Analiza krvi u trudnoći

odgovora

Objavljeno

Ja hvala bogu nisam imala problema sa anemijom ni u prvoj ni u drugoj trudnoci, takodje nisam nista ni pila od preparata gvozdja, samo Mamavit i to kada se setim.Voce slabo jedem, skoro nikako, e jedino volim salate, domace, tipa tursije, krastavcica, sarene salate. Ali zato sam redovno jela cajnu kobasicu od konjskog mesa,(potpuno isti ukus kao i obicna cajna). Hemoglobin mi je bio 130, kada sam otisla da se porodim, a posle mesec dana od porodjaja 124. Svi lekari su se cudili kako mi je dobra krvna slika!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam anemična bila i u prvoj a evo i u ovoj drugoj trudnoći... Hemoglobin neće da se popne preko 96. U prvoj sam uspela da se popnem na 99 zahvaljujući totema ampulama koje mešam sa vit C i tako pijem 2 puta dnevno. Konjsko meso sam jela, cveklu...svašza nešto i to je bio max u prvoj trudnoći. Sada sam u osmom mesecu, nemam vremena da toliko cedim sokiće, često zaboravim da popijem gvožđe pa mi je situacija skoro ista... Bleda jesam ali nemam nekih drugih tegoba. Pijem šaku drugih lekova pa na tu anemičnost i zaboravim...

Mišljenja se razlikuju od dr do dr, Neko kaže da sam za transfuziju što je totalna budalaština, većina kaže da je hemoglobin oko 100 za trudnicu ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja sam pila "Ferumlek", jer on za razliku od ostalih preparata gvožđa, ne izaziva nikakve nus pojave, tipa opstipacije, mučnine... Malo je u početku gadnog ukusa, ali navikneš se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja nemam pojma sta se sa mnom desilo u trudnoci,ali ja koja sam inace anemicna u trudnoci sam imala krvnu sliku kao bik!!Inace mi je Hgb plafon 118,a u devetom mesecu je bio 145,kako je trudnoca odmicala,meni krvna slika sve bolja,cak sam se bila zabrinula da li je to normalno uopste.Moguce je da me inace isisavaju obilni menzisi,a u trudnoci sam tu krv ustedela,nemam drugo objasnjenje..

Al zato mi se na porodjaju prepolovio na 70 :angry: ,kako mi rekose zbog velike epiziotomije koju nisu dobro usili pa sam iskrvarila.

Inace,pila sam Prenatal tablete tokom cele trudnoce i jela dosta voca,povrca,...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav svima! Uh ta anemija....mislim da cu poludeti od nje jer se generalno lose osecam a da ne pijem Mamavit i jos nekoliko preparata mislim da bih zavrsila u bolnici....vise ne znam da li je to normalno jer u prvoj trudnoci nisam imala nikakvih problema sto se tice krvne slike.Sada sam u 31.nedelji trudnoce ali od samog pocetka mucim muku sa gvozdjem koje nikako da se popne preko 5. Probala sam i sa tim cuvenim konjskim kobasicama i mislila sam da cu umerti od mucnine koju sam posle njih osecala ali kad se mora nije tesko....i opet nista.Ostalo mi je jos malo do porodjaja pa se tesim da ce i mojim mukama doci kraj :blink::rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja sam u poslednjem trimestru bila anemična... pila sam Ferumlek sirup, jer mi je od tableta bilo mnogo muka... ali hvala bogu sve je prošlo u redu... sad sam mnogo više anemična nego kad sam bila trudna... pred kraj trudnoće gvožđe mi je bilo 8,7 a sad je 2,2... katastrofa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam do petog meseca imala nenormalno savrsenu krvnu sliku, pa je onda br crvenih krvnih zrnaca blaago opao, ali nista strasno, ali sam ja pocela piti u sestom mesecu samo pola sumecih tbl dnevno, gvozdje+folna kiselina i sad u sedmom mi je opet sve ok. Hranite se sto zdravije , a ako ne pomaze, posavetujte se sa ginekologom koji jaci preparat gvozdja da koristite. Kod nas daju Tothemu, kazu da je bljak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je do 6-og meseca svebilo ok sa krvnom slikom i onda se odjednom sve srozalo.Dobila sam da pijem Totemu,jednu dnevno u casi limunade(nije toliko gadna,ja sam moslila da je mnogo gore) i za 7 dana idem da vadim krv,pa bas da vidim ima li poboljsanja.

Inace,Totemu sam pila mesec dana......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

U bolnici sam cula od lekara da su ispisivali i folnu kiselinu uz tothemu, ja je jos uvek pijem...mozda je i to pripomoglo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je do sedmog meseca krvna slika bila super a od tada užas. Pila sam ferum lek, jela cveklu, konjsko meso, spanać i šta sve ne ali ništa nije pomagalo. Posle porođaja sam pila totemu mesec dana i od tada je sve OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ah ta anemiija,samo kada se setim..

