Treći trimestar

odgovora

Objavljeno

E videla sam tu mam. Meni kuma isto trudna i ona samo govori da neće nijednu osim aventove. A iskreno mislim da je sve to tu, sa malim odstupanjima. Aventove je naduvana marka tako da ne znači da su manje zvučnije loše. Jel tako?

 

 

Isabella voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Alekseja ja sam naručila Mam isto ima na akciji sad u Aksi, ali to zato što sam već uzela i njihove flašice. Neko se kune u Avent, neko kaže svejedno koja je... stvar izbora

Veštice verujem da ti je više dosadilo. <_< Ali brzo će to pa ćes posle žaliti za trudničkim danima ;)

Kakav ti je ctg, jel ima kontrakcija? Jesi otvorena?

Hej :wub:ako si ovu poručila http://shop.aksa.rs/mam-rucna-pumpica-za-mleko.html, kupila sam je i ja pred porođaj i ok je, radi svoj posao. E sada ne znam kakva je na duže staze pošto sam je koristila kratko, samo par dana, dok se beba i ja ne naučismo :D.

Izvinite što upadoh ovde gde mi mesto nije ;)

E da, čestitam novopečenim mamama, bez obzira što me ne znaju.

Lexy, draga, još malo. Baš se radujem :babymommy:

Alekseja, lexy i Isabella volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hej Bubi. :wub: Nemoj se izvinjavati ovde je svaki savet dobrodošao ;)

Jeste to je ta, e super ako je tebi značila :)

I ja mislim da je avent malo prenaduvan ali mislim i da je sve individualno.

 

Ovaj smajli je višak naravno :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ehej, ovde puca li puca internet. Mislim na vas i vec mi falite malo da vam kukam. Ha, ha, ha.... Spavacica na bretele je idealna ali da sam mogla i nju bi raszrgla od vrucine!

a sad da se hvalimo! Dusan je mala dobrica, zasada, vec je dva ili tri puta sikio i samo pajki. Sav je izbljuckan a cerka mi rekla preko tel MAMA BAS JE CUPAV I MUSAV MORAS DA GA OBRISES I JAKO GA VOLIM! ej suze mi krenule!

JUDY, Znaci pogodila sam makar tebi za 10ti!

IZDRZITE JOS MALO BRZO CETE DO CILJA! BUDITE HRABRE! Citacu vas i dalje a cekati u caskalistu!

Puslica, Isabella, *TJ* i 6 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

E drage moje zenice, mene vikendom nema na netu. Kod kuce mi se ne da Laptop paliti klinci me tad okupiraju, a sa telefona samo na brzinu preletim.

Hvala vam svima na čestitkama za rodjendan :lol: Tridesete gazim dobro mi je sasvim....... Ajte na tortu jos malo ostalo.

Nini draga, čestitke od srca za tebe i tvog Dušana, blago tebi sad se mazite i mirises svoju bebicu. Navijala sam da se porodis 12.12. na moj rodjendan, kazu da je sretan datum :P. Nini kako ćes sam sa troje male djece, ide li bar jedno u vrtic? Znam kako je, kod mene je razlika izmedju prvog i drugog 16mj. i bas mi je bilo tesko prve godine, sama s njima nikog nije bilo da mi pomogne. Nadam se da će mi sada biti lakse, bar ce klinci biti u vrticu, a i stariji su.

Judy, čestitke i od mene za Luku. Bila si me malo zabrinula što se ne javljaš, bitno je da ste vas dvoje sada zajedno kod svoje kucice i da se mazite......

Drangulicu ja sam se sapirala sodom bikarbonom uvece i namazem kanesten kremu nakon 2-3 dana me prodje.  Isto je bilo kao kod tebe, svrbi, pojacan sekret i jos kad mi otekne....uf.

Alekseja ja sam koristila Aventovu mehanicku pumpicu sa prvim djetetom i u mom slucaju su te pumpice skroz beskorisne i bezveze sam bacila pare, ne mislim samo na Aventovu nego na sve. Mlijeko mi je nadoslo u porodilistu, grudi tvrde kao kamen, temp. počela rasti....14 sati sam pokusavala roditi i na kraju odem na CR i sve to nije nista u poredjenju sa bolom u grudima i nastojanju da dojim.  Dakle, prvo sam trebala dobro izmasirati grudi da omeksaju, razbiti sve cvorove i cvorice u grudima, a kad sam to uradila mlijeko samo ide, curi, nije mi trebala nikakva pumpica. Tako da moj ti je savjet da uzmes od drugarice pumpicu da probas, pa ako ti odgovara posalji muza da ti kupi za koju se vec odlucis.

