Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Drage mame,

ja bih prvo da se izvinem svima sto nisam aktivna. Jednom sam procitala neki komentar da ovde ima jako puno njih koje se upisu na spisak trudnica a nisu ni aktivne, nista ne pisu, ne javljaju se itd. Znam, ovo nije spisak trudnica vec drugi trim., bice vam jasnije malo kasnije zasto tu pisem. Elem, moram odmah da kazem da nas ima svakakvih.

primer: Ja.

Stvarno ne mogu svaki dan da drzim tel u rukama, refreshujem svaku stranicu, gledam ko je sta i gde pisao, komentarisem, odgovaram, delim svoje iskustvo. Zaista se divim majkama koje imaju vremena za sve to. Ali za mene je zivot van ovoj mobilnog telefona, moj zivotic spava sad u svom krevetu, muzic je otisao na kartanje, verovatno ne bih sad ni pisala da je on kod kuce vec bih bila sa njim u krevetu, smarala ga sa 101 pitanjem sta su on i V. radili danas (bila sam u cetvrtak na amnio pa moram strogo da odmaram, a muski su isli do grada). Mozda ono kada sam sa V. bila trudna, pa nista nisam znala, pa me sve zanimalo, sad mi je valjda lakse, pa se ne opterecujem toliko, ne guglam toliko, ne zamaram glavu sa “sta ako”. Neka me niko ne shvati pogresno, zaista vas to molim, niti govorim da je ovde iko dokon, samo me je ta poruka sto sam procitala malo zatekla. Ok, mozda neke mame jesu htele samo da se upisu na tu listu i to je sve, mozda im je samo to bio cilj, ali hej, ko zna sta je posredi.

Dalje, kao sto rekoh, bila sam na amnio prekljuce, a u petak imam pregled kod mog ginekologa. Pitanje: da li je malo rano za pregled? Mislim s obzirom da su mi rekli da moram minimum 2 nedelje da mirujem, ne idem na posao, nemam odnose, a pominjala sam da moja doktorica hoce da radi uz vaginalno i do 20. nedelje, pa mi nije logicno da idem da me dzara dole a ja bila na amnio, a ni preko stomaka mi se bas ne da jer me boli, imam grceve i poprilicno me boli i na sam dodir ta strana stomaka gde su me boli. Ima li iko iskustva? Koliko vremena je proslo od amnio pa do prvog uz pregleda?

I da, prosli ponedeljak sam bila privatno kod ginekologa kod kog sam isto dodatno isla i sa V. i naravno, radio mi je preko stomaka, i kada sam ga pitala je li normalno da se vaginalni uz radi i u 20. nedelji a da je trudnoca sasvim ok, samo me je bledo pogledao i odmahnuo rukom u fazonu “boze sacuvaj”. Da, on je inace nacelnik ginekologije u bolnici, nije makar ko, pa da tako nesto kaze, i njegovo misljenje je za mene svetinja, jer ne bi dotle dogurao da ne zna znanje.

Ako ti amnio nije radila tvoja dr, pomeri pregled za nedelju dana, vec u ponedeljak. Tel. ili neka muz ode i kaze da u tom vremenu imate neke obaveze-vakcina, razgovor za posao, svekrvin rodjendan ili vec neka druga bela laz. Kad dr pozeli da uradi vag. Uz lepo kazes "ne zamerite, ali JA se ne osecam ugodno kad mi radite vaginalni uz. Da li mozete da uraditr obicni? Ako odgovori sa "ne", reci da bi radije preskocila uz jer posle njega osecas bolove. Dakle, to je najlepsi nacin komunikacije :) Fokus je na tebi i tvojim senzacijama a ne na tome da ona ima neuobicajene preglede :) Od kad ovako razgovaram sa ljudima sve postizem a niko se ne ljuti :) Malopre u kaficu narucismo neke kiflice i konobar doneo pogresne. Rekoh "mi stvarno ne volimo ove kiflice, uzecemo one druge" :) Super on, super mi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi uzmemo malo nekog drva jeftinijeg samo za dizanje temperature,7tona uglja gore dole zavisi od zime. Izadje  oko 600,650,700e. Zavisi od zime. Jedino je mana sto dok ne zalozis vatru je hladno,ali.pelet je skup izadje oko 1000e za kucu nase velicine.

sta da ti kazem.. meni je gas u mojom kuci izlazio mesecno za 4 meseca- do 500e. Al ja aam tamo grejala oko 80m2. Sada ovde imam u kucu isto 80m2. 

