Treći trimestar

odgovora

Objavljeno

Svejedno, drzi se, sve ce te zavrsiti i izgurati!! Mi uvek glavne radove pocinjali u osmom i devetom  mesecu, bila sam u stalnom stanju blage panike, ali stigli sve, a sta nismo, bez toga se moglo....

svejedno voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drage ženice, dobar dan. Evo i mene posle par dana, vidim baš ste bile aktivne, moraću sad da iščitam i pohvatam šta sam propustila. Mene je ovo vreme ubilo potpuno, dva dana sam imala i temperaturu, pao mi pritisak, boleli me i mišići i krsta i napred stomak nešto probadao, bukvalno sam preležala dva dana. Danas sam već u blagoj panici, starije dete putuje na rekereativnu nastavu u subotu, treba popakovati, oprati i opeglati, a kad ste trudni i bolesni, nije baš lako, pa se i sekiram. A onda kad ode, planiramo u tih sedam dana da malo sredimo kuću i pripremimo šta treba. Naravno, najveći deo posla nas tek čeka, ali bar da počnemo lakše ću se osećati. Sad sam malo prilegla, jer od jutros akcija, jedno dete škola, drugo vrtić, pa kupovina, pa ručak, pa po decu, pa uključi mašinu, pa prostri veš, pa opeglaj suvi veš, ne mogu voše u nesvest ću da padnem. A i sutra akcija, od ujutru, pa dete u dom zdravlja da nam popune zdravstveni list za nastavu u prirodi, pa u sredu idem na komisiju. Ma sve mi se nešto namestilo, da mi dođe da plačem :-), ali od toga ništa nema, to mora, pa mora :-) Kako ste danas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Shana i ja sam nesto sugavo ova dva dana. Stomak me isto bolucka, kao menstrualni bol. Nije uvek, al s vremena na vreme u toku dana mi bude bez veze. A kod dr tek sledece nedelje. 4 nedelje je na godisnjem.  Sutra idem da vadim krv. Danas sam trebala i mrsko mi bilo, a i tamanila kolace ceo dan pa da se ne slognem koliki je secer:). Pa cu posle podne otici po rezultate i pravo da mi zakaze uz. Bebi je aktivan bas bas:). Samo se gura, proteze. A L navija "bebo udari mamu, ajd sad, ajd sad" pa me onda pita "a kad beba izadje, jel mogu ja ponovo u stomak kod tebe" :lol:.  A od vesa da poludi covek. Dobro ono kazu, kao da imam 30 dece i da svi rade u rudniku, po kolicini prljavog vesa. A jos bebine nisam ni donela stvari. E da vas pitam, hocete vi stavljati siroki povoj? I koje pelene cete koristiti?

MatroNadja, Chipsym i Bubu 2 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi se vratili iz trocasovne setnje. Tri sata prijatelju! Evo, pretekla sam.

Deca vec u krevetu, spavaju. 

Pelene imam platnene(Cokiloki i Flafi), a one na neki nacin imitiraju siroki povoj, jer imaju uloske koji se unutra stavljaju. A klasican siroki povoj, ako budem stavljala, necu duze od dva meseca.

macka maza i Mamino volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

 Pozdrav devojke! Poslednji obrok mi je u 18 h, badem za svaki obrok... pogađate šta me muči. Ispovraćala sam se pre neki dan jer sam u 21h jela kiflu i paštetu. Stomak mi je težak, ne mogu dugo da stojim. Kako pada mrak, meni je sve teže. Ne šetam uopšte. Ima li među vama ovakvih kao što sam ja?

 

Ja cu da ti se pridruzim, bademe jedem po citav da i porilicno mi pomazu. Ali kada popijem sok ili slatko bas me unisti kiselina pa se pokajem sto sam jela a onda zaboravim kako mi je bilo lose pa opet uzmem slatko :lol: i svetako u krug. Meni je bebica nisko pa ne mogu puno da setam a do sada sam porilicno bila aktivns. Na 4 smo spratu i nemamo lift a mm otisao na put 7 dana. Za mene je poduhvat da izadjem po hleb :P mm je sve ostalo kupio pre nego sto je otisao, napravila sam zalihe kao veverica :P.

Izmenjeno od strane Bubu 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Super! Nisam najgora, cipelić i shana su tu :baby:

Ja sam kao trut, sve mi je teško. Po čitav dan gledam gde da legnem. Odradim nešto sitno i odmah horizontala. Zadišem se čak i dok pričam. Ne znam da li je bebica nisko ili visoko, ali kad se umorim osetim da me boli ceo stomak. Predstoji mi krečenje uskoro, kako li će to izgledati ne znam. A onda sređivanje bebine sobe :wub:

Ja ću sigurno stavljati široki povoj i pampers. Za drugo ne znam. Biće vruće bekani, šta da joj radim....

miliccam, macka maza i shana volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I meni je to uzas toplo a siroki povoj :wacko: ali necu duze od 3 mes tako je i sincic nosio a pelene smo uzeli Mama i beba one iz Lilija bas sam bila zadovoljna njima povoljne a odlicne. 

