SoLE

Član
  • Broj odgovora

    24
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici SoLE

  • Rođendan 08/23/83

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Subotica

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice SoLE

  1. SoLE je dodao/la post u temi Djak prvak   

    Hvala puno.
  2. SoLE je dodao/la post u temi Spinalna ili opšta anestezija???   

    Ja sam se tri puta porodila carski pod opstom anestezijom i nije mi palo na pamet da budem budna. Kao med.sestra gledala sam sekciju pod spinalnom i mislim da je psihicki teze ,pogotovo kada osecas kako klimaju sto dok razvlace kozu a ti nista ne osecas! I moras 24h da lezis na ledima bez ustajanja nakon porodjaja zbog intrakranijalnog pritiska da bi se izjednacio i da ne bi imala glavobolje. U sustini sve je isto. A ni kod opste ne mora da bude duzi oporavak,zavisi od karaktera zene. Za mene niko ne bi rekao da sam se porodila carski,sve smo mm i ja radili sami oko troje dece od prvog dana. On radi na granici tako da sam nocu ostajala sama,dve noci su Jana i Luka otisli kod moje mame na spavanje. A kasnije sam sve sama radila.
  3. SoLE je dodao/la post u temi A gde sam tu ja   


    Jeste li primetile da je sve ok i da su svi srecni kada je mama srecna?
  4. SoLE je dodao/la post u temi A gde sam tu ja   

    U kada bi te moja mama cula za to da si na poslednjem mestu dobila bi....
  5. SoLE je dodao/la post u temi A gde sam tu ja   

    Ja sam bila kod gin. mesec posle carskog,pa opet posle tri mes. i to je zamene nesto sto se ne propusta( kao obavezna vakcinacija) Iako imam 3 dece nadjem vremena za sebe,iz kuce ne izlazim ne nasminkana. Najvise volim cistu urednu frizuru i lepe nokte. Na farbanje idem kod frizerke,a na feniranje 2x mes. Ne idem u teretane i na plivanje,a druzim se koliko mi prija i sa kime mi prija. Uvece ne izlazim jer ne volim. Nikada ne bih dopustila sebi da cujem od muza da mi kaze daj sredi se malo,operi kosu... Moja deca i muz su ponosni na mene sto sam im lepa i doterana.

  6. SoLE je dodao/la post u temi Djak prvak   

    Kod nas se dnevni boravak ne placa,a radi od 7h do 18h. Imaju obezbedjen i topli obrok tj.rucak ko zeli po ceni 121 din. Mislim da je to odlicno i korisno za djake i roditelje. Ja sam trenutno na porodiljskom 2 god.pa cu ga ponekada slati cisto zbog neke navike.
  7. SoLE je dodao/la post u temi Mobilni telefon i dijete   

    Moj sin je krenuo u prvi razred i ima svoj tel,medjutim ne nosi ga stalno nego samo kada ja to trazim. U skolu ne znam da li ce da ga nosi,videcemo. Dobra je to stvar,pogotovo kada malo porastu. Nisam protiv mob.telefona. Luka zna da cita i pise, tako da mu je od koristi.
  8. SoLE je dodao/la tema Školski uzrast   

    Djak prvak
    Imate li savete za novopecene mame djaka prvaka. Recite nam svoje utiske nakon prvih dana skole,kako su deca to prihvatila. Kako ih preipremate,sta zahtevate od njih pre skole,koje su njihove obaveze. Ko im sredjuje knjige i sveske za kolu?Dali ste popustljiviji prema njima ili stroziji? Smatrate li svog djaka sada ozbiljnijim i zrelijim? Kako im najbezbolnije nametnuti njihove obaveze,a ne ugusiti ih skolom? Sta zahtevati od njih oko ucenja?
    Moj sin je jutros krenuo u 1.razred i mogu vam reci da mi nije sve jedno. Velika je to obaveza,a tesko mi je nekako sto je vec toliko porastao. Ne znam kako cu najbolje da se organizujem jer imam i cerku od 3,5 god. koja ne ide u vrtic i bebu od 4 mes.
    • odgovora
    • pregleda
  9. SoLE je dodao/la post u temi Serije - domaće i strane   

  10. SoLE je dodao/la post u temi Seks i Grad   

    Meni je bas dobar 2.deo. dva puta sam ga gledala i ima dobrih fora. Pogledajte ga obavezno
  11. SoLE je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    Moj Vasilije ima 4mes i 8 dana i samo sisa,pre 15 dana na sistematskom je imao 7.500gr lepo napreduje i ne treba mu nista sem dojenja. Pocecu da mu uvodim pirinac sa mojim mlekom sa 5 mes.,pa krompir,sargarepu,tikvice,karfiol,kelerabu koje mogu da se pomesaju sa pirincem i kasikicom maslinovog ulja,pa sa 6 mes. voce jabuku,breskvu,krusku,bananu,kajsiju. sa7-8mes piletinu,teletinu, ribu- masnu morsku, 2do3 puta nedeljno. Videcemo kako ce da prihvati,pa cu i njegove zelje da poklopim sa jelovnikom. Ne mora sve da bude po PS-u Sokove cu da mu cedim sama i da pocnem da mu dajem od 6mes.Vodu nece da pije,ali ponudicu mu je posle obroka od 5 mes.
  12. SoLE je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    Bebama mladjim od 1 god.ne treba davati med zbog alergije.
  13. SoLE je dodao/la post u temi Batine   

    Batine-NE. Uvek mozemo da nadjemo nesto vazno nasem detetu i da ga kaznimo braneci mu neku igracku crtani... batinama pokazujemo svoju slabost. Zar toliko ne poznajemo svoju decu,da bismo morali da ih tucemo. Shvatite to kao igru. Kada je dete najneposlusnije i najbezobraznije, vi pokusajte na sve nacine, sem batina, da ga umirite. Ukoliko uspete pobedili ste. Ipak su oni tako mali i slatki djavolcici!!!
  14. SoLE je dodao/la post u temi Kako ste uspele da se organizujete posle porođaja?   

    Pocinje zurka! ko me pita koliko sam i kako spavala, da li sam popila svoju omiljenu crnu kafu na miru! Navikla sam da nemam nekada min.da odem u kupatilo i to mi je normalno. Navikli su da je mama uvek tu za njih,da dobiju sve sto pozele,da im pecem palacinke kada god hoce. Ali znate sta,roditi dete moze skoro svaka zena,a biti majka to vec ne. To je po meni umetnost. I kada mi moja deca sama kazu mama volim te, meni nema vece srece. To je ta bezuslovna ljubav. Brzo sve prodje,oni porastu,odu. Kaze meni moja mama,znam da bi ti rodila i 4.dete da smes. hahah,verovatno!
  15. SoLE je dodao/la post u temi Devojcica ili decak?!   

    3x sam bila u pravu. zelje su mi se ispunile i svaki put sam imala dobar osecaj. Decak devojcica,decak.