Cvrky- zgrada ima prednost jer ti drugi greje, jos ako greju tako dobro, milina bozija. Al kad saberes da placas cele godine ili ako za 3-4 meseca zime kupis za kucu ogrev - opet izadje isto... meni je u kuci uvek bilo 23stepena. Ove god cemo se malo grejati skupo, al dobro..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi imamo 160m2....a sve je otvoreno. 

Ivana,sto samo ne otkazes pregled i zakazes za 21 nedelu? Svakako si bila privatno. Inace zasto amnio?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Iskreno ja sam zimogroziva i kad je 22 stepena u zatvorenom prostoru meni je hladno.Volim da mi je bas toplo,ali ne zagusljivo,a opet mi imamo srece leti sto izmedju moje zgrade i jos jedne ima veliki park i to nije sav u betonu nego ima lep zemljani i travnati deo i na dva mesta klupe.Ja U samo pustim napolje i nerazmisljam o njoj do mraka,jer ima komsija starijih koji vode racina o maloj deci,a svi znaju da sam izgubila jedno i onda svi oko nje.

December voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro zene :wub:

Kako ste?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jutro :)

Pitanje glasi da li vi jedete nepasterizovane mlecne proizvode? Istripovala sam da se da problem sa stomakom poceto jer sma vece pre jela sireve, jedan sa pijace od mladih ljudi od kojih moja sveki godinama kupuje kajmak i sir, a drugi je bio iz prodavnice ylatiborski proizvodi, ali mislim da i on nije bio pasterizovan. Mislim bio je na meru, nije upakovan. I ja tako izbacim sve to, a jogurt odavno vec ne pijem skoro 2 meseca, mozda jednom nedeljno popijem solju zbog Hgb. I nisam ni u testu htela da ga jedem kada je pecen, jer ne znam koliko je ta bakterja otporna na visoke T. Jutros nam dosao ujak od mm i donese njihovog domaceg mleka, kajmaka i sira. Sve izgleda extra, ali opet ne znam smem li to ili bolje da ne jedem. Mislim njihove unucice jedu i oni svi, jela sam ga i ranije, ali sada sam trudna i ne znam da li da rizikujem. Pocela sam da se sad pitam i da li je ok sto ne unosim skoro uopste mlecno nista, zbog bebe. 

Sto se grejanja tice, u stanu smo placali oko 5000, tj 60000 godisnje, za stan od 50kvm. Ali zimi uopste nije nikada bilo previse toplo jer nam valjda podstanica u zgradi nije kako treba. I onda me je nerviralo sto cele godine placamo grejanje i leti i zimi a kada je grejna sezona treba da se dogrevamo i da jos i struju placamo. Prosle godine smo se preselili  u ovu kucu. Ima oko 160kv, prizemlje i podkrovlje, ista struktura. Dole  smo lozili sporet na drva u kuhinji/dnevnoj, a gfore u istoj takivoj prostoriji koja je posjena kuhinja i dnevna smo isto imali sporet na drva ali smo ga lozili popodne i rped spavanje i odrzavali vatru dok ne zaspimo. Sobe nismo grejeli. Pokusali smo na struju, videli da necemo uspeti i odustali, pa smo spavali u dnevnoj, a citav dan provodili dole u prizemlju gde se stalno lozi. I iskreno, ja nisam navikla na takvu hladnocu, jer sam uvek bila u stanovima ususkana. Hodnik veliki i hladan, unutrasnje stepenice, kupatila hladna.. u sobe sam samo ulazila da  uzmem sta mi treba i  napolje. Sad smo resili kotlarnicu i letnju kuhinju, uz kucu, bice dve prostorije. Pre toga mora drenaza oko kuce, mora da se izvede voda, kanalizacija i struja. Uzecemo neki ruski kotao na cvrsto gorivo koji planiramo da lozimo drvima i ugljem, a ima i foru da kada se ne lozi, a spadne T sam ukljuci da radi na struju. Ako se dokupi neki drugi deo za njega moze da bude i na pelet. Mada sam licno protiv peleta, prvo jer je skup, a drugo jer je novina i ko zna kakva situacija moze biti sa peletom za neku godinu. 

