Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Kru, :D:D:D bas ti je mali stomak, mrvica. 

December, iju zar 13kg? pa gde je to, ti ces biti od onih sto nabace 20plus I opet su mrsavice. 

EG , srecno! Ja sam polagala Nemacki kada je Mila imala 2 meseca, gori tajming nisam mogla izabrati, em stres pred ispit pored svog stresa sa bebom I dojenjem itd I onda jos polaganje 6 sati, a ja samo na nju mislim, da li place itd.

Nama drug od mm javio juce da se zeni sutra, tako da se sada pakujemo I idemo na svadbu u Sloveniju. Tako da vidite da ima nesto jos gore od nenajavljnjenih gostiju. :D

Sva sreca pa sam uzela vise haljina za onu svadbu u martu.

 

bolje da ti ne spomenem da sam ja ovde došla krajem prve trudnoće. Za papire sam odmah morala pre porodjaja a1. I posle sam konstatno trudna i dojim i zato vreme evo veće 4.ispit nemačkog :D i sutra polažem b2. Pa ću ako se tu lepo provedem izaći na c1. Ljudi kukaju kako ne mogu da nauče jezik sami, a ja sve sa decom malom, online kurs. I snalazi se da ne brukas ni sebe ni decu 

I hvala :babymommy:

miliccam, Analim i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E to je i kod mene problem, što i kad se ugojim sve i ode u zadnjicu pa bolje skroz mršava nego ovako neraspoređeno ugojena. Jedino što se to onda odražava na moju energiju, totalno sam isisana i bezvoljna. A opet iako želim bar na 55 da ostanem ja ne mogu. Kile samo odu same... Savetovali su me da proverim štitnu zbog toga pa ako mi se ponovi moraću, nešto ovde nije u redu. Po visini mi je idealna kilaža oko 60 kg a ja uvek odem ispod 50.

Eg srećno s ispitom, ali ali znam da ćeš to bez problema ti položiti :baby:

Earl Grey voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala vam svima devojke. :babymommy:

inace i ja sam od ovih sto sve ide osim naravno u stomak, u zadnjicu i u butine. Kontam da mi nešto zadnjica ide tempom kao stomak :D tek je skoro počeo stomak da prednjači 

Mene sada zanima , evo ovih dana stalno variram izmedju +6 i +7kg. Kako mi je tolika zadnjica i butine, a beba je već 1,5kg?

jutros imam pola kile manje nego juče i to sve zbog ove glupe gorušice zbog koje ne mogu da jedem. I onda sada jedem to malo sto mogu samo da je bogato gvozdjem. Juče sam spremila govedju čorbu , kao teleća samo sa govedinom, jutros sam jela jaja, sa mekanim hlebom od razenog brašna sa gomilom semenki i šargarepa unutra. Izbacila sam mlečne gluposti koje mi sada prijaju a inače ih ne jedem, a sada neću zbog gvožđa 

 

December voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I ja sam od guzicastih :D to mi se prvo popuni. 

A gledajte sto je neko vredan. 

IMG-20190220-184659-225.jpg

Ona obozava usisivac. :D

Inace, brze I lakse sam sebi odabrala garderobu za svadbu nego njoj. A kada je videla sve njene haljine, ijao pa odmah sve da ih obuce. Ako je ikako moguce sve odjednom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Med mali, tako i moji svo troje. Usisivac i brisko. Svađaju se stalno ko ce. Jednom sam došla u vrtic a najmladja uzela briska i briše učionicu :D rek’o vidi se da vam je vas tata ,tata :lol:

volim čisto, ali ne toliko da stalno spremam, muž em volo čisto em bi po ceo dan brisao i spremao. 

Inače najmlađa svaki dan priča o kupovinu haljinice za nju , njoj će tata kupiti novu haljinicu. Bar svaki drugi dan spomene . Inače je i mindjuse dobio jer je videla kod starije sestre i morali smo da busimo. 

