Treći trimestar

odgovora

Objavljeno

Pila @Tackicca :)

Pila ja taj caj ,jela ananas, zvakala persun, tusirala se vrelom vodom,radila cucnjeve,setala po sat vremena svaki dan (bilo je -15 nisam.mogla vise) ,isla uz i niz stepenice milion puta,odbijala da sedim stajala non stop. A da jela sam i urme kao nenormalna. Apsolutno sve sto sam cula sam radila. I onda u 42 nedelji bese svJovan slava. Ode mm na slavu kod kolege i dodje pripit i posto me ceo treci trim bojkotovap za seks,ja rekonsad cu da te iskoristim ja hocu da se porodim vec jednom! Odbijao odbijao ali ga ja ubedim. Tu noc u ponoc krenu kontrakcije i u 12 popodne rodio se moj mali prdavac :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jeste li pile mozda patacetamol, mislim da ce klima glava da mi dodje sada mi se nos zapusio a merim temperatru, posto me boli svaka koska verovatno je da imam temp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Paracetamol koliko znam jedino i sme da se pije. Nisam sigurna da li postoji neki prilagodjen trudnicama ili ovaj regularni. I antibiotici su dozvoljeni ako do toga bas dodje ali je pozeljno da to budu ab na bazi penicilina jer valjda on ne prolazi u posteljicu. Tako mi nesto objasnio zubar kad sam ja pila trudna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nebevita i kod mene se uvukla vrucincina unutra,pravila sam promaju i ukljucila klimu da rashladi,a ja izasla ispred kuce. Napolju je sada hladnjikavo i bas prija,bas bi bilo super kada bi potrajalo jos desetak dana,taman da se mamino i ja porodimo. :) Sto se tice vrtoglavica,meni je danas malo u glavi bilo sontavo,ali mislim da nemas potrebe za brigu,mozda ti je pritisak malo nizi,a i ovo vreme nije normalno,do pre dva dana je bilo iznad 40 stepeni,nije ni cudo sto se osecas tako. Mamino,bas mi je drago da se tako osecas.Znaci poslednje pripreme za porodiliste. Ja sam se sisala pre 3 dana,sutra bi mogla da nalakiram nokte na nogama i mogu da se porodim. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nebevita,smes paracetamol,ja sam ga pila,za nos smes da koristis marisol hiperton,on ima morsku so u sebi,ja ga koristim,posto mi se cesto zapusava nos. Pij limunadu,sto vise tecnosti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja kašljem kao magarac. Počela sam na moru, iskašljavala stravu i užas, ali sada je suvo i baš me iritira. Trebalo bi da odem do dr a sve se nadam proći će. 

Mamino voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mardži, možda ti je nešto alergijsko. Ja sam krajem 7. i u 8. mesecu kašljala kao manijak i samo se smirilo polovinom 9. Sve me strah bio da ne krene porodjaj koliko sam jako kašljala, ali moj bebac i okasnio. Ništa joj nije smetalo :D

A inače sam pila svašta nešto što sam mogla misleći da je prehlada, ali je ipak bilo nešto drugo. Ili alergija ili hormoni...

Margaritta voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Caj od lipe smirice kasalj..ali cista lipa iz z hrane..samo vidi smes li

Margaritta voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

da i ja sam u tom kaslju, kji se zadrzava u grlu, uopste ne silazi na pluca...nocas sam i povracala ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Trudnicice,pa gde ste danas,nesto ste se utisale,kako ste? Meni je vruce,strah me je velika od svega,bas se bojim od porodjaja,psihicki sam vec aj zdravo,bas se lose osecam zbog toga. Svasta mi prolazi kroz glavu,neznam vise sta cu sa sobom,opterecena sam bas. Bojim se bola,bojim se panike,kako cu ja da izdrzim. Svi kazu tolike zene su se porodile,porodices se i ti,znam da hocu,ali se bojim kako cu to da izdrzim,kako cu to da podnesem,bas se bojim. Izvinite sto ovako mracim,ali mi je valjda danas takav dan. :(

Mamino i Malolita volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I ja se plasim iako mi je treci put,najvise me plasi revizija na zivo treci dan tako su mi oba puta radili,ne ociste dobro a anesteziju ne mogu da platim.

