Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Kam, jeste da je "kasno" za utrogestan I da ce te zacementirati ali sa druge strane steta da ne daj Boze nesto krene sada, bebica je jos mala pa da izgurate jos malo. Sacekaj drugo misljenje veceras pa vidi, od dva zla da izaberes manje. Ja sam koristila utrogestan 3x1 do 14.nedelje iako nikakvih problema nisam imala, dr je bio u fazonu za svaki slucaj pa zbog toga na dan termina meni sve dole kao u 7.mesecu I porodjaj isao kako je isao. 

KikaC, bitno da je beba dobro, ta merenja ionako nisu precizna.

Bralac, :wub:. Vidi se, vidi sada lepo.

Ovde CTG od 28.nedelje, ako se dobro secam, tako da jos malo. 

U pocetku bas uzivam slusajuci bebine otkucaje, kasnije me sve zivo boli pa mi tih pola sata kao mucenje. 

KikaC96 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kod nas je uvek kontrola normalna u 37oj nedelji u porodilištu. A ct je tek na dan termina. I ja nikada nisam dočekala nijedan ct do onog naravno na porodjaju samom koji naravno ništa ne znaci, jer tada od bolova ništa ne čujem . Prvog uz epidural se slabo sećam, to je bilo pre 6 godina skoro. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam a da uzimas bensedin od 2? Meni je to dr prrporucivao zbog kontrakcija i cak sam ga popila boc pred porodjaj,da malo "odlozim" porodjaj tj da stignem za vreme njegove smene na porodjaj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Na ultrazvuku beba sada zuri vec 20dana. Tako da cu morati da budem hospitalizovana da bi mi uradili dnevni poluprofil i iskljucili gestacijski dijabetes. Prosli put je zurila dve nedelje, pre toga deset dana..dakle sve vise zuri. Sada sam 31+4, a ona odgovara 34+3. Po tome ispada termin 5.04. Ona sada ima oko 2450gr. Pupcana vrpca joj stoji ispred lica i dira je po licu, a ona plazi jezik i lize je. Bas je to dr i slikala, bilo joj je simpaticno. Kaze da to znaci da su joj vec refleksi odlicno razvijeni. Muz je pitao za posledice za bebu ako je GD, kaze da se desava da te bebe budu prevelike, a nezrele, pluca isl. Ja sam u 22.ned radila ogtt i kao bio je dobar, endokrinolog napisala da ne treba dalje kontrole. Videcemo sad. Sto se posteljice tice, to je prvo uzela da gleda i i to bas detaljno. Ona je u fundusu kako moja dr i rece i na zadnjem zidu i nikako ne moze biti placenta previja, tako da nzm sta je ta dr videla. Glava prednjaci i i ona je nisko, tako da zbog toga imam bolove. Rekla je za utrogestan da koristim, kaze to je prirodni hormon, moze da mi sad samo pomogne, a nikako naskodi. Sutra da odem do svoje dr po uput za bolnicu, pa u sredu da legnem. Prespavacu jednu noc i ako bude sve ok trebalo bi da me u cetvrtak puste. Dijeta svakako, a ako bude mnogo los secer onda insulin. Moja dr i ne zna da idem privatno, a danas smo se videle, ima da se odusevi kad me sutra vidi. Inace, ona je med, samo molim Boga da sve bude dobro do kraja. 

https://www.dodaj.rs/image/jUTAm

https://www.dodaj.rs/image/jU2qz

https://www.dodaj.rs/image/jU4H6

broccoli, Analim, Venera i 5 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Inace, moj muz napao da me cinkari kod dr kako preterujem sa slatkisima. Jutros kod moje dr sam +13kg sto nije puno s obzirom na to koja sam nedelja. Kako zene koje se ugoje 25-30kg. Jos zbog stomaka malo malo pa ne mogu da jedem po par dana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, eto ja lično bas zato sto ti je beba toliko napredna tek tada ne bih uzela nešto sto će da me zacementira, i da odlaze porodjaj. Ali dobro, to je moje mišljenje. 

Normalno da progesteron ne može da škodi , nicemu, ali može da te zatvori i to dobro. Ti sada imaš bebu koja je već toliko velika da možeš i da se proodis bez ijednog problema da bude zbog toga. 