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Medena je, Miliceee :wub:

EG, srecno! :babymommy:

Kod nas kisa ceo dan. Pa smo nas tri sredjivale njihovu sobu, ali detaljno, u tanka crevca. Sad me naravno sve zivo boli. Rucali smo i legla sam pa popodne imam jos posla. 

Kru, meni svekrva nikada nije cistila, a ni majka. Moja svekrva dolazi iskljucivo gostinjski, sedi, popije kafu i ide. Mama je htela dok smo ziveli sami, a deca bila bebe da opere sudove, rasiri ves ili ga skupi, posklanja igrackem...takve stvari. Oko generalki nikad niko. Sad nece ni to ali dovoljno mi je nekad sto skuva rucak, sidjemo dole da jedemo i nemam oko toga obevezu. Zato cesce ja spremam veceru. Ali neretko cistim i kod mene i kod nje.

Ja iskreno radim sve kao i da nisam trudna, mozda i vise. Sto posle osetim po kontrakcijama, bolovima u ledjima, karlici.. sva sreca da mogu inace da moram da lezim bilo bi opste rasulo. 

Sramota me je da vam kazem ali ne secam se kad sam prala prozore, ima sigurno 6mes. U novembru pred slavu majka je svoje oprala a kao trebalo i moje pa nije mogla i tako ostadose od tada neoprani. Imam jos i salone drvene svuda, kisa ih prlja kad pada, pauci ovde caruju...na kraju cemo ih mm i ja oprati u devetom mesecu kad on skine gips. :(

Izmenjeno od strane k a m
Earl Grey i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Vrednica divna:wub:

Kam,sta ima da te bude sramota?! Trudna si! Ja sam prala u decembru i uooste ne razmisljam o tome. Sad cu ih oprati neki dan,s ce kaciti zavese... ja volim cisto ali da se ubijam od ribanja svaki dan i da stalni srtam sa.krpom ne. Dovoljno je da se skloni sve na svoje mesto,posudje bude oprano i usisano. Ovo ostalo kako stignem. Kad nisam trudna je druga stvar drugacije mogu fizicki. Jos ako nemas pomoc,bas te briga   dovro je i kad neko skuva umesto vas. Nema posudja toliko za pranje plus sto zmaci dve obaveze manje. Tri....nema kuvanja,nema pranja posudja toliko i nema rasklanjanja posudja toliko. Ja za sad kuvam ali ako do kraja nebudem mogla zamolicu mamu nekad a nekad svekrvu. Mama je i sad u utorak zvala na sarmu. Reko moze! Sledeci dan smo jeli lovacki rucak-ko sta ulovi u frizideru hahaha a juce paprikas. Niko nece umreti ako nebudem kuvala svaki dan.

Trebalo bi da bude sramota svekrve i majke. Neka misli ko sta zeli povodom pomaganja. Ali kao prvo meni se cak drugarice nude za pomoc tako da suvatam da je normalno pomoci nekom ko nije u mogucnosti da radi toliko. Trudnoca ili bolest ili nesto trece,cetvrto sto sprecava nekog ko ce da mu pomogne ako ne blizak nekog?! Niko nije duzan,stoji,ali.onda ni deca kad odrastu nemoraju da gledaju roditelje ili sta?jer idmah se osuje paljba po deci koja ne vida racuna o roditeljima. A neki roditelji kad izbace ptice iz gneda zabirave da ih imaju. A ako se nesto ne daj boze desi onda kukaju svi i gvoore dansi trebao traziti pomoc....ali uopsteno,bar ja ne bih mogla da gledam  sestru,cerku,snajku da se muci.... odradis svoje obaveze naravno ne zapostavis sebe ali dodjes pomognes. Mnogo znaci kad ti neko ode do radnje,skuva rucak,ocisti kupatilo....to ne mora svaki dan. Ja dedi odlazim da cistim jer je sam. Prozore,kupatilo...takve stvari. 