Mamino i macka maza volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo u vezi teme siroki povoj da napisem sta mi je doktorica na uz kukova rekla. Ja nisam stavljala beba je bila mrvica ne znam ni kako bi joj stavila do vrata bi joj isle haha kaze doktorica pametno besmisleno je stavljati siroki povoj jer to niti je lek niti terapija beba koja ima neki problem sa kukicima nece ga izleciti sirokim nego je bitan uz pregled i da se ustanovi na vreme. Ja poznajem dve porodice u kojoj su bebe imale problem sa kukovima a obe su nosile siroki povoj 6 meseci naravno dok nisu dobile kaiseve i vezbe u bolnici nista nije pomoglo a to su muke joj. Moje misljenje je da su one prevazidjenje samo se kod nas uci iz knjiga od pre 50 godina a da pitas konkretno doktora zasto mora siroki povoj nemaju pojma eto tako su ucili. Posto su vam letnje bebe bice im vrucina mozete u pocetku samo platnene da im stavljate a nocu pampers ja sam mojoj starijoj cerki to leto vecinom platnene stavljala jer je bilo pakleno toplo 2007 ako se secate i sad cu ovoj maloj kad budu vrucine meni smeta ulozak kad je jako toplo pa sve mislim tako i njima to smeta upare se.

Mamino voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi smo L stavljali punih 5 meseci. Rodjen krajem aprila, znaci celo pakleno leto 2012. Mada sam samo tanki bodic preko. Meni je bio zgodan zbog drzanja bebe. Posebno kad se tek rode. A dr sam pitala na uz kukica da li to nesto znaci, rekla je ako dete ima problem siroki povoj bas nista ne pomaze. Jedino kod dece koja nemaju problem pomaze da se lepse razviju. Sad na pocetku bih opet stavljala.

Ja sam jutros isla da vadim krv i dam urin. Pa cu posle po rezultate. Sad mi dusa spava, u pola 6 se probudila i nisam vise mogla da zaspim.:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Od jutros nisam sva svoja, baš sam besna.

Pre tačno 2 nedelje predala sam mokraću na analizu, uz krv. Trebalo mi je mnogo nalaza, pa sam otišla u lokalni dom zdravlja da ne moram da plaćam baš sve. Elem, svi rezultati stigli, stigao nalaz mokraće u kom piše da imam mnogo bakterija. Trebalo je da dobijem još jedan nalaz, urinokulturu, ali tog nalaza nigde nema! Ubeđivali su me da taj nalaz treba malo da sačekam, te praznici, te godišnji odmori....i čekam ja 2 nedelje. Nalaza nema. Zovem Higijenski zavod Sombor ( tamo se radi urinokultura) da pitam šta se dešava, a oni mi kažu da su za mene primili uput od lekara ali da nisu dobili materijal tj mokraću. Grrrr!!! U sekundi sam nazvala dom zdravlja i svašta im rekla. Naravno izgovora trista, te kriv ovaj te kriv onaj.

A da, sve ovo mi se dešava drugi put ove godine, i verujte da sam sa pravom besna. :angry:

Htela sam da idem da se žalim zaštitniku za prava pacijenata, ali me je prošlo. Setila sam se u kakvim uslovima rade ti zdravstveni radnici, 1 sestra a 50-60 pacijenata koji su došli da vade krv/daju mokraću. Pri tom, odlično se sećam da je sestra rekla da ima temperaturu i loše je izgledala, i da nema ko da je zameni. Tako je to u malim domovima zdravlja. Tamo više neću ići i kraj.

shana voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Caos lepotice...

Mamino stvarno da poludis...Svasta.

Cipelic ja sam Nadji stavljala 6 meseci ali pre skoro 6 god.Viktoru sam do prve kontrole kukova gde je bilo sve ok.Sa nekih 3 meseca.Sad planiram i bebi tako do prve te kontrole.Ja znam da nema nekog velikog znacaja siroki povoj i da je svuda prevazidjen,ali isto tako pogotovu kada su devojcice u pitanju,utice da se lepo razviju kukici, na lepsi hod....i sl.

I ja se osecam tromo.Mada smo juce bili u igraonici tri sata...gde sam se pela i klizala barabar sa decom.

svejedno voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zoe isto misljenje imam za siroki povoj jedino sto kaze Cipelic tako je beka u pocetku cvrsca i laksa za baratanje a ako ima nekih problema tesko da neka pelena tu pomogne. 

