Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Kam, tvoj stomak vodi, u pravu si. Ali vidim da si ovako mršavica. Znaci sve je otišlo u stomak. :wub:

KruelaDevil, mislim da si dobro postupila što si to rekla sinu. I ja sam za to da se o tim stvarima priča, ali naravno prilagođeno deci. A deca se lako zadovolje našim odgovorom i prihvate šta god im kažemo.

Ja kad se setim, nisam nikada razgovarala sa mamom o seksu, jer je pretpostavljam nju bilo sramota (što je po meni pogrešno). Samo je umela da govori, čuvaj se i koristi zaštitu. Nekako je seks u našem mentalitetu još uvek tabu tema, a nikako ne bi trebalo da bude. Sreća pa je mene sve to jako zanimalo i puno sam čitala o tome i išla na neka predavanja kao mladja. Danas sam ja ta koja em zna mnogo više od moje mame, em ja nju opominjem da ode kod ginekologa na pregled, jer nije bila godinama. I napokon je nedavno i otišla. I sestru isto moram da teram da ide na pregled. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Slazem se sa tim da treba razgovarati sa decom o nekim stvarima,moja majka nikad nije samnom pricala o menstruaciji i onome sto je osnovno i da nisam imala predavanja u skoli o tome ja ne bih znala sta me je snaslo,nju je bilo sramota a ja u neznanju,to je pogresno,deca treba da znaju neke stvari koje ih se ticu u odredjenoj starosnoj dobi.

Kam,lep stomak,neka samo bebica dobro napreduje :)

Izmenjeno od strane mozza
k a m , Earl Grey, Analim i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja se secam predhodne trudnoce i mm otisao u nocnu pa je U spavala samnom i gledala ja onu seriju Grejs Anatomi i bio carski potodjaj kad je ona pocela da place,nee i tebi ce ovako i ima da te boli...dete se istraumiralo

Ja sam sa svojim roditeljima oduvek otvoreno pricala o svemu pa cak i odnosima,secam se da sam bila drugi razred osnovne kad sam ih pitala kako se ostaje trudan,a tata je odgovorio "lezeci,sedeci,cuceci...kako hoces" :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, pa :wub: mislim da je kod tebe stomak jos veci tj vise dolazi do izrazaja zato sto si sitna. Inace je veliki ali bas lep! 

Analim, MIla je znaci spremna, sto se kilaze tice ali joj se jos uvek ne izlazi, tako je bilo i sa nasom Milom dok se nije smilovala. :D

Ja sam sa mamom pricala o svemu i imale smo i dan dan imamo otvoren odnos i mislim da je to jako vazno, na taj nacin deca ne kriju nista od roditelja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja svakako necu drugacije raditi da ne stekne pogresne utisak nakon pitanja sta ce mu mama kupiti i slicno?! Porodjaj je nesto sto smo svi doziveli tj rodjenje i nema tu nista strasno(u smislu da ga lazem) Nego posto se zacudila bas reko da vidim da vas pitam.

Druga stvar.koju zna je smrt. Pitao me je gdeje njegov deda(moj tata) i rekla sam mu da je on umro. I da ga vise ne mozemo videti,cuti,pricati sa njim...uginuo nam je pas kod mame pa je video kako je drven i hladan i da kao da spava pa sam mu objasnila. Tu se opet neki cude zasto idem toliko do srzi ali se secam kako je meni tata ibjasnio smrt. Zatvorices oci. I ja sam inda imala.haos u glavi kako cu hodati tako i ziveti?! Ne razume ni V naravno skroz,ali sam objasnila sta i kako i da posle telo ide u zemlju gde se zakopa i vise ne jsecas nista i ostalo. Saslusao je i nastavio da se igra bez nekih podpitanja....sad ume da spomene. Nesto me pitao za tatu kao zasto je umro? I ja mumjazem imao je bolesno srce i nije otisao kod dr i prestalo je da radi. I on mi kaze:eto trebalo je da ide kod dr a ne ovako je umro i sta sad,tr t milojka! I kaze sad au ga zakopali i njega nema i ne vidi nista. 