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam , dobro me podseti da moram da perem prozore. :)

Pise meni brat juce, pita kako sam a ja saljem Milinu sliku, reko Mila usisava, Dani brise prasinu a ja pijem kafu. :D 

Meni I mama I sveki pomazu kada su tu, ali to je retko, par puta godisnje. Najbolja drugarica je bila kod nas prosle godine 10 dana, ribala, prala, sve zivo radila dok bih ja dojila ili uspavljivala Milu. Meni na kraju bilo neprijatno iako joj nista od toga nisam trazila. Ali sa druge strane naravno da ces pomoci kako I koliko mozes, ja sam snaji pomagala kada je Sofi bila mala a ja bila kod njih. 

Nego, pupak mi se sprema da iskoci, u prvoj tr je ostao unutra. 

 

k a m , mozza, broccoli i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni još nijednom nije iskočio pupak:lol: od čega to zavisi?

sto se pomaganja tiče isto, pomagala pokojna svekrva, mama uvek kada god dođu sto nije često naravno. Evo sada kada mi je najteže mama nije mogla nijednom doći ,nažalost . A svekrva mi je skoro umrla:(

tako da jedino muž i ja još uvek delimo poslove , ali nećemo još dugo. Pomoć će doći, da li moja mama ili žena plaćena videćemo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni u prosloj se rasirio vertikalno a sad je pola napolju a pola unutra. 

Meni se mama juce ponudila ali reko ne,mozda sutra. Danas je zovem i dosla je,ali pita sta ti sve treba da usisam? U smislu daj da to obavim i idem....mnogo je zurila. Reko brateeee. I onda sam rekla samo.prizemlje a.jedan dan cu organizivati da lepo obe dodju a ja ako budem mogla dan dva ranije da spremim sve na svoje mesto a one da lepo briskaju usisaju,peru prozore i sve ostalo. Najbolje tako. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mm i ja sami sredjujemo nas stan,svekrva mi skoro i ne dilazi,mozda jednom u mesec dana,ali ni toliko,mi idemo svaki vikend u vrdnik.Tako da vikendom jedino nista neradim,ali posto ona nije neka vicna kuvarica tj ja ne mogu da jedem koje kave buckuriste pa spremam opet jesi,a A pricuvaju samo da rucam.U hoce da uzmu jer je velika i sa njom je lako jer je dosta samostalna...A iskreno mama mi sad ne pomaze jer ni neocekujem neku veliku pomoc od nje,ona mi opet cuvala U od njene prve godine pa dok sa dve i po nije krenula u vrtic,ona ju je cak ucila i na nonu i sve,ali tad nije radila,a sad radi u poslasticarnici i nekad po ceo dan i onda neocekujem pogotovo kad krenu slavlja naprave mnogo kolaca,za scetog nikolu su imali 80 kg sitnih

Inace bila sam kod dr,sestra iz ordinacije se slikala sa A :) i trazila nam sliku njegovu da im donesem da imaju za ordinaciju.Kaze dr da mi je materica ko da sam se pre 3 godine poradjala,jos mi je tu miom.Dao mi da uradim kks i gvizdje i da mu posaljem to da mi da terapiju ako zatreba i za mesec dana opet da dodjem na kontrolu kad odbabinjam,jer jos imam krvarenja i rekao mi je da po izgledu materice ne bi trebalo da dobijem dok dojim

mozza, Bralac i k a m volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro, zene!

