Branka86

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Branka86

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Branka86

  1. Branka86 je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Ja sam prvorotkinja, i znam koliko znaci dobar savet, zato sam se raspisala toliko. Najgore je kad ti svako prica drugu pricu, a ti pojma nemas! Tako sam ja prosla. Sve deluje jednostavno kad se prica, ali u praksi je drugacije. Verovatno je potrebno vreme, da bi se mama i beba upoznale i ukapirale sta odgovara, sta prija, a sta ne
  2. Branka86 je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Za izmuzavanje je najbolje prvo staviti tople obloge na grudi, izmasirati i izmusti, a nakon toga staviti hladne obloge (moze i list od kupusa, jako pomaze i prija ). Imala sam temperaturu, grudi su mi bile tvrde ko kamen, plakala sam od bolova i non-stop mi je curilo mleko...grozno! Ali posle izmuzavanja sam bila preporodjena! Sve se vrati u normalu, kad bebac pocne redovno da sisa. Nama u bolnici nisu davali nocu da dojimo, pa sam se mucila jako.
  3. Branka86 je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Prvih mecec dana je jako malo dobijala na tezini, jer nnisam mogla da je probudim, kad zaspe u toku dojenja, pa smo se namucili bas. A doktori nisu bili ni od kakve pomoci. Jedini resenje, po njima, je prelazak na vestacko mleko! Iako sam imala mleka za dve bebe, nenormalno puno! Srecom, poznajem jednu patronaznu sestru, koja mi je preporucila da se izmuzam posle svakog dojenja, pa kad se bebica nasisa, dodam izmuzeno mleko na kasicicu, i tako dok ojaca... Nakon 2-3 nedelje je nastavila da sisa normalno, i dobija na tezini.
  4. Branka86 je dodao/la post u temi Povećanje količine mleka   

    Ja sam dojila malo vise od 10 meseci. prestala sam, jer mi je mleko nestajalo. Moja curica nije nikad pila iz flasice, sama je trazila casu, malo u pocetku prosipala, al sad pije ko velika! Kad je napunila 10 meseci, pocela sam joj dojenje menjati za kravlje (vestacko nije htela ni da pomirise!). U pocetku sam morala da dodajem malo secera (smedjeg), pa sam smanjivala secer, i ubrzo se privikla na ukus. Sve je proslo bez placa. Inace, u pocetku sam imala problema... meni otekle grudi od mleka, a ona lenja, i tako... Imala sam ragade u pocetku, pa sam koristila lanolin, pomogne odmah. A ragade sam imala zbog uvucenih bradavica, tako da sam dojila kasnije na vestacke bradavice (Avent), i dobro je proslo.