Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Gde ste zene, sta se desava? Ocekivala sam da necu moci da sve procitam, ono nigde nikoga..

Moza, kako ste? Analim, vi? 

Ja danas radno, mm majstorisao, ja prepakovala sve ormane i neke fioke, tri masine ukljucila, decu vodili na folklor, spremala veceru. Ove moje mackice su sinoc prvi put bile na folkloru i mnogo su smesne posebno M, ali dopada im se. Da malo premostimo dok ne pocne toplije da mogu na plivanje ponovo. Mene ponekad bas boli skroz nisko stomak, raspadam se bukvalno, jedva hodam, da onda nista..pa opet tako. Jos sam danas na tom treningu sedela sat vremena na drvenoj klupi  i htela sam da crknem posle koliko su me ove dole vene bolele. Jos vene bas jako bole, ja to pre nisam znala, kao da neko sece ziletima, ostro. Pocela sam da se tripujem jer moja dr kad me je gledala juce nq UZ drzala je sondu vislje gore na stomaku. A ona u bolnici prosle nedelje skroz dole nisko do stidne kosti. Ista je ona dole sumnjivo videla ja ne znam ako to nije bila posteljica. 15.01. sam bila na ekspertnom privatno i dr je bas rekla da je posteljica ok. Nista mi sumnjivo nije videla. Sad, jedino cu se smiriti kad odem ponovo na 4d ali ali sumnjam da cu skoro. Dr uvek kaze za 6nedelja, ali ja vu verovatno ici ranije. Strah me zbog tih bolova u donjem delu stomaka. Mada moguce i da meni to creva prave, jer cim ne idem redovno boli me a i ove vene dole isto. Komplikator. Spakovali smo se da gledamo film. Laku noc!

mozza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svakako ko je u mogucstvu da bude kuci sa svojom decom ja sam za...jbg meni posao treba i ne mogu sebi da priustim da budem kuci sa decom,nisam mogla sa U,a pogotovo ne sad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro trudnice ( i mame) , 

mi ponovo zavejani. Juce me je bolelo nesto, skroz nisko sa leve strane , da li sam istegla nesto dok sam Milu podizala ili sta vec ne znam, mislila sam ako ne prestane do sutra da idem kod dr ali evo od jutros sam kao nova. :)

Ja sam u nekim slucajevima pre I za vrtic nego za pojedine babe I dede koji deci po ceo dan puste tv, belog dana ne vide I jedu slatkise I gluposti a I misljenja sam da deci trebaju druga deca a ne babe I dede, ok ponekad ali ne stalno. Mi smo na kraju imali srece iako nismo dobili mesto u vrticu pa Mila 3 dana nedeljno ide kod jedne zene na cuvanje I tamo je sa jos 2,3 dece. Vidim da ona voli da ide tamo, da joj je lepo posto bas voli decu. Najbolje je sa roditeljima u svakom slucaju ali na danasnje vreme to nije lako izvesti. Nama I nije toliko moranje, ovde isto zena ima pravo na 3 godine, ali prve godine prima novacnu nadoknadu posle toga ne. Videcemo sada kako cemo kada stigne beba. Mene na poslu su I tada a I sada forsirali i smarali da se vratim. 

Inace, bebica se jutros mrdala pa je I mm uspeo da je oseti. :wub:

KikaC96, k a m , mozza i 1 ostali volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo ja sam krenula tek u predskolsko i nisam uopšte bila srećna zbog toga. Nisam se nešto ni uklopila kao sva deca koja već neko vreme idu. Kada sam krenula u školu oni su već bili drugari među sobom, 90% njih se već znalo, druzilo iz vrtića ranije . Mislim da je ok da deca ne idu do jedno 2-3 godine posle obavezno. 

Kod mene je drugačija situacija jer su male razlike , za 6 godina cetrvoro dece i nisam stigla da krenem da radim a i takav mi je bio plan. Za ženu koja rodi jedno pa sedi kod kuće duže od 2-3 godine ne vidim niakakve benificije niti razlog za to. 

Ne idu bre deca u muciliste, idu da se igraju , da uče, socijlaiziju se. Šta mislite da deca koja ne ide u vrtic nisu bolesna? I te kako jesu , isto toliko koliko i ova vrticka. 