Ok sam spavala, mislim da sam samo 2x ustajala i jutros pre 7 gotovo spavanje. Onaj film nikako da odgledamo, jer zakucam, gledacu ga iz ko zna koliko puta. Ceka me danas puno posla. Sad mi je nesto hladno u kuci. Ne lozimo vise nocu, a izgleda da je bio minus. Kako ste vi? Lepo provedite dan!

mozza i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moja mama je zaposlena takodje i fali joj do oenzije jos 10godina(malo manje ali gore dole) ali dodje kad moze. Ne ocekujem ni ja da rade za mene ali to je pomoc kad je najvise potrebna..... bar po meni zena u 8,9 i nekih pa 2meseca od porodjaja treba pomoc. Ali ok,svaka zena zna i kako i sta. Najgorr je samo.da.kad pustis sredjivanje u fazonu nece pobeci,toliko se nagomila da tri dana ne mozes da dodjes sebi.  Ja zbog toga sredjujem po malo. Ali sad sve manje mogu....bukvalno.....zato cu ih i zvati. Jednostavno nemam snage. Juce oprala posudje i stavila ves da se oere i kraj. Zateze stomak,bole orepone,pubicne kost.....sve.  mislim da sam dosta sama.radila cele trudnoce sad ce morati. 

Kam,ni mi ne lozimo vec skoro ni preko dana. Toplo je bas. Doduse nama izolacija znaci mnogo. Ali uopste ne lozimo skoro osim juce. :) ja sam zaspala u 1h i bila jednom.do.wc-a. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi u Ljubljani , divno je vreme , sveze ali suncano tako da idemo u neku setnjicu pa kasnije na svadbu. Mila je naravno jako lose spavala, a ja skoro nikako. Ona na meni pa tacno pritisne bebu I onda beba lupa, I tako me "maltretiraju" jedna spolja jedna iznutra. :D

To za pupak, kako sam citala, da li ce iskociti ili ne, zavisi od polozaja bebe I od toga gde je posteljica a meni je trenutno bas kod pupka. 

Ja u 21.nedelji a beba u 22. Znaci jos malo I bebii. ;)

k a m , December i mozza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam imala sinoć jednu generalnu probu za porođaj. Cele noći sam imala grčeve u želudcu i crevima, i to one najgore. Cele noći. Toliko sam odlepila od bolova da sam u jednom momentu bila zbunjena da li se zaista porađam ili imam grčeve u probavnom sistemu. Nisam imala snage ni da googlam šta bi mogla popiti. Posle sam se iituširala toplom vodom kako bi mi se umirio stomak. Kako sam ogladnela bolovi su bili veći, pa sam cele noći jela po malo banane. Bolovi oni najgori kod proliva, a meni stomak ko začepljen. Tek ujutru u 6 obavih šta me mučilo pa sam zaspala konačno. To samo kod mene može, da se mučim sa prolivom kao da imam zatvor. Da li je beban pravio blokadu ali ali ni on nije spavao uopšte od tolike buke u stomaku. Još mi je i on dodatno skakao po bolnim crevima. Ovakvu noć ne pamtim da sam imala. Sad me još malo bolucka ali naspram juče ovo je super. Užas. 

Milice nisam ni uspela da komentarišem kako kako je slatka Mila, mrvica jedna :wub: dok su tako mali svime su oduševljeni a sad kako su porasle samo viču zašto baš jaaaaaa :lol:

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Kru, budi srecna da mozes zvati i da one hoce da pristanu na to. Evo ja sam se bas jutros rasplakala. Imam gomilu za sredivanje, majka hoce u grad po penziju. Doduse dorucak je spremila jutros, a i rucak sinoc samo da se ubaci da se zapece. I uto se najavljuju komsije za popodne. I ja sidjem da pitam sta cemo da mesimo, sta da kupim u prodavnici. Kaze ne znam, sta ti treba ti kupi, sta ces da spremas to kupi. U fazonu kakve to veze ima sa mnom. I ja se popnem gore i pocnem da histerisem na mm da ne zelim vise nikakve goste u poodmakloj trudnoci. Inace stvarno volim goste, uzivam u tome, uvek spremam brdo hrane, nije mi to opterecenje. Ali sad jeste, ne mogu vise. I mm se naljuti, sta ne moze da nam znaci niko dodje i kaze ja idem u prodavnicu i ja spremam sta treba i da  nista nisi pipnula, ja cu sve. I onda kao dosao tata gore da pita sta treba iz prodavnice, icice on. Kaze mm ne ja cu, idemo K i ja. I poterali ona kolica za pijac, stavio kesu na gips i odose. Sa sve stakama. Pritom ne znam kako ce da se vrate jer nam je ulica bas strma, a mi smo na brdu. Sinoc komentarisemo pred njom kako moramo prozore da peremo i pitam ga namerno koliko naplacuje ciscenje po satu Mara koja im cisti u firmi. Ona kao ja cu ti oprati prozore, ali ti nalazis manu, izmisljas da se ciste i ragastovi isl. Reko hvala ali ne treba ko maca repom da mi cistis, ako hoces ljudski, ako ne onda ne treba. A jutros posle dorucka K mi kaze ajde mama gore u nasu sobu, ostale su mi juce fioke od stola da mi pomognes da to sredimo. I baba komentarise vi stalno nesto sredjujete i opet kukate kako vam je nesredjeno. U fazonu samo izmisljate. Ja rekoh jeste jer mi to detaljno. Ona me jos pod'ebava na to, kao dodjite onda malo i kod mene. Ja reko sanjaj. I jos sam joj rekla hvala Bogu na svemu i sto mogu, vidi On da nemam pomoc pa mi daje snage da mogu da radim. Znaci tako, nemas pomoc. Jos se vredja sto kazem da nemam. Ako je rucak pomoc onda eto imam i hvala na tome. Reko kad sam glupa pa ne umem da legnem ko zene. Jos mi prebacuje kako se ja ne posvecujem deci. A baba se posvecuje. Kaze baba je stara i ne moze. Reko nije da ne moze nego nema vremena od telefona. Mm mi kaze nemoj je vise muciti da ista radi, cujes li ti kako dise, njoj nije dobro, ona se jedva popne uz stepenice. Reko jel je ja teram da pusi po ceo dan. U njenoj sobi je kao pusnica. Pritom ima astmu. Tako mi je i tetka radila pa sad ne moze ni po kuci da se krece. Radi sta zeli, a opet ce spasti posle na moju grbacu. A ja znaci mogu? Da li ko misli dal ja mogu. 

Ovo je bilo vise za neku temu za istresenje negativne energije nego za trudnicki kutak za caskanje. 

Ko god zeli da vam pomogne oberucke prihvatite. Hvala Bogu pa babe izmislise 40dana od porodjaja. Toliko dugo mi niko nece uci u kucu. 

Izmenjeno od strane k a m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam potpuno te razumem. Da se mm ne uhvati da mi pomogne ne bih imala nikakvu pomoć. Kako kažeš srećna sam što ipak mogu sve al opet dođe i meni da puknem i bude mi dosta svega pa se istresem na prvog koga naiđem. Isplačem se pa krenem dalje. Ostaje nam samo da ponavljamo u sebi proći će, porašće deca, proći će... -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,boli te uvo za komsijenu smisku bilo kakvog posluzenja! Sta koji moj ti ima da sluszis i mesis?! Kupis zuzu smrznut ispeces ako bas zelis da ponudis i kraj. Odo nas je bila moja drugarica pre koji dan:kokice iz mikrotalasne,caj/kafa i sok/voda i cao,zdravo,dovidjenja! 

Nemoj ni da se svadjas sa muzem zbog toga.  V mi ima imendan u ponedeljak,tortu cu praviti ali od kupovnih kora sa cokoladnim mleko,plazmom i pavlakom. Bez oecenja kora,bez oravljenja fila....ako se i odlucim za drugu oort ce biti od kupovnih kora i sa nekim filom tipa od pudinga ili slatke oavlake.....nesto bez mnogo truda. Porucicu girice,cevape i gotove kiflice iz pekare i sok,voda,alkohol ko koji zeli kafa,caj i amin.  I to jos ne znam ni da li cu kupovati cevape i girice uz kifle ili samo pecivo. 