MicaZoki i Mamino volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cao, drage drugarice! Evo nas kod nase kucice. Trenutno tata i Mateja spavaju :D, Luka zbrisao kod brace, a ja da kucnem koju. Odmah na pocetku, Mardz (posto si ti pre o tome pisala) jeste me malo strefilo ono cega sam se bojala. Luku kad sam videla rasplakala sam se, kad su dosli u porodiliste po nas. A sad kako ga pogledam ja pocnem da placem. Ne znam da opisem, jednostavno ne mogu da verujem kako je brzo proslo kad je on bio ovako maleni, a sad mi je kao dzin naspram bebe. I sve se bojim da se ne oseti odbaceno, medjutim tu toliko umisljam da je to smesno. Jer Luka je totalno opusten i njemu je bitno da je sa drustvom i da je napolju. Tako da tu bas lupetam. Ipak znam da su to hormoni i da to prolazi za koji dan. Tako mi je bilo i kad se Luka rodio prvih dana, tripovala da se mm oseca zapostavljeno:rolleyes:.

A to za ubrzavanje porodjaja, ne znam sta bih vam rekla. Ja sam sve probala, ali bas sve i nista nije izazvalo tad. Porodila se tu noc kad sam se iznervirala sto se vise ne poradjam^_^. Napomena, ne znam da li sam to vec pisala, kad krenu kontrakcije, samo setajte i setajte. Ako mozete do samog kraja, dok ne krene porodjaj. Sto puta lakse se bol predise, nego kad se lezi i kad se stisnete.Mico, ja sam poluluda bila pred porodjaj. Strah nenormalan, posebno kako sam se priblizavala terminu. I na kraju ispalo da nisam mogla laksi porodjaj da zamislim, ali ozbiljno. Znas kad mogu da kazem pa i nije toliko bolelo. Pokusaj malo da skrenes misli necim drugim u toku dana. A ja ti zelim da se sto pre porodis da prestanu te lude misli.

Oblacak, drzi se. Moja drugarica se juce porodila u 35.nedelji. Bila je ned dana u bolnici, na tokolizi. Pa je skinu njoj krenu kontrakcije i tako da su je juce iznenada porodili na carski. Sve ok. Istp primila odmah injekcije za sazrevanje pluca. Ali neka tvoje face male sacekaju jos malo, da mama ne brine.:wub:

MicaZoki i neca79 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav devojke, žene...

Ja se spremam da idem kod dr. Zamislite jutros sam bila kod frizerke na farbanju i feniranju, vratim se kući i uzela crevo da malo operem dvorište. I nekako se to crevo okrene prema meni, ispolivala sam kosu... ode moja frizura!!!! Al sam smotana!

Mico, ma nemoj toliko da se plašiš, mnoge žene obave porođaj za čas, al vole posle da se junače pa malo preuveličaju. Da boli-boli, ali niko ne pada u nesvest od bola, sve ide postepeno. Kad čuješ da si otvorena npr 7 prstiju, ma više ništa te ne boli, tvoja srećica uskoro izlazi napolje! 

Meni je nekako najgori onaj deo kad krene, sve dok ne stignem u porodilište. Tu se osećam bespomoćno. A posle mi bude lakše jer dobijem informaciju o svom stanju, koliko sam otvorena itd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao hvala vam zene do neba,znam da me razumete. Cipelic i ja zelim da se sto pre porodim,da me prodju ove lude misli. Bas mi je drago Cipelic sto si tako lepo prosla,nadam se da cu i ja tako lepo,a i lako proci,da mi bude jos lakse,jer cu primiti epidural,ja se nadam,ako me anesteziolog nezezne,nadam se da nece. Imam neke bolove od jutros i muka mi je,a i beba gura uzas,sva sam napeta. Ali se vise nenadam,tako sam se nadala i prosle nedelje kada sam imala bolove,pa nista. Volela bi naravno kada bi ti bolovi bili ucestaliji,da mogu u porodiliste i da se lepo porodim do sutra. Ali jedno je sta ja zelim,kada se nista nepitam. Mamino i ti brojis sitno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Porođajni bolovi 
Imam tu privilegiju i čast da Vas dočekujem kada dolazite u porodilište, da sam sa Vama, da Vam pomognem i da se sa Vama radujem!

Iz tog razloga sam i odlučila da Vas povedem kroz ovu šetnju i upoznam sa onim sa čim ćete se sresti, da Vam otklonim strahove, pojasnim neke procedure, i približim porođaj na koji treba da odete sa osmehom i radošću.