Zbog višeplodne trudnoće sam i ja imala taj problem,to je bilo na početku trudnoće,možda drugi-treći mesec,imala sam jako dobru doktorku koja mi je preporučila HEFEROL kapsule,u pitanju je makedonski proizvođač,tako da sam ja to pila nekih 3 meseca i hemoglobin mi je u 6 mesecu bio 134,tako da sam jako zadovoljna,i čim sam se porodila pila sam ga još 3 meseca,da stvorim zalihe gvožđa,tako da nisam imala nikakvih problema.Takođe sam pila i OMEGA 3(riblje ulje),zatim PRE-NATAL tablete,i vitamin c tablete od natural welta.

jako vam je bitno da imate jak imunitet,jer će vam to mnogo značiti.

Najbolje vam je da ujutru popijete gvožđe i vitamin c od 500 sa punom čašom vode,

onda popodne jednu prenatal tabletu,i pre večere jednu tabletu omega 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Trudnice su uglavnom anemicne, narocito u poslednjem tromesecju (cast izuzecima).

Ja sam imala problema sa jakom anemijom poslije prvog porodjaja. Lekove nikako nisam podnosila a davali su mi razno razne. Sasvim slucajno dodjem do nekog narodnog leka, koji mi je stvarno pomogao. Lek se pravi tako sto se prvo rendaju a zatim pasiraju po jedna manja cvekla, jabuka i 2 sargarepe, u to se stave 2 kas.meda i sok od jednog limuna. Ovo bi trebalo da se pojede za dva dana pa se ponovo napravi i tako se ponavlja 3 sedmice. Meni je ovaj lijek popravio bas popravio krvnu sliku. Lek se brzo kvari zato se preporucuje da se pravi svaki drugi dan (u frizu moze da stoji max 4 dana)

P.S. Nije bas ukusno ali sto se mora...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja pijem BRUSNICU!!!!!!!!!!!!!!!

potopite uvece 1kk u 1dl vode i ujutro popijete vodu a plodove pojedete!!!!!!!!!!!!!!!!! nikada nisam imala bolju krvnu slike.

ako ste u mogucnosti slatko od kupina po jednu kasicicu posle ove brusnice je pravi lek za anemiju.

lekovi nisu u mom slucaju bili ovako delotvorni !!!!!!!!!!

hemoglobin pre trudnoce nije prelazio 115, a sada je i pored obilnog krvarenja koje je trajalo ceo januar 123!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

odlicna stvar za anemiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nikada mi krvna slika nije bila bolja.

jednu kafenu kasicicu susene brusnice potopiti u decilitar vode. to prenoci i ujutru popijes vodu i pojedes plodove brusnice.

krvna slika u trudnoci je bolja nego ranije . probaj pa javi!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

odlicna stvar za anemiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nikada mi krvna slika nije bila bolja.

jednu kafenu kasicicu susene brusnice potopiti u decilitar vode. to prenoci i ujutru popijes vodu i pojedes plodove brusnice.

krvna slika u trudnoci je bolja nego ranije . probaj pa javi!!!!!

za ovo nisam znala... mogla bih ja to sad da probam pošto mi je krvna slika 100 puta gora nego u trudnoći...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

stvarno je delotvorno!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da se upišem i ovde hehe..rezultati krvi ukazuju na anemičnost..crvena krvna zrnca 3.93, a donja granica je 4.20, hemoglobin 116, takodje ispod donje granice, hct 35,3 a normalno je 37..gvoždje je dobro..zanima me da li se i tada treba uključiti gvoždje kao preparat iako mi je ono dobro ili se to koriguje ishranom?..dr mi je rekla da sam ''metiljava'' i naravno nije dala nikakve druge informacije.. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da se upišem i ovde hehe..rezultati krvi ukazuju na anemičnost..crvena krvna zrnca 3.93, a donja granica je 4.20, hemoglobin 116, takodje ispod donje granice, hct 35,3 a normalno je 37..gvoždje je dobro..zanima me da li se i tada treba uključiti gvoždje kao preparat iako mi je ono dobro ili se to koriguje ishranom?..dr mi je rekla da sam ''metiljava'' i naravno nije dala nikakve druge informacije.. :(

Stvarno se ne razumem u sve to pa neću mnogo da pametujem, ali evo ti mog slučaja. Ja sam oduvek imala idealnu krvnu sliku a gvožđa i previše i nikada nisam smela da pijem preparate koji sadrže gvožđe jer sam imala strašne mučnine. A sada je situacija ovakva: krvna slika u granicama normalnog a gvožđa ima i nije ispod crte ali tu je negde. Dr mi je objasnila da beba koristi puno gvožđa ali da mi je dovoljan Mamavit. Ipak, jedem puno cvekle i spanaća da bih ga održala. Ipak, pored svega toga, moram puno mesa da jedem a naročito piletine i teletine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Stvarno se ne razumem u sve to pa neću mnogo da pametujem, ali evo ti mog slučaja. Ja sam oduvek imala idealnu krvnu sliku a gvožđa i previše i nikada nisam smela da pijem preparate koji sadrže gvožđe jer sam imala strašne mučnine. A sada je situacija ovakva: krvna slika u granicama normalnog a gvožđa ima i nije ispod crte ali tu je negde. Dr mi je objasnila da beba koristi puno gvožđa ali da mi je dovoljan Mamavit. Ipak, jedem puno cvekle i spanaća da bih ga održala. Ipak, pored svega toga, moram puno mesa da jedem a naročito piletine i teletine.