Treca stvar trazio je da mu pipnem pisu kad ustane da vidim jeli se popisao(jer se desilo nekad da ne stigne na vreme da se probudi) i ja tako pipnem da osetim da li mokro. Nakon dva dana skontala sam da nije samo da pipnem da li je mokar. Posto je imao erekciju jutarnju(kao svaki decak) rekla sam mu da ja ne smem da ga pipam za tako nesto da se to ne radi i da to nije lepo! I o n poceo da place zasto? To.kad budes veci,imaces devojku sa kojom ces se pipkatj da ti bude lepo a mama tata,babe,deke i niko drugi pogotovo dok si mali ne sme da to radi osim da te okupa i brise ti guzu i pione samo pidzami da li je mokra i nista vise. Isto je nakon toga prestao. E sad ozbiljnije stvari cemo kasnije...kako bude rastao. I da rekla sam mu da je normalno da se sam dira ali ne ispred nekog. Mene je mama uhvatila par puta kao mladju tokom otkrivanja i vrlo ruzno se ponela. Nije vikala ili nesto ali stvorila mi je u glavi da je sex pogresan i gresan bukvalno. Da je svaki.dodir ne znam sta. Mozda zato i nemam volje za sexom jer.imam blokadu u glavi. Ja ne zelim da dodje do toga i zato sve pokusavam da kazem kako jeste. Jos nije dolazilo do pitanja kako.nastaju bebe i nadam se da nece dok ne bude porastao danakonta bar deo istinite price a ne mama i tata su se zagrlili i tebe je roda.donela kroz odzak.

sad sam ispiala roman ovde,izvinjavam se ali bas sam htela da.podelim sa vama.

 

MicaZoki(LUKA), leni i Analim volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, meni delujes kao pred porodjaj, ali ti je stomak lep i meni ne deluje niakako da je tu već 12kg. Mislim beba sigurno i stomak nije 12kg:lol:ali mi nekako ne deluje da ista dobijaš sem stomaka. 

Kako ti podnosiš ? Meni evo čim jedem dišem na škrge. A sada možda je tebi lakše jer ti ti stomacni mišići ne guraju na unutra . Meni kada napunim želudac nije dobro, kao da je visak organ. Tačno da sedim ne mogu , najbolje je da šetam 

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,stomak je pravi. Svaka cast kad toliko radis sa istim.^_^

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sto se tice smrti U je jasno sta je,ona svima prica o bati,ali i o seki koja je umrla...od malena je vodimo na groblje i nema strah od toga,a ni svestenika se nikad nije plasila

Sexualnost je potpuno normalna stvar,a deca su je sve ranije svesnija i sve su ranije svesni razlike polova...ja sam U videla da kad se pribudi ili lezi pipka dole preko gacica,ali joj nista nisam ni rekla,jer normalno je da je zasvrbi...ja sam zato u ovoj nasoj grupi sexoman...kad sam bila mala tata ide u wc i nosi cadopise i ja nosim nonu i idem za njim i sednem da kakim i trazim da mi da casopis sa golim tetama i cikama...nitisu me nikad ni grdili ni slicno,samo su se trudili da me nauce sta je ok sta nije...pricali smo i sta ako bi se desilo da zatrudnim i otac deteta me ostavi,naravno znala sam da imam njihovu podrsku...tata je uvek bio u fazonu,ako je decka i mene sramota da kupimo zastitu kupice nam on...tako da stvarno mogla sam uvek da se oslonim na njih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja nisam imala pojma o sexu,ma nista vezano za to,nesto su nam malo pricali u skoli i to samo jednom,mada je to vise bilo o zastiti i kome se obratiti ako dodje do trudnoce i to je bilo 1 godine srednje skole,moji nikad nisu razgovarali o tome samnom jer je to kad nas bilo bas  strasno za niih i na tv ako bi bila ljubavna scena tata bi odmah menjao program,tako da sam ja bila neznalica bas dugo a u moje vreme nije bilo interneta i mobilnih telefona pa da negde procitam,mislim bilo je ali ne svima dostupno,jedino sto sam mogla to je da pricam sa drugaricama koje su isto znale koliko i ja,proslo je bas dosta vremena dok sam ja naucila a uz to stidljiva do nenormalne granice a to je najgora konbinacija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