Sto se kucanja po forumu tice, tesko ce biti da sam dokona pored dvoje male dece, od kojih je jedno djak prvak. Meni kucanje nije obaveza vec zadovoljstvo i razonoda. Svaka cast muzu ali ja imam svoje slobodno vreme i koje ne provodim sa njim. Smatram da imam prava da nekad predahnem i nesto procitam za svoju dusu, ne mora na netu, moze i knjiga, casopis. Ali znam da nekome internet moze da ometa svakodnevnicu, ako previse vremena provodi na njemu. Ja osecam zahvalnost prema ovim divnim zenama koje su mi pomogle kada mi je bilo najteze i sa kojima sam kucala u 4 ujutru iz bolnice kada sam imala pobacaj. To im nikada ne mogu zaboraviti. I sto su i sada uvek tu, iako svaka od njih ima decu, muza, obaveze..  spremne uvek da pomognu, podrze, utese. I onda i ja zelim njima da uzvratim kada mogu i koliko mogu, ne kucajuci samo kada mi je potrebno resenje za moj problem. Treba shvatiti da je sve ovo na dobrovoljnoj bazi, da niko nema nikakve obaveze, ko ne oseca ne mora nikada da pise, nije obavezno ni biti na spisku, samo zato sto smo trenutno trudni. ;) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi imamo parno grejanje....na ugalj. 

Planiramo za godinu,dve ili tri mozda na pelet.

u februaru cemo kreciti spavacu i doneti.krevetac i sve potrebno. Sada menjamo celu dnevnu i trpezariju.... :)

Danijela, kotao imate? PItam jer je ista kvadratura kuce. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam stalno na netu i nista ne radim :D salim se...mislim da niste shvatili za spisak sta sam htela reci. 

Meni za sad vreme dozvoljava jer imam jedno dete kojenjenu vrticu do pola tri i onda izmedju kuvanja i sredjivanja sednem i procackam. Jako se btzo umaram. Sredjujem 30-45min i.bole me ledja i.moram da sednem....a za spisak meni je to.kao da sad upadnem na neki forum gde nisam aktivna nikako i vidim da imaju spisak,upisem se i nikad ne javim nista. Nije poenta u pisanju svaki dan,naravno da obaveze  ne dozvoljavaju. Nisam ni govorila o zenama koje pisu ovde. Pogledajte samo spisak koliko ima upisanih a to je sve.

kam,termomont Simanovci nam je kotao. Takodje moze da se ugradi dodatak za pelet i moze da bude na pelet,ali,skup je pelet i necemo ga. A i realno jedina je obaveza ujutru ocistiti pec i naloziti. Preko dana samo sipas ugalj i.kraj. jeste da moramo i da donosimo u kotlarnicu kante sa ugljem,ali Boze moj.nije sve u zivotu na tacni...

sto se mlecnih.proizvoda tice,jedem.nekad mladi.sir a jogurt pijem svakodnevno. Volim sir ali jedem kad mi semprijede nije tomtoliko cesto. Inace Kam,ako pijes za hemoglobin,mlecni proizvodi odmazu kod gvozdja,ne pomazu. Valjda i kod hemoglobina. Tj teze se apsorbuje. Za hgb vitamin c pomaze da bolje veze.

ja sam radila kks i za sad sve dobro. Gvozdje jos u normali.

December i leni volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma ja sam zbog Hgb i izbacila mlecno, da bi mi se malo popravila KS. A sad i dijareja, pa mi ne prija i zbog toga i onda ispadne da nista i ne konzumiram. A bebi je i kalcijum potreban. Jedes li sir obican mladi, nepasterizovan? 

A na koliko lozite kotao? Citamo da kazu da mora na 3h, to mi se ipak cini previse cesto. 

Gledamo ovaj https://www.rusplamen.com/kupperPro28.html cini mi se, ili neki od tih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Kam, ja ti ne bih savetovala konzumiranje nepasterizovanih proizvoda. Ovde je to u trudnoci baš strogo zabranjeno. Nisam samo razumela zašto ne piješ jogurt i generalno slabo unosiš mlečne proizvode? Većina kupovnih je pasterizovana, makar ovde.

