brankica

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici brankica

  • Rođendan 12/24/83

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice brankica

  1. brankica je dodao/la post u temi Koje jednokratne pelene koristite?   

    Jel koristio neko pelene Kplus?Vlazne maramice su im odlicne,pa sam razmisljala da li da probam i pelene?Mi smo do sad koristili samo pampers.
  2. brankica je dodao/la post u temi Dude   

    Silikonska duda traje duze i ne haba se,a gumena je katastrofa.Ja se secam kad je moja sestra bila mala imala je te gumene dude,one vremenom postanu nekako mekane i lepljive,fuj!!!
    Mi koristimo nuk dudu,ali samo kad ide da spava,preko dana kad se igra ili idemo negde ne nosimo je...kazu da treba dete da se odvikava od dude kad napuni godinu,nama je uskoro rodjendan,pa smo sveli koriscenje na minimum.
  3. brankica je dodao/la post u temi Cipelice za prohodavanje   

    Mi imamo chicco cipele,kupili smo ih sa 8,5 meseci.Sad ih je vec pomalo izgulio napred,pa planiram da mu kupim za rodjendan nove,neke malo otvorenije jer ide lepse vreme.Jos ne znam koje,ali mislim da su najbolje cicibanke i pavle.
  4. brankica je dodao/la post u temi More, ah more   

    Mi planiramo more,otprilike negde krajem avgusta,pocetkom septembra,ali ne znamo gde da idemo.Razmisljamo o Grckoj i o Bugarskoj.Bebac sad ima 11,5 meseci.U agenciji su mi rekli da gledam da bude apartman,jer u hotelskoj sobi ima samo frizider,a trebala bi bebi sigurno da kuvam,znaci treba kuhinja.Gde je najbolje ici sa tako malim detetom?
  5. brankica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Evo da dam par predloga od raznih jela koje spremam za moje dete
    Krompir i blitva(spanac) skuvani i mleku,ocediti napraviti pire,dodati malo mleka i malo putera i jedno kuvano zumance.
    Skuvati jedan cvet karfiola i jedan cvet brokolija(kuvati otklopljeno i moze da se doda koje zrno kima da ne nadima stomacic) a u posebnoj serpici skuvati komadic piletine,sve staviti u blender i sjediniti.
    Skuvati sargarepu,krompir,pastrnak i dva,tri kolutica praziluka...u drugoj serpici skuvati komadic teletine,sve staviti u blender.
    Sto se tice kolicine za meso kad se uvodi prvo ide 30g,pa posle 50g.
  6. brankica je dodao/la post u temi Aktivnosti pre prvih koraka   

    Moj sin bas i nece da puzi,a ima 10 meseci.Lepo se podigne na sve cetiri,malo krene napred,pa se okrene na stranu.Mislim da nije zainteresovan.Lepo se podize da stoji i hoce da hoda,u dubku ili da ga vodimo za rucice... :)
  7. brankica je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Primili redovnu,drzavnu,bez ikakvih reakcija...Protivnik sam Pentaxima,jer su tu ubacena gotova antitela koje bi trebao da stvori detetov organizam...
  8. brankica je dodao/la post u temi Avent flasice   

    Ja sam batalila tu pricu o bisfenolu,lepo sam kupila chicco staklenu flasicu i nerazamisljam...staklene se bolje i lakse se peru...A sto se tice avent,ja imam dve flasice,ali ih nismo koristili,jer se moj sin navikao na nuk anatomsku dudu,pa mu ove nisu odgovarale...
  9. brankica je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    Mi imamo 10 meseci i nijedan zub!!!!Ponekad se unervozi i place,nocu se budi,ja pomislim da je zub,a on se popravi i nista...Vec tri,cetiri meseca mu se dole vide zarezi gde bi trebali da izbiju kecevi i dr nam rekla da ce uskoro,ali kazem to je bilo pre par meseci i jos nista...
  10. brankica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Cao svima...ja imam sina od 10 meseci.Jede uglavnom sve sto mu spremim...nas jelovnik izgleda ovako otprilike:ujutru rano flasica mleka,dorucak:kacamak,palenta,jogurt,kiselo mleko,medolino i sl,rucak:razno povrce koje gnjecim viljuckom i neko meso koje jos stavljam u blender,nemamo ni jedan zub,uzina:vocna kasica,vecera:mlecna kasica.Izmedju kad ide da spava jednom razblazeni sok,jednom mleko...Jedino sto me brine je to sto on sve stavlja u usta,a kad ga stavim da jede hranu nece...Jos je ne uzima lepo u ruke,pa da stavi u usta,vec samo brlja po stolu...