Želim ti da sve bude dobro i da sto pre sve prodje i da ne bude gd :babymommy:

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, divna vam je devojcica, slatkica mala velika. :wub:

Da me ne shvatis pogresno ali prosla su ta vremena kada se smatralo da je normalno da se trudnica ugoji 25-30kg i da bi trebalo da jede za dvoje itd, bas naprotiv sada se potencira umerena ishrana i do 15kg, a ja osim par trudnica ovde na forumu ni ne znam nikoga ko se ugojio vise od 22kg, a u poslednjih 5 godina znam vise od 30 trudnica sto u Srb sto ovde. i vecina se ugoji oko 15kg, one bas ekstremno mrsave do 20kg. Tih tvojih 13kg je ok s obzirom da poslednjih mesec dana nisi skoro nista dobila. E sada neke trudnice, racunajuci mene, dobiju 5kg i vise samo u devetom mesecu. 

Sto se tice GD, mozda su te testirali prerano pa hormoni jos uvek nisu uspeli da se pokazu na delu, meni je dr na zadnjoj kontroli rekla da upravo zbog toga ne zeli da mi radi OGtt pre 24.nedelje posto se desavalo da rez budu super pa onda posle ipak posumnjaju na GD i ponove Ogtt i rez budu losi. Ja se nadam da kod tebe nije GD ali opet iako jeste taman ce se znati uzrok posto je 20 dana bas dosta. A utrogestan ako ti je dr rekla, stavljaj.

mozza, k a m i Earl Grey volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da, slažem se sa Milicam sto se tiče ogtt. Kod nas se radi između 25 i 28 nedelje. Vrlo je moguće da je bas to probelm ali se nadam da ipak nije.

a sto se tiče  uz slika, meni je sve to isto:lol: s tim da sam primetila možda da ova beba ima isti nos kao moje najstarije dete. A ovo ostalo, meni skoro sve to identično kod svake bebe, ja ne znam šta vi tu vidite drugačije :lol: ali je jako lepa slika i lepa uspomena 

Analim, k a m i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam zbog hiperinsulinemije pila glukofaz do 12.ned. Endokrinolog mi je rekla da uradim ogtt od 20.ned, a posto se kod nas radi oko 24, dr mi je zakazala za 22. Ali moja dr endokrinolog kod koje sam pre isla ne radi jer je na porodiljskom. A ta druga kojoj sam nosila rezultate mi je rekla da je test ok i da ne treba da dolazim vise. A obicno zakazu kontrolu i da trudnica sama sebi kuci radi poluprofile, ali eto ta dr me je samo otkacila. Kazem veceras to ovoj dr ona kaze ne mislite sada na to da je doslo do nekog propusta, tolerise se do 2nedelje da zuri, a ako bude preko toga moje je da vas uputim da proverimo. I pominjala je da je zbog godina moja situacija sad drugacija. Sve sam je razumela. Tako da mi je dijetu savetovala svakako, a nadam se da nece doci do toga da primam insulin. Samo mi jos to fali. E da, i gledam onaj izvestaj iz bolnice od pre tacno mesec dana. Tada pise da zuri 10dana. A pre mesec i po kod ove privatno vise od dve nedelje. Mada naravno vise verujem 4d. Videcemo sad u bolnici sta ce oni reci. 

Nesto sam bila uznemirena cirav dan, jos od jutros od pregleda kod moje dr. A sad uvece pogotovo. Kazem mm mozda bolujem od necega pa bebi nije dobro kod mene, mozda moj organizam ne valja. On prasnuo u smeh, kaze da nije joj dobro u tvom organizmu, pa zuri da sto pre pobegne napolje. 

Strah me da li ce sve biti ok. Da se nesto ne iskomplikuje sad na kraju. Da budemo dobro i ona i ja. Odjednom se osecam nekako nesigurno. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nasmeja me tvoj muz bas. :D

Kam, videla si juce bebicu i umesto da sada budes mirna ti se osecas nesigurno. Vidi dokle ste stigle, jos malo i tu ste, nemoj sada sebi nabijati bespotreban stres i nervozu. Beba je dobro, i lepo joj je kod tebe, vidis kako lepo rucka. Jos malo ti je ostalo, nemoj se sada plasiti.

k a m , mozza i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,sada samo hrabro,vec ste daleko dogurale i devojcica je dobro a zato mora i mama da bude hrabra i bice to sve dobro,lekari su tu da se dobro brinu o vama a sa tvoje strane samo pozitivno i nema straha,jos malo i mazices tvoju lepu devojcicu

Analim, k a m i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, samo pozitivno , to jedino sto sada treba tvojoj  bebi. Da oseti tvoj mir i spokoj , onoliko koliko još planira da bude tu ususkana.  Svima nama prolaze razni strahovi tokom trudnoće ali nemoj da te to preokupira. Hajde, samo hrabro. Pa šta sad. I da je šećer loš, za to ima rešenja i dokotri su tu. To sve uz doktorke prodje bez ikakvog problema. Probelm je samo ne rešiti isti, ostalo je sve samo plus. 