A sto se mame i s tice,ja sam bila u situaciji da moram da molim za pomoc,ali sam popizdela i vise nisam nista trazila. Nisam odnosila ni V. Skroz sam orestala. Posle vise nije pricala niti to sto je pricala i skontala je da se moze i bez nje i da je niko nece moliti jer niti jw svemoguca pa je se sad sama nudi ali sad ne zelim toliko pomoci jer mogu sama zausta. Sad cu traziti ua ovo vece ali ako ne budem sa njima sredila tj dok sam ja sa njima prace mi.prozore i zavwse dok budem u bolnici na svoju ruku ce sve uraditi a to tek ne zelim jer cu 2meseca traziti dzezvu! :D  a mami sam rekla u oci da ne kuka jer je orva imala pomoc jer su ziveli sa.roditeljima mog tate tj sa.mojim dedom i mojom babom i cesto smomspavali jer smo hteli kod njih i baba je dugo kuvala (iako nije bila.potreba to priznajem) ali sve u svemu svesna je da pomoc znaci a i njoj sam rekla i iskreno sa valjda je normalno da zelis da cuvas svoje unuke ili da pomognes svom detetu! I opet sto.kazem,ja prva sredjujem dedi sta on ne moze. Kome ces pomoci ako ne svome pobogu?! Ja zivim u takvom okruzenju da je to normalno. Ne znam. 

 

Decembar,uh...poznate su.mi takve muke. Posle.prvog porodjaja sam.imala dijareju inzatvornu isto vreme. Ne znam ni kako je moguce tako nesto. Ne dijareju bas ali boleo stomak.kao kod dinareje i kao kad ti se.mnoooogo kaki a ne mozes da izbacis. Mislila sam da cu umreti. Nadam se da si sad bolje.

December voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav zene:)

Opet mi ne stizu obavestenja pa ulazim da vidim sta ima a vi se raspisale,ja sam u fazonu ma sta me briga da li su prozori oprani ili je usisano ili ovo i ono,ranije sam se i opterecivala ali sad ne mogu,zene uzivajte i nemojte se toliko brinuti,posao oko kuce ce vas uvek sacekati i kasnije a bitno je zdravlje i vasa deca,sve ostalo moze da se sredi.

Miliccam,Mila ti je preslatka,eto ti vec znas da imas pomoc obezbedjenu ;)

Kam i Kruela imate jos malo a onda su drugi prioriteti.

Decembar,nadam se da ti je bolje sada i da je sve proslo.

EG,srecno na ispitu i javi nam kako si prosla,mada verujem da ce sve biti ok.

Mi imamo zurku svako vece,volimo da ne spavamo po noci,znaci presvucem je,nahranim,podrugne i okupana ne boli je stomak i sve je po taman i nece da spava hoce samo da bude na rukama i tako sve do 7 ujutru i onda joj se spava,sad joj je izasao neki osip po licu a plasim se da namazem necim dok ne odemo kod dr u ponedeljak. Bili su i moji roditelji par dana ali to je muka jer stan nam je mali i samo se sudaramo,oni su spavali kod brata ali svaki dan su bili ovde i mama je zelela da pomogne ali tesko je da se izbalansira sve,i ona je navikla sa decom kao sto je to nekada bilo a sad je malo drugacije pa ona nesto kaze a mm to nervira i tako ceo dan,bas nikako da se sve poklopi a za nekoliko dana ce doci njegova porodica pa ce biti opet ista prica. Ja samo zelim 2 sata sna bez prekida,to je jedino sto mi trenutno treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Decembar, mogu misliti tek kako je tebi naporno pored njih tri. Zaposli devojke, sta god mogu. Moje ovih dana htele ne htele ima da rade. K sve radi, M hvata krivine ali ne zadugo .

Kru, prvi put nam oni sad dolaze gore na sprat, uvek su dole ili u prolazu, a bas smo lepo sa njima. Super su ljudi stvarno. Kupio je materijal za duplu meru pizza pite i uzeo medeno srce, eto. Usisavao, rekao da on posle sprema pitu. Sad sam devojke malo poslala u dvoriste da se smrznu, pao je snezak mali. 

