Analiza krvi u trudnoći

odgovora

Objavljeno

ММ је однео налазе, све је ок само сам мало анемична, а за мокраћу ми је рекла да је изврсна :lol:

:D :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ММ је однео налазе, све је ок само сам мало анемична, а за мокраћу ми је рекла да је изврсна :lol:

:lol: Odlično... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Postovane trudnice,

Jako sam zabrinuta :( , u 34 toj nedelji sam trudnoce i na poslednjom analizi krvne slike utvrdjen mi je smanjen broj trombocitana cak 96, sto je ispod svake normale, i spada u dijagnozu trombocitopenije. Doktorka je odreagovala smireno, kaze kao sto postoji trudnicki dijabetes (koji takodje imam), tako postoji i trudnicka trombocitopenija. Mora se pratiti redovno, nista ne pomaze osim vitamina C, za opste poboljsanje krvne slike. E, sad kao sto sve to radimo ja sam odmah sela za net i cackala i iscackala svasta, tako da mi nije dobro uopste od brige. Nisam uspela da nadjem neke konkretne primere u poodmakloj trudnoci pa vam zato pisem. Ima li neko slicnog iskustva i koje su moguce komplikacije. Brine me sam porodjaj jer dijagnoza pretstavlja poremecaj zgrusavanja krvi. Inace, ovo mi je druga trudnoca, prva je protekla bogu hvala u najboljem redu kao i ova do sada. Za 7 dana ponavljam krvnu sliku i nadam se da nece vise opadati. Postoji li mogucnost da je to neko trenutno stanje ili... Molim bilo koga ko je cuo ili imao slicno iskustvo da podeli sa mnom. Pozdrav svim buducim mamama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Izvinjavam se moderatorima, videla sam da postoji tema o trombocitima, pa vas molim da premestite moj post ako je moguce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

moja kks sada super, sada mi je hemoglobin 136 i to je za sada dobro, ali se plasim da ce kasnije da pada, tako mi je bilo u drugoj trudnoci od polovine sam non stop bila anemicna, i tothemu, i svasta nesto sam pila, i kad sam se porodila bio je 100, bila sam bleda kao krpa....nadam se da ce ovi femibioni 1 i posle 2 da pomognu, jer onaj mamavit koji sam pila u drugoj trudnoci je bio totalno nedelotvoran!!! Naravno urin ima peska, ali to je vec poznato :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Мени данас рекли да сам се прејела, повишен ми Калијум, нормалана вредност је до 5,5 а ја имам 5,7 а кажу да хоће тако од повећано уноса хране, а ја јуче баш лепо јела :rolleyes: и леукоцити ми повећани, 11,6 а нормално је до 10 <_< мада читам да су у трудноћи увек повишени :unsure:

Oni tebi baš ne daju da jedeš! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam pila gvozdje, hemoglobin mi je na kraju bio katastrofa. Oko 90 cini mi se. A ti nosis tri bebe! :) Zamisli koliko one crpe iz tebe. To je sve normalno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo baš gledam moju analizu iz laboratorije.

Leukociti su mi povećani 11.5 (ref.vrednost 4.0-10.0 x 10~9/L ) ali kaže dr. da je to normalno u trudnoći...Od početka mi je takva vrednost...

Sve ostalo je ok, osim glukoze koja je nešto manja od normale. Meni je 3.8 a referentna vrednost je 3.9-6.1 mmol/L.

Dr. je prokomentarisao da je to sve ok i da se ne brinem... :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo baš gledam moju analizu iz laboratorije.

Leukociti su mi povećani 11.5 (ref.vrednost 4.0-10.0 x 10~9/L ) ali kaže dr. da je to normalno u trudnoći...Od početka mi je takva vrednost...

Sve ostalo je ok, osim glukoze koja je nešto manja od normale. Meni je 3.8 a referentna vrednost je 3.9-6.1 mmol/L.

Dr. je prokomentarisao da je to sve ok i da se ne brinem... :blink:

Cao svima :rolleyes: :rolleyes: mene zanima kako je moguce da ti gvozdje bude odlicno 28,6 (ref. vreednost 6-30), a da imas povecan broj leukocita 13,1( 3.5 -10), smanjen eritrocita 3.37 ( 3.86 - 5.72) i los hemoglobin 107 (120 -175)? Unapred hvala :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao svima :rolleyes: :rolleyes: mene zanima kako je moguce da ti gvozdje bude odlicno 28,6 (ref. vreednost 6-30), a da imas povecan broj leukocita 13,1( 3.5 -10), smanjen eritrocita 3.37 ( 3.86 - 5.72) i los hemoglobin 107 (120 -175)? Unapred hvala :rolleyes:

E meni je ovo skroz zbunjujuće... Jel uzimaš neke tablete? Za gvožđe, ili bilo koje druge?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E meni je ovo skroz zbunjujuće... Jel uzimaš neke tablete? Za gvožđe, ili bilo koje druge?

