Bojana

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Bojana

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Bojana

  1. Bojana je dodao/la post u temi Strah u snu   

    Moj sin je kao bebica dobro spavao,bez nekih trzavica,ali prosle zime,malo posle prvog rodjendana, bio je jadan period kad se budio u toku noci i vristao,kao da je u sobi bilo necega,bio je prestravljen i trebalo bi mu bas dugo da se smiri i ponovo zaspi. To je trajalo nekoliko noci za redom,pricala sam sa majkom o tome i nakon par sati ona me nazvala i rekla da su ponijeli Lukinu pidzamu kod neke zene da mu "slije stravu". Rekla sam joj da su trebali prvo da me pitaju jer ne vjerujem u te "mambo dzambo" vradzbine,urokljive oci i slicne stvarcice ali od tad se ti napadi nisu vise ponavljali,tako da me je to navelo da se zapitam,ima li ipak nesto u svemu tome,iako stvarno ne znam iz kog razloga/pakosti bi neko "urekao" dijete?
  2. Bojana je dodao/la post u temi Ljubomora kod dece   

    Pozdrav svima,evo proslo je tri mjeseca od kad je Luka dobio seku Miu,i ljubomora nije vise tako strasna kao sto je bila u pocetku(razlika izmedju njih je 22mjeseca). Posto je bio jako vezan za mene i lio je suze"krokodilske" svaki put kad bih negdje otisla bez njega,mislila sam da ce mu tesko pasti kad odem u bolnicu na par dana,ali baka kaze da je bio pravi dobrica.E, al zato kad smo dosli kuci,imali smo napade placa i histerije,vristao bi svaki put kad bih dojila bebu,trazio da njega nosim,pokusavao da je gadja i udara,cak je u toku sna jecao i udarao sebe u glavu! I sad kad se toga sjetim,pocnem da placem ,sreca pa nije dugo trajalo. Takodje,budio bi se u toku noci kad i beba,pa onda i on u plac,tek uglavnom tih prvih dana je bilo uzasno,sreca pa su mi majka i sestra ,koju Luka obozava, pomagale,inace bih vjerovatno pala u depresiju. Kako je vrijeme proticalo,polako se privikavao i ispadi su postali sve redji.Valjda je konacno"svario" da vise nije samo on centar svijeta,mada i dalje ako posvetim malo vise paznje sestrici,pravi nestasluke i tako skrece paznju na sebe.
    Eto to je moje iskustvo,nadam se da ce se/su se vasa djecica bolje privikla na drustvance.
    Pozz..
  3. Bojana je dodao/la post u temi Ljubomora kod dece   


    Alexa,vidim da se mali Niksa rodio ,zelimo vam puno srece. Kako se Una privikava na brata? Pozdrav
  4. Bojana je dodao/la tema Dete 1. godina   

    Ljubomora kod dece
    Pozdrav svim forumasima,

    Dragi roditelji,interesuje me vase iskustvo o ljubomori medju malom djecom. Naime,moj sin Luka ima godinu i 5 mjeseci a ja sam u cetvrtom mjesecu trudnoce. Veoma je vezan za mene,tata dosta radi,porodica i ostala rodbina ne zive u istom gradu,tako da smo stalno zajedno. Cak i kada odemo u posjetu baki i dedi,cim ja izadjem iz sobe on pocne da place i da me doziva. Takodje,vec pokazuje ljubomoru kad me suprug zagrli ili kad pomazim bratanicu,tada dodje- njih gura i pruza ruke da ga uzmem. Nekoliko puta sam probala da prepustim uspavljivanje suprugu,sestri i mojoj mami ali to se uvijek neslavno zavrsavalo,plakao bi vise od sat vremena i na kraju bi odustali . Pokusala sam da mu objasnim da ce dobiti brata ili seku,ali mislim da je jos mali da shvati to! Brinem se i kako ce podnijeti odvojenost od mene dok budem u bolnici i kako ce prihvatiti prinovu! Mislim da ce period prilagodjavanja biti dosta tezak,al nadam se da su neki od vas sa slicnim okolnistima dozivjeli i pozitivna iskustva!

    Hvala i pozz..
    • odgovora
    • pregleda