Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Bubu dobrodosla! 

Ne rekoh vam da smo uspeli da spasemo slike! I gledamo pre neko vece. Kako mi je K bila mala..a imala je 2g3m kad se M rodila. A u tom trenutku u odnosu na bebu kao dzin. Secam se da smo je bas tako gledali, kao velikuuu. A ustvari je i ona bila malena. :( I sad mi tesko kad gledam slike. Ali mi je drago kad ih vidim kako se vole, grle po ceo dan. Mala ujutru cim se probudi predje kod K i odmah se maze. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bubu,dobrodosla :)

EG,carape su mnogo lepe a ti si mrsavica,sve ce ti lepo stajati.

Analim,drago mi je da je uz pokazao sve ok,veliko olaksanje,javi nam koliko ste napredovale kad zavrsite kod pedijatra.

Cvrky,kako ti je oko?

Kruela i Kam uvek u nekoj akciji,nema mirovanja za vas.

Mi smo ok,T me je drzala budnom do 5 ujutru a od 8 ujutru spava super a ja tad ne mogu da zaspim jer uvek razmisljam stq sve treba da uradim,nadam se da ce uskoro naci normalan ritam za spavanje jer sam ja preumorna. Ovde je lepo i toplo vreme pa cemo malo u setnju. Uzivajte mame i trudnice koliko vam to obaveze dozvoljavaju :D

k a m , miliccam, Analim i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

KruelaDeviL: Micili,znate pol sad?

Neznam ni sama, do 9 meseca decak a od 9 meseca se pretvorila beba u devojcicu , videcemo kada se porodim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mazem neke masti 5x dnevno u kapak,pa sutra na kontrolu,mora mi skroz zarasti da se neotvori opet

mozza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

mozza,oa bas i nisam aktivna mnogo...vise sedim nego sto bilo šta radim. Nemam snage više.... usisao sam sprat ali za 10min jer nije bilo potrebe za ribanjem....sad ću dole i da posudje da operem i to je to za danas. Juče smo jeli šta se našlo u frižideru pa danas imam sočivo od prekjuče hvala bogu,nemoram da kuvam....

micili,dečak kod nas. Tako kažu od 12nedelje. Videćemo sad da li pogrešili :)

mozza,kako ste vi,jesi se oporavio,kako T,ima grčeve?

Micili i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi smo dobro sem sto ne spavamo,jos uvek ima grceve ali nije strasno ili sam se navikla,uglavnom nekako smo se uhodali ali ovo nespavanje  nocu mi je za sada najveci problem. Bile smo kod pedijatra i lepo je napredovala,rekla nam je dr da je T perfektna i da onaj osip sto ima to je normalno za bebe i da ne treba da je mazem kremama,sto manje hemije,ionako je ne mazem samo ono sto su mi dali.a i to sam prestala. U nedelju idemo u shoping jer je joj se sve uglavnom malo ili na knap pa da kupimo neku odecu i da se pravimo vazne :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bravo Mozza za T, ide to sa garderobom brzo. Odjednom samo sve bude malo, ali bukvalno preko noci. 

I mi imamo bas dosta garederobe I svega od Mile , mogu misliti kako je posle dvoje ili vise dece, cak previse verovatno. Par  stvarcica sam dokupila cisto da ima I nesto novo a I letnjih stvari nemamo bas puno posto je vec bila jesen kada se Mila rodila. 

Kru, koliko cesto ti sada ides na CTG I kontrolu? 

Meni je vec danas dosta bolje , nisam vise zapusena I evo krenuli na put, danas Ljubljana da ostavimo Milu kod sis a sutra CG pa u subotu svadba. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da,bas brzo prerastu i gledas onako malo i slatko a malo joj,mozda budemo imali jos dece nikad se ne zna. 