KruelaDevil, normalno je da decu zanimaju sve te teme i mi kao odrasli moramo da zadovoljimo dečju znatizelju. Ja sam učila na faksu za vaspitače da deca pojam smrti kao nečega nepovratnog i konačnog shvataju tek tamo oko 9-10 godine. Hoću reći da tek tada razumeju pravi smisao smrti, a sve pre toga je delimično. Što naravno ne opravdava neke roditelje da deci prave potpunu iluziju svega toga.

A i što je neka od vas rekla, danas je sve dostupno deci (ogromna ekspanzija interneta) i hteli mi ili ne, dete vrlo brzo može doći do svih informacija i to često do pogrešnih. Pa je bolje da im mi damo pravi odgovor na svako pitanje. 

miliccam voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam nasla tatine casopise golisave i listali bi krisom i cudili se zasto imaju dlake i.fuuuj kako.pisa izgleda....i slicno. Mama je posle.spalila.casopise kao da ne znam sta umesto.da je rekla lepo zasto su dlakavi i.ostali.  nisam znala mensttuacija da postoji a posle joj je bilo zao sto sam rekla babi prvo i sto mi je baba objasnila a ona mi nikad nije pricala o.tome a baba koliko.toliko. 

Sto se smrti tice,kontam da skontaju kasnije,ali ne volim da pricam da neko.gleda sa neba i slicno....da ne bi stekli pogresan utisak da.ih neko orati ili posmatra ili ne znam. Prosto umres i cao nema vise nista. Nemozes da pricas neosecas nista...nepostojis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sto se tiče smrti tu nisam htela nešto da pametujem kada ni mi sami ne znamo šta se zaista dešava posle :lol:

Tako da moji su samo zaključili kako su i videli , baka je bila bolesna , sada spava u cveću i ne dolazi više kući. Znaju da je njena kuća svecu, ne pitaju više ništa, a ne znam ni šta bih tu više dodala , bilo šta drugo mislim da je rano da razumeju. 

Eto , tamo negde sa mojih 9-10 godina mi je deda umro, otprilike sam znala nešto, ali sam zamišljala da se on sada pretvorio u leptira i leti kod mene. Svako zamišlja kako je  njemu najlakše 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Opet nisam mogla da odolim :wub:

2019-01-26-11-59-20.jpg

A bas juce spakovala sve Milino po velicinama I kazem mm-u da imamo sve,  samo par sitnica jos da uzmemo I na kraju uzeh ono sto nije trebalo. :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Eg ne znam ni ja ni ne.vodik.politiku o.tome .ima li zivota posle smrti jer sam 50:50,ali sam rekla tako jer onaj ko umre vise nece pricati sa nama niti ga mozemo mozemo.videti niti bila sta slicno...kao da ga nikad nije bilo. A sad da li on vidi sa nekog sveta ili nesto.je vec drugo.... ali mi.to.ne vidimo i necu mu.pricati da ga vidi sa neba. jer to ne znam a i to au price za malo.kad poraste....kad bude pitao pricacu. I da rekla sam sam da.ide u zemlju i da se tamo telo raspada kao i kad uvene cvet....mizda taj deo nisam morala ali pitao je na tu temu pa sam rekla.

