Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Jutro zene, i evo nas u 20.nedelji :baby:

Ne znam jel ima tema biseri mm-a, ali ovo vam moram ispricati. 

Po povratku iz sopinga pokazujem ja mm stvari koje sam uzela, uglavnom za decu ali sam uzela i sebi jedan perjani prsluk i vadim ga kao vidi sto je divan,mekan,topao, mm gleda pa kao mmhm "da nije malo VELIKI" ja sada zbunjena reko ma nije to je moja velicnina, 36 nego mozda deluje ovako malo vece. A on ce na to "aaaaa ja mislio to je za Milu". Ja !?!?!? Muskarci.

Inace, nasli smo mi zamenu na poslu tako da cu mozda na kraju raditi samo do 17.04. pa onda godisnji mesec ipo pa trudnicko 6 nedelja. Nekako mi je bilo lakse da radim u prvoj tr, mislim psihicki, fizicki mi je ok, a i zelim da vise vremena provodim sa Milom. To mi bas nedostaje. Tako da jupiiiiii. :D

Kru, ti jos malo i brojis sitno. A Kam, Kika i EG te prate a ja cu onda ostati sama u trimestrima. 

A sada odoh da napravim kafu. ;)

mmaka, Venera, Earl Grey i 3 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Dobro jutroo, evo i nas u 16.nedelji :wub:

Juce sam i ja prvi put posle skoro 3 meseca popila pravu, crnu kafu i nije bilo gadjenja:D

Miliccam supeer za posao, imaces vise vremena i za sebe i za Milu. Jaoo pa ti si sad na pola trudnocee, jos toliko i eto bebice:wub:

Venera, mmaka, mozza i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Hahaha,Milice poznato mi je to. Tako meni mm ako kupim bez njega ok je sve a sad je zapeo da in bira patike V(nema sanse !) Jer ha "ruzno" oblacim. Ali inace ni ne zna kad je nesto novo ili slicno.... :)

Da,ja sam danas punih 35nedelja. Usla u 36 :) jos malo i gotovo....ne verujem. Nekako se uopste ne osecam trudna kao proali put. To su bile nesanice,nervoza,pisanje stalno...sad nekako sve ima ali ne toliko i lakse podnosim la je i brzo prosla. :)

bralac,rastete. ^_^

kam,super su stvari. Neces mnogo kupovati?

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
Analim, mmaka, Bralac i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cvrky87, preslatka su ti deca :wub: pravo blago!

Miliccam, gacerone su hit B) a tm je komedija. Šta ćeš, čovek navikao da najčešće kupujes deci.

KruelaDevil, pa ti imaš pravi stočić. :P Ja to nisam mogla, iako mi je stomak bio visoko. 

Kam, super stvarčice. I mi koristimo nukove proizvode. Ali Mila neće dudu, pa je ni ne forsiram.

Mozza, stvarno mi je veoma zao sto prolazis kroz sve to. Bas ispada da si baksuz. Želim ti da se što pre to sredi i da se vratiš bebicu svojoj. 

Earl Grey, i ja sam osoba koji voli provoditi vreme sama i nikad mi to nije bilo problem, do sada. Zato ne mogu da prepoznam sebe. Juče smo vodili Milu na kontrolu i bas mi je prijalo da izadjem napolje malo. Plus je bilo i sunčano, pa kao da sam se napunila nekom energijom.

Inače, Mila napreduje u granicama. Ona vaga što mi je patronazna donela ne meri isto kao i ova u porodilistu. Pa mi je odmah lakše. ^_^Ja se fizički osećam mnogo bolje, rana od epiziotomije super zarasta, pa mogu da sedim normalno. Naravno da me bolucka još uvek, ali podnosljivo je. Danas je tačno dve nedelje od porodjaja, pa sam zadovoljna. A i vaga pokazuje 10kg manje, to me je bas iznenadilo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bralac :wub: taman ste, mali i slatki. Meni je takav bio stomak u 12,13.nedelji i onda odjednom bum kao da sam dinju pojela a beba tek velicine tikvice. 

Analim, bas mi je drago da Mila dobro napreduje i da si ti dobro. Ljubim vas obe.