Sve što ovde pročitate je proisteklo iz mog iskustva, nije pisano po knjigama, nije potvrđeno istraživanjima i studijama (bar ih ja nisam radila) i ne mogu Vam to potkrepiti nikakvim materijalnim dokazima. 

Moja želja je bila da Vam pomognem svojim iskustvom pre nego što dođete u porodilište i da Vas pripremim za najlepši i najradosniji dan u Vašem životu DAN KADA POSTAJETE MAMA!

Čast mi je i zadovoljstvo da budem deo tog događaja.


Počeću od onog što najviše plaši svaku ženu a to su POROĐAJNI BOLOVI
• Porođajni bolovi su nam najveći saveznici u 
porođaju!
• Bez njih nema porođaja
• Zato i jeste jako važno njih pratiti
• U normalnom, spontanom porođaju oni se postupno javljaju
• Prateći žene u toku porođaja, a kako bih i sebi i njima olakšala intenzivno sam 
koristila dva pristupa, a to su dobra komunikacija sa ženama i stepenovanje 
porođajnog bola na skali od 1 – 10

Prirodan, spontan porođaj ima svoj tok
• U početku, bolovi su vrlo slabi, javljaju se povremeno, kratko traju i nije svaki 
iste jačine i dužine
• Ovi bolovi označavaju početak

• Na skali od 1 – 10 oni su jedinica

• Uvek ocenite svoj bol na skali od 1 – 10, puno će vam pomoći, orjentaciono ćete 
znati dokle je porođaj stigao i koliko će još trajati!

POROĐAJNI BOL OCENJEN JEDINICOM
• Ovo su vrlo slabi bolovi pored kojih najnormalnije funkcionišete. Smejete se, 
kuvate, kupate se, šetate...
• Mogu označavati početak porođaja ali i ne moraju
• Mogu potrajati satima, nekad čak i danima

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI DVOJKOM I TROJKOM
2 i 3 su takođe slabi bolovi, takođe najnormalnije funkcionišete, jedino što ste svesniji da su se javili tj. da traju, i oni mogu potrajati par sati

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI ČETVORKOM
• Ovde su uhvatili ,,svoj” ritam
• Javljaju se na oko 15 -20 min.
• Traju oko pola minute
• Nisu jaki, ali nisu ni slabi
• Kad se jave možda ćete zaustaviti svoje aktivnosti koje tog momenta obavljate i 
nekako se ,,skoncentrisati” na njih. Ali nećete imati potrebu da se namrštite, 
zgrčite, preznojite ili jauknete
• Ako su se javili bolovi koje možete oceniti četvorkom, porođaj je sigurno u toku
• Oni mogu trajati (u zavisnosti da li ste prvorotka ili višerotka, da li vodenjak 
postoji ili curi plodova voda) par sati (nemojte zaboraviti da pišem o normalnom 
spontanom porođaju) 
• U svakom slučaju ne predstavljaju traumu

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI PETICOM
• Bolovi koje ocenjujete peticom su iste jačine kao 
i oni ocenjeni četvorkom 
• Ali se skraćuje razmak na koji se javljaju, pa ,,dolaze” na desetak minuta
• Traju do 45 sekundi
- Ostalo je sve isto
- Oni ne traju dugo
- Brzo iza njih nastupaju bolovi koji se mogu oceniti šesticom

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI ŠESTICOM
- Karakteriše ih javljanje i trajanje kao kod bolova ocenjenih peticom
- Ali se njihova jačina povećava
- Kad se jave verovatno ćete zauzeti određen položaj u kojem vam je lakše
- Ako vas neko nešto pita u toku bola nećete biti baš raspoloženi da date odgovor
- Promenićete izraz lica, okolina će videti da vas boli
- Ovaj bol se može opisati kao ,,boli me, sačekaj samo malo da prođe”, bar se meni 
tako obraćaju žene kada ih nešto pitam u tom periodu, po tome i znam koliki im je 
intenzitet bola
- Po završetku ovog bola momentalno ste ponovo raspoloženi i nasmejani i obično mi 
žene uz osmeh kažu: ,,Pa nije strašno” 
- I oni ne traju dugo, ubrzo ih smenjuje ,,sedmica”