Moja poznanica  je imala dg sa trecim detetom i bila hospitalizovana. I morala je ostati u bolnici i ona se posle par dana pokupila i na svoju odgovornost otišla. Pa sada ti gledaj koliko ima i nas koje zabole uvo. Bitnije da je ona kući, da sredi i namiri ukucane od svog deteta. 

k a m i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Inače , položila sam ispit ^_^ znaci 10 minuta dok sam čekala da unesu rezultate u komp i da mi jave srce mi kucalo u potiljku . Za dve nedelje treba da pokupim sertifikat.

 Mm kaže ajd sad na c1 kada si već u euforiji :lol: nije kako treba, samo da se stresiram dodatno. 

Analim, k a m , miliccam i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Miliccam, pridružujem se ostalima - Mila bas na tebe liči! A moja Mila šalje i vama poljubac! :babymommy: Divno izgledas, kao i uvek. 

Earl Grey, čestitam! Svaka čast. Pored dece, trudnoće i kućnih poslova, ti si uspela!

Kam, želim ti sve najbolje. Nadam se da nije gd. A mozda nisu dobro izmerili bebu. Možda nije toliko teška, ali je dugačka. Koliko su ti bila dugačka prethodna deca na porođaju? Inace, preslatka ti je bebanica ^_^

Bralac i KikaC96 :wub:

KikaC96, mozza, k a m i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

EG, cestitam! Svaka cast! :baby:

Bralac, ne napisah ti juce da ti je divno stomace. :wub: Opseli me ovi moji problemi, izvini.

Isla do moje dr, uzela uput za bolnicu, pokupovala po gradu jos nesto i sad dosla kuci i pijem kaficu. Za nas dve sam pokupovala sve sto nam treba i za sad i za porodiliste, za svaki slucaj. Nadam se da sutra legnem a da me u cetvrtak puste, ali nikad se ne zna, bolje da budem spremna. Sveki mi donela sinoc pelene i jos gomilu stvari koja je stajala kod njih. Podsetila sam se svega, kakve su malecke moje bile. :wub: S tim sto je samo pelena bio pun dzak, ostavila sam samo 25 tetra i 10 svedskih, ostale vratila, ne treba mi toliko. Ostao nam je krevetac da se farba i da snesemo ostale stvari sa naseg tavana, da se sve opere i ispegla, da kupim jos peskir za kupanje, par odelaca, potrikli, carapica isl. I torbu za mene za bebece stvari i to je to. I da mm ode i pokupi nasu opremu koju smo pozajmljivali, a ljudi nisu vracali. 

Losa vest je da je mm bio na kontroli jutros i da mu je dr rekao da nosi gips jos dve nedelje pa da dodje. Nije ga ni snimio, samo mu je gledao nogu. Danas je 12dana kako kako nosi, znaci jos 14minimum. Uzas, bas nas na poteralo. Ovolika iskusenja, izgleda da nisu slucajna, pa se nadam da ce bar nagrada biti velika na kraju. 

 

Earl Grey, Analim, mozza i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

EG, cestitam! Nisam ni sumnjala u tebe! ;)

Analim, hvala :wub:

Ja uzela slobodan dan danas, mm otisao na put pa da se ne cimam do posla, umesto toga otisla u soping, kada idem sa Milom mirna je samo dok njoj kupujem na kraju sebi ne uzmem nista. :D Pa danas kupih svasta, a samo u sako mozemo da udjemo i ja I stomak, ostalo je 34 I 36 I nece preko stomaka tako da ce cekati leto I jesen. Optimista u meni je danas birao. 

A ove rane prolecne dane obozavam ,juce smo Mila I ja 3 sata bile napolju, setale trazile av av i mjan (na Milinom jeziku to je maca). 