Lepo se provedite na svadbi i uzivajte. Super sto Mila zeli da bude bez vas,neka deca placu kad ne vide roditelje...npr ja kad sam bila mala a i veca :D

Analim, miliccam i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja očigledno sebe vidim malo drugačije od vas :lol: a valjda je to normalno, sve nešto kukamo nismo zadovoljno u poslednjem delu trudnoce.

hvala vam u svakom slučaju :babymommy::wub:

kam, i ja kada gledam te slike od pre isto me neka tuga  uhvati kada samo mislili da je najstariji bio kao velik kada je došla cerka broj jedan, a on mrvica, imao 16,5 meseci :( ali on je nju tako lepo prihvatio , tako isto trecu bebicu,sada ovu samo pipka kako se mrda, i tako je uzbuđen. Sva sreća pa je pun ljubavi prema sestrama :wub:

k a m , Bubu 2 i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

bila sam na uzv i manuelnom preglede u 32 i onda sam bila punih 36 i sad juče da vidi ctg i rekao mi je da dodjem u sredu sa svim analizama na ctg i uzv i ručni pregled. A za ctg mi je rekao jednom nedeljno....

inace meni KKS ok. Sve ok osim samo mi je povećano nešto sto je kod trudnica normalno ali mene brine sto mi su mi povećane vrednosti Fibrinogen-a 2.00-4.00 a kod mene 5.60...bas sam se smirila i strah me. Kaže mm da ne brinem da mj je samo malo gusca krv ali me strah tromba ili nečeg....

 

milice,super  sto si se otpusila muke su to bez kapi....

lep provod na svadbi! :)

 

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo nas 34nedelja (33+0)

https://www.dodaj.rs/image/A5h7R

https://www.dodaj.rs/image/A5ZgH

https://www.dodaj.rs/image/A5baW

 

Sad sam dosla sa roditeljskog. Jeedva sam izdrzala. Smorila me zena skroz, ukocila se na onoj stolici, strasno. Dosla sam u uzasnom stanju kuci, jedva se dovukoh. 

Kruela, ne znam sta znaci. Ali sad gledam otpusnu listu iz bolnice, meni je fibrinogen 5.13. Niko nista, mada meni ni ostale rezultate niko nije komentarisao. Ko zna sta mi jos nije u referentnim vrednostima.

EG, sve isto i kod nas. Jos K nije ni pokazivala ljubomoru kao sto ima dece, toliko je dobra bila da mi je prosto bilo zao. 

mozza, blesava, Bralac i 4 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

http://3700-CBF1-347-E-41-A2-8198-E0-A5-F3-AD11

http://F1260-D85-3-C79-4589-A111-F56758-C1-C0-C

 

evo nas krevetac spreman :) 

htela sam da slikam i komodu za presvlacenje i kadicu ali nije ništa specijalno neće biti zanimljivo :) 

kam,super izgledaš,stomak nije veliki uopšte. Taman za 34.nedelju :)

sto se ks tiče,to je nešto sto se gleda koliko je gusta krv ili nešto tako...sve u svemu kod trudnica može biti povećano ali me plaši da ki povećano se računa kao normalno i bez rizika ili pak sa rizikom id tromba recimo.... ali bas me strah :/ ti primas fraxi a imaš manju ref.vrednostost mene...sta ako I meni treba nesto sa primam?! To me plaši....strah me da se ne desi nešto....videću šta kaže dr. U svakom slučaju sve ostalo je skroz ali skroz u normalni.(osim jedne stavke kod koje je normalno da bude povećana kod trudnica i dece u razvoju pa tu ne brinem jer kad je inace povećana u putanju je neka bolest a posto sam trudna sigurno je Zbog toga povećano a ne zbog bolesti pa ne brinem)

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kru, bas vam je lepo. :) Sve spremno za bebca. 

Iskreno nemam pojma sto mi je povecan fibrinogen. Nikad mi to hematolog ne trazi iako primam F, vec neke druge analize. Niti sad u bolnici bilo ko sta komentarise. Mada oni nisu ni ostalo komentarisali, npr ketone u urinu. :rolleyes: Nemoj da brines, rekao bi ti dr da je za zabrinjavanje.