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI SEDMICOM
- Kad nastupi ,,vladavina sedmice” bolovi se javljaju u intervalu od 8 – 10 minuta - - Traju 30 - 45 sekundi
- Kad se jave, žene zauzimaju položaje u kojima im je lakše, obično se 
naslone podlakticama na sto i spuste glavu između ruku, neke intenzivno
šetaju u tom periodu masirajući same sebi krsta dok traje bol
- Na licu im se vidi da ih boli, obično stisnu usne i naboraju čelo
- Nakon završetka bola treba im minut – dva da se odmore
- Kad ih pitam koliko ih boli većina mi kaže: ,,Boli “
- Kad ih pitam da li je bol izdrživ, sve mi kažu: ,, Ma jeste, ali boli”
- I iz ,, sedmice” se relativno brzo ulazi u ,,osmicu”

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI OSMICOM
- Javljaju se na 5 – 8 minuta
- Traju oko 45 – 60 sekundi
- Jakog su intenziteta
- U ovom periodu većina žena počinje da diše u toku perioda bola a ako to same 
ne učine podstaknem ih na to
- U ovom periodu sam UVEK pored žene
- U ovom periodu je ženi NEOPHODNO prisustvo babice
- U ovom periodu je ohrabrujem, držim za ruku, i pružam maksimalnu podršku
- Od ovog perioda, mogu reći, počinju oni bolovi koje žene opisuju kada pričaju 
o porođaju
- U ovom periodu se ,,otme” po koji uzdah, po koji jauk
- Ali u ovom periodu žene su već pred kraj puta
samog porođaja!!!
- To im tada kažem, i to im tada JAKO PUNO ZNAČI!

- I obično tada kažu: ,, Ako je tako, pa nije onda tako strašno” i nasmeju se

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI DEVETKOM
- Bolovi se javljaju na 3 – 5 minuta
- Traju jedan minut
- Nisu jači od bolova iz ,,osmice” ali su češći, pa žene ne stignu da se 
odmore između dva bola
- Neophodna im je podrška i prisustvo babice
- Uvek se skoncentrišu na ono što im pričam i uvek slušaju sva uputstva koja 
im govorim

POROĐAJNI BOLOVI OCENJENI DESETKOM
- Bolovi se javljaju na 3 minuta
- Traju 1 minut
- Veoma su jakog intenziteta
- Ali srećom TRAJU JAKO KRATKO!
- Kada mi žena kaže: ,, Sestro, ja ovo stvarno više ne mogu da istrpim” oni 
prestaju (kao da znaju koliko žena može da istrpi)! 
- Odmah nakon njih nastupaju naponi
- U TOKU NAPONA NEMA BOLA!!!! 
- U toku napona se javlja nezadrživ osećaj potrebe za napinjanjem, bola nema!

• Kad sve saberete, onaj bol od koga se žene plaše, a vezan je za porođaj, javlja se 
pred kraj porođaja

• Pod porođajem se podrazumeva sve što se dešava od pojave prvog bola ili prskanja
vodenjaka pa do rađanja posteljice

• Uz babicu, sve ovo treba da bude pozitivno iskustvo, jer to je vaš dan, dan kada
postajete mama

• I još jedna JAKO važna informacija, bio bol 
slab ili onaj najjači on ima svoj tok. Šta to znači? Znači da nije uvek iste jačine u toku svog trajanja!!!

• Počinje polako – pojačava se – ima svoj ,,vrh” tad je najjači – zatim počinje da
se smanjuje – da bi na kraju prestao

• Znači i kada je bol najjači, on to nije sve vreme već jedan deo vremena njegovog
trajanja!

Nadam se da će ovo pomoći mnogim ženama da se oslobode straha koji imaju vezano za porođajne bolove.

 

miliccam, Mamino i Margaritta volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

To sam nasla na internetu,pa da pitam ove iskusne mamice da li je to tacno?

Mamino voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Cipelic, ti isto kao i ja, kad sam videla cerkicu kada mi je dosla u porodiliste, doktorka je krisom uvela uvece da me vide, plakala sam kao kisa.Tih par dana sam samo o njoj mislila, jos mi je donosila hranu i crteze svaki dankoje je ona crtala, a na svakom je bila mama i beba i ona i tata, ali najvise je mamu crtala i pisala mama volim te. A ja da svisnem.Posle dva dana presla sam u apartman , tamo je mogla da dolazi non stop pa mi je bilo malo lakse.