Nego, nema nam Kru a to se retko desava.

k a m , Analim, mozza i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam draga drzim ti fige da sve bude uredu :babymommy::wub:

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

EG,cestitam,sad malo da odahnes pa cim budes mogla da odradis i c1 i mirna si.

Ne znam gde nam je Kruela,nadam se da je dobro.

Ja sam juce bila kod dr da mi pogleda ranu i kaze da on to nebi usivao jer je krenulo da se zarasta pa da dodjem sledece nedelje jos jednom i videcemo kako je sve napredovalo pa ce odluciti. Mm je krenuo da radi puno radno vreme,do sad je imao trudnicko tako se salio na radno vreme koje traje 4 h ali sam sebi je odredio koliko ce da radi, T i dalje ne spava nocu i samo hoce da bude na rukama i cim je spustimo u krevetac odmah place i vristi a kad je nosamo onda je super i tako sve do 7 ujutru,ja se nadam da to ne traje dugo jer bi nam bilo previse.

KikaC96, k a m , miliccam i 3 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam draga drzim ti fige da sve bude uredu :babymommy::wub:

Hvala ti Cvrky :babymommy:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Na kraju ce Kru samo da nam javi, moj Janko se rodio jutros u 6h. :D

Nego, pise mi jutros "drugarica" posle 6 meseci i na moje vesti o trudnoci ona ce "Jel decak?", odmah mi je bilo jasno sto se tako retko cujemo. 

Analim i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Eg cestitaam, svaka cast:babymommy:

Kam, bice to sve ok  izdrzi jos malo:baby:

Mozza, super za ranu, jos malo i bices kao nova;) T je znaci nocna ptica i maza.. Nadam se da ce uskoro bolje spavati nocu.

Milicam, i ja sam danas setala, i bila u sopingu ali za kucu:D obozavam lepo vreme, i jedva cekam prolece. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao mozza nasmeja me za spavanje:) bice i toga ne brini, kad sastavis 2-3 sata imaces osecaj da nikad bolje nisi spavala:)

Miliccam meni je to bas tuzno da jedno zensko tako nesto kaze ali sta reci, tako je meni jedna prodavacica slicno rekla, vidjala me trudnu i posle sa bebom kaze a beba je stigla, ja rece da moja slatka devojcica, a ona ce ti a ja vise volim decake, u tom trenutku ulaze muz i sin i vidi da smo zajedno i ona ce a vi vec imate sina, pa sta vas briga. Sto je najgore tome se niko ne nada i ostanes zatecen da ne znas ni sta bi rekao..

miliccam, mozza i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa na tu kolicinu gluposti koju je ona rekla naravno da normalan covek ne zna sta da odgovori. :rolleyes:

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Tu Sam. :) crkao mi je touch na mobilnom tako da do sad nisam imala telefon uopste.   

Evoovako...radjen ctg koji je bez kontrakcija,uredan. Beba ima malko manje od 2,5kg ali tu je. Posteljica drugi stepen,sve ok. Dobila Sam uput za cervikalni I vaginalni I urinokulturu,kopro I za analize za epidural. Danas Sam bila u bolnici na razgovoru sa anesteziologov i sve je dogovoreno i mogu reci da me hvata panika od pomisli na bolnicu i da definitvno više ne želim ovo hahahah 

kam,ne nerviraj se zbog gipsa i ja sam nosila tri nedelje za ruku tako da po meni je normalno da za nogu daju duže. Šta je tu je,kako je proslo 12dana proći će još 14. Za utrogestan ja takođe nisam htela da koristim,ali jer sam htela da sačekam da vidim da li će se bolovi pojacati ili ne i posto nisu nisam koristila. Mada je moj dr mišljenja da su gluposti da zacementira,ali i ja bih se dvoumila,ali ako će ti biti više od koristi možda je bolje da koristiš.

kako ste danas?

 

eg,čestitam! :)

hah,meni juče neka žena pritom mlada kaže da posto sam trudna da nosim nešto naopačke makar samo carapu. Kaže ona nije i porodila se u sedmom...ja samo gledam i ne verujem i osujem je u sebi rek’o    Ako mi i ova nešto izbaksuzira nešto kao cigank prošli put im da je ubijem. Ja ne verujem u te gluposti ali da se nije desilo sto jesti ne bih brinula...panicar sam po prirodi i ovakve stvari me se ne dotiču,ali posto sam sklona ankisioznosti brinem za gluposti.

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
Earl Grey i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.