Što se foruma tiče, ja volim da piskaram i da pročitam, a valjda je to poenta, da radimo šta volimo. Ko nema vremena ili ne želi da piše nije u obavezi, važno da nam je svima lepo. :) 

Procitah upravo što si izbacila mlečne proizvode. 

Izmenjeno od strane miliccam
Dodala
k a m i Margaritta volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja imam vremena za net.. mali ide u vrtic a ona je u kenguru :) kada ne puzi. Rucak?? Pa posto je slinava, iskreno ovih dana sam slaba sa kuvanjem. Zbrckam nesto malom i to je to.  Ja sam gledala i nesto mi se bas dopala kombinacija smederevac sporet koji moze na etazno grejanje ( drvo i ugalj). Nzn imala bih grejanje i uvek toplu ringlu i rernu. Postavicu sliku https://postimg.cc/MM8JcP4B

k a m voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

mmaka, dobro je to resenje ali ako vam je kuca prizemna. Mislili smo i mi prvo sporet unutra, da se kuva na njemu, a da ostalo greje. Ali smo culi da takav sporet ne moze da izgura ovu kvadraturu a da svu da bude ravnomerna T. Kazu oni koji ga imaju da je tu gde se lozi jako toplo, a sobe na spratu prohladne. Zato smo se na kraju odlucili za kotao. Ali prijatelji koji imaju isto veliku kucu, ali sprat ne koriste su zadovoljni. Dole stoji u kuhinji/dnevnoj i imaju radijatore u dve sobe jos, hodniku i kupatilu i ok je. Jeste usteda za kuvanje. Mi smo prosle zime godine kuvali na ovom nasem kaloreksu. Jedino mislim da se malo i vlaga pravi ako se stalno kuva. Sad iskreno planiramo u letnjoj kuhinji sve sto se duze krcka, kao i leti, brzinski da se tamo kuva i tamo i jedemo i da se ne prlja kuhinja. Jedino ne znam sta mi je trebala jos jedna kuhinja na spratu, uopste je ne koristim sem za kafu kad mi neko dodje ili da K ujutru doruckuje. Bolje da nam je ostala jos jedna sobe. Sad je kasno. 


milice, ma necu ih jesti. Bolje da ne jedem i mirna mi glava. Mada najteze odolevam ovom mladom kajmaku. Spremim lepinjice i jedem vruce sa kajmakom, mljac. Ne mogu da se setim, znam da sa K nisam jela, sa njom sam sve po ps-u, a sa M cini mi se jesam.. 

Izmenjeno od strane k a m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je zbog proteina naredjeno da unosim mlecne proizvode i meso,posto sam na "dijeti" koju ponekad prekrsim,ali ja recimo svaki dan jedem tacnije receno jogurt sa ovsenim pahuljicama i prija mi,mleko nepijem zbog nadimanja,tvrde sireve mogu samo na pizzi ili toplim sendvicima,domaci mladi sir samo u gibanici,nisam ljubitelj mlecnih proizvoda,ali su zdravi za bebca.A meni recimo smeta hrana spremana na masti,lukac kao prilog (u rostilju...) i jako slana hrana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

mmaka, dobro je to resenje ali ako vam je kuca prizemna. Mislili smo i mi prvo sporet unutra, da se kuva na njemu, a da ostalo greje. Ali smo culi da takav sporet ne moze da izgura ovu kvadraturu a da svu da bude ravnomerna T. Kazu oni koji ga imaju da je tu gde se lozi jako toplo, a sobe na spratu prohladne. Zato smo se na kraju odlucili za kotao. Ali prijatelji koji imaju isto veliku kucu, ali sprat ne koriste su zadovoljni. Dole stoji u kuhinji/dnevnoj i imaju radijatore u dve sobe jos, hodniku i kupatilu i ok je. Jeste usteda za kuvanje. Mi smo prosle zime godine kuvali na ovom nasem kaloreksu. Jedino mislim da se malo i vlaga pravi ako se stalno kuva. Sad iskreno planiramo u letnjoj kuhinji sve sto se duze krcka, kao i leti, brzinski da se tamo kuva i tamo i jedemo i da se ne prlja kuhinja. Jedino ne znam sta mi je trebala jos jedna kuhinja na spratu, uopste je ne koristim sem za kafu kad mi neko dodje ili da K ujutru doruckuje. Bolje da nam je ostala jos jedna sobe. Sad je kasno. 