EG, divni ste svi zajedno, a stomak malo veci veci od mog. Meni sve sto je manje od 3 meseca je skoro, a tebe stavih cetvrtu. :)

Ja jesam sitna, ali sam u ocima mm izgleda samo malo krupnija od Mile. :D

Analim, Bralac, Earl Grey i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Eg,nemam ni osecaj da je toliki stomak ne znam kako. Vidim se u ogledalu i sve to,ali fizicki ne osecam. :)

analim,super za ranu i Milu. Videces sad tek kad ogreje kako ce biti lepo i odmah ces se bolje osecati. :)

 

mozza, Bralac, Earl Grey i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Gde ste zene! 

EG, divni ste :wub:

Bralac, malo slatko stomace :wub:

Moram i ja moj slikati ovih dana, nisam odavno. 

Kruela, ne planiram mnogo kupovati jer imam gomiluuu stvari i skoro sve novo i ocuvano. Kupili smo vrtesku i za svako dete kupujemo uvek novu jer one to rasture, igraju se kao vece. I na ovu su napale sinoc kad smo je izvadili da je probamo, bas me zanima koliko ce preziveti. Moram kupiti bebi alarm i torbu za bebinu stvari, portikle, odelce za iznosenje i jos par komada i tako te sitnice, ali nista puno. Skoro mi kuma koja ima devojcicu od 2god kao nudi jos garderobe, ja rekoh joj nemoj molim te. Stvarno nema potrebe, posebno za prve mesece. 

Analim, ja po automatizmu Nuk jer su i ove dve koristile njihove laze. Ali flasice uzimam tommii tippii ali to tek kasnije kad budu vece, prvih 6mes ne nudim vodu. A i posle su lakse prihvatale no spil nukovu solju od flasice. Dojene bebe pa nece flasicu. Tako da mi juce krvrcnulo da je bilo pametnije mozda da sam i lazu uzela tommii tippii, da se ne zbunjuju. Nije bitno, sad je gotovo. 

Jutros smo vodili M na sistematski i dobili potvrdu za upis u predskolsko. Primila i vakcinu jer smo bas kasnili. Dr pedijatar nam je nova ali ai se bas dopala. A zezala sam mm sto je napao da idemo kod nje. 

Inace, svadba na koju je trebalo da idemo u junu je pomerena za sam pocetak maja. Tako da nema sanse da beba i ja idemo, nece imati ni 40dana. A tako mi se islo. Da je u junu isle bismo sigurno iako nije u nasem gradu. Ovako ostacemo same kuci i ne mogu da pricam toliko unapred, ali mislim da ce mi malo mira dobrodoci. Kada sam se sa K porodila bile smo same i nije mi to bilo strasno, naprotiv. Dolazile su mi babe ali na po sat, dva dnevno i odu onda kuci. Meni isto ne smeta samoca. A i bolje se mnogo organizujem i svasta uradim kada sam sama. 

Izmenjeno od strane k a m
Analim i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,V je sisao i pio ad na flasicu u isto vreme. Nema to velike veze sa markom flasica i cucli. Neke bebe.kad osete nece vise da sisaju,neke nece nikako flasicu bez obzira koju,neke nemaju problem. Kao sto neke nece dudu a neke ne mozes da odviknes. V je do 3godine pio na flasicu mleko ali je od 1,5.poceo da koristi casu..nikad nije voleo imitacije flasica...ili ili. Tako da ne brini mnogo oko toga. Sve je do deteta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Inace, znate vi kakvo ja dete imam. Prekjuce sam dosla izmrcvarena od hematologa tek u vreme rucka, a izasla u 7 iz kuce. A celu noc nisam spavala, povracala, imala dijareju, ustajala 15x.. Jos i mami nije bilo dobro, srce je zezalo. I mi im posle rucka kazemo da moramo da odmorimo, da se igraju i budu tihe. Mama legne dole kod nje u sobu, ja se popnem u spavacu.. i uvece meni kaze K: jao mama ja sam zaboravila da ti kazem. Dok ste vi spavale, ja sam kakila i nisam htela da vas budim da me perete i ja sam se sama obrisala. :(I malo kasnije je i M kakila, i ja sam i nju obrisala.:(:wub:Zaboravila sam da ti kazem kad si se probudila da je trebalo da nas operes. Inace ih i dalje obavezno peremo kada kake. Ja tako i sebe i njih. Ali sam joj pokazala da zna da se obrise za svaki slucaj kada nije kod kuce i nosi u rancu i obicne i vlazne maramice. Ali me to sto mi je rekla tako dirnulo i potreslo, zamalo sam se rasplakala. <3

