NikaTea

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la NikaTea


  1. Ja imam isti ovaj problem, da li si jos na forumu? 

    Jesam. Molim te kontaktiraj me mailom pa ćemo tamo razmeniti brojeve da komunikcija ide brže.

    monikatomsik@gmail.com


  2. Sad sam procitala tvoje postove i ne bih se na tvom mestu zadrzavala samo na 'grcevima' i sitnim stvarima. Kako si opisala porodjaj, zelenu plodovu vodu itd., jasno je da je beba pri porodjaju bila u velikoj patnji. Imala sam isti slucaj samo su meni ispirali zelenu plodovu vodu pre pocetka porodjaja, pa se moj Petar, an srecu nije nagutao takve plodove vode.

    Dug i tezak porodjaj za bebu je veoma traumetican i ono prvo sto se kod beba primeti je upravo hipertonus. Zategnutost misica, uglavnom na udovima, mada se cesto desava i zategnutost glatkih misica zdrela sto predstavlja problem pri hranjenju.

    Sve ovo ti govorim iz licnog iskustva.

    Trazi uput za neurofizijatra bez obizra.

    Da li mogu da dobijem Vaš kontakt telefon/mail?


  3. Ženice potrebna mi je pomoć. Kako da dođem do članice Priboj? Mail adresa koju je ostavila kao kontakt neispravna je a hitno mi je da stupim u kontakt sa njom. Da li je neko možda zna?


  4. Ženice potrebna mi je pomoć. Kako da dođem do članice Priboj? Mail adresa koju je ostavila kao kontakt neispravna je a hitno mi je da stupim u kontakt sa njom. Da li je neko možda zna?


  5. Ženice potrebna mi je pomoć. Kako da dođem do članice Priboj? Mail adresa koju je ostavila kao kontakt neispravna je a hitno mi je da stupim u kontakt sa njom. Da li je neko možda zna?


  6. Ženice potrebna mi je pomoć. Kako da dođem do članice Priboj? Mail adresa koju je ostavila kao kontakt neispravna je a hitno mi je da stupim u kontakt sa njom. Da li je neko možda zna?


  7. Kako da dođem do ove žene? Mail adresa koju je ostavila kao kontakt je neispravna a želela bih da se čujem sa njom jer imam isti problem sa bebom kao i ona.

    Mamice pomagajte


  8. Ne znam da li ponavljam temu (možda ima pod nekim drugim naslovom), ali ću otvoriti ovu temu ovde pod NOVORODJENČE i nadam se da se nećete naljutiti ako dupliram ili ako ima slična tema.

     

    Naime - moja beba koja ima skoro mesec dana veoma nemirno spava danju. Posle hranjenja zaspi, ali se budi na svakih 10-tak minuta, u snu se komeša, stenje, maše ručicama kao da se brani od nekoga ili nečega i budi se uz plač. Smiri se malo uz cuclu, ali ne ume da drži sama cuclu pa čim joj ispadne ona se opet probudi i plače tako da moram da stojim kraj kreveca i pridržavam cuclu prstom da bi ona spavala. Nekad se dešava da se bukvalno uz cimanje celog tela i prstrašen izraz lica budi i počinje da plače - kao da je neko uplašio ili kao da sanja jako ružne snove.

    Ovo je iscrpljujuće i za mene i za nju jer em ona loše spava em sam ja vezana za nju jer ne mogu da se maknem skoro ni na 5 minuta od kreveca, a ne mogu da je pustim da sama plače u sobi

    Ima li neko slično iskustvo ili savet ili objašnjenje zbog čega se bebac ovako ponaša?

    Inače ona jede normalno, vesela je i mirna kad je presvlačim i kada sa njom pričam, voli da se kupa....ali danju gotovo da uopšte ne spava.

    I šta je bio problem sa bebom?

    Dijanad voli ovo