Kod nas je da može da se ostane do trece godine deteta kod kuće, jedan roditelj 2ipo godien a drugi pola godine. Posao te zakonski čeka dve godine. Ceo prodilljski je plaćen 

 

broccoli i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma naravno,ja ne osudjujem nikog. Prva ne bih volela da mi dete cuvaju svaki dan mama i svekrva jer znam sta i kako. Ali mi je zao jer kad iatavljas malu bebu u nepoznatom okruzenju a ona place....meni se srce cepall kad sam V sad ostavila.  Ali znam kakva je situacija u Srbiji,prva moram da radim negde. Mene spasava sto mm kad radi nocnu radi od 19h a kad radi dnevnu radio 12h ali inda kad uzadje iz nocne je tri dana kuci...tako da mogu da se iskombinujem za ovako nesto. Drugo ja.sam zavrsila opsti smer i nemam strucnu skolu vec gimnaziju i sa njom mogu da radim svasta i nista. A tesko da ce mi se ukazati da radim nesto sto bi mi se svidelo. Tj ako bi se ukazala prilika onda bih nesto kombinovala da bih isla na posao,ali ivako da radim u radnji za 25.000 a da za jaslice dajem 5500din i dok platim racune ostane nekih 10.000 sto realno je dovoljno za 10 dana zivota e onda necu. Tj u tom slucaju. Prosto ne dok ne napuni 3godine...dok sam mu  potrebna vise,nije isplativo. 8h za sicu a odvojena svaki dan od deteta olus obaveze oko kuce....jednostavno je mnogo. I na to sve radis nedeljom i radis i praznicima i dpk god ne moram tj dok mogu da iskombinujem  za nesto ovakoni zaradim cak i vise  necu. Ovako radim od 7h a di 14h sam kuci. Sta znam....isplativije mi je za pocetak. Tj vise mi odgovara. 

mmaka voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moje radno veme je jedna nedelja od 22 do 06,druga nedelja od 14 do 22 i treca od 06 do 14 i jbg ja moram da dam A jaslice i U vrtic,pomocice moji oko cuvanja,ali nismo za to da je stalno sa babama i dedama.U su moji cuvali zbog alergo testa,jer bila je alergicna na kravlje mleko i nije mogla u jaslice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svako radi kako njemu odgovara. Ja samo ne zelim da cele nedelje radim za male pare dok mi tudji cuvaju dete. Da bar zaradim pa idem sa detetom svake nedelje negde a ovako...ne mogu u zoloski jednu nedelju posteno pa bolje da sedim kuci sa njim i idemo svakodnevno u park i setnju ili budemo u tolini svog doma nego drugacije. 

U kratko necu se odvajati zbog posla koji necu voleti sa malom platom od deteta. Kod nas ima drugih mogucnosti ima fabrika gde je pkata.35.000min ali se leti radi nekad do 19,18h. A imace se radi do 17h. I sta ja,za sta da budem sposnibna kad dodjem kuci od 7-17h i jos treba kuvati i pospremiti i oeglati i prati i sa decom da budem?! To ce sacekati. Mada nikad se ne zna. M9zda cu ko bela lala da idem odmah. Jedno su zelje a drugo su mogucnosti. Ali voella bih da ne moram nego da nadjem ovo.

k a m , mmaka i leni volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

kika,slazen se sa Milicom. :wub:

ja se ne osecam uooste dobro....pocinje da mi bude tesna i najveca odeca koju imam.... najgore sto trenerke mi sve spadaju ili su dugacke jer moja vsiina nije predvidjena za xl vec m,l...cak mi i na kukovima spada,ali l ne bih mogla preko butina da navucem a i na stomaku bi me stezalo.... bodi majice stezu na ramenina....bas uzas. Ali jis nije ni toliko lose. U prosloj trudnoci sam zaista se losije fizicki osecala jer je bilo leto. Znojila sam se,butine su mi se spajale....otecena sam bila ali od znojenja tj kad bih se znojila.  

KikaC96 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi smo jos uvek u porodilistu. Ide polako na bolje. 

Mila se oporavlja, ali je sad dobila žuticu. Još uvek nismo počeli sa dojenjem, jer mora disanje da se skroz stabilizuje (još uvek je malo ubrzano). Ali donose mi je da se mazimo. 

Moja rana lepo zarasta, i manje me boli.

IMG-20190203-144236.jpg

Jecy, k a m , miliccam i 13 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Analim,divno izgledas!:wub:

ja ako bih se slikala u bolnici,explodirala bi mi kamera tj telefon :D

drago mi je da te ne boli toliko. Nadam se da cete ove nedelje ici kuci....