*TJ*, Naxy i Ninimimididi volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

zvoncice, hvala ali eto, ipak 13.!

pa imam nadu da ce nam bata biti dobar ali upravo je pedijatrica rekla da je zivac i da tera po svom! Zamislite, on odbija dohranu slatku vodu i sve sto mu oni daju i deeeeereeee se sve dok ne dodje kod mame malo da siki! Vec je i podrigivao i stucao a ubljucko je sve oko sebe. Sad spava pa sam malo na forumu. A imam vec jednog takvog zivca kuci tako da nas ceka RAT! Ne idu nazalost u vrtic, stariju sam upisala i preselimo se nenadano i da bi je postedela dodatnog stresa ne upisem je. Na godinu cemo. Ima kod nas samo za decu od tri god. Ali starija je dobrica.

mazimo se stalno jer smo jos mali i prija nam. Imam utisak da sam dobila malog krpelja....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Imala sam problem sa grudima, tako da cu ja uzeti pumpicu svakako. Prošli put je nisam imala. Nek je pored mene. Inače jel imao neko susret sa uvucenom bradavicom? Meni je jedna uvučena, ta na koju je malo sikio. Kako to da se to izvuče da beba može ručkati?

E Nini sta mislis pod tim net puca. Ima ga ili ne? Čisto da znam. :-)  

 

 

 

Izmenjeno od strane Alekseja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Judy, cestitam! :wub: Nek' ste zivi i zdravi. I ime je prelepo! Ja sam htela da dam to ime ako bude decak, ali nista od toga. ^_^ Odmaraj, pa nam pisi kada budes mogla. :babymommy:

Alekseja, ja sam kupila Avent-ovu pumpicu u Madjarskoj, ali ne bih znala da ti kazem kakva je. :D Svi je hvale, ali sad' kad' malo bolje razmislim, ako pumpicu postavis kako treba svaka ce raditi svoj posao.

Vestice, potpuno te razumem kako se osecas - ja sam sada vec nestrpljiva, a imam jos da guram, a ne ti koja mozes svakog casa da se porodis, a nikako da krene. :)

Izi, draga, je l' danas taj famozni prvi CTG? :wub:

Nini, drago mi je da ste dobro tj. da se ti dobro osecas. Ljubi tog malog cupavog nestaska. :babymommy: Znaci toplo je u sobama? Znam da su mi rekli kada je bas zima napolju da je unutra pakao. Sta si nosila za bebu u bolnicu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Alekseja, ja sam u prvoj trudnoci imala ravne bradavice nisu bile uvucene ali ni ispupcene, pokusala sam sa silikonskim i islo je nekako traljavo, na kraju sam sama izvlacila i formirala bradavicu prstima i davala bebi da siki.  Ja sam izgleda neki izrod nije mi odgovarala pumpica, ne odgovaraju mi silikonske bradavice, bolje ja to rucno sve uradim.:lol:. Jedino sto mi je stvarno pomoglo je Aventova krema za bradavice, kunem se u nju i svima bi je preporucila. Skoro sam kupila jednu naletila na neko snizenje bila je oko 10 eura.

Alekseja voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

alekseja, gore u porodjajnoj je bilo i odande sam vam kuckala a kad smo sisli u sobe celo popodne nista do jutros. Viber se gubi mozda uspem po nekad poslati poruku ali slike nema sanse. Trenutno imam net al se izgubi s vremena na vreme.

TJ, NEMOGUCE JE TOPLO! Ako zaspim u trenutku se preznojim a u spavacici na bretele i vecito otkrivena. Bebe oblace u njihove benkice trebaju samo pelene krema i vl maramice i sreca pa ponesoh koju tetra pelenu jer su me pitali dal imam, nemaju za sve bebe! Ostalo nista.

malopre sam bila na UZ i materica je cista JEEEEEEE ali blago uvecana pa ce mi dati inekciju za skupljanje.

ako vas zanima jos nesto pitajte!

ko se prirodno poradja nek ponese ceo paket vode jer teraju da se pije od 3-4 l vode!

mala zvoncica i *TJ* volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moram podjeliti izvjestaj sa vama.

