Kkristina

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Kkristina

  1. Kkristina je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    Drage dame, zene, kraljice, borci.
    Trenutno se nalazim u GAK visegradska na odeljenju humana reprodukcija i čekam carski rez predviđen za 3 dana.
    drugorotka sam, prvi porodjaj april 2017, isto CR isto visegradska. Da se razumemo, nakon prvog iskustva sa visegradskom rekla sam svima vracam se tamo samo i jedino samo “nogama napred”. Ali, viša sila, vreme je pandemije korona virusa, sva porodilista koja ista vrede su covid centri za lecenje zarazenih te mi ostaju gak visegradska i gak n. front (ne zna se sta je gore).
    Elem, 38 nedelja sam trudna, iscimala sam moju lekarku sa prvog porodjaja (molecivo i ponizno kukam da me prihvati za carski jer je beba karlicno postavljena a vanredna je situacija i ne zelim nekog mesara da me otvara ako krene hitno). Ona vajno pristaje, naravno uz nadoknadu. Sve ok, to mi i treba od ljubaznosti nemam nista. Dolazim da se vidimo na minut dva sve u svemu kaze mi da odradim analize (tad sam bila 36+3) za pripremu za porodjaj- briseve, kks, biohemija, da nadjem internistu, izvadim krvnu grupu rh faktor. Sve ok, odradim sta mi se kaze. Sad je vreme policijskog casa, imajte na umu da vikendi i popodneva su zatvorena za kretanje. Dodje dan da dodjem u porodiliste da me pripremi i da dan dva kasnije me operise kako bi sto pre izasla iz te klanice. Dr me posalje drugoj lekarki koja me primi na ovo odeljenje ali - niko mi ne priznaje moje analize jer nisu mladje od nedelju dana!! Uzimaju mi bris i krv dan kasnije i moj boravak se prolongira za 5 dana. U ovom momentu lezim 4 ti dan i necu izaci jos 7 dana minimum (pod uslovom da smo i ja beba ok i da budemo otpustene najranije ikada). Imajte na umu da kuci imam dete od 3 godine i muza koji ima terenski posao i od ponedeljka mora da radi, inace ce izgubiti posao, a mi nemamo luksuz baka deka tetki teča već smo sve sami na svome. Ja nemam ko meni dete da čuva dok ne dodjem kuci a ako on izgubi posao necemo imati od cega da zivimo. Ok, ispalo je tesko ali su njegovi poslodavci ispali ljudi dali su mu neplaceno 5 dana. Na ovom odeljenju ja nisam upoznala prva tri dana jednu sestru ili lekara koji je odgovorio na bilo koje pitanje sa trunkom razuma ili ne daj boze ljubaznosti, sta vise, na mene su se drali, suptilno prozivali, ignorisali u svakoj prilici i prebacivali na moj teren sve sto pitam, jer odakle mi pravo da ista pitam! Kada sam moju dr pitala da idem kuci da ne budem u bolnici 4,5 dana bez potrebe pa da dodjem na prijem dan pre porodjaja rekla mi je “ja se tako ne bi odnosila prema svemu jer sad radimo prijeme trudnica koje treba da donesu potvrdu za antitela pcr testa da su negativne na korona virus, a mozes da izgubis mesto u sali pa posle ne mogu da garantujem da mozemo mi da te porodimo vec te saljemo u drugu instituciju”. Tako da ja nemam izbora. Sedi i cekaj, slusaj vredjanja, ignorisanja, uzasnu hranu koja nije ni za stoku, gledaj kako sestre predrkane od zivota te zaobilaze u sirokom luku a na viziti NE DAJ BOZE DA NESTO PITAS, o pa to su pogledi mrstenja....
    Ruku na srce, sinoc je bila jedna sestra - Alma, koja je predivno ljudsko bice koja mi se obratila kao coveku i jedina za 4 dana pitala kako ste. Nista vise od toga nije potrebno, imam 0 standarda.
    Za par dana imam carki rez, iskreno za razliku od mnogih prvorotki, ja sam tacno znala sta da ocekujem kad sam usla u ovo odvratno mesto, tako da od tog odeljenja ocekujem torturu i 7 krug pakla, ali mi je beba najvaznija i samo se molim da ga Bog sacuva od svih njih. Sestre na intezivnoj nezi (iskustvo od 2017) su vestice u telu mladih nalickanih sestrica koje se maksimalno čepe nadležnom lekaru a sa druge strane se iživljavaju nad iskasapljenim porodiljama bez ikakve ali ikakve potrebe. Pričam ne samo o zapuštanju svojih radnih obaveza i neadekvatnom profesionalnom ponašanju već i o psihičkom bolu koji uživaju da nanose. Pored mene je tada ležala žena koja je porodjena nakon teskog prirodnog porodjaja hitnim carskim rezom i trazila je da vidi dete koje nije videla punih 24h a svaki put joj sestra kaze “ja ne bi smela nista da vam kazem, pricekajte na lekara on ce vam reci sta vam je sa bebom”. Ona je presvisla, plakala ridala zvala maltene Vučića lično da interveniše da bi lekar došao posle 10 godina života koje joj je isteklo iz tela i rekao u čemu je problem? Mali je super, u inkubatoru je na kiseoniku kad ustanete ici cete da ga vidite. A sestra se smejala iza, komentarisuci lude porodilje hormoni udarili...
    kad je ta ista zena ustajala, ne daj boze da joj neko pomogne, ona je ustala i onesvestila se jer su je forsirali, pala je i pokudala vensku infuziju i stala na kesu molrace iz katatera i sve prosula. Sestra je POLUDELA NA NJU, vikala je 5 min vidi sta si mi uradila ko ce ovo da cisti, vuci se u kupatilo da te ne gledam! I krenula da je vuce za lakat po svemu tome!
    Nemam telefon u tom trenutku jer bi sve snimila, horor nije ravan.
    ja odlazim iz tog pakla i pre vremena, naterala sam se samo da izadjem. Tamo krece druga prica. Higijena 0, miris uzasan, sestre dele terapiju bez gledanja, infuzije istekle po 4 sata stoje prazne. Dete bacaju kao krompire po krevetima, a na molbu da je otpoviju da je vidim nasmejale su mi se u lice sa komentarom ne pada mi na pamet, a ti samo probaj da je odvijes necu ti je vise donositi. Laktacijska sestra koja je dosla je ravna zapovedniku logora koja me je tako stisla da mi je krv krenula u ustima koliko sam se ugrizla da ne vrisnem, sa komentarom da da mleko ce sad mozes ti to sama, i vise se nikad nije vratila. Dete su mi dovodili potpuno sito i uspavano i dobila sam mastitis poslednji dan pred otpust (iako sam molila 5 puta da mi neko pomogne da se izmlazam).
    kada sam izasla odande, ja sam bila sretna kao da sam rat prezivela i sto mi je dete zivo i zdravo.
    nazalost, silom prilika ovde sam.
    cekam novu turu izivljavanja.
     