Samo se pitam kako je ova mala vristalina na to pristala, nije se bunila...:rolleyes:

Earl Grey, Analim, mozza i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma znam Kru, ali tommii toppii imaju cuclu koja podseca na bradavicu pa onda valjda lakse prihvate. Kao i dr brown's. Ali videcemo. Ja se nadam da cu i ovu bebu dugo i uspesno dojiti ako da Bog. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Kam,od dece se moze svasta ocekivati. :wub:

ja sam smorena i depresivna zbog toga sto me sve mrzi a zausta smatram da ne posvecujem dovoljno paznje V a jednostavno nemam snagu ni zasta... mrzivoljna sma da bilo sta krenem da radim....uzas,uzas! Najvise brinem i kako cu kad se porodim. Tj da ga ne zapostavim jos vise. Sve mi je ok ali ova mrzovoljnost da se pokrenem me ubija. Neorganizovana sam cesto i  to me ubija ine mogu nikako nista.... znam da je sad do toga i zbog stomakamjer iako se osecam dobro ne mogu toliko da postognem. Sad me i hormoni malo jasu verovatno.....

Izmenjeno od strane KruelaDeviL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, pa K ti je bas dete za pozeleti. :wub: 

Mi idemo na svadbu u CG za 3 nedelje. Milu cemo ostaviti u Ljubljani sa sis i mojom mamom, nece joj biti dosadno sigurno. Do sada se nismo odvajale i to ce mi bas tesko pasti ali ne mogu da trcim za njom na svadbi sa sve stomakom i stiklama. 

Sto se tice laze, ja sam jedno 10 kupila mozda i vise razlicih proizvodjaca, oblika, velicina i materijala i nije htela ni jednu, dve sekunde i pljune. Sada imam cak i nekoliko neotvorenih pa cemo videti. Mila je tesko i flasicu prihvatila kada smo uvodili vodu sa 6 meseci, sve sto nije imalo ukus bradavice je nije zanimalo. :D

 

k a m , Earl Grey i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja bila do.prodavnice.peske i nazad i evo jos ne mogu da dodjem sebi od umora.... sad se molim da izdrzim jos 10dana makar tj samo da okrecimo sobu i operem i spremim stvari i da uradim rezultate i sta treba za porodjaj i epidural pa moze. :D

nego,recite mi vi molim vas jer vise ne znam,od cega i zbog cega moze mirisati tamo dole? Brisevi vec 2x sterilni! Skroz znaci nista nije nadjenk...zapravo cele trudnoce(4x sam radila briseve,2x sam radila jer treba a 2x sam ciljano samo zbog mirisa radila i nista)idem na kompletnu depikaciju dole skroz,nemam dlaka,redovna higijena a nekad se perem i 2x dnevno zbog mirisa. Sta moze biti,zasto??  Jedino sto ja pomisljam je cest odlazak do wc-a. Drugo mi nema sanse....nocu ako idem vise od 3x(ove noci bio slucaj)i ne zamenim donji ves do tusiranja uvece osetim se dok setim i sramota me ako se osetim tako kad stojim pored nekog ili nesto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sta znam,ja sam sa U imala svih marki i frasica i lazi,nista nije odbijala,a sad sam A uzela ceo Nuk set flasica i lazi.

Uspeli smo srediti prijavu za A i mozemo na prvu kontrolu na moju knjizicu:)

Inace mi evo sutra punimo 4 nedelje,a meni jos curka rozikasto i braonkasto.U prvoj u drugog trudnoci mi trajalo cele dve nedelje,a ovo mi se nesto oduzilo

Bralac i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja bila do.prodavnice.peske i nazad i evo jos ne mogu da dodjem sebi od umora.... sad se molim da izdrzim jos 10dana makar tj samo da okrecimo sobu i operem i spremim stvari i da uradim rezultate i sta treba za porodjaj i epidural pa moze. :D

nego,recite mi vi molim vas jer vise ne znam,od cega i zbog cega moze mirisati tamo dole? Brisevi vec 2x sterilni! Skroz znaci nista nije nadjenk...zapravo cele trudnoce(4x sam radila briseve,2x sam radila jer treba a 2x sam ciljano samo zbog mirisa radila i nista)idem na kompletnu depikaciju dole skroz,nemam dlaka,redovna higijena a nekad se perem i 2x dnevno zbog mirisa. Sta moze biti,zasto??  Jedino sto ja pomisljam je cest odlazak do wc-a. Drugo mi nema sanse....nocu ako idem vise od 3x(ove noci bio slucaj)i ne zamenim donji ves do tusiranja uvece osetim se dok setim i sramota me ako se osetim tako kad stojim pored nekog ili nesto.