U četvrtak sam vadila nalaze, sve je OK samo mi je hemoglobin 105:( mojom krivicom. U petak sam isla kod svoje dr, kaze da sam anemicna i da moram piti zeljezo. Žena mi je to rekla prije mjesec dana, a ja prvo zaglavim sa curicom u bolnici 5 dana (imala je neki problem sa stomacicem, hvala bogu sve dobro proslo), poslije mene uhvatio neki stomacni virus i ja zaboravim piti željezo. Valjda je tako sa trecim, previse sam se opustila. Vidjela sam svoju curu ima 1400 gr. i poprecila se u stomaku nogaicama šutira po lijevoj strani nekad me zna i zagolicati. Velicina bebe odgovara nedeljama, zrelost posteljice 0. Znaci sto se tice bebe sve je ok, ali kada sam spomenula dr da me nekad zaboli rez nije joj bilo drago, morala mi je uraditi vaginalni UZ i sve je u redu zid materice je tanak kao i kod zena koje su radjale prirodno,oziljak je ok. Samo je sada rekla da  ćemo raditi češće kontrole zbog tog bola, pa mi je rekla da dodjem 29.12. u bolnicu na CTG i UZ, a briseve ću raditi sredinom januara. Htjela mi je pisati bolovanje od danas, a ja nisam dala reko moze li od 01.01. imam jos neke projekte zavrsiti, nasmijala se i  kaze sta ću moram te slusati. Inace moja dr mi je vodila prethodne tri trudnoce, porodila me dva puta, jednom uradila kiretazu poslije spontanog, ugradila mi spiralu, izvadila spiralu, sad mi vodi cetvrtu trudnocu....jos malo pa ćemo krenuti na kafe. Inace ona radi i privatno i u bolnici tako da mi je to super, idem privatno na preglede, a kada se primakne porod predjem u bolnicu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Izi, draga, je l' danas taj famozni prvi CTG? :wub: 

Jeste, draga moja TJ. :):babymommy:

U 13.30h, imam i uz i neki bris, tako da ću se zadržati malo duže. A jedva i čekam da vidim moju curu koliko je porasla :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Judy cestitke!!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Čestitam Jeja, čestitam od srca, poljubac za Vuka 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

 

evo da se javimmmmmmmm :) na svet je dosao moj Vuk :) 9.12. u17.25h :)

Cestitam!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jeja puno svega lepog. Brz oporavak. Vuče srećno u životu. :-) 

 

 

 

jeja985 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jejo čestitam! :)

Ala dečaci vode  ;)

 

Dođoh i ja sa ctg-a, nema kontrakcija, beba je super, da povećam unos vode zbog plodove vode. U suštini sve je super. Sledeći ponedeljak opet ctg, ručni pregled i upoznavanje sa dr koja će me poroditi. 

Beba je prešla 3 kg, tačnije 3.450 gr, ako dođem do punog termina može preći i 4 kg. Mada je sam dr rekao da može da odstupa to merenje od stvarne kilaže. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

isabella, sta si odlucila kako ces se poroditi? Veliki je beban. Kad ti je tacno termin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zvoncice ja sam promenila dve terapije i hgb bio 97, nikad nisam imala tako nisko Nemoj da se plasis Bice bolje
 Sad mi je dala tothemu 15 dana 2x i ostalih 20 dana po jedna Valjda ce pomoci. Ako ne pomogne ima da poludim :) Ali prezivecemo, mnoge su :) Drzi se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drage mane, heabrice, cestitam od srca!!! Vi ste to herojski odradile i obogatile nas za malu bandu frajercica :) 

Nini, eto vidis da si super prosla i dobro te je dr odradila. Odlicno!! A sto se tice veze,babice su zakon. Moja veza je nazalost pokojna, tako da ove godine nista od babice.

Dete mi se jako razbolelo. Laringitis. Bas bas bas mu je lose. Veceras izgleda ooet zurka u Tirsovoj,pa cemo videti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

isabella, sta si odlucila kako ces se poroditi? Veliki je beban. Kad ti je tacno termin?

08.01.  mi je po ciklusu ali po uz-u je ranije, sad 02.01. 

Ne znam još ništa za porođaj, videću sa ovom dr što me bude porađala šta ona kaže. Dosta sam uzana dole. Sad ne znam šta tu oni tačno mere. Ovaj moj kaže ako bude preko 4 kg carski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja od juce hvatam ta 140/80. Mislim da cu morati sutra u bolnicu da vidim sta ce reci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Judy cestitam od srca. Puno svega lepom vam zelim:babymommy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.