Ja sutra moram u grad kod moje dr na UZ. Nosicu joj i otpusnu listu da pogleda. A onda da jurim kuci da vodimo decu na tu priredbu. Moram i neki poklon da kupim, K ide na rodjendan u nedelju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, divan ti je stomak! :wub: iz neke moje perspektive jeste veliki, meni je bio dosta manji I na porodjaju , ali 4.trudnoca kod tebe i dijastaza tako da sve to ima veze. 

I kod mene "preti" da bude dosta veci sada.

Kru, prelepa je posteljina! Sve ste bas lepo uklopili , isplatio se sav rad I trud, sada ste spremni. 

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nisam još bila kod dr....razmišljam da skoknem sutra samo zbog ovog. Čitam sad da je nespecifican parametar i da je nekad povećan zbog akutnih i hroničnih bolesti i upala...s obzirom da sam ja bila slomljena u subotu i da mj se zapusio nos i danas malo kasljala možda može da bude od toga uvećan. Tražiću da mi da da ponovim. U utorak da odradim. To ujutru uradim j u 14h su rezultati kod mene pa nije na odmet....ali videću šta kaže dr.....

hvala vam :)

da,lepo se uklopila boja posteljine jer je bela i tapeti su lepo ispali! Mnogo mi se svidja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kruela, bas je lepo:wub:

Ne znam sto vam rade uopšte fibrinogen, on je garant tu jer oni automatski samo pošalju zahtev za vađenje krvi. On je inače nornalno da bude povećan u trudnoć

u trudnoći je granica do 7,pretpostavlja m da kod tebe kam mora, ali ne znam sto kod Kruele 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma ni meni ga nikad ne rade. Jednom na samom pocetku trudnoce, kada sam radila i ostale analize, vise ne. Sad u bolnici valjda sve rade po automatizmu. Hematolog tu analizu nikada ne trazi. Ja iskreno i ne znam sta mi je sve poviseno, na otpusnoj listi su samo navedene vrednosti, nema referentnih vred. 

Ja sam se raspala bukvalno. Ne mogu da verujem da nas je drzala duze od sat i po na roditeljskom. Jedva sam se dovukla kuci koliko su me kosti i vene odozdo bolele. Jos sam sad sedela za masinom, neke sam zavese porubljivala. Raspadam se bukvalno. Kao da me neko sece odozgo, jezim se koliko me boli. Uplasila sam se da mi ne pukne neka vena. Sve od sedenja na onoj drvenoj stolici prekrstenih nogu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo mojih rezultata iz bolnice, pa mozda se neko razume

https://www.dodaj.rs/image/AtgjW

A na ovoj dijabeticarskoj listi pise gore u cosku urea<2.5 i kreatinin 45. Pojma nemam ni da li je to dobro. 

https://www.dodaj.rs/image/At8CR

 

kam, meni se slucajno desilo da su mi dali da radim isto kao I ti komplet. Isto stoje stavke koje su povisene. I bas pitala doktora, on kaze da su te stvati obicno u trudnoci povisene. I da ne brinem. Nacicu rezultat pa cu da ti ispisem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kika, njima je to u bolnici procedura verovatno. Mada mislim da su bas ove analize uradili zbog trombofilije i secera. Ima tu jos dosta analiza pa ih nisu radili. Mozda rezultate drugacije gledaju. Znam samo da su mi svakiii put limfociti dosta ispod granice i da u urinu ne bi trebalo biti ketona, a kamoli proteina. A ova urea i kreatinin pokazuju f-ju bubrega ali ne znam da li su vrednosti ok za trudnocu ili mi mozda ne valjaju zbog secera. Ma ja cak kad i decu vodiv kod hematologa na kontrolu, profesor samo baci pogled na Hgb i nists drugo ne gleda. Par puta sam pitala za to poviseno/smanjeno svasta nesto, kao ma ne gledajte to, u redu je... :rolleyes:

Probudila sam se, spavala sam opet u dnevnoj. Moram da skocim odmah da radim sta imam jer pre 12moram na neki bus. Da uzmem poklon za rodj za K drugaricu i kod ginekologa pa da jurim kuci. Oko 16h vec krecemo, moraju da ranije budu tamo da se spreme za nastup. One su odusevljene. Mada je meni bilo prenaporno ove nedelje, svakoga dana probe. Pritom imamo i domaci, a uhvatila sam se u posao. Samo da prodje veceras. Ali sutra ide u skolu. Svaka druga subota im je radna do kraja godine, zamislite. Pet dana jer su produzili raspust za 1nedelju, plus 31.12.plus dan za ekskurziju. I sad odradjuju 7dana, po dve subote svakog meseca. Jos se ovim malcima hvata da svaki put idu popodne, a u pon ujutru. Jadnicci. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Beba mi jadna stuca ko zna koliko puta na dan. Tako je isto i K radila, a onda kada se rodila halapljivo sisala, bljuckala, stucala pa opet sisala i sve u krug.  Cini mi se kao da joj je ipak glava dole ponovo, moguce da se okrenula. Videcu danas na UZ. Moram zvati da zakazem i internistu za sledecu nedelju. Ne setih se cele nedelje da to uradim. Inace, kontrakcije nemam ovih dana. Jedino te bolove u kostima, karlici, venama.. Tamo su samo gruvale, sad jedva da imam po neku na dan, a ne mirujem uopste. Tako da ja mislim isto sto i EG, nema laznih kontrakcija, sve su prave samo nisu toliko jake ili toliko ucestale da bi mogle da pokrenu porodjaj. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo svima.

Izvinite što skrećem sa aktuelne teme, ali vidim da su ovde svi aktivni pa reko' možda i dobijem neki odgovor. 

Ima li neko iskustva sa anti-kandida dijetom? Ja sam pre tri nedelje ušla u drugo tromesečje i saznala da imam kandidu i od tad sam na nekom režimu bez ugljenih hidrata. Ponestaje mi ideja za jelovnik pa je svaka pomoć dobro došla.

Pozdrav  :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

 Eg,povišen fibrinogen u trudnioci u smislu da se podižu referente vrednosti ali bez opasnosti  po trudnicu ili sa opasnošću?

citala sam da he nespecifičan pokazatelj i da se neka poveća od nečeg.... videću šta će reci dr. Inace neni je to radjeno zbog anestezije. 

To i vreme krvarenja. Vreme krvarenja mi je 170 a granica 180 to je u redu ali ovo je povišeno. 

Sve ostalo osim alkalna fosfataze koja je takođe povećana ali kažem za nju je normalno da bude uvećana kod trudnica i dece u razvoju....

 

jao sto ja mrzim kad štucaju....valjda jer ja ne volim kad stucam i onda imam osecaj da se i beba pati Kad štuca tj da je nervira.

leia,pored uh za antikndidu moraš da izbaciš i šećer skroz sto znaci da čak i voće makar smanjiš na minimum i mlečne proizvode. A sto se jelovnika tiče ne bih ti mogla pomoći jer i sama ne znam šta da kuvam,vrtim isto u krug.  Ali kuvano sve možeš.... ne znam da li ti treba ideja šta kuvati ili u kom smislu?

mozes od mesa sve....boranija,grašak,kupus,sarma...ja kad sam imala kandidu nisam izbacivala krompir i pirinač. Ne jedeš svaki dan ali mislim da više šteti secerni brašno nego krompir. E sad ako grešim,ispraviće me neko.

 

 

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
Leia voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Leia, da li imas kandidu u crevima ili vaginalnu? Kakvi su ti simptomi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.