Pa uzmi neki vaginalni probiotik, Lactogyn ili Ginophilus. Mislim da Lactogyn ima i onaj koji se pije i koji je u vidu vaginaleta. Od toga bi trebalo da prodje, sigurno je ph vrednost drugacija nego inace

KruelaDeviL voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

To sa dudom je bas razlicito, moje prvo isto nije hteo nikako, vodu odmah iz case pio kako smo poceli uvodjenje , e posle sa godinu a i jos uvek flasu sa cevcicom voli kad idemo negde, a mala je od pocetka imala izrazen refleks sisanja, prvo joj nisam nudila a kad sam videla da stalno prstic sisa onda sam joj dala, sad vec sve manje, evo uvodimo ch i ona vec pijucka vodu iz case, pokusava i da casu drzi kao:):)

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala Leni,moracz nesto. Bas se osecam kazem i pored redovne higijne. 

Ja nisam protiv cucli ni sirokog povoja. :D

mmaka voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala vam..ma, K je moja uteha najveca u zivotu. :wub:

Sto se laze tice, ja sam bila uporna da je prihvate,obavezno. Pokusavala sam i pokusavala dok nisam uspela. Meni je ona iskreno spas. U mnogim situacijama. Nikakav problem nismo imali sa ostavljanjem tako da ja imam samo pozitivno iskustvo. 

Kruela, ja nemam iskustva sa neprijatnim mirisom. Ali i pored sterilnih briseva ja vidim da mi je sekret zuckast i nije bistar, nego malo lepljiv. Ma pojma nemam vise, ali dosadila sam mojoj dr sa tom pricom. Sto se tice tih pomocnih sredstava probala sam onaj Multigin actigel i samo bacenih 1500 din. Cini mi se da mi je vise pomogao Fluomizin vag. I dalje je sekret isti ali nemam onaj neprijatan osecaj.

Mozza, kako si draga? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro zene :wub:

Kako je Mozza?

Ja sam U lazu dala posle izlaska iz porodilista,a A jos u porodilistu.Sto se vode tice U je htela na kasikicu posto sam joj davala odma uz dojenje kad smo isto izasli iz porodilista,kasnije smo flasicu.A nece vodu nikako ni na kasikicu ni na flasicu.I U je jako lako ostavila lazu i flasicu,prvi dan starijih jaslica ostala joj u rancu i nije trazila vaspitacicama,trazila je kuci mi govorili da je u vrticu,a flasicu smo rekli nema danas velika si i to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam definitivno protiv cucle. Jedino u slučaju ako je majka loše i nema ko da joj pomogne.

Za mene je to ucutkivanje deteta i čisto sumnjam da je bas toliki broj beba toliko naporno da mora da se ućutka. 

Ne mislim ni da je za zube dobra , ni u kom smislu. A kada vidim veliko dete , mislim na one preko 2 godine , kako se u parku igra sa decom sa sve cuclom u ustima nije mi dobro. 

Margaritta i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nama pomerili danasnji pregled za ponedeljak , grrrr. 

EG, e bas tako i meni je do 2 godine i prihvatljivo, iako sam sustinskii protiv dude ali kada je Mila pocela da se budi 100 puta nocu i da vristi, da nece da se ljulja ni nosa ni nista mi smo sve pokusali, ali je tada bilo verovatno vec kasno za dudu, ali kada vidim dete preko 2 god. sa dudom nije mi dobro. Bili smo kod rodjaka od mm i mala skoro 3 godine sa dudom, mama joj izvadi dudu da bi mala mogla nesto da nam kaze a ona joj kaze mama daj mi dudu inace cu plakati. :huh:

 

Earl Grey voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.