A joj Mamino bas si se nacimala strasno. 

Meni kontrola danas u 17h jedva cekam nisam videlq beku 5 ned. :wub: 

macka maza voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Stigli rezultati. Hgb 112. A leukociti poviseni. Mada malo. A nema nigde na nalazu bakterija:huh:, uopste ne postoji ta stavka. Uz mi zakazan za 22.maj! A poslednji put sam bila 8.marta na uz. To onaj euz i nista posle toga. Kad dr nema u svojoj ordinaciji uz, nego ima u ordinaciji pored i kad je ona zauzeta ne moze da uradi pregled. U prvoj sam trazila sama svaki put kad vidim da on ne namerava da mi pokaze bebu, a sad kad mi zakaze. 

Mamino bas te izmaltretirase, al opet svaka cast sa tvoje strane za razumevanje.

Mamino voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Leukociti u krvi? Ako je u krvi cula sam da je normalno da malo budu poviseni u trudnoci tako bar kazu nista opasno.

merima i pupsik volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da, da u krvi. Ukazuju na bakterijsku infekciju. To taman ovo sto me boleo stomak. Verovatno imam i bakterija nesto, ali ih nema u izvestaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Joj Mamino, tako su meni izgubili nalaz urinokulture, koji mi je bio bitan da bih znala koji antibiotik da uključim, jer sam imala dosta bakterija u urinu. Kada sam zvala Zavod, rekli su da su uredno poslali rezultat i da mogu duplikat rezultata da pošalju, pa sam ovima u Domu zdravlja svašta rekla. Još me šalju na dečije odeljenje, kao možda se zagubio tamo rezultat. Strašno! Sutra idem na lekarsku komisiju da mi produže nadam se do porodiljskog, pošto su mi i prvi put odmah dali na tri meseca. Nadam se da mi ne treba novi uput,nosim isti od prošlog puta, valjda važi  šest meseci. Cipelić, mene tek čeka novi nalazi krvne slike i urina i brisevi.

Mamino voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bila na kontroli. Sve je super imamo oko 2500g, dovoljno plodove vode, prednjaci glavicom, posteljica II/III stepen znaci pocela polako da stari ali kaze to je ok. Od sl.utorka 16.maja krecem jednom nedeljno na CTG. Sve je ovako super kaze bas je zivahan. Otvorila sam porodiljsko. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bila na kontroli. Sve je super imamo oko 2500g, dovoljno plodove vode, prednjaci glavicom, posteljica II/III stepen znaci pocela polako da stari ali kaze to je ok. Od sl.utorka 16.maja krecem jednom nedeljno na CTG. Sve je ovako super kaze bas je zivahan. Otvorila sam porodiljsko. 

Divnoce! :wub::wub::wub: zeno pa vec ctg! Sad kad gledam, kako je proletelo! Super i kilaza! Bas me je ovaj tvoj izvestaj raspilavio :wub:

učiteljica i Mamino volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uciteljice, super za bebca, baš lepo napredujete! Sve školski što bi se reklo :-) 

učiteljica voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je zakazan uz  za sutra, ranom zorom. Jedva cekam da vidim kolika je beba i sve ostalo. Konacno sam kupila stvari za porodiliste, ali samo za sebe. I to je nesto. :)

Sutra cu da kupim za bebu pelene i kremu, vlazne maramice imam. Sve potrpam u torbu i spremna sam. Vadicu i krv za zuticu sutra i mozda stignem cak i da odem na ctg. :D

Posle planiramo mm i ja da negde sednemo na dorucak i kafu, malo da predahnemo i isplaniramo naredne dane. Ma da, sve sutra. Ambiciozno, zar ne? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svejedno, baš se približilo, m? Jao baš sam uzbuđena! 

svejedno voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Marg, odlepljena sam na momente. :)))

Pomislim na porodjaj i muka me uhvati, onda izbacim sve iz glave i kao postojim u vakuumu. Pisem ovde po forumu, prosipam svoje ludilo. Samo da se sve dobro zavrsi. Ne mogu vise. A moram. A ne mogu. A moram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ma šta ne možeš, tek te čeka žurka i zabava. :lol:

Šta je malo boluckanja i geganja i ludačkih (ovaj, trudničkih) hormona prema jednoj bebi koja bljucka, prducka, kmecka, plačka... Pih! Ništa! 

Kako ono ide, uživaj sad, tako brzo rastu... Ovaj, ne, ne, mislila sam, spavaj sad, posle nećeš... Ovaj, ne... Htedoh reći, uživaj, da, samo to. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.