Pila sam samo Mamavit, a sad mi je dala da pijem gvozdje, mada mi nije jasno zasto kad mi je gvozdje super....al valjda dr bolje zna. Inace, bas se zdravo hranim :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pila sam samo Mamavit, a sad mi je dala da pijem gvozdje, mada mi nije jasno zasto kad mi je gvozdje super....al valjda dr bolje zna. Inace, bas se zdravo hranim :blink:

Gvožđe ti je visoko - ali to je od tablete. Za KKS treba da prođe bar sedan dana od poslednje tablete da bi rezultat bio relevantan (mada je za gvožđe potrebno i dve nedelje). Mamavit je ok.

A kako se ti osećaš, ne curi ti nos, nisi prehlađena?

Ja ti savetujem da uradiš ponovo analizu krvi, i to jutro preskoči tabletu gvožđa, to nije problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Gvožđe ti je visoko - ali to je od tablete. Za KKS treba da prođe bar sedan dana od poslednje tablete da bi rezultat bio relevantan (mada je za gvožđe potrebno i dve nedelje). Mamavit je ok.

A kako se ti osećaš, ne curi ti nos, nisi prehlađena?

Ja ti savetujem da uradiš ponovo analizu krvi, i to jutro preskoči tabletu gvožđa, to nije problem.

Ne, ne ovi rezultati su mi pre nego sto sam pocela da pijem gvozdje. Ona mi je prepisala gvozdje na osnovu tih rezultata....pijem ga tek 4 dana. Inace se osecam odlicno :rolleyes::P

Hvala na brizi :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo,ja sam ovde najgori slucaj sto se tice krvne slike,ili bar leukocita... Nista meni ne bi bio problem i ne bi se nervirala da ja od decembra nemam subfebrilne temperature 37,2 i povecane leukocite bez nadjenog uzroka i sa jednim spontanim 3eg marta...

Sada sam punih 10 nedelja trudnoce,radila sam juce KKS i rezultati su sledeci:

Leukociti 14,9(normalni do 10),pored toga povecani su mi i limfociti i neutrofili

CRP mi je 7,4 a normala je do 5

Gvozdje je 7,6,a normala od 10,7

Bilirubin ukupni 4,3,normala od 5,0

eritrociti su 4,05 sto je ok,trombociti 208 isto ok...kao i hemoglobin,kretainin,hematokrit itd...sve ok

Zvala sam dva doktora,a ici cu i kod treceg.Jedan kaze da je normalno da su povecani Le do 15,a da crp nije strasan,kaze srasan je kad je 50 i vise,a meni je 7,4 sto je samo za 2 vise od dozvoljenog i da ponovim nalaze za mesec dana da vidimo da li sve miruje ili ne.Druga dr kaze da je normalno do da Le budu povecani do 12,i da ponovim kks za 2 nedelje,ali da je njoj bitno da su mi brisevi i urin uredni... I tako..Cekam da vidimo sta ce i treca dr da kaze,ali u principu,nisu sjajni rezultati...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bila sam sinoc kod trece dr,kod koje bi,zdravlje Boze,trebalo da se porodim,ona kaze da mi je super KS.. :huh: Pa dobro,bar mi je sada lakse... B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Vidim da ovu temu niko ne posecuje,ali ajd,opet da napisem sta se sada desava...Krvna slika nam se popravila,leukociti su malo opali,gvozdje se super popravilo,vise nego odlicno!Sve ostalo je ok,osim CRP-a ,koji je sada 9 i nervira me <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Vidim da ovu temu niko ne posecuje,ali ajd,opet da napisem sta se sada desava...Krvna slika nam se popravila,leukociti su malo opali,gvozdje se super popravilo,vise nego odlicno!Sve ostalo je ok,osim CRP-a ,koji je sada 9 i nervira me <_<

A kako se ti osećaš?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A kako se ti osećaš?

pa ne znam sta bih ti rekla...Ni da li to kako se ja osecam ima veze sa trudnocom ili ne... U principu se osecam ok,mada se brzo zamaram.Imam apetit i to,mislim,u principu sam ok ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nova sam clanica. Prva mi je trudnoca,i osmi sam mesec. Danas sam vadila krv. Kada sam dobila rezultate videla sam da mi je gvozdje mnogo malo. 6.8,a normalno je od 10.7-32.2. Da li je neko imao slicnih problema? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

