Aleksina mama♥️

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Aleksina mama♥️ se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Beba odbija adaptirano mleko?!?   
    ovako,laktacija/mleko će ti se pojacati tako sto ćeš bebu stavljati sto češće na grudi/dojku da bi organizam dobio znak da treba da proizvede više mleka. Mleko ti se verovatno smanjilo zato sto dohranjujes bebu AD mlekom i organizam misli da nema potrebe da stvara više/toliko. 
    Druga stvar,kravlje mleko nije preporučljivo nikako do 12meseci. Zbog anemije i zbog moguće alergije na kravlji protein,kazein. alergija se može javiti u vidu krvi u stolici... ovo ti pišem kao neko ko je bio mnogo pametan pa ne umesto ad mleka dao kravicu u 5mesecu bebinog života. Prvo sto je bio malokrvan a drugi nije hteo ni da jede. Drugo u kravljem mleku da li domaćem ili tetrapak(tetrapak je tek posebna priča kad pogledaš šta sve ima tamo i šta se sve radi da bi bilo dugotrajno)tako da svakako je bolje da sačekaš da detetu uvedeš i većinu od hrane da bi dobijao vitamine i minerale od hrane. Ali opet sad govorim kao majka,prvog nisam dojila drugog evo dojim i nakon godine i dete je mnogo veselije i zdravije i od srca i tebi a bebi pogotovo želim da sisate makar do godinu dana. Tako da moj savet bebu na dojku da navlači mleka. Sa 3meseca imaju skok u razvoju i potrebno im je malo više nego sto je dosad biko potrebno pa samo treba mali znak organizmu da proizvede više mleka a to ćeš tako uraditi sto ćeš bebu stavljati bebu da sisa na svaki ali svaki zahtev pa makar na 15min. Opterecujuce jeste ali izdrži.
  2. Aleksina mama♥️ se sviđa post u temi od Voljena žena u Izbijanje prvih zubića   
    Evo 3 meseca i 3 nedelje konačno je izbio prvi zubić. Kažem konačno jer već 3 nedelje kako sam ih ugledala kako su napupeli (dva donja keca), a nikako da probiju desni, a naravno usput 'Laki je malo nervozan'. I drugi samo što nije, a nadam se da će što pre!