MicoZoki ne smes da se plasis, sto se vise budes plasila, bice ti teze i teze ces slusati babice. Iskreno mene su najvise bolele kontrakcije koje sam uspela da predisem kod kuce uz supruga i pricu. Brze mi je proslo vreme, nego da sam bila sama  u bolnici. Da boli boli, ali nista sto ne mozete preziveti,Iskreno, mene su grudi i nerazradjeni kanali  posle vise boleli  od samog porodjaja, ali eto sve je individualno. Samo ne zurite u porodiliste i budite smirene

MicaZoki voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

MicoZoki, obično oni koji se najviše tripuju oko nečega najbolje prođu. Tako da verujem da ćeš ti od svih nas najmanje osetiti bolove. Što sve kažu boli, ali nije to baš toliki bol, meni je gore bilo ušivanje rane od epiziotomije, ako smem da ti kažem :D A porodila sam se sa indukcijom i bez epidurala. Samo je bitno da slušaš babice, da predišeš što više možeš bolove i kad dodje do napinjanja da zapneš što više možeš. Eto to je moje iskustvo. Ja se nisam nešto posebno cimala pre porodjaja oko toga koliko će biti bolno. Samo sam mislila kako ću svoju bebu konačno da držim u rukama, da je mazim i ljubim :D 

E, da i dok su trajale kontrakcije, pitala sam babicu koliko će dugo još da traje, a ona mi je rekla u fazonu da se ne brinem mnogo oko toga, nego da razmišljam pozitivno i brzo će sve proći. I stvarno posle par sati ja sam držala moju lepoticu u rukama :) I samo da znaš da je osećaj kada beba izađe neverovatan :) 

Nadam se da ti nešto iole znači moje iskustvo :)

MicaZoki i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala zene. Znaci mi Chipsym,kako ne,malo bude lakse. Znam da je jos malo pa gotovo,samo da dodje taj dan,nestrpljiva sam bas,jer nemam vise snage da razmisljam o strahu,panici,bolu,vrucinama itd. Jedva cekam da se opustim i uzivam sa mm i bebicom. Bas sam preopterecena,ali i to ce da prodje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sve je to jako individualno, ja uopšte nisam imala te uvodne kontrakcije prvi put, samo mi je pukao vodjenjak, ja na vrh prsta otvorena, bolova bez, nakon četiri sata ja sam se porodila, dakle sat vremena od pucanja vodenjaka su mi počele udarne kontrakcije. Čak su u porodilištu rekli da neću ja do ujutro, pa su se iznenadili kad sam  se 8 prstiju otvorila za nekih sat i po. Meni je u urgentnom bloku pukao vodenjak, a tamo sam bila jer sam dobila parezu facijalisa, pa čekala nalaze d-dimmera, i dok sam nalaz čekala puče vodenjak. Samo su me poveli par spratova iznad, oko 8h naveče mi je pukao vodenjak u 00:10h sam se porodila. Ovo pišem o prvom porodjaju koji je krenuo prirodno, drugi sam prebacila termin nedjelju dana, a CTG bio malo gori pa su me primili, prokinuli mi vodenjak oko 4h popodne, slabo sam se otvarala, dali mi indukciju u 6h, u 8h sam se porodila. Bolovi su jaki, makar meni bili, ali sam se fokusirala na ono šta mi babica i dr govore, nisu me sjekli nijednom, prvi put sam imala spolja samo jedan konac, ali me D iznutra dosta posjekao, pa sam imala unutrašnjih konaca, a drugi put sam imala dva spoljašnja, pukla na mjestu gdje sam pri prvom porodjaju sivena, poslije par sati sam mogla da sjedim u turskom sjedu, kao da ništa nije bilo. Prvi porodjaj manje bolan oporavak duži, drugi porođaj više bolan, oporavka bez, odmah bila kao nova. Boli jako, preživi se, fokusiraj se na ono šta ti govore, jer ako ih slušaš olakšavaš i sebi i bebi. Ja ne mislim da žene preuveličavaju i folirajuju da je teže nego što je, već da ljudi imaju različita iskustva, pa nekome bude lakše, a nekome teže. Eto, to ti je moje iskustvo, mada sam već o ovome pisala.

