Jelena9

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Jelena9

  1. Jelena9 je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Moja devojcica ima 15 meseci i nedavno smo kupili nosu. Stavim je ujutro cim ustane i kada cujem da je piskila podignem je pokazem i objasnim joj sta je uradila i onda tapsemo i govorimao bravooooo. Hoce da sedi i to nije problem, mada znam da pojma nema za sada sta radi i zasto.

    Da li neko zna nesto o onom metodu odvikavanja od pelena, kad se dete stavlja (valjda) svaka dva sata na nosu (i danju i nocu?) i ostavlja po 20ak minuta i navodno za jako kratko vreme (nekoliko dana) prestaje da piski i kaki u pelene?
  2. Jelena9 je dodao/la post u temi Da li ste radile tokom trudnoće?   

    Radila sam do 5,5 meseci, a sad ni sama ne znam zasto. Bilo mi je muka svaki dan, i od voznje i redovno u isto veme od 3 popodne pa do negde 6 i to punih 6 meseci. Zakacila sam i one vrucincine proslog leta, tad sam bas bila usla u peti mesec.
    Ne znam, mislila sam da je bolje da radim nego da sedim kuci (mada je to vreme moglo i bolje da se iskoristi mozda). Kad je sedenje pocelo bas tesko da mi pada i da me boli stomak, trazila sam od dr da me posalje na bolovanje. E to se onda oteglo jer firma nije mogla da nadje radnika za zamenu. Kad je posle 2 obnovljena konkursa (2 puta po dve nedelje) nadjena devojka, ostala sam jos 2 nedenje da je obucim. Na kraju sam stvarno jedva docekala da odem.
    Dva puta (posle 2,5 i posle 6 meseci) za vreme porodiljskog su me zvali da se vratim da radim dok ponovo ne nadju novog radnika. Nisam to prihvatila i dobila sam otkaz, sto sam i ocekivala, ali ponovo bih uradila isto.


  3. Jelena9 je dodao/la post u temi Višak kilograma   




    Ovako nesto sam i ja pricala!

    Zatrudnela sam sa 62 kg a na dan porodjaja imala 79. Kad sam se vratila kuci iz porodilista i stala na vagu totalno sam se razocarala kad sam videla da imam 71 kg. Mislila sam da je vise otislo, jer sam se osecala kao perce. A onda sam za par dana dobila jos kilogram. Jako dugo sam vukla ovu tezinu. Nisam drzala nikakvu dijetu zbog dojenja, a receno mi je da cekam 6 meseci sa fizickim aktivnostima zbog carskog reza. Posle sam isla na trcanje, plivala na moru, ali nista. Tek kad sam otisla na dijetu (UN), smrsala sam na 64. Jos uvek ne izgledam onako kako bih htela i cekam da prodje vise ova zima pa da krenem sa trcanjem.

  4. Jelena9 je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Ja sam se porodila carskim rezom u opstoj anesteziji pre 15 meseci. Razlog je taj sto je beba prednjacila nogama, tako da nisu hteli ni da pokusavaju prirodni porodjaj.
    Na otpustu mi je receno da ako dodjem ponovo na porodjaj u roku od dve godine, ponovo ce biti CR, a ako prodje vise vremena onda moze i prirodnim putem. Ja bih ponovo birala CR, samo iz razloga sto bih znala sta me ceka, pa nema straha od nepoznatog.
    Sam bol i nije nesto preterano jak, sasvim podnosljivo. Malo je nezgodno ako vas spopadne kasalj ili kijanje
    Ono sto mi je bilo grozno je budjenje iz anestezije, trebalo je da progutam pljuvacku sama, ali nisam mogla pa su je izvukli onom cevcicom. Grozan je osecaj, kao da se davim. Takodje, u jednom trenutku tokom operacije sam se probudila, cula sam doktore sta pricaju, ali nisam mogla da vidim, govorim ili se pomeram. Nisam osecala bol, ali neki cudan osecaj da mi muljaju po stomaku, jesam. To je verovatno trajalo jako kratko, pa sam opet "zaspala", ali sam se prepala najstrasnije toga da cu do kraja zahvata biti budna. Srecom nisam.
    U bolnici sam bila 5 dana i mogu da kazem da mi je bilo OK, narocito kad sam sa poluintenzivne nege presla na obicno odelenje, gde su nam bebe donosili danju na svaka 3-4 sata.
    Citala sam vase postove i vidim da su se neke od vas bas brzo oporavile i odmah nosile bebe. Blago vama. Meni je trebalo sigurno mesec dana da me, kad podignem bebu bas ne zaboli jako stomak.
    Ali, kao sto rekoh, ponovo bih isla na carski.

  5. Jelena9 je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Napokon forum!
    Uraaaaaaaaaaa

    Pozdrav za sve!