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Analim, divna slika :wub: I vas dve. Drago mi je da sve ide na bolje, procice I zutica , to se cesto desava. 

Ja nemam nesto puno slika iz bolnice, posto sam izgledala uzasno, sada mi je malo krivo pa cu drugi put da napravim neku uspomenu. 

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

@Analim preslatke ste :wub: 

Drago mi je da ste bolje :) saljem zagrljaj za obe :*

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Analim divne ste obe, kako Mila uziva kod svoje mame :wub:

Kika, Kruela stomacicu su vam divnii:wub:

KikaC96 i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

analim slatke ste obe... 

ja imam slike iz porodilista a i ne sminkam se.

moja sminka je nekad maskara... e, jedino obrve popunim dok ih ne uradim, posto nije preporuceno dok se doji

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala svima :wub: psihički sam tako rastrojena i nestabilna, da to nije normalno. Ja čitam vaše poruke i ne mogu ništa da zapamtim i propratim pažljivo.

A kad je moja srećica kod mene, ja se ne mogu nagledati. I ne mogu da verujem da sam ja to rodila u da je to pola mm i pola mene. U tim trenucima budem tako emotivno ispunjena. ^_^ Sve vi koje imate već dete razumete o čemu pričam.

Inače, ja se ne šminkam. Tj jako retko, samo nekim povodom. Stvar navike.

Želim da kažem da ste sve lepe trudnice i da su vam stomaci :baby: ne zamerite što ne govorim poimence, nisam skoncentrisana uopšte. Sve vas puno ljubim! Divne ste što mislite na mene, tj na nas dve sada. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ni ja se ne sminkam cesto,ali zato se ne slikam uopste. A kad se i slikam slikam se tako da se ne vidi glava....sto je sigurno sigurno je :D

mada ni ne volim da se slikam svaki dan i za svaku priliku i sve sto uradim....

ne brini,analim. Proci ce te. Sad si zbunjena i zabrinuta i pod hormonima jos uvek. Kad dodjes kuci i uhvatis neku rutinu bice mnogi lakse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Analim, divne ste. :wub: Uzivajte i mazite se. Bas sam se raznezila. :wub: Sminka ti nije ni potrebno, prirodno si lepa. 

Kika :wub: Kruela :wub: rasteteee :baby:

Mi radno ceo dan. Umorna sam ali zadovoljna. U sredu slavimo imendan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svi ste mi lepi :wub:

Ja sam se sminkala do prosle trudnoce,a kako mi je sve bilo tesko tako mi i sminkanje bilo naporno...mada moje je malo alajnera i maskare,ponekad senka...a ako se ide negde onda je to ful sminka...mada iskreno dosta sam se zapustila,ali cu se dovesti u red samo malo da se naviknemo na bebca i da se usemimo svi,a kad skinem ovaj visak od 11kg bicu super :)

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja volim da se sminkam ali nemam gde sa da se sminkam. Puder i maskara su mi osnova...krejon nekad...ajlaner me mrzi poslenje vreme. Labelo. Ja sebi delujem mnogo drugacija sa sminkom i bez i onda da se sminkam ovako kad idemo negde.me mrzi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja izgledam dosta mladje za svoje godine i jos nemam bora niti potrebe za kreme za lice...u porodilistu su mislile da sam dete i one koje imaju 20ak godina,a ja matora 31...mm pre dve godine nije verovao koliko imam,mislio je da imam 19 godina,reko uskoro 30 i jos dete :)

broccoli voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Analim:babymommy:

Cvrky bre, matora, ćuti tu, punim u maju 28, a ti samo 3 starija, nemoj molim te koristiti reč matora :lol:

Tako se meni svi čude i ne veruju da ću uskoro i četvrto dete a mnogi misle da sam klinka od 20ak godina . A ja blizu 30te, mislim kako bi rekli naši stari već uzimam cetvrtu deceniju :lol:

Stomacici su divni. :wub:

Trenuto sam izmucena, sve nas je virus izresetao , ne znam gde više nalazim snagu zaista i sama se sebi divim 

leni i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam odvratna..podocnjaci do bradi,crvenilo,koza mi nije bas cista a nadje se i bora. Ali sta cu kad imam tako dobru genetiku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.