Hvala ti Anči..pravo da ti kažem uplašila sam se malo, kad videh rezultate :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala ti Anči..pravo da ti kažem uplašila sam se malo, kad videh rezultate :unsure:

Verujem ti!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ručkam brusnicu, borovnicu, meso..pa da vidimo rezultate uskoro hehhe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je gvožđe 9.9.Je li to previše nisko ili? DOktoricu ću tek da vidim za 2,5 nedelje jer je na odmoru. A tako bih volela da sama protumačim ove rezultate krvi... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je gvožđe 9.9.Je li to previše nisko ili? DOktoricu ću tek da vidim za 2,5 nedelje jer je na odmoru. A tako bih volela da sama protumačim ove rezultate krvi... :unsure:

Gvoždje je normalno u granicama od 7.3 do 30..znači da ti je na donjoj granici. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Citajuci, vase rezultate cini mi se da su moji ubedljivo najgori...hemoglobin 91, eritrociti 3,26, i ostalo je sve po malo ispod donje granice, uhhhh, ...uvijek sa mojom krvnom slikom muka, sta cu?

Pijem za gvozdje lijekove ali iz mjeseca u mjesec sve nize je i nize, sta bi bilo da ih ne pijem? Probala sam i sa domacim lijekovima i to je proslo bez vidljivih rezultata.

Da li znate da li je pad ovih parametara u KKS karakteristican za citavu trudnocu ili ponajvise za drugi trimestar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da se upišem i ovde hehe..rezultati krvi ukazuju na anemičnost..crvena krvna zrnca 3.93, a donja granica je 4.20, hemoglobin 116, takodje ispod donje granice, hct 35,3 a normalno je 37..gvoždje je dobro..zanima me da li se i tada treba uključiti gvoždje kao preparat iako mi je ono dobro ili se to koriguje ishranom?..dr mi je rekla da sam ''metiljava'' i naravno nije dala nikakve druge informacije.. :(

Ja sam za vrlo slicne rezultate analize krvi dobila, tj kupila (ne daju nista na recept grrrrr) tot'hema ampule, 3xdnevno u narednih mesec dana pa cemo videti posle sta,kako i koliko. Sve u svemu, treba koristi nesto jer ce hemoglobin samo da opada kako beba raste,a posle porodjaja smo generalmno slabe i izmozdene,tako da treba stvoriti rezerve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.



  • Postovi

    • VTO - procesi
      Započeo/la Gagagagagaga · Objavljeno
      Testic,evo ja krecem uskoro valjda tj.prosli komisiju,cekamo pismo. A viii?
    • Beba odbija da sisa
      Započeo/la Iko · Objavljeno
      E ovako, moja prica je poprilicno dugacka, ali moram sve detalje. Drugo je dete u pitanju, pa me jos vise nervira stvar, zato sto prvi put nikakvih problema nisam imala. Pocelo je odmah posle porodjaja, nije znala da mi uhvati bradavicu, ama bas nikako. Stavljali smo i ja i sestre i patronazna, ma kakvi. Sa vestackom je sve lepo krenulo. Nismo imali nikakvih problema neko krace vreme, pa je onda odlucila da nece da vuce, pa sam joj uzela silikonsku i valjda je bilo lakse i opet se popravilo. Sledece sto je bilo je da nije htela uopste da vuce, ja sam joj pokretala mleko, tako je nekako htela, ali u vecini slucajeva odmah pocela da vristi cim sam prinela dojku. Trenutno, nekada prihvati, nekada ne. Ima kada ujutru 2-3 puta lepo sisa, i onda se desi nesto, i kod sledeceg jela ne zeli ni da se priblizi. Tako da sam morala da pocnem da se izmuzem pa flasica. Forsiram ja svaki put ako prihvati da sisa, ali kada pocne da vristi, nema sanse da sisa posle. E sad posle svega ovoga, najbitniji deo, moje pitanje. Ako prihvati da sisa, sve je dobro dok je na jednoj dojci. Cim zelim da je prebacim na drugu pocne da place i ne prestaje pa se tu i zavresava jelo. Sta da radim? Kako da resim stvar? Ne zelim da prestanem da dojim nikako, ali ovo izludjuje i mene i muza i stariju cerkicu. Hvala onome ko procita, i pokusa koji savet da napise. Pozdrav
    • Porodilište - Sremska Mitrovica
      Započeo/la NensyNS-RU · Objavljeno
      Pozdrav, da li ima nekog da podeli iskustva sa porodjaja u vreme korone?
    • Beba odbija da sisa
      Započeo/la KruelaDeviL · Objavljeno
      Probaj
    • Beba odbija da sisa
      Započeo/la Iko · Objavljeno
      Imala bih i ja pitanje, ali vidim da su komentari dosta stari. Prati li iko ovu temu? 
  • Teme

  • Ko je online? (See full list)

    There are no registered users currently online