MicaZoki, Margaritta i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja znam da kad je sve pocelo, poslala sam muza u krevet i nisam mu ni rekla sta se dogadja. Htela sam da izdrzim kod kyce sto duze. Medjutim meni su kontrakcije u roku od 1h presle sa 7min na 3, pa sam ga probudila i rekla hajmo. Znam da sam osecala bol ali vise neko uzbudjenje i srecu. Ne stigoh da razmisljam kako cu sve proci. I ja sam samo sebi ponavljala da moram slusati babicu. Doduse ja sam se porodila sa epiduralom, i i ndukcijom. Znam da su me i pored epidurala bolele kontrakcije jer mi je babica pojacala indukciju na max jer se nisam otvarala. I jos plus mi dali onu masku sa gasom, secam se da sam bila poluonesvestena. Ali kad god sam cula glas babice sam reagovala i radila to sto kaze. Nisam pukla, nisu me sekli.....beba izasla iz dva napona. I taj deo stvarno ni osetila nisam. 

Istina jeste da bol polako raste i samo je par sekundi najjaci i onda polako opada. Ali sve to brzo prodje, iskustva su stvarno jako razlicita. Ja sam imala baksuz da mi pukne trtica-redak slucaj, ali to je zbog povrede trtice od pre....

Samo hrabro i videces bice to sve ok. :babymommy:

MicaZoki2 i miliccam volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja nisam nocas imala temperatiru, lose sam spavala i ja sam istih osecanja kao MicaZoki, mada se ja najmanje plasim bola, tu se nekako pomirm ako je prirodni mora da boli.

Po meni je najgore ono secenje i rane, to me plasi, mada mene nisu prvi put sekli i najgore mi je kad pomislim na odvojenost od deteta i muza.

Od muza sam se odvojila tri dana za devet godina kada sam se prvi put porodila a od cerkice za 8 godina mozda 1noc najvise.I prema meni su bili jako neljubazni u porodilistu to mi je ostalo bas urezano i secanje.

I kao sto sam vec pisala moja cerkica je moj svet i stvarno se plasim kako cu da se naviknem na bebu i bas sam nervozna i te misli me plase.

MicaZoki2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ćao svima! Vratih se ja od dr, beba se spustila, namestila, po rečima dr može u svakom momentu da krene porođaj, rekao je sestri da sam "skoro uloživa" to verovatno znači da sam otvorena skoro jedan prst, zar ne?

Mico ovo je tačno što je napisala babica, prirodni bolovi postepeno rastu, privikavaš se. Na kraju naponi nije baš da ne bole, ali nekako ne doživljavaš to kao bol već kao neku potrebu da potisneš bebu napolje, kao kad imaš potrebu za velikom nuždom. Meni su naponi došli kao olakšanje posle kontrakcija. 

E sad, babica ne piše o bolovima pod indukcijom, meni su oni teško pali. Ali opet nekim ženama indukcija bude ok. To verovatno zavisi od žene do žene, od trajanja indukcije, doze i sl.

I ja imam osećaj da ćeš ti najbolje proći od svih nas :D

 

MicaZoki2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Iz vasih usta u Bozije usi. :) Videcemo sta i kako,samo znam da jedva cekam,ovo cekanje ubija,ali dobro i to cu da prezivim,kao vi. Hvala vam na ovim lepim opisima,malo ste me i smirile. Da li se otvaram ili ne,nemam pojma,jer moj doktor nece da pregleda posle 36. nedelje. Tako da u ponedeljak idem na ctg,ako ga docekam,nadam se da necu,ali ajde. Pa da vidim kako ide dalje. Posto mi je u sredu termin,neznam da li se javljam u porodiliste na pregled i da mi rade ctg ili sta radim,moram da pitam doktora u ponedeljak. Danas sam toliko setala i setala,da mi svaka cast,malo pre sam se vratila iz duge setnje sa mm,on ce sada u krevet na spavanje,a ja cu malo tv da gledam,pa cu da mu se pridruzim.

Mamino voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav svima.

Danas jedva mogu da hodam. Vreme je ok, ali bukvalno me sve boli u predelu karlice i to mi otežava ustajanje, sedanje, oblačenje. Jedva sam se skoncentrisala na to da pristavim ručak i raširim veš.  Ovakve simptome nisam imala u prethodne dve trudnoće, nadam se da će porođaj uskoro. Ovako bi mi bilo teško da funkcionišem do termina.

MicaZoki2 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.