milice, ma necu ih jesti. Bolje da ne jedem i mirna mi glava. Mada najteze odolevam ovom mladom kajmaku. Spremim lepinjice i jedem vruce sa kajmakom, mljac. Ne mogu da se setim, znam da sa K nisam jela, sa njom sam sve po ps-u, a sa M cini mi se jesam.. 

pa spratna je kuca, s tim da se na sprat ide stepenicama koje su unutar kuce. Jer sada kako mi klima radi, gore mi je do pola sprata toplo.. jos cu se raspitati, al ovo mi deluje ok. Hvala na info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kam,kotao koji mi imamo je veci. Tj mi imamo valjda 32 a moze komotno manji kotao za nasu kavdraturu. Samim tim sto je veci mi moramo da sipamo malo vise,ali recimo kad sipamo 5 kanti uglja mirni smo 5,6h....tj mm kad lozi ali.on zna kako da.digne temperaturu nakon 5,6h. Ja recimo idem na 4h i sipam jos 2,3kante zavisi koliko je sati jer preko noci ne.lozimo jer nam je toplo i otvaramo vrata i onda nema nam smisla. Ja sam zadovoljna bas. Ne razumem se bas toliko,ali meni je fenomenalno.sto je svudaa toplo. I sprat u.prizemlje,svuda je isto. I sobe gde boravimo i gde ne boravimo. Jedino zbog cega bih uvela.pelet je to sto se sam zapali i sto ne pravi toliko.prasinu kao.sapurine i ugalj....samim tim.bi smo.dobili i jednu proatoriju viska a treba nam za bajseve. Ali to je jedini razlog za pelet. Ali za sad ne. Ovo je odlicno.  Evo od 2012 se grejemo tako.  Nasli smo ive godine neke panjeve 100e 7 kubika drva izadje. Jeste da smo morali da cepamo tj mm,ali za 3 dana je bilo gotovo a obezbedjenj smo. Sta znam finasijski je mnogo bolje no pelet.

mmaka,moj tata je hteo takav sporet na koji idu radijatori. Mama ima prizemlje i.to im ne bi bilo lose...ali mama ie istala na trajnozarecoj peci i smederevcu u kuhinj.i smrzavanju.tokom zime u.kupatilu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma bitno je da ste zadovoljni tj. bitno je da je svuda toplo. :D Da mi je da to docekam. Iskreno bas sam razmisljala kako cemo kad bude dosla beba. Jeste da ce biti vec april, ako da Bog da sve bude u redu ovaj put. Ali isto tako smo ove godine do aprila lozili. 

Sto se mlecnih proizvoda tice, ja sve mislim da sam intolerantna na laktozu. Pre mi se desavalo da kad uvece popijem solju mleka (iako je to jednom u sto godina), ujutru dijareja. A sad vise ne znam ni sta smem da jedem, cini mi se da mi svasta smeta. A iskreno te sirice pakovane u kutijice poput mladi sabacki isl ne volim da vidim ni na slici. Meni je to totalno kao guma. Nit masnoce niti ukusa, sve iscedjeno iz njih, grozno. Ako te pasterizovane treba da jedem necu ih ni jesti. Ja volim domaci mladi kajmak, diiiivan, onaj sto mozete da jedete samo dva dana, posle vise nije tako lep, ili pirotski tvrdi sir, ili mladi kozji sir. Znaci da je bas onako fino i domace. 

December voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa mi imamo i fasadu sa stiroporm 5cm tako da nama dosta i to znaci,ali moramo svakako i mi da lozimo od negde oktobra e sad od godine zavisi da li pocetkom ili krajem a lozimo takodje skoro do aprila i to zavisi od godine,ali makar samo nocu tj uvece pre kupanja moramo malo. Ali da zadovoljna sam svakako. Ako imate i vi 160m2 kucu onda ce vam trebati manjinkotao od naseg ali to ce vam reci kad budete kupovali. Nas su zezli jer su nam preporucili veci ali nema veze.

 

Kam,a zasto ne uadis test iz krvi za hranu koju treba da izbegavas? Kosto oko 3000din. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Razmisljala sam o tom testu, ne znam koliko su pouzdani rezultati u trudnoci. Pokusavam da testiram sebe, tako sto izbegavam pojedinu hranu pa onda uvedem. Kao kada je beba alergicna na nesto...na zalost prosla sam. 

