako ne krene sam porodjaj izazivaju.  Dobro je to sto ne izazivaju indukcijom porodjaj već vaginaletom koja je neka blaža verzija indukcije...podstiče otvaranje.  Tako da sam mirna i sa te strane....  jedino sad razmišljam i brinem zbg kilaze bebe. V je u terminu rodjen sa 3680 a ako ova beba bude ista i dočeka još nedelju dana unutra kolika će biti?!

Earl Grey voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.