Zokili77

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Zokili77

  1. Zokili77 je dodao/la post u temi Mali oglasi   

    Prodajem odlicno ocuvana Peg Perego Duette kolica za blizance, boja moka, cena 250 EUR
  2. Zokili77 je dodao/la post u temi Gde slaviti rodjendan?   

    Bubamara i Tika-taka u Piramidi
  3. Zokili77 je dodao/la post u temi Garderoba za blizance   

    Ja svoje bliznakinje oblacim razlicito, one su dvojajcane i uopste ne lice, ni fizicki ni mentalno. Svima sam rekla da kad nam kupuju odecu da kupuju razlicito. Naravno, imamo i mi neke iste stvari, ali ne mnogo. Mislim da sam na ovaj nacin dobila raznovrsniji asortiman odece, jer priznacete, ne mozete kupiti sve sto vam se svidi. Malo je Dora krupnija, ali to je samo par stotina grama i 1-2cm, tako da i tu nemam problema
  4. Zokili77 je dodao/la post u temi Mali oglasi   

    AUTO sediste/nosiljka Peg Perego Primo Viaggio 0-13 kg, savrseno ocuvano, potpuno ispravno,saljem slike na mail, cena 75EUR
  5. Zokili77 je dodao/la post u temi Kada je vreme za jaslice/vrtić?   

    Moje devojcice su krenule u jaslice sa punih godinu dana, rodjene su 7.septembra tako da nisu mogle da krenu cak ni 1. vec strogo sa godinu dana. U pitanju je drzavni vrtic Istok na Novom Beogradu. Privikavanje je trajalo dve nedelje i one su super prihvatile.

    Sto se tice hrane, ja sam prezadovoljna. One su bile problematicne po pitanju bebece hrane a tamo jedu sve iako su tada imale po 4 zubica. Za dorucak obicno imaju poparu, neki beli namaz, namaz od ribe, dzem ili med i hleb, suvi vrat ili sunku za uzinu razne kolace, pite, keks, puding itd, a za rucak razlicite vrste variva i mesa svaki dan, musaku sa karfiolom, jednom nedeljno imaju ribu. ne mogu bas sad svega da se setim, ako nesto treba slobodno, pitajte. Nema nista lepse nego kad dodjemo po njih a vaspitacica kaze da su super jele, kao da ne prica o mojoj deci.
  6. Zokili77 je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Ja imam dve bliznakinje od 1.5godinu i posto idu u jaslice, mi pratimo ritam koje one imaju tamo. Bude se oko 5.30-6.30 i u jaslicama je spavanje od 12-14h a uvece zaspe u 20h, tako da mislim da i tvoja devojcica sasvim dovoljno spava, pogotovo sto ne deluje pospano, jer ove moje su u 19.30 totalna koma, bas im se spava i da ih duze drzim budnima bilo bi samo mucenje za njih.


  7. Zokili77 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Moj ti je savet da se opustis i sto manje razmisljas. Ja sam otisla na redovnu kontrolu a nisam ni znala da mi je porodjaj vec krenuo (bila otvorena 6 prstiju, nista nisam osetila). Za 1.5 sat mereno od ulaska u porodjajnu salu ja sam se porodila. Ugojila sam se 12.5kg u trudnoci (odmah na porodjaju izgubila 10), ponasala sam se onako kako mi je trenutno stanje dozvoljavalo, bila sam bas aktivna trudnica i nikakvih komplikacija nisam imala.

    Sto se tice beba, sve to dodje na svoje. Moje devojcice su napredovale 50 odnosno 60g (kad samo pomislim, to je jedan njihov obrok) te prve nedelje ali vec sledece 260 i 280g. Ja sam ih dojila skoro 14 meseci i sve vreme dohranjivala, prvo jednu podojim, pa drugu, pa jedna dohranu, pa druga, ali sam bila uporna i izdrzala sam. Nisam imala pomoc jer je ja nisam zelela, babe su se bavile peglanjem, kuvanjem i spremanjem stana a mm i ja bebama. A kad je on na poslu, ja sama.
  8. Zokili77 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Porodila sam se u 38.nedelji trudnoce, prirodnim putem, bebe reodjene sa 2250g i 2400g. Porodjaj je protekao onako kako se samo pozeleti moze.
    Prva nedelja kod kuce je bila jako teska, one su slabo jele tako da sam ih dojila i dohranjivala Prematilom, Janu koja je u bolnici dobila fiziolosku zuticu smo jedva budili da bi jela. Vec sledece nedelje je bila druga prica, polako smo poceli da se navikavamo jedni na drugu i sve je bilo lakse.
  9. Zokili77 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Ja nisam trudnica, ali sam mama dve bliznakinje od 1.5god, pa ako vam je potreban neki savet, rado bih vam pomogla