Ma moj muz se nalozio na ovaj ruski. :D I mi ostali prihvatili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav svima!

Evo I ja da se javim. Cvrky, danas sam dobro, ali me je juce mucila glavobolja. Bitno da je bebica dobro I da je aktivna. Danas sam stala na vagu, pa sam se slogirala, jer ispadne da sam u poslednjih mesec dana dobila 3,5 kg. A za prvih 5 meseci trudnoce sam dobila isto toliko (3,5kg). A I stomak mi je odjednom bas narastao. :lol:

Sto se grejanja tice, mi zivimo I stanu na centralnom grejanju I bas sam zadovoljna ove sezone kako je krenulo grejanje. Godinu dana zivimo ovde, ali prve zime je bilo hladno u spavacim sobama, jer su stavljeni premali radijatori koji nisu mogli da zagreju kako treba. Sad smo pre sezone zamenili za dosta vece radijatore I presrecna sam. Mogu kao covek I da izluftiram sobe, a da ne pretrnem kad udje hladnoca.

Od mlecnih proizvoda koristim skoro sve, ali u umerenim kolicinama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma sta se brinete sa kalcijum, toliko druge hrane zdravije je bogato kalcijumom od mlevenih proizvoda. Kelj, brokoli, smokve, narandze , bademi, koliko volis. 

Inace ja sireve mnogo volim, ok domaći naravno, ali toliko lepih pasterizovanog drugih ima, kozijih, ovčijih, kravljim isto. Inače sam ovih dana jela grana padano, a on nije pasterizovan. Totalno sam zaboravila.

pocetkom ove trudnoće, dok nisam ni znala da sam trudna sam toliko bifteka i stejkova  pojela, i to je jedem onaj medium, znaci kda ništa od toga nisam navukla srećna sam. 

Sada bih rado opet jela, ali znam sa ne smem medium sigurno.

inace sam u svakoj trudnoći jela suši :huh:

Sto se grejanja tice kod nas se ovde uglavnom grejemo skoro svi na gas. Ima ona centralna terma na primer u kupatilu, i možemo da se grejemo i leti ako to želimo. Doduše izolacija nam je odlična, mi smo tek juče počeli da palimo grejanje 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam za mesec dana dobila 4 kg,srecom dr je rekao da je super,a od ponedeljka do sad sam skinula 1kg,sto znaci da u 38mu nedelju ulazim sa +3kg i 14cm u obimu neracunajuci stomacic :)

k a m i mmaka volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cvrky, dobila si 3kg za celu trudnoću? A šta to znaci u obimu ne računajući stomak? Kako to?:lol:

Za mene je još rano da pričam o kilazi , trenutno sam na -2 od početne. Tako da još ništa nisam dobila. Ali kontam da ću do kraja jedno 8kg sigurno, uvek idem do 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pa ja sam ostala trudna sa 11kg vise,od predhodne trudnoce mi ostalo i dr me poslao na dijetu i nisam smela da se ugoim,pa sam u pocetku skinula 2kg i sad dobijem 4kg,al odma skinuh 1kg.A sto se tice obima,pre ove trudnoce sam merila obim ispod grudi,kukove,zadnjicu i butine,nisam racula stomak jer sam se tek bila porodila i od tad do sad nisam dobila nista u sirinu sem stomaka,vec izgubila jos 14cm.Tako da za celu trudnocu tj do sad sam na +3kg.

Analim voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Aha, kontam. To je odlično sto pazis, sigruno i za tebe i za bebu sigurno. 

Kolika ti je onda sada razlika izmedju dečice? Mislim koliko će biti?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam za mesec dana dobila 4 kg,srecom dr je rekao da je super,a od ponedeljka do sad sam skinula 1kg,sto znaci da u 38mu nedelju ulazim sa +3kg i 14cm u obimu neracunajuci stomacic :)

mislis u 28-u nedelju, tako? Znam da smo ti I ja 5 dana razlike u terminu, sto znaci da smo obe dobile najvise kila u istom periodu. S tim sto ja nista ne pazim u ishrani. A tebi svaka cast na disciplini I rezultatima. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.