Milice,divna haljinica :wub: zavidim devojcice samo zbog odece ali mizda ce drugarica imati.pa bar za rodjendane da kupujem i zadovoljim dusu :)

Izmenjeno od strane KruelaDeviL
Earl Grey voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Milicam, pa tebi je termin u julu :lol: a jakna kada vam bude trebala možda će već biti mala , koji si broj uzela? :lol:

Imam dosta stvari , ali opet gledam šta ću da kupim :huh:zavisnici :lol:

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jakna je 74 to je 6-9 meseci , taman od oktobra. Pritom su H&M velicine malo vece. Nema da brines na sve sam mislila. :D 

Ja inace kupujem unapred a ne kada mi zafali/zatreba a po Mili vec mogu da se orijentisem kada ce nam sta u kojoj velicini trebati. Inace je Mila bas velika, ova beba moze biti samo manja. :D

MicaZoki(LUKA) voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hm velicine.su najbolje velicine koje sam naisla. Tj prave. Ok kad uzmem npr V nesto 4-6 da ce mu sa 4 biti vece sa 5 lepo stojati a sa 6 knap,ali ako uzmes od 4-6 za 4-godisnjaka ili 5-snjaka znas da ce biti taman. Tako i za bebe. A ne kao.sa.pijace srpska i turska roba. Pise broj 1 i prodaju za velicinu.jednogodisnjaka kao a odgivara bebi od 3 meseca....ili je 74 broj a odgivara preko godine i slicno. Primark,ff,george,matalan i hm me nikad nisu izneverili sto se brojeva tice :)

MicaZoki(LUKA) voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam sve U uzimala kao kruela jos sam i next odecu,samo je on malo skuplji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam, meni delujes kao pred porodjaj, ali ti je stomak lep i meni ne deluje niakako da je tu već 12kg. Mislim beba sigurno i stomak nije 12kg:lol:ali mi nekako ne deluje da ista dobijaš sem stomaka. 

Kako ti podnosiš ? Meni evo čim jedem dišem na škrge. A sada možda je tebi lakše jer ti ti stomacni mišići ne guraju na unutra . Meni kada napunim želudac nije dobro, kao da je visak organ. Tačno da sedim ne mogu , najbolje je da šetam 

Hvala vam zenice.

Da znas EG da taktako izgleda, mada sa K ne mozes da verujes kako sam izgledala pred porodjaj. :lol: Nikako da nadjem te stare slike. Ja dobro podnosim, sem tih vena nekinekih vecih teskoca nemam. Jedino me nervira sto je hladno i onda kad se nabundam naravno da sam slabije pokretna. Jos je sneg kod nas ogroman i krecem se sporo kao puz. Sto se hrane tice, nemam gorusicu niti neke smetnje, mogu da klopam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ne verujem koliko je mrtav forum i ne aktivan.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

KruelaDevil, normalno je da decu zanimaju sve te teme i mi kao odrasli moramo da zadovoljimo dečju znatizelju. Ja sam učila na faksu za vaspitače da deca pojam smrti kao nečega nepovratnog i konačnog shvataju tek tamo oko 9-10 godine. Hoću reći da tek tada razumeju pravi smisao smrti, a sve pre toga je delimično. Što naravno ne opravdava neke roditelje da deci prave potpunu iluziju svega toga.

A i što je neka od vas rekla, danas je sve dostupno deci (ogromna ekspanzija interneta) i hteli mi ili ne, dete vrlo brzo može doći do svih informacija i to često do pogrešnih. Pa je bolje da im mi damo pravi odgovor na svako pitanje. 