    ako se neko pita kako je trenutno u GAK visegradska.
  2. Kkristina je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja jesam, skoro ravno pre 3 godine.
    možda neka druga članica ima noviju ali evo moje - carski rez u 38 nedelji, planirani. Dr Vukajlovic vodila trudnocu, fenomenalan strucnjak.
    Što se tiče porodilišta bebu su mi donosili na 3 sata, ovde ćeš naći sigurno neke postove vezane za spisak stvari za porodilište ali osim osnovnih (tetra, obicne pelene, vlazne maramice, oktanosept, seba med sapun, papuce japanke, bademantil, 2 spavacice, punjac za tel itd) dodala bih još par - podloga za krevet (imas u aksi) ukoliko krvaris (carski), sensilis mast za bradavice (dojenje opasna muka dobro se obavesti pre nego što odeš tamo, laktacijske sestre su užasne meni bile), možda veštačke bradavice, jednokratne podloge za wc, toalet papir itd.
     
    eto od mene, želim ti sreću.
     
    kad već pišem, da li neka od vas zna šta se dešava trenutno sa porodilištima? Naime, trebala sam sad da imam carski rez za par nedelja u kbc Dragiše Mišović, ta priča zbog korone otpada sve šalju na višegradsku i front...
  3. Kkristina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    juče sam zvala Mišović sa informacijom da su zatvoreni za sve osim za zaražene trudnice, sve upućuju na front i višegradsku