Inace, pre neki dan ogovara tatinu koleginicu koja ima 4 unucica od dva sina i sve im pomaze. Svo cetvoro non stop kod nje, vise nego svojoj kuci. I komentar ona se mnogo trpa, gura se gde joj nije mesto, imaju deca roditelje. Kao govori za njenu snaju zasto sad na raspustu ostavlja decu kod babe i dede na spavanju. Zena je sama, muz joj je trenutno u inostranstvu, ona radi do kasno popodne. Dodje s posla, ruca, ode do njih vidi decu i ostavi ih na spavanju. Sta bi znacilo da ih samo vodi kuci da prespavaju, pa da ujutru rano pre posla mora da ih budi i vodi kod te iste babe i dede. Bolje da deca spavaju tamo duze, sta im fali. I sad moja majka navodno to ne razume. Ja reko cutii molim te bolje cuti. Pa mene su ocuvale obe babe i ja imam secanja iz detinjstva samo vezano za babinu kucu. Kako se baba sankala sa nama, kako se zavlacila pod sto, mesila tortu za lutkin rodjendan isl. Ocuvala i mene i moja dva brata od tetke. Nasla si ti da pricas, sa mojih 11mes me ostavila babi i otisla da radis i ona me cuvala. Nikakva secanja nemam vezano za nasu kucu gde smo ziveli. Kao zar ne secas da smo isli u park da setamo ovo ono..jok rekoh ne secam se nicega. Stvarno se ne secam. I rekla sam ne osudjuj nikoga, jer nije nista tako kako ti pricas. 

S je tek posebna prica. Nju ne bih mogla nista ni da pitam. Mm kad hoce bilo sta da trazi od njih gotovo da se unapred izvinjava. Oni su jedva cekali da se on odseli od njih. Pomoc od nje moze samo na kasicicu. Pa ona bi se cisto uvredila kad bismo je zvali da cisti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jos samo da dodam da vaga pokazuje -15 kg sto znaci ne spavanje i stres daju rezultate a ako ovako nastavimo do leta cu da budem manekenka i ima da se sepurim :D

miliccam i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mozza,zatamnite sobu skroz nocu a preko dana ostavljajte svetlo da uvidi razliku. Mada vremenom ce ici navici da spava i nocu...bebe do godinu su takve pa su takve.  Nema nekog saveta nekad :D super za kg. 

Kam,ti vec znas sta i kako. I meni je ovo drugarica iz detinjstva i kuma mom detetu,ali sta sad?! Drugo svako ko ti zameri sto nesoremas u trudnoci ored kraj nije vredan truda. Ali kao sto rekoh,znas vsc sama sta i kako. 

mozza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da ss iskukam. Ne znam šta mi je ovo trebalo :lol:

90 minuta testa sa čitanjem  i zAdaci , 90 minuta pisanje dva teksta, 30 minuta slušanje i odgovaranje. Samo jedna pauza za wc. I kada sam se konačno raspala počeo usmeni deo, ja odmah prva na redu. Osećala sam se na usmenom kao da neko drugi sedi umesto mene koliko sam bila umorna i gladna, a trebalo je izdraziti i pričati tih pola sata, a još se snima <_<

ako sam položila  ima da slavim pet dana 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da ss iskukam. Ne znam šta mi je ovo trebalo :lol:

90 minuta testa sa čitanjem  i zAdaci , 90 minuta pisanje dva teksta, 30 minuta slušanje i odgovaranje. Samo jedna pauza za wc. I kada sam se konačno raspala počeo usmeni deo, ja odmah prva na redu. Osećala sam se na usmenom kao da neko drugi sedi umesto mene koliko sam bila umorna i gladna, a trebalo je izdraziti i pričati tih pola sata, a još se snima <_<

ako sam položila  ima da slavim pet dana 

Analim, mozza i December volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.