Ovako i ja razmisljam-ako ne sazna od mene, naucice je internet. A seksualnost koju prikazuju filmovi i porno industrija, daleko je od onog sto deca treba da znaju. Odavno su me pitale, otvoreno, o recima koje cuju usput, psovkama. Recimo, pitale su sta znaci j... ti majku, pa sam objasnila da je to vulgarna rec za seh, a da je seh nesto sto rade zreli i pdrasli ljudi koji se vole. A da cemo o tome sta je seh tacno, pricati kad malo porastu. I to im je bilo dosta. Pitaju sta je peder, kurva, vagina...i ne dam da ih bude stid. Akonih je stid da prenesu to sto su cule u skoli, kazem da to nisu njihove reci ili ih zamolim da napisu na papir. Sa najstarijom sam otisla na film i u kratkim crtama joj objasnila fiziologiju :D Rekla je: bljak :D Ali, mislim da je vreme jer mi je pokazala kakve gluposti su klinci iz deugog odeljenja pisali u grupu na viber. Nisam predaleko isla, imamo vremena za sve polako, ali uvek je bolje da se meni obrate nego drugaricama. Bas je tesko vreme za odgajanje devojcica...

k a m , mozza, Analim i 4 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

slazem se sa tobom,leni i analim. Zato i govorim. Mozda nekad ne umem da kazem kako treba i.preteram,ali videvsi moje iskustvo mislim da je bolje ovako nego da mu precutim. Porno filmovi nisu ni nalik vodjenju ljubavi sa muzem. Mislim ko sta voli sad,ali realno gledano. Nije zdravo kresnuti se sa pizza dostavljacem kog vidis prvi put u zivotu. Mora da ss zna o zastiti i svemu. Nemam nista protiv veza na noc,ali zna se. A i sve ostalo. Ucila o svemu iz casopisa....sreca pa su opisivali bas za decu do 15godina. Da treba da se pazi i sve ostalo. I sreca pa sam imala mozga.

Analim i leni volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Zene, mi isli veceras u hitnu. Vec par dana imam onako ruznu, neformiranu, zelenu stolicu. Kad danas grcevi, bolovi u stomaku, cupanje..Da bih popodne imala tri neformirane stolice od kojih je u srednjoj bilo dosta sluzi i krvi. Naravno panika me uhvatila cim sam videla krv. Ajde da sam imala dijareju danima, pa danas puno stolica pa se isprala creva, bilo bi mi jasno. Ali sve tri nisu uopste bile obimne. I nije od hemoroida jer je od njih drugacija krv, jarko crvena posle tvrde stolice. Ovo je bilo bas kao kad je moje dete koje je imalo alergiju na kravlje mleko kao beba imalo sluzavu zeleno crnu stolicu sa koncicima krvi. I neprijatno je mirisala. Sad, moji matorci su kao povracali po jednom, dvaput ali jos u ponedeljak, a dijareju kazu da nisu imali. Pojma nemam, mozda i nije virus. Ali neku sam jezu danas osecala, merila T, ono 37.  I odemo prvo u hitnu, dr mi da uput za infektivno. Tamo smo se zaglavili tri sata, prvo je dr bila negde za konsultacije, pa smo je cekali. Misli da je crevna infekcija i htela je da mi da Sinacilin ali sam je molila zbog Kandide da mi ne daje ab. Samo onda Probiotik Forte ali 2x1 i infuziju sam dobila veceras. Sutra prepodne da se javim na kontrolu. A ako se ponovi krv u stolici pregled hirurga. Kaze da je kod trudnica moguca krv jer beba pritiska creva i onda moze da dodje do pucanja nekog krvnog suda, tako nam je objasnila. Sad me opet izboleo stomak u povratku, kasasta stolica ali nije bilo krvi. I da budem na dijeti, pa sad pijem caj od nane i grickam keks.

Treba li da vam napisem koje dijagnoze su mi bile u glavi kad sam videla krv. Ionako taj moj stomak nista ne valja, pa tatina dijagnoza. Ziva sam se isplakala danas. Jos kao za inat beba mi je bas nesto mirna danas. Mrdne tu i tamo ali nije bas zivahna. Mislila sam da ce me mozda slati i na ginekologiju da me neko pregleda, ali nije. 

Izmenjeno od strane k a m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.