To je redovno u trudnoci. Kod mene i u trudnoci i van nje :lol:Dobices suplemente gvozdja ,samo reci svom dr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I meni su u sve tri trudnoce hemoglobin i gvozdje niski.Sta god pila/jela isto je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam imala i nakon porodjaja nisko gvozdje...uzimala sam neke kapsule za gvozdje(zaboravila sam vec kako se zove,heferol?) I dva sata pre i posle nista mlecno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam imala i nakon porodjaja nisko gvozdje...uzimala sam neke kapsule za gvozdje(zaboravila sam vec kako se zove,heferol?) I dva sata pre i posle nista mlecno.

Ponovo treba da vadim krv pa cu videti kako stoje stvari. Za sada koristim neke ampule gvozdja i sumece tablete. Nadam se da ce biti bar bolje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

To je redovno u trudnoci. Kod mene i u trudnoci i van nje :lol:Dobices suplemente gvozdja ,samo reci svom dr.

Prepisao mi je ampule gvozdja. Tako da sada koristim njih i sumece tablete,nadam se da ce sledeci rezultati biti dosta bolji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nemoj da brines samo.mnogo ako nisu mnogo strasni rezultati...u trudnoci je normalno da je gvozdje nize.ja sam imala nize i tri meseca od porodjaja. Negde oko pola godine od proodjaja se atabilisalo kao uvek sto je bilo. Samo se zdravo hrani i izbegavaj mlecno pre i posle kapsula ili sta piies,oko dva sata pre i posle nemoj nista.mlecno i uzimaj viramin c u kombinaciji sa gvozdjem,on pomase da se gvozdje bolje apsorbuje. 

Sladja26 i MakiJana volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.



  • Postovi

    • Najraniji simptomi trudnoće
      Započeo/la Mida123 · Objavljeno
      Hvala Vam puno,  uradit cu .. Malo mi je sve ovo čudno nikad nisam ni pomislila da mogu ovoliko grudi osjetljive biti, da mogu peckati,  sve me zbunilo ...
    • Najraniji simptomi trudnoće
      Započeo/la Jasmina.S. · Objavljeno
      Uradi betu .Npr ja sam imala menstruaciju i bila sam trudna u drugoj trudnoći.Su mi grudi jako bile osetljive i bolne i to nije prestajalo a ja nisam dobijala tako da moguće je da si trudna 
    • Najraniji simptomi trudnoće
      Započeo/la Mida123 · Objavljeno
      Zdravo  Ja imam veliku zbrku u glavi trenutno, naime moj pms je inače tačan u dan nikada nije kasnio nikada nisam imala neke velike probleme bolove , onaj dan kad treba da dodje boli me stomak (JEDINI SIMPTOM) ,pms traje par dana u kraj.  Prošli mjesec je kasnilo 2 dana i nekako je cudnije sve bulo , prekosutra treba opet da dobijem, vec nekih 5 ili 6 dana me grupi bole, jako su osjetljive, nikad prije nisu .. donji dio stomaka me boli , tesko se umirim pred spavanje ne mogu dugo da zaspem ujutro se  budim umorna, jutros me i donji dio ledja strasno bolio.  Radimo na bebi vec neki period jako bi volila da ostanem trudna ..  Da li je neko imao slična iskustva ?  Hvala mnogo 
    • Test za utvrđivanje trudnoće
      Započeo/la Breskvica123 · Objavljeno
      Devojke molim Vas za pomoc.  Da li je ovo pozitivan test jer je druga linija dosta bledja, kasni mi vec 5 dana, uradila sam test 2 dana posle kasnjenja i bila je bledja od ove ali posle 10 minuta, a sada kada sam ponovila test odmah posle 2-3 minuta mi je pokazalo drugu jako svetlu crticu kao sto mozete videti na slici. Mnogo Vam hvala na odgovoru. 
    • VTO - procesi
      Započeo/la testic · Objavljeno
      Imaaaa.... Vec nekoliko dana razmisljam o ovome. Pre 5 godina bilasam deo ove price, ne znate koliko mi je pomoglo. Tu podrsku, razumevanje i optimizam mogla sam samo ovde da dobijem. Iako su svi iz moje okoline bili divni prema meni ovo je bio moj kutak. Nije mi bilo tesko da citam sve sto drugi pisu. Ako ima jos zena koje se pripremaju za vto zaista bi bilo divno da ovde razmenimo iskustva. 
  • Teme

  • Ko je online? (See full list)

    There are no registered users currently online